5974
  • Inquisitor
    Most megyeget újra ...
  • Inquisitor
    Csodáltam, hogy ennyi idő után lötték ki :)
    A HISt már pár óra után lelötték, mikor kirakta a kártyát hétfőn.
  • Gabesz amd64
    be se jön a honlap
  • Inquisitor
    Hivatalos sose volt, valószinüleg várnak arra, hogy X darab olyan összegyűljön ami eléri Y órajelet, amin ők azt futtatni akarjál.
    Amúgy meg gondolj bele mekkora már ez a lenti kártya:
    Legyártották HD2900XTX-nek, de nem bírta az órajelet. Erre eladják 10x annyiért Workstation kártyának kisebb órajellel.
    Egyébként június/júliusra várható az XTX, de addigra gyártásban lesz valószinüleg a 65 nanos verzió (R650?) ami késő ősszel jön ki, ha el nem szabják azt is.
  • berlinboy6329
    Jah,úgy más.Értem.Nincs vki véletlenül 1 XTX-e?

Még mindig nem tudok pontos XTX megjelenési dátumot.Van egyáltalán?
  • Inquisitor
    Úgy van rajta 1GB és GDDR4, hogy ez nem a bolti HD2900XT. Ez egy workstation kártya, csak ilyet gondolom könnyebb volt szerezni.

Amúgy ez az arc szokott ilyen érdekes infókkal szolgálni, ezért nem hinném, hogy fake. (Meg eleve a fórumon mindenkinek olyan cuccai vannak, ami még hónapokig nem kapható, pl. fél évvel megjelenés elött volt négymagos proci.)

A 3D Mark 06-ban meg azért nem látszik egy csomó adat, mert a jelenlegi driverrel (direkt!) csak úgy indul el a program, ha kikapcsolod ezen dolgok kijelzését, lásd. a fórumban.
  • berlinboy6329
    Szerintem fake.

1.Hogy lenne rajta 1Gb GDDR4-es RAM?512 GDDR3-as a hivatalos.És miért nem láthatjuk a teszteken,hogy tényleg az van benne?Van lyan kis táblázat,ahol le van írva minden szir-szar,de nem láttam,hogy tényleg 1 HD2900XT lenne benne.
  • Inquisitor
    Denny boy szervált egy workstation R600 kártyát ...

És ez ugyan "csak" HD2900XT, DE GDDR4 ramokal, rögtön 1GB-al. Teszt alapján nem úgy néz ki, hogy gond lenne vele :)
  • Gabesz amd64
    nemtom mért késleltetik,mivel már tuti kész van...marketing van megin.vicc

nem mintha érdekelne az Ati
    csak azvan h ha kijön akkor csökkenek az árak az Nv-nél és az jó :)
  • berlinboy6329
    Csak ennyi?Pontos időpont nincs?És mi az oka a halasztásnak?GDDR4 memória miért?Sokat hallottam,hogy az miatt,mert nem teljesít olyan jól.De az 1950XTX-en is az van és semmi baja.
  • Gabesz amd64
    nyár?!
  • berlinboy6329
    Miért ne?Mikorra tolták a megjelenést?Sokan Q3-ról beszélnek,de én em hiszem el.Sok az.
  • Gabesz amd64
    arra befizetek h akkor beszerzel egyet :D

sok sikert
  • berlinboy6329
    Végre.Lehet beszerzek majd egy XTX-et.
  • Gabesz amd64
    és veszel?
  • MaSzKa
    még 11 nap és boltokba az új ATI-AMD szériA:-)
  • kgy89
    Értem kössz!
  • Zsolt1964
    Kössz!
  • tmisi
    Azzal az 512-es memóriával talán az x1950 többet tudott volna kezdeni, de annak ellenére sem vettem volna meg, mivel AGP-re már nem érdemes sokat áldozni (bár egy 7600GT-vel jobban jártál volna).
    A táp biztos elég (sok is) neki, mióta lecseréltem az ATI-mat, le vagyok maradva a verziószámokkal, de mivel az NVIDIA-val ellentétben ő még mindig készít XP-re meghajtókat, ezért tanácsos a legújabb.
    Ha más gond nincs, azok csíkok feledhetők, lehet hogy ez egy ATI-bónusz, nemtom. Ha hűtés-baja lenne, akkor játék közben is csinálnia kéne!
  • Zsolt1964
    Sziasztok! Lenne 1-2 kérdésem. X1650pro Sapphire 512mb a videokártyám agp-s. Tudjátok e,mi a fogyasztása, melyik Catalist verzióval megy a legjobban,+bekapcsoláskor, mielőtt a windows bejelentkezik egy-egy pillanatra szines csikok jelennek meg, amúgy a kari jól mükszik. A táp miatt lenne érdekes 350-es Chieftech van benne. Várom a reagálásokat. Azért nem az x1950 lett véve mert kottahiány lépett fel!
  • ollie
    Mondjuk sajnálhatod, mert az X1650XT és X1650PRO között ég és föld a különbség.
  • ollie
    Csak AGP-s.
  • kgy89
    Sziasztok!

Na egy gagyi kérdésem lenne. Van egy Abit IS7 E-2-s alaplapom. Közeli kép És erre jó lenne ez a agp-s videókártya, vagy jó ez a PCI-E Videókártya is?
  • Evogordon
    Engem a dx10 eredmények érdekelnének. Kijöhetne már az új 3dmark.
  • Gabesz amd64
    8800GTS ellenfelének szánják a 2900Xt-t...
    majd elválik mi lesz hamarosan kiderül
  • Evogordon
    Amik neten terjednek tesztek abból vettem. De ha lessz rendes teszt és jobban teljesít a 8800GTS-emtől a 2900xt akkor egyből lecserélem.
  • Inquisitor
    Megkérdezhetem honnan tudod, tekintve, hogy 14-ig nem lesz semmilyen hivatalos teszt. Aki meg nem írta alá, az nem is kap kártyát tesztelni ... :)

P.S. Egyébként nagy techno-jósok szerint a DX9 teljesítménye tényleg GTS és GTX között várható, de DX10 alatt meg GTX fölött. És most csak az XT-re gondolok. Erre viszont nem 2 hetet, hanem vagy 3-4 hónapot kell várni, mire lesz legalább 6db DX10 játék, meg 3D Mark 07.
  • buldozer99
    Jaja szerintem is nagyon jó ár!
    Kiváncsi leszek a tesztekre...
  • Evogordon
    Hát de akkor is a 8800GTS és a gtx között van és azért ez k*rva jó ár.
  • Inquisitor
    Ööö, ez nem csúcs kártya, az az X2900XTX lesz, valamikor nyáron. Másrészt amennyit csúsztak vele, el kell érniük, hogy vegyék sokan. :)
  • Evogordon
    Ne hülyéskedjetek már hogy 85k.
    Egy csúcs kártyát 120k alatt nem kapni.
  • Inquisitor
    Jövőhétre biztos nem, rendeléses dolog, az 1,5 hetes átfutást jelent (szerdától péntekig), tehát ha valami Isteni csoda miatt szegéyn csóri magyar piac kapna pár darabot (amit kétlek a köv 3-4 hétben), akkor is csak a 14-i NDA lejárta után kapnád meg.
  • Inquisitor
    Sapphire 85K. ;)
  • buldozer99
    igen!ph-n már vannak,tehát lehet rendelni,lehet már jövő hétre kapnak is
  • Gabesz amd64
    na és azt honnan olvastad? tudsz már előre rendelni?
  • buldozer99
    ár:85k az már biztos!
  • Gabesz amd64
    sok sikert...még egy normális tesztet se láttál...az árát se tudod. de ha neked Hl2 kell akkor legyen:D
  • grebber
    ATI R600: Három sztárjáték a dobozban!
    Sogun, 21:37 - Tech: Video

(HW Insider) Az ATI zászlóshajója, a Radeon HD 2900XT kártya dobozos változata három sztárjátékot tartogat meglepetésként a vásárlóknak. A Half Life 2 Episode Two [vagy a kártyája]alapból benne lesz. Ezen kívül két foglalókártyát kapunk a Team Fortress 2 és a Portal alkotásokhoz. Megjelenésük után ingyen játszhatunk velük. Az R600 május 14-én kerül a boltokba.

info: Hardwired

Na mégtöbb ok amiért nemfogok 8800GTS-t venni!
  • grebber
    Majd meglátjuk!
  • berlinboy6329
    Ez akkora fake,mint egy ház.Hogy lehet az,hogy az XT elveri néhány helyen az XTXet?Ez olyan,mintha a GTS verné a GTXet,de nem teszi.Plusz,ki ad ki olyan csúcskategóiás karit,amit az alatta lévő elver/alig lassabb nála.

Kérdés:Az 1950-es radeonon,mintha lenne GDDR4-es memória.Vagy hülye vagyok?Ha van,akkor miért késik az XTX?Ha a RAMok jók az 1950-esen,akkor a HD2900XTX-en miért nem?