5974
  • CSOCSO
    ja es a levego. nah igen... a legkondival olyan 24 fok van a lakasban.. a szobamban ahol az en es tesom gepe van... nah itt szerintem sok fokkal melegebb van a gepek miatt:D
  • CSOCSO
    1) mormal atx hazam van... az oldalso es a hatso 8 cm es venti huzza a levegot.
    2) van elol hutes amit olja a levegot de abbol inkabb a vincsik kapnak
    3) ket nappal ezelott meg az oldalso befele fujta a levegot... nemreg csereltem meg... ( hatha)
    4) a tapom ket ventis... fogalmam sincs hogy befele tolja vagy szivja vagy mit cisnal...
  • IMYke2.0.0.0
    CSOCSO bácsi! A PC-házad mekkora? Szerintem levegőztethetnéd is - a környezeti hőmérséklet sem másodlagos.
    Ha teheted, akkor legyen a házad elejében és hátuljában is ventillátor, és a tápegység is dual ventis lehetne, ami alulról [VGA felől] szívja a levegőt, hátul kinyomja.

• CSOCSO
    nah.. szetszedtem... fullra kitisztitottam.. az eredeti pasztat leszedtem es tettem ra nanotherm xtc silvert... meglassuk hogy javul-e egy kicsit...
  • CSOCSO
    nahja.. csak nemtom hogy a kondiktol hogy fer ra vagy mivan..gondolom a ramok se ugyanottvannak vagy nemtom... majd.. meglatjuk.

Azon gondolkozom hogy kiveszem a karimat es megnezem a pasztat.. lehet hogy tokre meg van szaradva...
  • CSOCSO
    nem passziv.. hanem aktiv!! es ez a hutes ha nem is sokkal de jobb siznte barmelyik alaphutesnel..
  • CSOCSO
    maris majdnem 60.. dejo.. nekem meg 80 fok.. alabol meg 55...
  • Zsoldos
    ugyanott vannak a lyukak a nyakon, miertne mehetne fel?
  • via_mala
    Sry, asszem félreértettem a kérdést. CSOCSO nem azt kérdezte, hogy a Zalman felmegy-e az X800XT-re, hanem hogy az X800XT hűtése felmegy-e a 9800Pro-ra. Hát nem túl valószínű.
  • via_mala
    Mióta passzív az? A képen ott az OP1 is! Megnéztem a Zalman oldalán, ott azt írják, hogy ha van 3mm-es lyuk a kártyán, akkor felrögzíthető. Ellenpéldaként pedig nincs megemlítve a X850XT.
  • Gabesz amd64
    vegyél inkább egy ATI silencert.
  • Sir Quno Jedi
    A Zén IceQII-esem alig mocorog valamit és máris max. 60fok, alapban meg 40 alatt!
  • CUCLI
    szvsz nem =|
    ha rá is menne a hűtés akkor kari szétégne. ilyen szörny karikat nem lehet már passzívan hűteni.
  • CSOCSO

ilyenem van...csak a tesom gepeben van.. igazabol az enyem de neki adtam mert ugy gondoltam hogy felesleges haborgatni az x850xt alap huteset..de ugy latszik tevedtem... holnap mikozben alszik leveszem a 9800sarol:D:D:D

ramenne az x850xt hutes a 9800pro ra?
  • Anotino
    Az a gaz, hogy a hangkartya miatt pottyet nehez huteni.. En kiprobalnek egy aerocool vm-101 -et. Ez egy heatpipeos passziv borda. Viszonylag kis sulyahoz kepest meglepoen nagy feluletu, es a pipeok a kartya masik oldalara vezetik az osszes hot. Az x850xt -hez valoszinu nem eleg a hutes teljesitmenye, de ha teszel ra egy hazventit, akkor rohadt jol hut. A hangkartya feloli oldalon szinte semmi hely nem kell neki, ha nem rakod fel a kis dekoracios lemezt azon az oldalon. (borda csak a kartya hatlapjan)

vm-102 mar mas design, azt nem fogod tudni felpakolni, 101-est keress.
  • CSOCSO
    ez szanalom vazze... 90 fokon megy a kurva x50xt es a battlefield meg szarra akadozza magat...
  • MaSzKa
    Connect3d 9550-esem volt Abit alaplappal tökéletesen ment 500/500-on
    KD7-R-esben és NF7-SG-ban is 8x Agp-s volt mindkettő
    most meg egy NV8-asba van x700Pro

olvastam már Asus lapba nem ment Asus vga de más alaplapba ment tökéletesen a vga az Asus alaplap is jó volt más márkáju vga -val
  • Inquisitor
    Elvileg mennie kéne benne. Bár volt néhány vicces Asus lap (meg Abit is), amiben nem mennek jól a Radeonok (pontosabban jó pár gyártóé nem), mint a jó öreg A7N8X-X, de ebben a lapban tudtommal mennie kell. Nem lehet, hogy gyengusz a táp? A 9600XT paraszthajszállal többetfogyaszt, mint a 9550. Bár lehet simán rossz a kártya ...?
  • Sir Quno Jedi
    Ilyen nekem akkor van, ha widescreen moncsimon olyan felbontást állítok be, ami nincs a másik moncsimon, majd rádugom a cumót a másik moncsimra és vica-versa.
  • Anotino
    Nekem volt mar ilyen driverhiba miatt is, meg lefagyott progi miatt is. Amugy nem kizart hogy vmi hw gond van, a lap es a vga-d osszebalhezik idonkent. Van tuningolva a gep? A 9800-asok pl nagyon nem szeretik a magas agp frekiket (kb 70 mhz folott ehhez hasonloan viselkednek).

Mindenesetre nem hiszem hogy a vga-nak barmi baja lenne, mielott kibobnad a szemetbe mindenkepp probald ki mas rendszerrel is.
  • Veper
    Szaisztok! Van egy ati radeon 9600xt videókártyám. Ha bedugom az alaplapba, akkor egy piros lámpa kigyullad az alaplapon, és nem indul a gép. Ha az ati 9550 es kártyát dugom rá, akkor müködik a gép. Az alaplap ASUSp4t533-c.
  • via_mala
    Hát ez egy haldokló videokártya végszavának tűnik.
  • pihi
    unable to initalize the renderer to a vaild vide modes ez mi ?
  • pihi
    de akkor mi a fax ennek a baja? roxxul van bealitva? vagy mi? tokom telivan vele.. a monitor kepe szetcsuszik a es a VPU recover hibat eszlel , a gep megy kulomben minden jateknal ezt irja ki direct X fenntvan viszont a display driversnel <a vezerlopult programok torlese modositasanal> nem ir meretet...
  • Punker
    nekem működött gond nélkül ASUS lapban és mindig az ati.com-ról szedtem le.
  • pihi
    mert azzal sem mukodik..
  • pihi
    unable to initalize the renderer to a vaild vide modes ez mi lehet ez a problema minden jateknal? az ati radeon 9800 pro kompatibilis az asus alaplapokkal?
  • Punker
    és a hivatalos ati oldalról miért nem jó?
  • pihi
    vki tud adni linekt ati radeon 9800 pro driverhez? ati.com on kivul me ott nem talalok hozza..
  • pihi
    VPU recovert hogy tom kikapcsolni?
  • MaSzKa
    ramok is faszán hűtve
  • MaSzKa
    MadMoxx X800GTO2Burstfire itt
  • MaSzKa
    aki gyárilag szerelt ac jó hűtést akar
  • MaSzKa
    mit akarsz flash-elni?
  • Zetorg
    ja értem...
    szerintem ne kisérletezz :)
  • Sir Quno Jedi
    Há jobb a bizonyosság. Mer a zoldalon is említik, hogy ha feltöltesz BIOS-t akkor a két uccsó számjegy a memcsipen az legyen ottan verziószámnak, de az ugye attól még nem bizti, hogy azt is lehet csak feltenni egy kártyeszre, ami stimmel rá.
  • Zetorg
    akkor mi a kérdés?
  • Sir Quno Jedi
    Gondoltam...
  • Zetorg
    olyat érdemes, amilyen memória van a kártyán.
  • Sir Quno Jedi
    És a Samsung 1.6, vagy 2.0-sakat érdemes-e felrakni ?!