5974
  • Punker
    milyen táblázat? az itteni ami nincs frissítve ezer éve?
  • bakvarnyu
    Egyébként nem tudom milyen körökben forogtok ti, biztos Pesten; errefelé Borsodban egy 9550GE már menő kártyának számit=)
  • bakvarnyu
    Figyelj a táblázatba 35. helyen van a 62-ből. Az neked alsókategória?
  • Vakeraka
    Nekem is elmegyegetnek a játékok a Sempron 3000+, 3 éves Ati 9600-amon
  • Punker
    dehogynem full alsókategória.
  • ollie
    merhogy? egyáltalán nem rossz kártya az x1300pro.
  • bakvarnyu
    Hát arra, hogy a 2.5 éve megvett cuccommal még a mai játékok is médiumon futnak(leszámitva Ghost Recon 3).Pedig már akkor se a legjobbat vettem.Régen lehetett cserélni évente.Meg már a játékoknak se nagyon van hova fejlődni látványilag. Én ezzel a szinttel beérném életem végéig.
  • [NST]Cifu
    De az akkor kijövő játékoknál már olyan lesz ez, mint most egy GeForce 6600GT...
  • Vakeraka
    lehet hogy várok a végtelenségig aztán veszek majd iszonyat olcsón AMD 3700+ 939-et meg his X1800GTO-t meg egy lapot azt kész. Biztos lemegy az áruk a béka segge alá mikor ez a sok új cucc kijön
  • Punker
    ne vegyél te pc-t nem neked való, vegyél 1 konzolt azt kész nincs vele bajod + érteni se kell hozzá.
  • Vakeraka
    NA látod ez a gond
  • Punker
    persze meilött kijön a Dx11 :)
  • Vakeraka
    De lehet az hogy a DX10-es karikból olyan minőségűt mint most a HIS X1800GTo ugyancsak 56e körül lehet majd venni?
  • dara
    Egy foglalat sosem lesz gyorsabb egy másiknál, mivel statikus dolgok, amik csak ott vannak a lapon. A teljesítményt az határozza meg, amit beleraksz, és annak kiszolgáló rendszerei. Az AMD egy pillanatra sem állította, hogy az AM2 gyorsabb lesz a kezdeti időkben, mint a s939. Egyébként piaci kényszer miatt kellett foglalatot váltania az AMD-nek, tehát emiatt ne az AMD-t, hanem a memóriagyártókat basztasd. Ők nem akarnak már DDR(1)-et gyártani, mert a jelenlegi mennyiség mellett már nem gazdaságos.
  • dara
    Én spec egy Asus V3400TNT-n nyomtam végig a MOHAA-t. Annak a gammának ugyanis volt hangulata, nem a grafikai megvalósítás miatt volt jó. A CoD viszont nem hajlandó elindulni TnL motor nélkül.

A DX10 esetén nem egyszerűen az effektezés változik meg, hanem az egész rendszer szervezése, ami csökkenti pl a késleltetéseket a kód végrehajtása közben. Emellett ugye WDDM, ami miatt nem is lehet XP alá besuszterolni a DX10-et. Viszont ez biztonsági szempontból jelentős előrelépés a hw és driver virtualizáció miatt. Csak az emberek többsége anélkül mond véleményt a MS termékeiről, hogy utánajárna miről is van szó valójában.
  • Vakeraka
    Itt a videokártya a gond. Minek az am2-es foglalat nem is gyorsabb mint a 939? Csak nem lesz kiírva az új játékoknál hogy am2 only.
  • [NST]Cifu
    Könyörgöm ne legyél már ennyire értetlen. Amikor kijöttek az első Dx9-es kártyák, akkor a tüzelőbe dobták a Radeon 8500-ösöket és GeForce 4Ti-ket? Egy fenét. A játékok többsége több Dx verzióra visszamenően támogat, a Source motor például egészen a Dx6-ig! Tehát a játékfejlesztőktől függ, hogy szükséges-e az adott játékhoz jobb kártya, avagy sem. Egyébként pedig eddig is az volt a helyzet, hogy kb. 2-3 évente cserélni kellett a Videokártyát, mivel az újabb játékok többsége már lebutítva sem fut rajtuk elfogadható sebességgel.

Egyébként pedig az újabb Dx verziók mindig minőségi változást jelentettek. A kérdés az volt, hogy szükséged volt-e erre, avagy sem. Ha nem vagy hajlandó új kártyát venni csak azért, hogy mindent maxra húzva játszhass, és beéred medium vagy low beállításokkal, akkor nem kell kártyát cserélned.
  • [NST]Cifu
    Érdekes kijelentés, mégis mire alapozod?
  • bakvarnyu
    hát ez az mindig ez van
    bár most az utóbbi pár évben már nem fejlődik olyan rohamosan a számítástechnika mint előtte (szerencsére).
  • zolo
    Nem.Ha a játékba beleteszik a dx 9 opciót akkor semmi gond.Annyi hogy nem látod az összes effeketet amit beledobtak a fejlesztők.Csak akkor van gáz, ha nem veszik a fáradtságot ,hogy belerakják.Így megy ez mostanában már, ezért kell nekem is majd vga-t cserélni.
  • Vakeraka
    Mi van ha 2008-ra meg DX11 jön ki akkoe a régi kártyák mehetnek tüzelőnek?
  • Zsoldos
    Asus Radeon X1300 PRO (256MB DDR2 TV-Out + DVI PCI-Express, 3 év garancia). Áfával: 23 970 Ft

ez a kartya szerintem jo esellyel palyazik a worst buy -ra :) gyakorlatilag 2d-s videkoartya 24 ropiert.. Ennyibol mar majdnem egy 7600gs is kijon kb kb negyszer akkora sebesseggel.
  • Vakeraka
    Szóval azt mondjátok hogy ha várok a DX10-es karikig meg minden akkor addigra közel ilyen gépet mint most akarok össze tudok rakni ilyen áron?
  • dara
    DX10-re nincs mit kitalálni, ugyanis a DX10-et nem lehet emulálni DX9-es kártyán. A Vista-ban is ott lesz mind a két DX verzió, mert átjárhatatlanok egymásba.

AM2-vel addig érdemes várni, amíg ki nem jönnek rá a 65nm-es procik (év vége felé elméletileg).
  • Vakeraka
    Csomóan azt mondják hogy az am2 nem sokkal jobb mint a 939. Igaz hogy a 939 kimegy meg mifene de szerintem max a vga-val lenne gond de biztos kitalálnak valamit a dx10-re hogy ne kelljen mindenkinek új kártyát vennie.
  • dara
    Driver kérdés. Ha van hozzá MCE driver, akkor kompaatibilis.
  • peter31
    Azt honnan lehet tudni, hogy melyik VGA kompatibilis az Xp Media Center Edition-el?
  • IMYke2.0.0.0
    Nem azt mondtam, hogy az a legolcsóbb, amit én állítottam össze - ugye, sehol sem szerepel ez - , de én, "vidékiként" ott vásárolnék, rendelnék.
    Ráadásul, az üzlet marketingje szimpatikus számomra, a válaszlevelük mindenre kiterjedő, profi volt.
  • CUCLI
    kiskerarak/depo.hun kilehet nézni a legolcsóbb helyeket. onnan érdemes
  • Sir Quno Jedi
    Én nem vennék AMD-t, de az én vagyok... (sznob tudom) :D
  • IMYke2.0.0.0
    Szívem szerint persze nem, de - emlékeim szerint - csak 100 ezer Ft-ja van a fejlesztésre, s amúgy sem bölcs döntés manapság egy rohadt erős, de "csak" DirectX 9.0c-s VGA-t venni, amikor cirka fél éven belül megjelenik az első DirectX 10-es hírmondó!
    Addig is, ki lehet húzni egy X1300-assal.
    Utána pedig, vesz bele egy középkategóriás DX10-est és a gép meglódul.
  • GanXstaZoleeWrk
    Összeraksz neki egy jó gépet és a végén beledobsz egy hurka vgat? :)
  • IMYke2.0.0.0
    Persze, lehet a végtelenségig tolni-húzni a fejlesztgetést, a várakozást, de, Vekeraka, ha mostanában akarsz fejleszteni, akkor a helyedben - a pénztárcádtól függően - inkább egy AM2-es AMD CPU-ra, DDR2 800 MHz-es RAM-ra és a szükséges AM2-es alaplapra költenék a helyedben, s ha nincs, akkor erősen low kategóriájú PCI-E -s VGA-t vennék, amivel a DirectX 10-es VGA-k 2007 első negyedévbeli megjelenéséig kihúznám.

Aliencomputers (Budapest) listáról (2006.07.07):
    ================================================
    * MSI K9N SLI Platinum (AM2-nForce 570 SLI, Dual DDR2 800, Dual PCI-E 16x, 6db SATA2), 3 év garancia, Áfával: 39360 Ft.
    [A csúcs - 590-es - alaplap felesleges, de ha maximalista vagy: 51000-ért a tiéd lehet.]

* AMD Athlon 64 3500+ (Orleans mag), dobozos. Áfával: 32040 Ft.
    [Az erősebb 3800+ -os: 43560 Ft. A kétmagos 4200+ (Windsor-magos) AM2 pedig: 101760 Ft.]

* Geil 1024MB (800 MHz, DDR2, 3 év garancia). Áfával: 27840 Ft
    [Geil 2048 MB: 55620 Ft.]

Ha összeadjuk: 99240 Ft-ot kapunk.
    Ehhez, opcionálisan, - ha nincs a lecserélendő PC-dben egy PCI-E-s kártya, - egy alap VGA:

SAPPHIRE Radeon X550 (256MB DDR TV-Out + DVI PCI-Express, 2 év garancia). Áfával: 14 880 Ft
    Asus Radeon X1300 PRO (256MB DDR2 TV-Out + DVI PCI-Express, 3 év garancia). Áfával: 23 970 Ft

• Inquisitor
    Az nem biztos, hogy neked elsődleges szempont, melyik gyorsabb. De ebben az esetben, ha már az X1800GTO-ra vetetted a szemed, nem értem mi a kérdés? :)

Egyébként miként akarod megúszni a proc+lap+VGA kérdést 100e-ből, ha egy 56e-res VGA-t néztél ki?
    (Mondjuk TTS-nél van 19-21e között nagyon májer DFI NF4 lap, s754, meg s939 is, bár azokhoz minőségi tuningram dukál ...)
  • Vakeraka
    Annyi.De azt írják hogy a his alapból gyári tuning.
  • Inquisitor
    Ha full csendes gépet akarsz, akkor a 7600GT SilentPipe II.
    Az X1800GTO-ban több a tartalék, PS éhes játékokban nyerőbb, és ha mázlid van moddolhatod XL-re vagy feljebb is. Ugyan hangosabb, de x1800-ból a leghalkabb hűtés ezen van.
    Amúgy nem egy árban vannak, ha jól emlékszem utoljára 51e-ért láttam a Gigabyte cuccát, az IceQ3-at meg 56e körül?
  • Vakeraka
    HIS Excalibur X1800GTO IceQ3 Turbo 256MB VIVO PCIE
    vagy
    Gigabyte GeForce 7600GT 256MB PCIE SilentPipe II ?

• Inquisitor
    "X1600XT létezik agp-sben vagy csak pro van?"
    Csak Pro van, de a HIS gyárt valami X1600pro Turbo IceQ3 verziót ami gyárilag húzott, bár nem tudom mennyire ...
    Elvileg X1700-ből lesz AGP-s, de valószinüleg csak a 128 bites olcsóbb verziókból.
  • IMYke2.0.0.0
    Látod, te spam-melsz...
  • Zsoldos
    Nem az a baromsag, hanem amit te csinalsz ember.. Egy noriszos alairasban levo (valoszinuleg szandekos) helyesirasi hibakert mi a francnak szpemmeled a radeon topikot?