5974
  • Cvd
    Ne felejtsük már el ki volt a legelső csaló anno a Quake3 kapcsán. Ráadásul ez sokkal "taplóbb" csalás mint az nVidia féle 3DMark hack, ugyanis azonnal ordított a dolog a hihetetlen gagyi képminőség és a megtáltosodó FPS-ek miatt. Azonnal bebuktak vele, nem kellett idő hogy kiderüljön.
  • sniper
    Ez csak azt jelenti hogy meg csalni is benak voltak, de a lenyeg hogy ugyanugy beprobalkoztak, es csaltak. Ez teny.
  • Zsoltee_a_bator
    az atisok felcsereltek 2 shader sorrendjet, es mindent a regiben hagytak, azonkivul a kep is az eredetivel megegyezett.. (ezt egy jatek eseten is siman meg lehet jatszani)

az nvidiasok egyszeruen levagtak a terep azon reszeit amik nem kerultek epp a kamera ele'. (ez a legtaplobb csalas egy tesztprogrammal ami csak letezik, amellett jatekokban nem lehet alkalmazni nyilvanvalo okokbol.)

Ja es ezt a fajta csalasi modot nem a gf fx-el kezdtek, ugyanezt a csalast megjatszottak a 3dmark2001 nature tesztjevel is a gf4 kapcsan, csak nem derult ki idejeben(ebben a tesztben alulmaradt a 8500-val szemben, jott a csodadriver: hipphopp 35-40-rol 70-80 fps..)
  • CoolStuff
    :DDDDD
  • [NST]Cifu
    Aha...
    Az ATi féle optimalizáció 2-3%-ot jelentett, az nV féle 15-25%-ot. Tényleg egy kutya... :)))
  • CoolStuff
    jaja
  • sniper
    Miert is? Mert nem hallgatom el a tenyeket? Azert mert most epp ATI kartyam van, nem kell elfogultnak lennem.
  • Borg
    Ugyanugy mint az nvidia? Szerintem jozanodj ki holnapig, aztán majd nézz vissza ide:)
  • sniper
    A 330-as 3d markban. Ugyanugy mint az nvidia.
  • sniper
    De.
  • Borg
    "csalt rendesen"
    Mikor is?
  • sniper
    Nemigen. Az ATI is csalt rendesen, miert pont most ne venne elo a jol bevalt kamuzast, mikor epp szukseg van ra megint.
  • janos666 #358
    Ebből nekem egy (Készüljetek! lehet hogy iszonyat hülyeség) aprócska dolog szúrja a szemem: a 32bites színméjség. Nem úgy volt hogy a radeonok csak 24-et tudnak?
  • izb
    Borg!!Van számodra egy kérdésem a másik radeonos topicban!
  • Borg
    Arról nem is beszélve, hogy az 1-2 honap mulva jövő R423-ba még bármit beújíthatnak, mert ugye nem bridge chippel lesz rajta ugyanaz a GPU mint nVIDIA-nál, hanem teljesen új VPU lesz natív PCI-E támogatással...
  • Zsoltee_a_bator
    miert jonne ilyen hir.. kevered az nvidiaval.
    Ha megnezed, kb orajellel aranyosan nott a pontszam, szoval teljesen hiheto.
  • [NST]Cifu
    Szvsz az idei év úgyis a PCI-Expressről fog szólni, szóval igazi előrelépést majd a R500/nV50 fog hozni minden téren (hacsak a nVidia-nak közben nem sikerül a low-k gyártástechnológiát összehozni az nV4x sorozatban, mert akkor valóban arathat). Én most azon gondolkozom, hogy kihúzom jövőig a jelenlegi kártyámmal, aztán úgyis komoly gépcsere kell, mert az R500/nV50 már csak PCI-Express lesz...
    Remélem az SM4.0 tényleg olyan döbbenetes újítás lesz, mint amilyennek igérik...
  • IMYke2.0.0.0
    Ez csak nekünk, még újabb ATI-ra váróknak rossz, sajnos.

-----------------------------------------
    .:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • Borg
    Hát jah. Aki elolvasta a nemrégiben belinkelt ATI CEO interjút, az is rájöhetett, hogy az nvidia mit is áldozott fel a PS3.0 oltárán.

Az ATI most jó kihozatallal, iszonyatos tuningpotenciállal elárasztja a piacot a kártyáival, míg az nvidia ott szüttyög a 222 millió tranzisztoros óriásával, ami papíron ugyan a világ legfejlettebb GPU-ja, csak a boltban alig lehet majd találni ilyent. És amilyen ritka lesz, olyan drága is. Ilyen kihozatal mellett sem magas órajelet, sem elfogadható árat nem lesz képes elérni az NV40 :(
  • sniper
    En inkabb annak orulok ha 1 jatek jo alapbol is, nem csak modokkal.
  • sniper
    Hat nemtom, en a HL2 grafikajatol nem estem hanyatt. A Doom3 alazni fogja ebben, sztori, jacc6osag szempontjabol meg a STALKER. A HL2 _az elozetesekbol itelve_ nem hozza az elvart szintet.
  • sniper
    Par nap mulva jon 1 hir hogy milyen driver"optimalizacioval" csalta ossze az ATI ezt az erteket. :)
  • AMD Norbee
    3DMark03: 15 000 pont felett

A főszereplő ezúttal az ATI Radeon X800 XT.

Szokatlan módon – ám a korántsem szokatlan marketingháború fellángolásának újabb jeleként – ezúttal a grafikus lapkát tervező vállalat maga számolt be az új rekordról. Az ATI közleménye szerint egy finn túlhajtó 15 738 pontot ért el 3DMark03-ban. Sami Mäkinen egy 715 Mhz-es magsebességgel és 639 MHz-es memóriasebességgel üzemelő Radeon X800 XT Platinum Edition kártya és egy szintén túlhajtott Pentium 4 processzor segítségével vert rá nem kevéssel a 3DMark-fanatikusok mezőnyére. Az eredményt az alapértelmezésnek számító 1024 x 768-as felbontás és 32 bites színmélység mellett érte el. Mellesleg – 33 484 pontos új csúccsal – megdöntötte a korábbi 3DMark 2001-rekordot is.

Forrás: Prohardver
  • Laalee
    ritka béna lett ez a ruby :D vidiás tündér nem ilyen béna model volt :D
  • toMpEr

Ruby demo Radeon 9700-en
  • Borg
    Passzolom a kérdést, azokat nem én töröltem.
  • janos666 #344
    Mi is volt 338 meg 341? Nem emlékszem hogy mi volt ott, de furán jön így ki.
  • [NST]Cifu
    Itt megint az egyedi nézőpont jön vissza. Személy szerint egyetlen, számomra igazán mérföldkő szintű Quake 3 engine-s játékkal sem találkoztam. A MOHAA, az Elite Force 2 vagy a CoD csak jó iparosmunka, de semmi több, nem olyan játékok, amiket még 1x felraknák a gépemre. Ellenben ott az Operation Flashpoint vagy a Starcraft, amelyek valóban mérföldkövek, és az elöbbi folyamatosan fent van, a másik pedig időről időre felkerül a gépemre. A Half-Life-ot meg nem is említem, hiszen "alap", bár nem vitás, hogy főleg a kiegészítők és MOD-ok miatt.
    Nem vitatom, hogy a Doom3 szép lesz, de ehez már nem fognak úgy záporozni a MOD-ok, mint anno a Quake-ekhez...

OFF vége...
  • janos666 #342
    Én mondjuk igazából egész életemben tiszta szívből leszartam a grafikát ha jó volt a játék. GeF2 MX-en pl 800X600-ban játszottam és cseppet sem zavart a csíkozódás, pedig egyszer hülyeságből kipróbáltam és a RAMhiány miatt szaggatott a jéték és bevett volna AA-t is vagy nagyobb felbontást. Szóval az annyira nem izgat, az NFSU-ban is már minden bajom volt az aszfalt csillogásától és kikapcsoltam minden efektet a 100. pálya körül és csak az utólsóra raktam vissza.
  • IMYke2.0.0.0
    Tedd hozzá, hogy sajnos!

.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
  • janos666 #339
    A HL2 szerintem is sokkal jobb játék lessz, de ha a grafikát nézzük a DOOM3 nyer (persze csak szerintem...) és videókártyaösszehasonlításnál azért a grafika kicsit többet nyom mint a játékélmény.
  • janos666 #337
    Nade ne feldkezzünk el a Q3 motoros játékokról sem...
    És mivel nem tudjuk hogy is áll ma a HL2 vagy akár a DOOM3 akár még az is lehet, hogy a Geforce7 meg radeon(talán)Y series is elterjed mire kijönnek...
  • cifuatwork
    Innentől Doom3 vs. Half-Life 2 flamere számíts :))

Ami azt illeti nekem is jobban bejön a Half-Life 2 világa, de azért a Doom3-at sem fogom kihagyni. Mindenestre kiváncsi leszek a jövőre ilyen téren, mert a Doom3 nem igérkezik olyan ideális licenc-motornak, mint amilyen a Quake1./2./3. volt. Viszont az Unreal és a HL2 engine alatt meg az ATi a gyorsabb...
  • Borg
    Én nemtom, ti hogy vagytok vele, de szerintem a HL2 sokkal népszerűbb program lesz, mint a Doom3.
    Legalábbis ha az elődöket tekintem. Míg a D3 láz már elült szinte teljesen, azért a CS/HL korszak még nem ért véget egészen. Jóval többen fogják a HL2-t nyomni, már csak azért is, mert sokkal jobban fog a multiplayerre koncentrálni (remélem).
    Részemről a D3 nem hat meg annyira, nem szeretem magányos vadászként összeszarni magam esténként egy sötét barlangban, ahogy egy baszottnagy, de csillivilli shaderekkel ellátott szörny a nyakamba ugrik valamelyik sarokból:)
  • cifuatwork
    Itt nem (csak) erről van szó. Már a GeForce FX család is a Doom3-ra lett "optimalizálva" (vagy fordítva :)). Ha a Doom3 kijött volna tavaly, akkor most talán kicsit más lenne az ATi/nVidia küzdelem állása. :)
    De nem jött ki, és az ATi ellenlépésként a Half-Life 2-őt szemelte ki, amely alatt jól teljesít a kártyája - az már más kérdés, hogy a Valve szépen felültette őket, és az se jött ki tavaly... :)
  • ollie
    opengl-ben mindig az nvidia volt a jobb
  • M@TriX
    Ámen
  • Borg
    Ehehehe:)
    (nem én voltam:)
  • cifuatwork
    Rossz hír, hogy szerintem az E3-on valami hasonló bejelentést tesz majd Carmack bátyó is, a Doom3 esetében, csak éppen ott a GeForce kártya lesz ennyivel gyorsabb :)))
  • ollie
    Itt a Borg Informatikus mérnököt keresünk Windows ismerettel, sürgős asszimilációra, amit nyújtunk ingyenes egészségügyi ellátás, szolgálati borg kocka, ingyenes továbbképzés warp technológiából, vár egy több milliárdos profi csapat, családias légkör, jelntkezés:[email protected]

ezt idézem :D