5974
  • Davidus

?:P
  • cifuatwork
    Talán mégse kellene temetni a Radeon X800-at... Legalábbis ennek fényében:

Ez is a lengyel oldalról kijutott képek egyike, a jobb felső sarokban pedig ott a FRAPS számláló - "68FPS" (legalábbis ezt olvasták ki belöle). A felbontás a FRAPS számai alapján 1600x1200 - valószinüleg 6x(esetleg 8x?)AA és 16xAF mellett...

Ha ez igaz, akkor a következő felállás várható (az egyik Rage3D fórumozó nagyon találó hozzászólása alapján):

Nagyon gyors PS3.0 (nV40) vs. Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon gyors PS2.0b (R420)

Hamarosan kiderül....
  • Gabesz amd64
    Nem érdemes vitatkozni addig amíg be nem mutatják az új ATI-t!
    Különben a 6800-as nem
    sikerült rosszul, mégha kicsit "tápos" is.

ennek löttek ATI!!
  • deep
    Minden pletykának van valami alapja, ahonnan a szép szaftos marhaságok származnak.
    Szal akár igazak is lehetnek valamilyen mértékben, de ne legyen igazam
  • NeoMaN
    Félreértesz. Amit írtam ugyanúgy vonatkozik az ATI-ra is mint az NV-re.
    Egyiknek sem szabad hinni.....
  • cifuatwork
    Amennyire sikerült kivenni, az ATi arra hajt, hogy a játékok maximális képminőséget nyújtsanak - vagyis 6xAA és 16xAF "alapból", és a GeForce 6800 ellen is e téren kíván versenybe szállni - úgytünik az nV40 a végén tényleg megfogta az ATi-t?
  • cifuatwork
    ATi Technologies Day 2004 - sajnos csak lengyelül, de a képek magukért beszélnek... :)
    Há izé! Felháborodok és megosztom veletek!
  • [NST]Cifu
    Az, hogy minek foglalkozol az ilyenekkel?
    Én nem igazán értelek. Bekopiztam valamit és a végére írtam, hogy nagy büdös kamu találgatásokat tálalnak kész tényként a "hír"magazinok.

Mi nem tiszta?
  • Borg
    Juj... ezek megint szakérteni próbáltak
  • [NST]Cifu
    Nem igazán értelek - az ATi semmiféle hivatalos anyagot nem tett közzé az X800-ról, azon kívűl, hogy lesz ilyen. Szinte minden, amit erről olvastál pletyka és találgatás...
    A korábbi hírekkel ellentétben az ATI következő csúcskártyája, az X800XT nem jelenik meg rögtön az E3 után. A jelenlegi állás szerint megjelenése Júniusra tolódik át...

Így mintegy két héttel később jelenik meg az X800XT, mint arra korábban számítani lehetett. Mint tudjuk, ez a kártya magasabb órajeleken jár majd, mint kisebb testvérei. A hírek szerint 500 MHz-es mag és 1000 MHz-es memória órajelekkel találkozunk majd az X800XT-n. A 16 pixel csővezetékkel rendelkező kártya a most megjelenő ATI kártyákhoz hasonlóan az R420 magra épül. Ebből következik, hogy "csak" 96 bites precizitással dolgozik és nem támogatja a Pixel Shader 3.0-s verzióját.

Így az év végén, vagy jövő év elején megjelenő R500-as magra épülő kártyák lesznek az első olyan ATI kártyák, amelyek támogatják a PS3.0-t és a 128 bites precizitást.

Baszarok ettől a Hwtesztek.hu tól! Tényként kezelnek minden pletykát!ÁÁÁÁ!
  • Zsoltee_a_bator
    nem hiszem hogy 8-al ki akartak volna hozni..
    (meg ha azt is mondtak..)

ez kb olyan, mint mikor letagadtak szepen hogy a r8500-ben ket vertex shader egyseg van :)
  • [NST]Cifu
    Esküszöm olykor kedvem lenne egy kis vérengzést véghez vinni a PR menedzserek között (nem csak az ATi és az nVidia esetén) - az ilyen szintű blődségek simán kimerítik a megtévesztés kategóriáját...
  • Gabesz amd64
    Hpgy lehetsz enyire gonosz!
    Majd kiderül úgy is!És most már remélem az Nvidia viszi a pálmát majd!
  • Borg
    És íme a fordítás beyondéktól:

. The fastest VPU in the world, another time!
    . Revolutionized architecture brings you 2 times the performance of Radeon 9800
    . Extremely fast rendering pipeline
    . The latest silicon process
    . Very fast memory interface
    . 256MB video RAM

PR bullshit...

De amit #66-ban irtam, az ettől még úgy lehet. Sőt, többen is megjegyezték, hogy csak ezóta ugye 5-6 hónap eltelt már... (8->12/16pipe)
  • Borg
    Azért a spanyolviaszt nem kell feltalálni újra:) szvsz mindenki tisztában van vele, hogy kinek lehet hinni, és kinek nem. Már csak a tapasztalatok alapján is.
  • NeoMaN
    Mindkét cég hazudik mint a vízfolyás... Erre már rég rájöhettetek volna az évek folyamán.
    Az elmult pár évben egyedül a 9700 volt eddig ami beváltotta a reményeket 100%-osan a vártakhoz képest. szvsz...
    Nem hiszem, hogy most dupla sebességet kapunk, 16 pipe ide vagy oda. Itt a memó órajel a visszahúzó erő.
    Ne legyen igazam!
  • sniper
    Ugyanugy megy mint gf4-en, probaltam.
  • sniper
    Ez kinaiul van, es azt jelenti: a magasabb oszlop magasabb az alacsonyabbnal. :)
    Annyira várok egy porrá alázást, hogy el se tudom mondani! :)) Mármint ne a Radeont alázzák...
  • Borg
    Mivel ATI PR anyag, ezért több mint valószínű ;)

Amúgy sokat jelenthet.
    2003 végén, ahogy NV40 sample, úgy jóval előbb már volt R420 sample is. Max 8 pipeline lakozott csak benne még.

A grafikon pedig nagy valószínűséggel a 9800-hoz mért teljesítményét ecseteli. Ez pedig a "twice as.." előrejelzésüket is teljes mértékben alátámasztaná.

Persze érdekes kérdés, ha az akkori 8 pipe felállás (márha ez a hir korrekt volt) 2x teljesítményre volt képes, akkor mit tud majd a mostani 12/16 pipeos cucc. Lehet abban is volt valami, ami múlt héten szivárgott, miszerint igen felejtős lesz az NV40 amint ez megjelenik...

Bár egyesek szerint az ATI nem nyomul most majd annyira, mert nincs annyi piaci behoznivalója, mint az nvidiának. Ezért lehet, hogy a beefed-up verziós R42X csak később jön tényleg.

Mindenesetre marha jól örzik a titkaikat ezúttal, hogy a penész verné ki őket...:)
    Viszont Confidential 2003 december van rajta, szóval sokat nem jelenthet...
    Remélem a kékek vagyunk! :)))
  • Borg

Vajon mik szerepelnek abban a diagramban...
    Csak aztán nehogy itt legyenek offtopicak :)
  • [NST]Cifu
    Felhozom a topicot mivel egyesek úgytünik imádnak offtopicak lenni a GeForce 6800 topicban...
  • perempe
    Off:
    Menne-e simán egy 9800 pro-val?
  • perempe
    Én nem játszok, de testvér nyomja a NWN-ot, gyengus az 1700+-on 9100-al, kell még hozzá jobb kártya.
  • Borg
    Nem, ezúttal nem inq-szintű a dolog, csak az NDA miatt szűkszavúak sajnos...
  • Zsoltee_a_bator
    volt a blikkben? :)
  • Borg
    Kezd terjengeni valami pletyó, hogy 1-2 hét múlva az NV40 felejtős lesz...
    Inkább ne legyen igazuk...
  • Davidus
    Nem vagyok se ATI se NVfan de ha így lesz akkor nagyon jót fogok kacagni:P
  • cifuatwork
    Remélem, hogy nem, mert ha meg merészelik tenni, akkor beállok a DeltaChrome/GammaChrome kártyákat ájtatos tekintettel várók rövid sorába...
    Jah, ez is Inquirer...
  • perempe
    Ehhez is 500W-os tápot ajánlanak majd?
  • cifuatwork
    1.: Ez is csak pletyka
    2.: pixel-csővezeték? Brrr...
    A hírek szerint hamarosan, egészen pontosan Május 5.-én érkeznek meg az ATI új kártyái. Az X800PRO és X800XT méltó ellenfele lesz az nVidia NV40-nek...

Az ATI X800PRO 475 MHz-es mag és 900 MHz-es memória órajjellel rendelkezik. Ez 25 MHz-cel magasabb magórajelet jelent, mint amire eddig számítottunk. Ez a kártya 12 pixel-csővezetéket tartalmaz, így nagyjából a GeForce 6800-nak lehet az ellenfele.

Az X800XT órajeleit még nem ismerjük, de az már biztos, hogy ezeken a kártyákon már 16 pixel-csővezeték lesz, így ez lehet majd a GeForce 6800Ultra ellenfele.

Ha minden igaz, akkor 5.-én csak az X800PRO lesz elérhető, az X800XT később, az E3 után lesz megvásárolható.
  • grebber
    Az ATI újdonságok végleges specifikációi
    2004. április 14. 21:54, Szerda - Tóth Kristóf

A napokban kiszivárogtak az ATI Technologies újgenerációs grafikus megoldásainak a végleges specifikációi, melyeket röviden tekintsünk most át!

A legfrissebb információk szerint az első R420 architektúrájú grafikus megoldás, a Radeon X800 Pro április 26-án fog bemutatkozni hivatalosan. Ezt követően május 31-én hull majd le a lepel egy nagyobb teljesítményű R420 variánsról, a Radeoin X800 XT-ről, végül pedig június 14-én esedékes az R423 alapokon nyugvó, PCI Express x16 kompatibilis Radeon X880 XT bemutatkozása. Egyes források tudni vélik, hogy a közeljövőben egy kedvező ár/teljesítmény mutatójú Radeon X800 variáns is meg fog jelenni, azonban ennek az új grafikus megoldásnak a pontos debütálási időpontja egyelőre nem ismeretes.

Az elmúlt időkben számtalan pletykát lehetett hallani az új Radeonok renderelő futószalagjaival kapcsolatban, most éppen itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. A "leggagyibb" ATI Technologies újdonság, az imént említett Radeon X800 SE nyolc renderelő futószalagot tudhat majd magáénak, a Radeon X800 Pro, a Radeon X800 XT, illetve a Radeon X880 XT pedig rendre tizenkettő, tizenhat, illetve ugyancsak tizenhat renderelő futószalaggal büszkélkedhet. A Radeon X800 SE esetében a grafikus processzor 450 MHz-es frekvencián fog ketyegni, a 128 bites intrefésszel rendelkező DDR (Double Data Rate) memória órajele pedig 800 MHz lesz. A Radeon X800 Pro esetében 500 MHz-es grafikuschip működési frekvenciáról és 1000 MHz körüli memóriachip órajelről beszélhetünk, a Radeon X800 XT és Radeon X880 XT modellek pedig 600 MHz-es grafikuschipekkel, illetve 1200 MHz körüli frekvenciájú memóriákkal lesznek felvértezve.

Különböző források tudni vélik, hogy a kanadai székhelyű vállalat korábban úgy vélte, hogy az új Radeonok akár nyolc renderelő futószalaggal is versenyképesek lehetnek a piacon, azonban idővel kiderült, hogy a rivális Nvidia féle NV40 olyan komoly fenyegetést jelent, hogy inkább többet, adott esetben akár tizenhatot is aktiválni kell a grafikuschipek futószalagjaiból.

Info : Supergamez :)