RADEON X Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taptarap
hali, nem kevés ez a memoria órajel? <#wilting>

CelionHUN SE (.)(.)R.I.P ThisisSparta Lvl72.DA.

Az b...mi nagy megmértem és éppen,hogy csak beférne. Át kéne szerelnem egy szinttel a vinyót.
Két tápkábelt kell rá kötni, hogy elég naftát kapjon.

MSI MPG Z490 Gaming Carbon Wifi I9-10850K G.SKILL Trident Z NEO 16GB DDR4-3600 Msi 3080 Gaming Z Trio Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB m2 Samsung SSD 860 EVO 1TB BE QUIET Straight Power 11 750W

Jó kérdés, 9,5", azaz kb. 24 centi hosszú a kártya. A 2+1 tápcsati, ami kellene neki, azt hogy kell érteni? Kell neki 2 nagy csati, vagy micsoda?

Az én alaplapom felépítése elég szar, meg a házam is gagyi, de lehet megpróbálok beletuszkolni egy agp-s cumót...

Evogordon
ATI R600 tesztek a neten
<2007. január 01. @ 13:04 - Chesario>
A Level 505 szerkesztõi kitettek az oldalukra egy cikket, amiben a 2007-re ígért DirectX 10-es ATI kártyát tesztelték.

Az ATI R600 rengeteg újítást hordoz majd magában, ám jócskán lemaradva jelenik majd meg, mint az NVIDIA DX10-es kártyája. A tesztek során jó pár játéknál erõsen elhúzott az NVIDIA 8800GTX kártyája elött az ATI új jövevénye, legalábbis a játékok terén, ám azt semmiképp sem szabad elfelejteni, hogy ez még nem lehetett a végleges hardver, amit beteszteltek!

LINK

ollie
Annyit tuti megér én ennél többért vettem x1600pro-t, és annál sokkal jobb az x1650xt.

Az attól függ, hogy melyik gyártótól van, ergo milyen hosszú a kártya.
Esetleg a memóriák okozhatnak gondot, ha túl közel vannak az AGP porthoz.
Nemtom a proci elég-e ennek a karinak, de egy kis tuning akkor is ráférne, a Kingstonok is biztos bírják majd.<#wink>

Sziasztok!

Egy sapphire x1950pro AGP csatolófelületû kari szerintetek gond nélkül belefér egy asus p4p800se alaplapba?

MSI MPG Z490 Gaming Carbon Wifi I9-10850K G.SKILL Trident Z NEO 16GB DDR4-3600 Msi 3080 Gaming Z Trio Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB m2 Samsung SSD 860 EVO 1TB BE QUIET Straight Power 11 750W

Guer
ennyiért télleg nehéz lessz....

Evogordon
Azt.

macleod2005
miyen drivert használsz? 6.12 es catalyst?

Evogordon
Én nekem az van és a játékot végig vittem ezzel a kártyával de nem tapasztaltam ilyet.

macleod2005
Akinek van x1950 pro-ja (pci os) és játszik a Splinter Cell Double Agentel és tapasztal olyan jelenséget hogy a játék menet közbe megadja magát (hang van kép nincs,Vpu recoveri talán visszahozza), és tudja a probléma megoldását írja le nekem plz!

az csak arra valo, hogy ne veszitsd el egy tapkabelt a vga miatt. (radughatsz meg vinyot stb-t)
csá. nemrég vettem egy radeon x800 gto-t. van rajta egy y alakú tápkábel. Namármost én csak az egyik végére kötöttem be a tápot, a másik szabadon van, de így is megy. mire jó a szabadon hagyott kábel? vagy kettõt kéne rákötni? a használati utasításban 9 nyelven van leírva hogyan telepítsem a catalystot, de ez sajna kimaradt.

hykao
Igen, jelenleg az X1950PRO a leggyorsabb AGP-s kártya. Viszont szerintem legalább 400W-os táp kéne neki. Igaz ugyan, hogy a kártya kevesebbet fogyaszt a 80nanométeres gyártástechnológia miatt, mintha 90-es lenne, de azért így is kettõ darab plusz tápcsatlakozót kell rádugni, olyannyira nem elég neki az AGP csatolón kapott áramellátás... 😊
Hali!
Elõször is Boldog Karácsonyt minden kedves fórumozónak!
Felkeltette az érdeklõdésemet egy x1950pro kari, eddig ugyan geforce-os voltam de sajnos az agp lassan leáldozik és gongoltam szép zárás lenne ha kipróbálnék egy ati-s kértyát is. Meg hát jelenleg ez a leggyorsabb agp-s cucc nem? Kérdésem a következõ: elég ennek a kártyának egy 350w-os táp vagy nagyobbra kell cseréljem?

hykao
Hát az én procim is elég gyengének számít ma már (2600+ Barton).
Hat korulneztem partucat helyen, meg prohw-s "boltokban" is, nem nagyon lehet latni altalad emlitett arakat. Tulzottan nem akarok rakolteni, igy maradt az x1650xt, 35 bruttot megert sztem. Nagyjabol hasonlo az ar/teljesitmeny aranya mint az x1950pronak.
Landren
Itt egy másik teszt, na itt már azért elfogadható az AGP-s teljesítménye, sõt...
Itt már azért jól látszik a különbség a 7800gs-hez képest.

Asszem az elõzõ tesztben a nagyon gyenge proci miatt szerepelhetett ennyire gyengén az x1950pro 512-es.

sose nyomd fullba a kretént

Landren
Igen, azok a karik mind PCI-E -sek, csak gondoltam azért jelzés értékkel leírom.

Azt a 3dmark05 ben csinált 6814 pontot tartom nevetségesnek. Az én Powercolor karim csinál 8300 pontot alapon, egy elég gyenge procival.

hykao
Amúgy köszi a linket. Pont ilyen tesztet kerestem, amiben a mostani kártyám is szerepel (7800GS). Már egy ideje dilemmázom azon, hogy érdemes lenne-e lecserélnem egy X1950PRO-ra (AGP-s az alaplapom, és ha nem muszáj, nincs kedvem lecserélni még). A baj csak az, hogy állandóan ezeket a Quake4, meg FEAR stb. teszteket erõltetik, engem meg az ilyesmik pont nem nagyon érdekelnek... 😊 De úgy hallottam, hogy az újabb játékokban még jobban domborítanak az X1XX kártyák, mint a hasonszõrû nV-k (X360 portokban meg méginkább), szóval talán érdemes lenne, tekintve, hogy szerintem 50-ért el tudnám adni a mostani még bõ egy év garis Club3D-s 7800GS-emet - fõleg, hogy AGP fronton nincs túl sok alternatíva.
hykao
Ez igaz, de azért kicsi az esély, hogy pont egy szart fogsz ki. Amúgy direkt AGP-sre vonatkozott a kérdésem. Ha jól értem a gyári hibás 256-os témák meg PCI-E-sek, nem?

Melyik részét nem akarod elhinni? 😊
Landren
Hát jah, csak az a gond, hogy pl. a PH-n meglepõen sokaknak gyárilag hibás a Sapphire x1950pro 256 -os karijuk, még az ultimate verzióban is találtak. Tehát ha egy ilyen külföldrõl behozott karinak lesz gondja, nem lesz egyszerû sem olcsó a gariztatása.

Itt van egy teszt Sapphire X1950pro 512mb igaz agp-s. Na azt ami itt szerepel nem akarom elhinni.

hykao
Na ez az... Itt pl: KATT csak 215€ az 512MB-os Sapphire (ami ráadásul gyárilag valamivel magasabb órajeleken üzemel a referenciához képest)
4-5 vásárló emberke összeáll, és egy kisfogyasztású dízellel bõven olcsóbban jönnek ki, mintha itthon vennék meg... 😊
Kiskerben még nem, PH arcoknál csak 256-os GeCube-ot meg tán Powercolort.
Jó drága lehet, mert egy 256-os is vagy 65K ...

hykao
Sapphire Radeon X1950Pro 512MB-GDDR3 AGP - ilyet látott már valaki kiskerben? Elméletileg néhány nagykernél már van.
Szép tanács, de elvileg nem volt belõle DDR3-as. (Gyakorlatilag egy féle igen, itthon sose árulták és csak 128MB-os.)

Landren
DDR2-es rammal ne vegyél semmilyen videókarit

Szerintetek ezt érdemes lenne megvenni HIS X1600Pro IceQ 512/256MB DDR2 AGP???? vagy inkább másik tipust? PLS PRIVIBE ÍRJATOK RITKÁN NÉZEM A SG-t

ABIT IS7-E2 | Intel 3,0GHZ | 2*250gb | 2*512 ddr400 | MSI 7600GS 256MB

Evogordon
Nem lessz rossz. Az nvidia quad kártyájának ellenfele lessz.

grebber
Off:

Jön az Ati 2GPU-s kártyája

2db X1950 egy nyákon nem hangzik rosszul.

Next PC upgrade: 2022

Landren
35-36 nettoért van MSI-be ha rendeled, ASUS-ban is 1-2ezressel drágább csak. Ha szerencséd van 1 héten belül megjön, most mivel karcsony van lehet több, de legrosszabb esetnbem is 3 héten belül megjön. Persze ha limitált a pénzed vagy nem vagy türelmes típus, akkor vegyél x1650xt-t, az se rossz kari.

40-nel olcsobban nem nagyon latni, de meg az is feher hollo
Landren
nem, mert netto 34 környékén már kapsz X1950por-t is, ami sokkal erõsebb.

Sapphire x1650xt netto 30-ert megeri szerintetek?
grebber
Kurvajó árak de 1 évre nem éri meg nekem 😞

Next PC upgrade: 2022

MaSzKa
mit keresel itt:-)
az nvidia forumba is azt írják 70000Ft körüli árban az ati a jóbb mindenben tegnap olvasgattam

amúgy prohardveres kolegáknál hugyért sz@rért vannak az 1950Pro-k
msi 43000Ft ilyet azért ne vegyetek mert ez a cég rendesen belebutít a vgaiba
sapphire x1950pro 45000Ft
x1950xt csak 65000Ft szal vegyétekpiros betûseket nézegessétek

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Gabesz amd64
én már multkor megmondtam ne vegyél olyat
most meg elfütyült az ideje
LOL

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

MaSzKa
nehéz eladni az x700Pro-t<#szomoru1>

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Evogordon
Ami nekem van videókártya meglehetne oldani hogy grafikus programokban besegítsen a renderelésbe? Mint pl a FireGL mert azt tudom hogy a 6800-as nvidiával meglehetett csinálni nem kellet venni quatro-t vagy mi az 😄

"ja és a hûtés jó..vagyis a ventilátor forog"
Nem jelent SEMMIT. Ha nm forog elég gyorsab, túl sok por van a bordák között vagy a hõátvivõ kiszáradt, ne adj Isten nem fekszik fel a borda, akkor még lehet forró. Vagy simán öreg a kártya és befáradt.

De ennyi erõvel lehet szofver probléma. Legjobb lenne egy teljes "szûz" újratelepítés. Esetleg egy drivercleanerrel leszedni az ATI drivereit, feltenni frissebb chipset drivert, friss DX9-et (decemberi az utolsó) és arra telepíteni egy új Catalystot. Hátha.

pihi
ja és a hûtés jó..vagyis a ventilátor forog:S

\"Minek a zöld szem, ha vörös is tud lenni És ha a szemeim vörössége A természet zöldjétől származik\" by Robert Nesta Marley ( Bob Marley )...

pihi
'' Hello, ati radeon 9800 prom van.
Játék közbe összecsuszik a kép megfagy a játék, utána elsötétedik a képernyõ és csak ugy van..ujrainditok utána megin jó elinditom a játékot és kb 15 perc után megin ugyanez..
Vki nekem még régebben aztmonta h video modot kell átálítani..de hogy?
Catalyst control center van fenn.
Vki help? Thx.''
Vpu-t kinyomtam de a játék igyis megfagy, vagyis nem a játék fagy meg, hanem csak a kép..

\"Minek a zöld szem, ha vörös is tud lenni És ha a szemeim vörössége A természet zöldjétől származik\" by Robert Nesta Marley ( Bob Marley )...

Ellenben láttam gyári X1900XT MSI kártyákat, amibe rossz biost raktak gyárilag és 102MHz-el lasabban ment a GPU és a memoria is. Persze javítható hiba volt, de kínos.

Az ATI kártyák is visszaveszik 2D alatt az órajelet mge jó esetben a ventit is persze 😊

2d/3d alatt hasznalt frekvencia eltero lehet. Atinal nem vagyok biztos(nekem most csak low ATI kartyam van), de NV nel eleg elterjedt.
serito
Egy kérdés:
Most vettem egy X1950XT-t. A fúrcsa az, hogy mindenhol azt írják a kártyáról, hogy a GPU 625MHz a memory meg 900MHz-en ketyeg. Mikor megnézem az Atitool-al akkor meg defaulton 500/594-et mutat, de az overlock-olás meg GPU-nál 621-rõl memoryknál meg 900-ról indul. Ez normális?? Ati legfrissebb 6.12-es driver van fenn.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Evogordon
szóval 2,4gigás ddr4-es memóriák fognak rajta üzemelni <#wow2>

R600 has 512-bit external memory bus, Orton promises it takes no prisoners

Speaking at yesterday's AMD Financial Analysts Day, Executive Vice President of Visual and Media Businesses, Dave Orton, appeared to throw down the performance gauntlet in favor of AMD's upcoming R600 GPU. Having had over a month to study NVIDIA's G80, Orton did not seem the least bit intimidated. In a slide entitled "R600: Why we lead in graphics", Orton promised that even if the name of the company had changed, that the commitment to GPU performance leadership had not. He promised a "take no prisoners" approach to performance leadership for AMD's new GPU.

More interestingly, in his verbal remarks Orton reported (at roughly the 1:22:30 mark of the webcast) that one of R600's key advantages would be "new levels of memory bandwidth to the graphics subsystem, and bandwidth is critical to graphics performance." As all graphics geeks know, AMD pioneered the move to GDDR4 memory with the Radeon X1950 XTX, which gave them a temporary advantage in bandwidth. However, in the period since NVIDIA has released the 384-bit GeForce 8800 GTX, whose memory bandwidth crushes the X1950 XTX by 86.4GB/s to 64.0GB/s. It is impossible that AMD could regain a significant enough advantage in bandwidth to be cited by Orton as a major competitive advantage without following NVIDIA north of the 256-bit bus that has been a mainstay of the ATI/AMD high-end products since 2002's Radeon 9700 Pro.

R600 will therefore feature a 512-bit external memory bus, likely using 1.2GHz GDDR4 for ~153GB/sec from memory pool to chip, to back up the smack AMD's Executive Vice President laid down.

In other tidbits, Orton also vowed to be first to the 65nm technology process, but did not disclose which product he had in mind for the honor, nor even product type, GPU or chipset. Our graphics-oriented notes (and a few selected slides) on the rest of the conference are included inside, if you dare to take the red pill.

Fõ a magabiztosság. <#ticking>

Me0w
Ha nem hagytak volna ki a normalis cd-rom vezerlo utasitasokat a sata utasitaskeszletbol, meg talan meg is baratkoznek vele 😊

Together we'll fly someday...