5974
-
#5094 ati x1950pro topic -
#5093 itt is olvasssatok -
#5092 van 1 lyuk a venti alatt ezért hangos a venti
de én beragasztom és megy rá egy kurva halk 8cm jety loon venti assem így irják -
#5091 ati no1 mint a geforce 7 topic-be leírtam oda is nézzetek be mert írogattam -
#5090 Sztem a sapphire az egyik legjobb márka, bár mint az előbb is írtam az x1950pro esetében van némi tervezési hiba. -
#5089 hát, az a necces típus az x1950pro-k közül, de legyen szerencséd vele -
ent #5088 én meg sapphire x1950xt-t. Apropó sapphire, miért van az, hogy majdnem minden online katalogusban a sapphiret úgy jelölik, hogy noname? Én úgy tudtam elég jó máreka, sőt most is azt modnom. -
#5087 sapphire x1950 pro rendeltem -
#5086 Nem. Angolul. És a nyelvválasztásnál is csak angol lehetőség van...azaz nincs lehetőség...
Nem mintha ez problémát jelentene, de már megszoktam az nV drivereknél, hogy magyarok... -
#5085 Szerintem is célszerű x1650xt-t venned, sokkal jobb az x1600pro-nál, de azt is vedd figyelembe, hogy az AGP-s változatok akár egy tizessel is drágábbak lehetnek a PCIE-snél. -
#5084 Az X1600PRO jobb mint a 6600GT, tapasztalatból mondom. Persze nem sokkal. -
#5083 Olyan nincs, hogy 6x AGP. 4x meg 8x van. -
#5082 driver ez nem magyarul települ? -
#5081 Hmm, a 7.1-es CCC nem elérhető magyar nyelven? -
#5080 A gepemben jelenleg a leghangosabb a tap 2 ventije ;)) Igaz sokba volt a procihuto :D -
#5079 Ja, de minima 12-14 centis ventik ugye! -
Inquisitor #5078 Normális szelőzésű ház, plusz 2db 9dB-s venti, persze szilikon rögzítővel ÉS rezgéscsillapítóval azért csak csak, kivéve persze, ha passzív X1950XT vagy GF7950GT van a gépében :) -
#5077 Passzív dolgokról annyit azért nem árt tudni, hogy a legtöbb passzív hűtőhöz természetesen aktív légmozgás KELL. Tehát házventi, vagy valami. Így az egész igazándiból fából vaskarika. -
#5076 megbírja simán (ha nem kodogány) -
ent #5075 Megvót a szőnyegpadló.
A többi (www.tts-kft.hu) innen már berendelve a vinyó gumibak és egy passzív 400Watt:) VGA-n a sor...
Apropó 400W: remélem az x1950xt nem eszik sokat... (2vinyó, 2 dvd mellett) -
#5074 Ja, van ilyen vastag ipari szőnyegpadló lapok, azokra állítva a gépet csodát tehetünk. -
#5073 2 év alatt bármék aktív hűtő hangosabb lesz.
Viszont nem csak a vidkari, hanem a HDD-k is kúrva hangosak tudnak lenni, nameg a táp is. Tápból 12centis ventis okosság kell, szabályozható fordulatú, HDD-t meg gumibakkal kell felfüggeszteni és hangra kell optimalizálni (pl. HDD life pro-val), vagy silencerbe dugni, de az veszélyes ránézve. Lehet kapni ultracsöndes ventiket (igaz 2-4 ezer HUF egy jobb), azok barók. Procihűtőt automatára húzni jó szoffttal, hogy alacsony hőmérsékleten alig forogjon, ugyanezt megtenni videókarival is. -
ent #5072 Azt már kicseréltem egy chiftech re:) De a cserét legalább rá tudom fogni vmire pluszban...:) -
Inquisitor #5071 Lehet elöbb a ház rezgését kéne csillapítani itt-ott, ettől is lehet, hogy fekve halkabb. -
ent #5070 Engem nem igazán zavarna. Munkahelyen 3x hangosabb a gép mint otthon, de a feleségem mindig kiszól éjfélkor, hogy kapcsoljam le azt a kurva hangos gépet. Na ezért gondolom, hogy zajcsökkentés céljából észrevehetetlenül, nehogy feleség megtudja, kicserélek minden alkatrészt passzív hűtéssel ellátott hardverre.
A másik, hogy egy álló szerver toronyban van a vga vizszintesen elfogatva az alaplapon és azt figyeltem meg, ha eldöntöm oldalt az egészet, akkor tényleg halkabb. Következtetésem, hogy a venti csapágya nem igazán szereti ezt a lefelé helyzetet. 2 éves a kari.
Érdekes módon a lent linkelt teszt oldalakon böngészgetve, a tesztek 3/4 ét fevő házban végezték, nem hiába ezek szerint. -
#5069 SZerintem meg kúrva halk az x800pro IceQII. Előtte hónapokig egy XT PE-volt benne gyári hűtővel, azután ez olyan volt, mintha nem is lenne videókari a gépben. Amúgy meg egy AtiTool-t felnyom az ember és azzal szépen meg lehet regulázni a fordulatszámokat és a melegedést. -
Inquisitor #5068 Ne idegelj, mindenhol azt hallom, hogy leghalkabb aktív hűtések egyike az IceQ sorozat, és olyanból kértem X1650XT-t, ha hangos lesz, akkor pipa leszek, mert csak ezért nem lett passzív ... -
ent #5067 A hűtéshez annyit, hogy nekem is egy IcieQII kártyám van (x800pro) és igazából a hangjával nem vagyok kibékülve. Húzni úgy se akarom, így szentem a passzív hűtőborda király lesz. A kövben meg veszek egy passzív tápot. Kicsit érzékeny a család füle! -
#5066 Azért ez nem az IceQ3, hanem csak a II-es, az meg azért nem tud annyit. -
#5065 Én inkább az x1950pro-val vagyok tisztában, mivel nekem is az van. Ez enyémen accelero x2-es hűtés van, full terhelés mellett 41% fordulatszámon 55 fokig megy fel, alapon 38c és szinte hangtalan. Viszont a sapphire-nál zalaman hűtővel is sokan írták, hogy 70 fok környékén mozog terhelve. Elvileg az 1950 es széri GPU-ja már 0.8 as csíkszélességel készül, ezért a fogyasztása is kedvezőbb mint az X1900 szériának, gondolom ezzel arányosan a melegedése is csekélyebb.
Azt sajnos én nem tudom megmondani, hogy mit produkálna a Thermalright HR-03 -val, de a PH-n rendszeresen olvasom meg írogatok az X1950pro forumba, és ott sem találkoztam még senkivel aki ilyen hűtést tett volna fel rá. -
#5064 IceQ az egyik lekjobb hangban és hűt is mint a barom. Nagyon baró. -
#5063 Az IceQ hutesh helyett passzivat tenni botorsag lenne, abban a kartyaban pont a hutes a legjobb. Inkabb akkor vegyel valami stock huteses kartyat, annak nem kar a huteseert. -
ent #5062 köszi, szerinted a hűtőborda nem fog ártani neki? Mennyi ezeknek az üzemi hőmérsékletük? Habár a specben leírták, hogy ehhez is jó. -
#5061 Ha én a helyedben lennék, akkor mindenképpen az X1950XT-t venném, legalábbis ha tényleg annyiért van amit írtál. Erősebb kari, még ha kevesebb rammal van is. Azt a 59500-at nagyon soknak találom a pro-ért, mert 512mb- s pro-t árulnak már bruttó 55k-ért is. Itt tudsz teszteket nézni róluk. -
ent #5060 Utána néztem egy kicsit a passzív hűtés terén, valszeg Thermalright HR-03 (10eFt) bordát veszek. De a karesz kérdéses. Az x800pro után az x1650pro-ról lebeszéltetek, de hagytam magam. Van 2 kártya, de melyik maradjon:
Sapphire x1950xt 256 - nettó 53800
HIS IceQ-II x1950pro 512 - nettó 59500
köszi előre válaszokat. -
Adam350 #5059 hehe -
#5058 Na ugye?Megy ez!
-
Adam350 #5057 Köszi, de ez hol magyar? :D Egyéb nyelvek vanak, de egyiket sem tudom igazán, akkor már inkább google, és ott keresem a teszteket MAGYARUL. -
polly80 #5056 axeos csajok ebresztenek... -
ent #5055 Köszi...