RADEON X Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punkerwork
850 erõsebb

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Sziasztok az érdekelne engem hogy két kártya közül melyik teljesitene jobban? Illetve, hogy melyiket vennétek meg? Vagy esetleg tudnátok ajánlani valami jobbat kb ilyen áron? Sapphire Ati Radeon X850XT G3 256MB VIVO (FULL), MSI RX800XT Platinum 256MB VIVO vagy ugyanez asus kiadásban? Köszi
Na ezt nem értem!
De szvsz gyorsabb lesz ez is mint az sli mert itt, ha jól értelmezem akkor egy kártyán lesz a ket chip míg az sli-nél két kértya hídban. Így fizikailag is közelebb vannak egymáshoz. Vagy valami ilyesmi.

ZaJanga
Ja
egy kártyás tesztben kemény az ATI!Na most ezekbõl kettõ....
Engem az érdekel, hogy mivel a chipset tudja majd összehangolni a két kártyát kell e venni új vga-at vagy mondjuk már az X800-as sorozat is "összejácccik"

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Kíványcs leszek mennyivel lesz gyorsabb ez a megoldás?

ZaJanga

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

ZaJanga
Ha lehet hinni a hírnek akkor kész az ATI "SLI" megoldása!!
ATI Multi VPU

Sajnos már az XT sem <#rinya>

Gabesz amd64
épp ezt akartam elmondani mint Masterjay...

nem most jöttem le a falvédõrõl.<#mf2>
9600pro meg manapság már gyenge mint a huzat...

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Lenne egy kérdésem. Ha egy vga ramjainak az idõzítésemondjuk 2,2ns akkor azt mire kell érteni a CAS Latency-re vagy másra?

A 9550 modolva egy 9600pro teljesítményét nyújtja. És valóban pénz megtakarítás ha ez bejön. A 9800pro szintet modolással a 9800SE karival lehet elérni ha szerencséd van és a maradék 4 szalag nem hibázik.

[Jakuza]
Ki akar venni 9550SE-t ?
Akinek van osszekottetese a boltokban es letudja tesztelni a kartyat, mert softmode-al kap egy 9800Pro teljesitmenyu kartyat, 9550es kartya aron.
Nem mindegy, hogy 16 ezret, vagy 53 ezret fizet az ember.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

DonnieBrasco
X850XT a kicsike amúgy 😊

DB

A ti kung-futok nem erős!

DonnieBrasco
Gyerekek... végre megnéztem a VGA-m CD-in levõ demokat... nem igazán találok szavakat.
Az ott látott feature-ök java részét még egy ideig nem látjuk viszont játékokban, attól tartok! 😞

DB

Gabesz amd64
Te senki! a 9250 az a 9200 pro!
látom nagyon minimál vagy ezen a téren!

Én nem egy honlap tesztelése alapján készítettem a táblát hanem 5 honlap tesztelt eredményeibõl átlagoltam! Te griff

amúgy ki a fene vesz már 9550Se-t!???
vegyél ütösebb gépet azt akkor bölögjél... <#mf2><#mf2><#mf2>

A hibák ki lesznek majd javítva,ne izgulj! de akkor se rakom be a sz@rodat(erre csak azt tudom mondani hogy 9550SE soSE)
<#vigyor1><#vigyor1>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

IMYke2.0.0.0
<#papakacsint>

===============================
.:i2k:. melóból: <#wilting>
Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® integrated Graphics Media Accelerator 900 .:|:. Integrated Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP .:|:. 340W power supply - Active PFC .:|:. Windows XP HUN SP2

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

DonnieBrasco
Nem rajtad nevetek, hanem Veled ;-)

DB

IMYke2.0.0.0
Valószínûleg a Moulin Rouge-beli szépségek jártak az agyamban... <#alien>
A helyes tehát:

... kákán csomót...

Munkahelyi gép: Hewlett-Packard HP Compaq dc 7100 CMT .:|:. Intel® 915 G chipset .:|:. Intel Pentium 4 540 (3200 MHz, FSB 800) .:|:. 512 DDR (400 MHz) RAM .:|:. 80 GB SATA .:|:. Intel® integrated Graphics Media Accelerator 900 .:|:. Integrated Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet for HP .:|:. 340W power supply - Active PFC .:|:. Windows XP HUN SP2

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Jóvannamár... elíráson röhögni a legnagyobb illetlenség! <#hehe>

DonnieBrasco
"kánkán csomót" 😊) ez megaLoL 😊

DB

IMYke2.0.0.0
Miért hiszem azt, hogy kánkán keresel csomót?
Ha hiszed, ha nem, nem sok igazad van.
A vincseszter sebessége nélkül semmire sem mész.
A rendszer memória sebessége sem elhanyagolandó - még az az általad lebecsmérelt 5-10% sem!

"Az információ feldolgozásának egyik fontos összetevõje: vincseszter - hiába gyors a CPU, a VGA és a RAM, ha a vincseszter az egész számítási mûveletet visszafogja azzal, hogy nem küldi megfelelõ sebességgel az arra éhes részelemeknek."

Egyreszt: a vincseszter nem az info feldolgozasanak resztvevoje, csak adatot tarol, ennyi. Ha a ingame hozza kell nyulni a vinyohoz, legyen az a piac leggyorsabb vinyoja is, a normalis sebessegnek lottek. optimalis esetben egy 3d scene-n belul nem kell toltogetni, igy tok8 milyen gyors a vinyo.

"Az információ oda-vissza áramoltatásához: RAM - minél gyorsabb, annál jobb, ugye, hisz a sávszélesség kell a VGA-nak (is)."
a rendszer ramrol beszeltunk nem a videoramrol. En azt mondtam, hogy folosleges 500 mhz-re cserelni, mert a sebessegnovekedes elhanyagolhato. 333 vs 500 mhz kozott van kb 5-10% osszesen, nem eri meg a kiadast, lapcseret stb. Ennek eleg egyszeru oka van, erre talaltak ki a cache-t.

"Az információ szolgáltatásához: CPU - minél gyorsabb, annál jobb, ugye."
Na ez az ami feldolgoz, a vinyo szolgaltat, ugy mar kevesbe santit. Tudod alkalmazasonkent valtozik, melyik mennyire cpu fuggo, nem a vga-tol. pl 3dmark2001 elso teszt, egy gf2 is szepen gyorsul felfele, ha pakolod ala' a sokgigas gepet. Mig egy unreal2 (nem botmatch) eseten majdnem mindegy milyen procid van meg x850-el is.
DonnieBrasco
Ha minden jól megy, este lesznek már benchmark eredmények. Végülis úgy néz ki, egy HIS IceQ X850XT Turbo-t veszek 😊

DB

DonnieBrasco
Egyébként a RAM kivételével igazad van... az azért kell az 1 giga, már a mostani konfigomon is órási a különbség 512-höz képest!

DB

DonnieBrasco
Szerintem ez elég lesz:
Asus A8N-SLI
Athlon 64 3000+
1Gb DDR400
SATA Seagate 80Mb

😊

DB

IMYke2.0.0.0
Valamit akkor te nem értesz.
Ahhoz, hogy egy rendszer (és ebben az esetben ugye egy RENDSZERrõl beszélünk, melynek tagjai: CPU, RAM, VGA, vincseszter) a lehetõ legjobban teljesítsen, minden elemének a lehetõ legjobbnak kell lennie!
Ezt talán Te is be tudod látni.
Nos, ebben az esetben, a rendszer legfõbb, számunkra legérdekesebb része a VGA.
Ám, annak információkra van szüksége.
Az információ szolgáltatásához: CPU - minél gyorsabb, annál jobb, ugye.
Az információ oda-vissza áramoltatásához: RAM - minél gyorsabb, annál jobb, ugye, hisz a sávszélesség kell a VGA-nak (is).
Az információ feldolgozásának egyik fontos összetevõje: vincseszter - hiába gyors a CPU, a VGA és a RAM, ha a vincseszter az egész számítási mûveletet visszafogja azzal, hogy nem küldi megfelelõ sebességgel az arra éhes részelemeknek.
Összességében: ez egy 4 szereplõs egyenlet, melynek kimenetelétõl függ az, hogy mennyire jó, ha az ember egy X850XT-t tesz a gépébe.
Nagyon sajnálom, hogy ellent tudok mondani neked, de ez van. <#hehe>

mi koze a vinyonak a vga-hoz? ha swapelget a jatek az mar regen rossz, akarmilyen csodavideon fut. 3500 folotti proci se kell sok jateknak. Ram meg oly mindegy hany mhz, van 5% kulonbseg.. Nem bagatelizalni meg kotekedni akarok, csak ha vki esetleg kevesbe ert hozza, elriogathatod szuksegtelenul.
IMYke2.0.0.0
Egy X850XT-hez ajánlott:
- legalább (!) AMD 3500+ vagy Intel P4 3.6
- 1 GB RAM (mondjuk egy 500 Mhz-es szett)
- SATA II, de jobb lenne egy 15.000 RPM-es SCSI

-----------------------------------------
[b]Elsõ számú honlapom -|- Második számú honlapom
Ez a gépem: Abit KR7-A 133 .-|-. AMD 1700+ (1466 MHz, Palomino) .-|-. 2*256 MB DDR (266 MHz) Samsung .-|-. ATI Radeon 9500 Pro (128 MB, 275/270) .-|-. Omega Driver .-|-. Maxtor 20 GB (7200 RPM, ATA 133) .-|-. Seagate 80 GB (7200 RPM, ATA 100) .-|-. SoundBlaster LIVE! 5.1 Player.
Fordításhoz: UltraEdit;Restorator;Notepad++
Videóeditáláshoz: Sony VEGAS 5.0;VirtualDub
Grafikához: Adobe Photoshop 8.0 CS;IrfanView

-----------------------------------------

DonnieBrasco
Sziasztok! Rövidesen tervezem a gépem "naprakésszé" tételét, és PCI-X-es X850XT platinumot tervezek venni, de két kérdés feszeget.
1. - vajon meddig zuhan még a KÖZELjövõben az áruk? Már találtam bruttó 105(!!) ezerért is...
2. - milyen lehet az a VIVO nélküli verzió? Mert ez a 105 ezres ilyen...

Kösz a tippeket!

DB

MaSzKa
bocs elírtam!
X800XL (16fútószalag)

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
A hogy a p/csába van hogy a videokarik erõsorrendhjében a X800Pro (12fútószalag) gyosabb mint a X800XL (12fútószalag)::-(( prohardver.hu
9200-as-ból ki fene gyártott Pro-t (9000Pro olyan van)
9550SE miért nincs bent, + még sorolhatnám
tele van hibával, meg nem a valós helyzetetmutatja ki kellen javítani!!!
gabesz amd64<#ejnye1><#ejnye1>

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Punkerwork
katt a galériámra. 😊
a többit most írtam le PC tuningban 😊

IMYke2.0.0.0
A vízhûtést hogy oldod meg? A fürdõszoba mellé tetted a géped? <#hehe>
Mi kell ahhoz, hogy normálisan menjen?
Mennyibe kerül?

Punkerwork
VGA nélkül tuti nem lenne 20decibel sem az enermax tápomnak minimális a hangja a vízhûtésnek pedig annyira nincs hangja hogy bekapcs után re kell tennem a kezem hogy érezzem megy a pumpa mert nem hallani amúgy.

IMYke2.0.0.0
Gondolom a "qrva hangos"-t úgy érted, hogy az amúgy 20 db alatt mûködõ gépedhez képest...
Az én gépem - sajna, a jó régi Palominon lévõ WhisperRock IV-nek és a többi hét ventinek köszönhetõen bár atombiztos, kicsit hangos. Úgy taksálom, hogy az összes keltett zaj megüti a 30 decibelt.

Punkerwork
mondjuk azt leszámítva hogy qrva hangos nincs bajom a 6600Gt-vel, de valahogy mégis inkább 1 ATI kártya kéne.

Punkerwork
"kicsit" 100k körüli ár még "belefér" de annál többet sajnálok 1 VGA-ra.

IMYke2.0.0.0
Azt tudom, hogy a fõoldalon kinn van, hírként azonban már a múlt héten olvastam - a képpel egyetemben - a Hardwareoc.hu-n.
Amúgy, én is várom az 520-ast. Kicsit magas még az x850xt-k ára...

Punkerwork
most volt fõoldalon, jöhetnének már mert az új kártyák alapján fogok VGA-t venni.

IMYke2.0.0.0
Régi a hír.

Punkerwork

DanielT
Hova tûnt a topiknyitó neve? Én vótam, de nincs ott 😞
Lenne egy oriasi es nagyon idegesito problemam.A videokartyam mar egy ideje nagyon erdekes dolgokat produkal(mellekelt kepek).Minden jatekban ugyan ezek a hibak jonnek elo + egy ido utan le is fagynak a programok es kapok egy VPU recovert az arcomba...Mi lehet a gond?Mar kiprobaltam minden drivert visszamenoleg a 2.x korszakig(Catalystot,OMEGA-t egyarant,de semmi valtozas).Csak akkor szunnek meg ezek a hibak ha bekapcsolom a Rage3DTweak-nel a Profilesnal a 8500 Optimal Quality semat, ami bekapcsolja a 2x elsimitast, viszont visszaesik a teljesitmeny es meg a szememet is zavarja a homalyossag...ezert nem is hasznalom egy jatekban se.Meg tudja-e valaki mondani,hogy mi okozza ezeket a hibakat ill. mivel lehetne orvosolni.

GIGABYTE RADEON 8500Ultra (275/275*Default)
KEPEK A HIBAKROL:Radeon hibak
hykao
az árra gondoltam, hogy jó-e! 😊
Punkerwork
gondolom AGP-s, INNO erõs közép kategória, a hûtõjét szokták szidni.

hykao
jah...ok...most ajánlottak egy vadiúj garis inno vagy milyen agp-s 128mb-os 6600GT-t 34-ért. az jó?

bocs az OFF-ért...
Punkerwork
még a 9800Pro-t se tudtam eladni, így nincs is kifizetve a 6600GT nem tom mikorra lesz pénzem X850-re

hykao
mikó? (és a lényeg: MENNYI LESZ???) 😄
Szvsz az ATI dx-es játékokban sokkal erõsebb mint az nVidia.
nekem volt egy Nvidia-m, aztán egy sapphire 9200 128MB-s és most is ATI-m van, de az biztos, hogy a következõ is ATI lesz. Úgyhogy Radeon az isten

Punkerwork
vedd meg az enyémet 😊
amint lesz pénzem 1 nagy ATI kártyára eladom 😊