5974
  • [NST]Cifu
    Akkor javísd ki az aláírásod, mert engem az zavart meg. :DDD
  • grebber
    Szóval nem mondtam hogy lesz idén DX10-es kari 70k körül csak akkor fogok venni amikor annyi lesz.
  • kovy79
    www.google.co.hu!!!
  • pihi
    azt hol tudom leszedni?
  • ent
  • Punker
    vagy egyszerűen csak nem szórakoznak és kiadják egyszerre a cuccokat hogy karácsonykor legyen középkategória is.
  • ent
    pl eltörlik az áfát! vagy pl mégis van mikulás?
  • Punker
    majd meglátjuk 1 év alatt sok minden történhet.
  • IMYke2.0.0.0
    Karácsonyra - ha lesz egyáltalán - a DirectX 10 VGA-k ára nem lesz alacsonyabb 130 ezer FT-nál! Erre már most van lyukas garasom!
  • Punker
    talán lesz karácsonyra
  • [NST]Cifu
    Biztos vagy te abban, hogy idén még lesz Dx10-es kártya 70e Ft körül? Mert nekem kétségeim vannak efelől, főleg ATi szinten. Az R600 és a G80 is csak év második felében várhatóak, és általában az adott család középkategóriás kártyái fél év késéssel szoktak megjelenni.
  • grebber
    Hát az biztos hogy nincs értelme mindig a legújabbat megvenni.
    Hamajd elérhető áron lesznek a Dx10-esek majd akkor beruházok rá olyan 70000Ft vagy alatta már jó is nekem ,annál többet mégha lóttón nyernék se költenék VGA-ra,de semmi másra sem.
  • Nemcso
    energia = erre való plusz pénz előteremtése

...amilyen ütemben dob a piacra újabb és újabb vasakat az nVidia és az ATI, olyan ütemben nekem nincs "energiám" követni azt.
  • Me0w
    Aztan nezni erosen, helyzeti...
  • ent
    Tudod, kattintani a hírre energiával jár: mozgási...
  • grebber
    Milyen energiáról beszélsz?
  • Nemcso
    Kinek van erre energiája ?!
  • grebber
    DX10-es SM 4.0 -ás karikról cikk innen az SG-ről :D
  • GanXstaZoleeWrk
    nezd meg nem e melegszik túl.

Everestel pl.
  • pihi
    sztem bevan dugva rendesen..
  • CUCLI
    tápcsati bedugva rendesen? mekkora tápod van?
  • pihi
    Üdv radeon 9800 pro (128mb) vidikartyam van es ok nelkul jatek kozben ( csak jaték kozben ) lefagy miert lehet?
    Talán kevés a memoriám hozzá? (512mb) vagy csak átkell vmit álitani? minden hibaüzenet nélkül a monitor ledje villog mintha a gép nem menne...
  • [NST]Cifu
    Ha jól tudom, a Dx9.0 már alapból tartalmazta az SM3.0 specifikációkat, tehát nincs olyan, hogy Dx9.0c "kártya". Olyan Dx9-es kártya van, amely csak SM2.0-át tud (pl. Radeon 9800), amely SM2.0b-t (pl. Radeon X800) és amely SM3.0-át (pl. Radeon X1800).
  • Inquisitor
    Elvileg PS3.0 miatt fontos lehet, bár nem vagyok teljesen biztos benne. Meg pár textúra trükk miatt, amit már az X800 széria is tudott.
  • ent
    3dmark06 ban mennyit csináltál?
  • IMYke2.0.0.0
    Mert a DirectX 9c mint különálló kategória nem releváns. Csak a Microsoft jelzi ezzel, hogy ez már nem 9.0 és nem is 9.1...
  • Inquisitor
    A táblázatban az X1300, 1600, 18000 kártyáknál MIÉRT DX9 jelzés van DX9c helyett?
  • Nemcso
    Különbenis a VPU recovery megfogná a karit, ha az "túlcsordulna".
  • Me0w
    Nekem is u.a. kartya van, az overdrive faszsagot felejtsd el! Toltsd le a legujabb atitoolt, es avval allitsd be a cuccokat, 520 core es 560 memoriaval meg vigan megy a kartya, az icq hutesnek koszonhetoen meg csak nem is forralod el a magot.

Ha valami nem megy, irj privatot, kuldok screenshotot, hogy allitsd be.
  • Attila 007
    köszike a választ:)
  • IMYke2.0.0.0
    Az a vége a VGA-dnak... ne erőltesd tovább!
  • Attila 007
    Érfdeklődnék, hogy nekem HIS X800pro van iceq2 es hátéssel, omega driver legújabb van fent ottt beállítottam az ATIOVERDRIVE ot enabledre és 472mhz ról 492 mhz ra felemlete.Nemtudom ez mennyi plussz teljesitmény lehet, namármost az ATItraytoolsba az overdriveot egy kicsit is feljebb tolom a játékoknál a képernyő olyan lesz, mint ha vgamemo gondja lenne igy RESETELEK, van olyan aki megtudná mondani hogy ezt a karit mennyire lehet húzni mert tulajdionképpen annó ezért vettem ezt hogy mikor szükséges jól húzhatüó legyen, DE igy hogy traytoolsban az emlitett omegaATIOVERDRIVE wengedélyezése mellett nemlehet semmit csinálni hát nemtudom...valaki irna esetleg aki tudna segiteni hogy érnék el jobb teljesitményt?Választ előre is köszönöm.
  • Arti
    Anotino ird már le mennyit hoz neked 3dmarkokba huzás nélkül és huzás után. Meg hogy mennyin mennek huzva az órajelek. THX
  • [NST]Cifu
    Kihagytad a szammisztikabol a memoria savszelesseget :)
    Emiatt nem tartom igazan valoszinunek, hogy a 6800ultrakat szorongassa barmi alatt is.
    (az X1600Pro/XT - Cifu)

Mondanám, hogy igazad van, de mégse mondom. Azoknál a játékoknál, ahol sok shader effekt van benyomva egy-egy pixel alá, a Radeon X1600/X1900 egy menetben ki tudja számolni a pixel-t, míg ugye a Gf6x00 esetén ilyenkor az adott pixelt még egyszer vagy kétszer át kell pumpálni a pixel futószallagon. Effektezés közben a memória sávszélesség nem létfontosságú tehát elvileg. De ezért is írtam, hogy csak elméletileg van így. Mindenestre kiváncsian várjuk az UT2k7 és majd a CrySis benchmark eredményeket. Ha az nVidia marad a hagyományos megoldásnál (1 TMU - 1 Pixel Shader), és ezekben a játékokban effektezésnél kijön a több Pixel Shader előnye, akkor lehet, hogy az év második felében ismét az ATi technológiai diadaláról fogunk beszélni.
  • [NST]Cifu
    Elvileg a VPU hőmérséklete számít első sorban, meg persze a memóriáké, aminek a hőmérsékletét viszont nem tudod. :)

A húzás sejtésem szerint azért számít többet a 2k6 alatt, mert a shaderteljesítménynél bizony ott van a komoly előny a 12 Pixel Shader miatt, hiába csak 4 TMU van kéznél. Pont erre számítottam, ezért is kérdeztem. Ezek alapján az X1600 és X1900 széria tényleg előrelátó megoldásnak tűnik, legalábbis a shadereket intenzíven használó játékoknál...
  • Anotino
    Nemreg irtam a topikba :) De furcsa, valami miatt nalam szamottevoen lassabb, mint a neten latott eredmenyek. Lehet a driver verziom nem az igazi ehhez a teszthez.

Viszont ugy tunik 2006 alatt tobbet lenditett a huzas, mint a regebbi tesztekben. Majd ha rendberaktam a drivert meg kiprobalom mennyit bir. Szerinted lesulhet vmi a kartyan a tuning miatt? A gpu rohadtul le van hutve, 630 mhz-en is csak 40-45 fokos, de mas a kartyan serulhet ha maszkalok foljebb is? Egyelore ugy tunik meg se kottyan neki..
  • [NST]Cifu
    Csak kiváncsiságból: mit hozott 3DMark2006 alatt felhúzva a kártya?
  • IMYke2.0.0.0
    X850 PRo / XT és XT PE is kapható még kishazánkban.
    Depo
  • uzsidoboz
    Csá Üdv!

Fel tud vki homályosítani vki h mennyibe kerül egy AGPS!!! x800pro vagy xl vagy x850s? érdemes még ezeket venni, azaz lehet még ilyet kapni? Ha igen akkor melyiket éri meg ár/teljesítmény... stb. arányában!

Köszi
  • IMYke2.0.0.0
    "Ráadásul, a másik Radeon topikban tesztekhez is találsz linkeket, mik eléggé árulkodóak..."