5974
-
#2653 hmmpf? Akkor most egy időre megszabadultam a videókaresz tápcsatlakozójától, vagy ez csak a pci-e-s változatra érvényes? -
Inquisitor #2652 Lényegében az X800XL kártyákat X850 magból butították le, nem az X800-ból.
Picit újabb mag, kevésbé melegszik ... elvileg jól húzható lenne, de a legtöbb nyákon nincs külön tápcsati, ezért még se. :) -
#2651 R420 és R430 (x800 pro és xl) között mi a különbség azon kívül, hogy az xl drágább, és alacsonyabb frekin többet tud? -
#2650 Mijen márkáju karit érdemes veni Sapphire x850xt pe,HIS Excalibur X850XT IceQ II Turbo VIVO (256Mb,256Bit ),MSI RX850XT-VT2D256E Platinum 256MB GDDR3 DualDVI VIVO ????? -
#2649 Én csak kiszámoltam neki a 600 dollár értékét magyar forintban...
A magyar PC piac amúgy is az egyik legdrágább az EU-ban. -
#2648 jó is lenne, de ezen még nincs szállítás ÁFA stb sarc + a kereskedők haszna bár az a legkisebb tétel :( -
#2647 THX -
#2646 600 $ ennyi Ft-ban...
A rosszmájúak szerint nem sokkal jobb, mint egy X580XT PE...
Szerintem meg magasan jobb az X850XT PE-nél és megközelíti - s még semmi sincs elveszve, - talán picivel jobb is, mint egy 7800 GTX.
-
#2645 Mi a hejzet az x1800xt-röl? a 600 dollár menyi ftban?Menyivel lesz jobb? -
#2644 Nekem a Sapphire x850xt pe ajánloták ,valaki meg aszt mondta hogy szar a hütése?IGAZ? -
#2643 Mijen márkáju karit érdemes veni Sapphire x850xt pe,HIS Excalibur X850XT IceQ II Turbo VIVO (256Mb,256Bit ),MSI RX850XT-VT2D256E Platinum 256MB GDDR3 DualDVI VIVO ????? -
Zsoldos #2642 vajon milyen szorny van a heatpipeok vegen? -
#2641 de jó hogy ennyi féle van, igy döntse el az ember mit akar. amikor nemrég elöször irta itt be valaki hogy van X-es GT meg GTO nem hittem el neki, aztán meg igen, de megijedtem hogy valami gagyi kártyát vettem mert a GT bizti jobb. oks megnyugodtam :DD egyből azu nvidia csucsra asszociáltam, hát az ati bemutat ezzel egy kicsit az ellennek. jó marketing. -
Inquisitor #2640 Igen, butított.
Elvileg csak 8 pipe van bennük, és létezik belőlük 128 és 256 bites is, mint a 9800SE vagy R9500 időkben.
Ha jót fogsz ki, fel lehet tuningolni 12/16 pipe-ra ... a GTO az valami húzott GT féle. -
#2639 na izé passziv -
#2638 nem gyengusz ez a bassziv hütés azt mondja meg nekem valaki hogy a GT, vagy GTO miben különbözik a sima X800-tól? butitott? mert a gagyi hütésből csak erre tudok gondolni... -
Inquisitor #2637 Passzív hűtéses Sapphire X800GTO kártyesz ...
Sapphire X800GTO2 !!! Limited Edition
-
#2636 Ne légy buta!
-
#2635 már reggel óta :( -
#2634 mindenkinek ott fáj ahol a leggyengébb :)
pedig egyszerű 1 db VGA ára X, 2 db VGA ára 2X :) -
#2633 2x annyit akartam írni...még fáj a fejem egy kicsit -
#2632 he? -
#2631 mért kerülne ugyanannyiba? Te miket beszélsz? -
#2630 Ugyanott, ahol 1 darabot, és értelemszerűen kétszer annyiba kerül, mint 1 darab.
(hülye kérdésre hülye válasz) ;) -
#2629 És lehet valahol kapni,Menyibe kerül? -
#2628 CrossFire azt jelenti hogy 2 db kártya van összekötve...... -
#2627 Nem nem vágom4Nem értek hozá azért kérdezem!Menyivel jobb mint sima x850xt pe?És hol lehet kapni? -
#2626 CrossFire tudod mint az SLI :) -
#2625 1 kérdés mi ez ati CF X850XT most ez van a 2 hejen a vidikari erő serendben?Miben külömb ez 1 x850xt pe töl? -
#2624 jobb lesz neked az az x700pro!
igaz a 6600 se rosz csak nem a 256Mb-osba,de a 6600Gt-ről me nem is beszélek :P -
digital #2623 Jól döntöttél, mert mindenhol azt olvasni, hogy az ATI-k képminősége fényévekkel jobb...Biztos van benne valami, habár nekem Gef4-van de az is jó... -
#2622 meg az x700-as az halkabb -
#2621 tudtak -
#2620 hali
nem tudtam hozni inno 6600-as 256Mb-ás kárzyát ezért
rendeltem 1 Gigabyte x700 Pro 128MB-os 3év gar.
(nekem fontosabb a jobb képminőség!) -
#2619 Akkor egy kis Roadmap is legyen már:)
"Az alsókategóriás útiterv a következőképpen alakul: a PCI-Express alapokon nyugvó, 90 nanométeres technológiával készült videokártyák 32/64 és 128 bites memóriainterfésszel érkeznek, és 32-től 512 MB-os méretig építhetnek rájuk memóriát. Természetesen a HyperMemory technológiát, vagyis a rendszermemóriából való memóriafoglalást itt is élvezhetik a leendő tulajdonosok, de a két kártya összekötését megvalósító CrossFire technológiáról itt le kell mondanunk (nincs is értelme). A lapkával két verzióban találkozhatunk: RV515LE és RV515 PRO, vagy ahogy a termék majd kijön: X1300LE and X1300Pro.
A középkategóriás útiterv a következő: szintén PCI-Express és szintén 90 nanométeres technológia, de 128/256/512 MB-os memória valószínűleg 128 és 256 biten. ATI CrossFire támogatás, DVI/VGA/S-Video kimenetek. Szintén két verzió: RV530 PRO és RV530 XT (X1600Pro és X1600XT).
A felsőkategóriás útiterv csupa talány: Super High-Speed Memory Controller, Brand New Ultra-High-Performance 3D Engine ami még ki tudja, mit takar. Az biztos, hogy kártyánk igen környezetbarát lesz, mivel megfelel az Európai Unió veszélyes anyagok használatát korlátozó RoHS irányelvének, nem tartalmaz ólmot. A két verzió: R520XL és R520XT (X1800XL és X1800XT).
Ennyi. Még mindig kétségek között lehetünk, hiszen sok konkrétumot megint nem tudtunk meg, nincs órajel, teljesítmény. Az bizonyos, hogy a 6 termék még tovább fog osztódni, de remélem, hogy most jól eltalálják a termékek súlyozását és nem alakul ki az a helyzet ami jelenleg is tart, vagyis, hogy van felső- és alsókategóriás ATI kártya, középen meg a nagy semmi NVIDIA színekben."
ime:
-
#2618 ez egy elég érdekes cikk R520 története -
#2617 "Az ATI Technologies néhány napon belül bemutatja régóta várt következő generációs termékvonalát. A vállalat egy számlálót is kihelyezett weboldalára, ami a termékek hivatalos bemutatójáig számlál vissza. Az ATI korábban azt ígérte, hogy az első kártyák, melyek a következő generációs chipekre épülnek, már szeptember végén a boltokban lehetnek.
Az ATI Technologies weboldalán található számláló 2005 október 5-re mutat, bár hivatalosan még nem közölték, hogy a számlálónak köze van-e a következő generációs chipek hivatalos bemutatójához.
Az ATI régóta várt R520, RV530 és RV515 grafikus processzoraira épülő kártyák hivatalos neve Radeon X1800, Radeon X1600 és Radeon X1300 lesz.
Annak ellenére, hogy a vállalat még nem adott ki információkat az új grafikus processzorokról, a vállalat képviselői által tett nyilatkozatokból és a vállalathoz közel álló forrásokból származó információkból az derült ki, hogy az új processzorok egy teljesen új architektúrára épülnek, ami támogatni fogja a Shader Model 3.0-t, hardveresen képes a nagyfelbontású H.264 kodekkel tömörített videoanyagok lejátszására, teljesen új memóriavezérlőt kap és más fontos fejlesztéseket is tartalmaz, mint például az Avivo technológia, melynek segítségével szinte bármilyen képernyőn kiváló minőségben lehet megjeleníteni képeket, videókat és játékokat. Az ATI új grafikus processzorainak legfontosabb tulajdonsága az, hogy egytől egyig a TSMC 90 nanométeres gyártástechnológiájával készülnek, ami "nagyjából 50 százalékos órajel-emelést tesz lehetővé a korábbi chipekhez képest", miközben növekszik a processzorok összetettsége és egyre több más funkciót is ellátnak.
Az új grafikus processzorokra épülő termékcsalád várhatóan lökést adhat az ATI bevételeinek és profitjának, miután a kanadai vállalat már számos alkalommal múlta alul az előzetes pénzügyi várakozásokat. Ennek ellenére eltarthat egy ideig, hogy az ATI új termékei népszerűek legyenek a vásárlók körében.
Forrás: X-bit labs" -
#2616 nemtom, mert valami gáz volt már a windózzal és tegnap határoztam el hogy akkor nagytakarítok. de most meg valamiért fagy a catalyst control center, mert nehogymá minden klappoljon. majd megoldom valahogy. mondjuk eddig mindenhez elég volt de valami akkor megint nincs rendben... -
#2615 hogy a pöcsbe van az hogy neked x850xt csak 4990-et ment alapon most meg 5670? azt tudom hogy uj drivertől gyorsultak az x8-as kártyák de ez nem tűnik nagy erdeménynek ha sima x800xl is 5000-et megy tuning nélkül nállam. Hazamegyek felrakom 5.9et aztán meglátjuk mi lessz. -
#2614 hmmm tényleg. érdekes eddig nem is hallottam rola pedig most vettem nemrég az az x850 pe-met, és eléggé utánanéztem a dolgoknak... na mindegy, ezt benéztem. ja lol, egy xp reinstall meg uj driver után 4990 helyett 5670 pontot adott a 3dmark'05 :D