5974
  • M@TriX
    "Gabe claimed the X800 is 40% faster than the GeForce 6800 for Half Life 2 and confirmed that we’ll see Half Life 2 this summer."

ez nem rossz mi?
    i love nVidia, de ez nem szar,... ;)
  • Cat #327
    ja, és jelenleg mindkét csucskártya cpu limitált! ezt se hagyjuk ki
  • Cat #326
    a mai videókártyáknál már nem is annyira a teljesítmény számit, hisz csak 1600x1200 ban, vagy kisebb felbontáson de max FSAA mellett van olyan különbség köztük, amit te ESETLEG játékban is megláthatsz nagyon sok ellenfél/mozgó objektum esetén

szal sztm sokkal inkább előtérbe kerül a zaj, fogyasztás, egyebek kérdése
  • cifuatwork
    A Radeon X800-ra elvileg igen, a GeForce 6800-asokra nem hiszem, márcsak a jelentős hőleadás miatt sem...
  • Shep
    vajon ezekre a kártyákra jó lesz a mostani zalman vga hűtőm?
  • Zsoltee_a_bator
    dehogy gyenge tuningpotencial.. vizhutessel +50 mhz.. szeduletes :)
  • Gabesz amd64
    oké csak emlitettem!
  • CoolStuff
    Mindkettő csúcskari lesz az tuti!
    VGA powaaaa!
  • [NST]Cifu
    De most nincs akkora különbség mint az elődeiknél!!!

Szerintem ezt senki sem kérdőjelezte itt meg. Sőt...
  • Gabesz amd64
    De meg ám!!!
  • CoolStuff
    Majd meglássuk drága barátaim!
  • Gabesz amd64
    Ezekről már hallotam!

De vannak olyan alaplapok ahol már ki van hagyva slot!
    Kérdem én minek annyi PCi slot?
    Én egyet használok azt csak egy Tv tuner foglalja el!

Hát jó az ATI megint jobb lett!Hát ez van!
    De most nincs akkora különbség mint az elődeiknél!!!
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor hogy tisztán láss:

6800 Ultra: sok tranyó (220 millió), bazi nagy hűtés (nagy zaj, +1 slot nyam-nyam), rettentő melegedés és fogyasztás, vélhetően gyenge tuningpotenciál (mert már így is szinte maxon fut), PS 3.0 - de minek, hardveres MPEG4 - de minek.

X800: 6x millió transzisztorral kevesebb (12x millió), kisebb hűtés, slot nem tűnik el, nincs rettentő melegedés, kevesebb fogyasztás, sokkal jobb tuningpotenciál, PS 3.0 hasznosságán túlmutató újdonságok, finomítások.

Szerinted akkor a látott eredmények miért töltik el melegséggel az ATI-funok szívét?

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • Gabesz amd64
    Kössz az infot! :-)
    és az ha bevan kapcsolva azaz a képeken eggyel alatt van akkor gyorsabb!
    De nincs elmaradva tőle nagyon!
  • IMYke2.0.0.0
    opts. off = optimalizations off (driver optimalizációk kikapcsolva).

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004

• Gabesz amd64
    Ez most pontosan mit jelent:"opts.off"?
    Mért mire gondol mindenki?
  • Borg

Azért mondhat akárki akármit, az újabb játékokban az ATI egyértelműen viszi a pálmát mindenhol...
  • Borg
    VIDEOSHADER: Video and HDTV
  • Borg

Érdekes... főleg az az "opts.off" sor...
    Btw, állítólag az egyik tesztelő lap rájött arra, hogy a FarCry.exe-t átnevezve, a 6800 Ultra teljesítménye jóval visszaesik... reméljük nem arról van szó, amire mindenki gondol...
  • Borg
    Nemtom, szerintem nem kéne +1 topic.
    Én legalábbis nem fantopicnak tekintem a gf6, és az x800 topicokat, és így a negativumoknak is ott a helye mindkettőben.
    Mivel a két kártya nem is titkoltan egymás ellenfele, úgysem zárható ki egyik topicból sem az összehasonlítgatás.
    Szóval amíg valakinek a mondandója, akárcsak közvetve is érinti az adott topic termékét, nem tekintem offtopicnak.
  • Borg
    Gabe (Newell) claimed the X800 is 40% faster than the GeForce 6800 for Half Life 2 and confirmed that we’ll see Half Life 2 this summer. WinHEC

• [NST]Cifu
    Ez valóban komoly érv a 6800Ultra mellett, de személyes véleményem szerint a legtöbb felhasználónál ez a képesség nem éppen a kivánságlista csúcsán trónól. A másik fele, hogy a sebességét is látni kellene (ilyen tesztet eddig nem láttam, de gondolom majd lesz ilyen is).
    A magam részéről a videó kódolás annyi, hogy estére belövöm a VirtualDub-ot, és hagyom hagy dolgozzon magában... :)
  • Gabesz amd64
    IGAZ
  • janos666 #305
    Tényleg, az X800-ban nincs harweres MPEG2/4 encode-olás ugye? Hát akkor ha azonos a teljesítmény ez az apróság igenis sokkal ütősebb érv lehet a 6800U-mellett ha tényleg realtime bekódolja DVD minőségű MPEG4-be a video-inről kapott jeleket. Nem kell felvenni tunerkártyával a kameráról a filmet és még 2-3X annyi ideig Dr.DivX-elni hanem írhatjuk CD-re és nem basztunk el egy DVD-t VHS filmekért a kézikameráról.
  • janos666 #304
    Már meg is akartam nyitni csak félek hogy Borg bezárja, merthogy befér ide is meg oda is, fölöslegesen nem kell több stb. Ezért jobbnak láttam rákérdezni, sőtt vele megnyittatni.
  • Gabesz amd64
    Ja lehetne!
    jó kis topic lenne az tuti!
  • janos666 #302
    Miért nincs külön NV40 <--vs--> R420 topic? Mostanában elég gyakori lessz a kettő összehasonlítgatása. És az nem tiltott off-topic vagy mi egy-egy kártya topicján belül?
  • Borg
    Dave Orton (ATI CEO) interjú

Különösen az NV40-ről tett kiejelentése az érdekes:) Kb annyit jelent, hogy az NV40 VPU kurva nagy gyártási problémákba fog ütközni...
  • Zsoltee_a_bator
    nv40 miert ilyen gyenge anisotropic filterben?
  • Gabesz amd64
    Nefélj kivárjuk!!! :-))
  • Gabesz amd64
    De azért jobb ha alatta 400 Watt-os táp zümmög!Nem igaz?
  • [NST]Cifu
    Átlagos fogyasztás folyamatosan futó 3DMark2001/3Dmark'03 alatt:
    X800Pro: 58/49Watt
    X800XT: 76/65Watt
  • Laalee
    persze egy brand gépbe volt rakba ahol ugy van kialakítva a táp, hogy a nagy igénybevételü eszközök felé ad le nagyobb teljesítményt.

az én dell 2,6 os p4 em ben is 110w os tápegység van :D alaplap fogyaszt sokat, igy ugy van kialakítva a táp hogy azt az igényt elégítse ki. szoval a lényeg otthon nehogy rádugd egy 250w os tápra :D
  • ollie
    Sirály, hogy ilyen nagy ventit tettek a hűtőre, ami csendes működést sejtet...
  • ollie
    Az X800 kevesebbet fogyaszt, mint a 9800 XT, a low-k gyártástechonlógia miatt (a lá 9600 XT, aminek nem is kellett extra tápcsati). Az ATI egy 250W-s táppal szerelt konfigban mutatta be az X800 Pro-t vagy XT-t (nem tudom melyiket).
  • steweee
    nem valószínű hogy lehetlesz egy fikarcnyit is húzni. már gyárilag kihozzák belőle a maximumot !
    Azért várjuk csak ki a végét...
  • Gabesz amd64
    Valahogy én is így vagyok vele!

Tételezzük fel ha 10rugóval olcsobb a 6800-as akkor is ezt venném meg mert a régi 400 Watt-os tápomat eladnám és vennék egy nagyobbat!És ha jól csinálom akkor még olcsobban is kijövök!---De ez csak feltételezés!

De az X800-asnak sem ártana nagyobb táp...
  • Davidus
    :DDD
    Azt a 200 forintot amivel többet eszik egy hónapban a 6800 mint az X800 bárki ki tudja fizetni.
  • stone
    Ha jóval alatta lenne az ATI-nak az új geforce akkor nem érdekelne az áramfelhasználása bár nem elhanyagolható tényező márcsak a tápcsere miatt is.