5974
-
#411 küggyé még egy sms-t bazz, kellenek az okos VIP userek.. :ÐÐÐ -
Cvd #410 V3: akkor egyezzünk ki a valóságban, 32bites textúrából 24biten dolgozva, a végeredményt 16biten megjelenítve. Ezt tudta csutkán a V3, és ezt hívod te 32biten számolásnak hibásan.
A második felére meg nincs mit mondani. Én azt kértem hogy igazod bizonyítékkal amit állítasz, erre elküldesz hogy keressek magamnak. Gyanítom hogy nincs, de ez a pofátlanság teteje, ilyen alapon azt mondok amit akarok és akinek nem tetszik az keresgéljen csak. Hihetetlen kemény érv...
A #405-re meg csak annyit, hogy tényleg sok hülyeség van bennük, csak épp ezek kiragadott mondatok. Nagyrészük teljesen másként hat a szövegkörnyezetben, ráadásul a hülyeségek az FX megjelenése előtti találgatásokból származnak. És nem évekkel utána írok hülyeségeket mint pl. te a V3 esetében. És most fejeztem be végleg bármilyen VGA témában a hozzászólást, mert ezzel a stílussal nem lehet mit kezdeni. Itt az SG-n nagyon nagy divat lett hogy észérvek helyett a hozzászóló személyét támadjuk, mert észérvekhez kevesek vagyunk. És ha felveszem a kesztyűt akkor a végére én leszek a bunkó, hála a "pártatlan" moderálásnak. Írtam már párszor de megismétlem: az ilyenek miatt van olyan híre az SG fórumoknak amilyen. Gondolom ez úgyis törölve lesz, de akkor nem ártana a személyemet támadó hozzászólásokat is törölni, lévén hogy sérti a moderálási alapelveket a személyeskedés. -
#409 Egy ilyen scriptet elküldhetnél nekem - szigorúan a saját hozzászólásaim begyűjtéshez az egyes topikokhoz...
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
----------------------------------------- -
Zsoltee_a_bator #408 valojaban 10 perc a script megirasa volt, ami kiszuri egy txt-be a valasztott forumtopicbol egy adott hozzaszolo osszes szoveget :) onnantol 5 perc.
megfelelo embert valasztva alanyul vicces tud lenni :)
borg bocsi tenyleg a gumiszobaban lenne ennek a helye, tobbet nem offolok. -
Borg #407 Najo, de itt legyen már vége a vitázásnak.
Dolgok megtörténtek, elhangzottak hülyeségek, innentől X800 a téma. És főleg ne az FX lerágott csontját vegyük már elő, és főleg ne itt. -
#406 Hát elismerésem, nem volt semmi ezt így öszebogarászni. Szerintem 30 perc is volt az a 15. -
Zsoltee_a_bator #405 Volt egy kis varatlan szabadidom ma es miutan sutettem kicsit magam a napon gondoltam feldobom egy picit a forumot. Szemelvenyek az elfogulatlanok triumviratusanak (sniper tm)egyik nagyrabecsult tagjanak, CVD-nek "tollabol". A temanak megfelelo forrasanyag gigaszi merete miatt a teljesseg igenye nelkul. A forrast az itteni Geforce Fx topicban talaljatok.
15 perc kemeny munkam gyumolcset NEM hardware marketing celokbol szeretnem megosztani veletek, csak amolyan erdekessegkeppen, az elfogulatlan jol megalapozott eleslatas es ertelem neveben.
#49: "Displacement mapping támogatása azért szerintem nem teljesen igaz. Hardveresen tényleg nem támogatja, viszont megoldható a használata szerintem."
#51: "A lebegőpontos utasítások használatának a támogatása", "de mintha olvastam volna, hogy a használatát már beleépítik a DX9-be. Ha ez igaz, akkor az ATI kártyája sem teljesen DX9 kompatibilis."
#56: "ott van amit az #51-ben írtam, ha az igaz, akkor a 9700-asra sem lenne ildomos ráírni a DX9-et.:)"
#62: "Az R300-as nem mindent számol lebegőpontosan, hanem egész pontosan 128 bites színmélységnél használhat lebegőpontos számításokat a szebb színek érdekében. Az NV30 esetében viszont a pixel shadereket lehet lebegőpontosan programozni."
#67: "csak a precízebb színek előállításához használja."
"A Max arithmetic/color instructions sorban a 128 szemben az 1024-gyel... Nem nehéz kiszámolni, hogy egy húzósabb műveletnek hányszor szalad neki az R300-as, míg az NV30 egy órajel alatt végez vele."
#74: "Senki sen tagadta hogy az R300-as nem működő dolog. De Nehogy azt hidd, hogy attól jobb, mert 256 bites memóriabustr használ. "
"Akkor feltűnt volna, hogy az NV30 SOKKAL több utasítást hajt végre egy órajel alatt, mint az R300, és SOKKAL nagyobb regiszterekkel rendelkezik. Ezért SOKKAL kevesebbet nyúl a memóriához, minek következtében feleslegessé válik a a 256 bites memóriabusz, mert simán kiszolgálja egy gyors 128 bites is."
"Ha emiatt hátrányba kerülne az R300-assal szemben, akkor gondolog hogy az nVidia ezt használná?"
#92: "Ugye tudod, hogy az a build 3-as BÉTA DX9, és még nem is a végleges? És ugye összehasonlítottad az R300 oszlopával? Ugye feltűnt, hogy csak nagy ritkán teljesíti a követelményeket? Ezek után is állítod, hogy az R300-as full DX9 kompatibilis?"
#100: "Az ATI-nál még mindig nem elég gyors a fejlesztés, nem tudnak olyan gyorsan lépni mint az nVidia."
"Most annyi a külömbség, hogy az nVidia nem dob ki húzott GEF4 szériát, mert úgyis itt van az FX."
"Ugyanis az nVidia nem azért vesztedéges idén, mert nem ad el elég kártyát, hanem a fejlesztésekbe öl túl sok pénzt."
#130: "Hogy miért nem válaszolt még az nVidia a 9700-asra? Szerintem egyszerű. Tény, hogy a mostani Gef4Ti széria simán húzható. Ráadásul az eddig trendnek megfelelően már jönnie is kellene az ULTRA szériának, az már oda tudna verni az ATI-nak. Csak akkor az FX-nek is konkurencia lenne, valszeg ezért nem dobták piacra."
"Az R300 negyed annyira se DX9 kompatibilis, mint az FX, ami sok helyen túl is teljesíti."
#142: "Ezekkel nem bizonyítottad, hogy pl. a 9700 mellé mutogatott bear vagy car demó eredeti."
#192: "Mellesleg nem az nVidia-közeli helyeken tartják jobbnak az ATI-nál, hanem minden nem ATI-közeli helyen.."
#312: "Ismerve az MS és az nVidia jó kapcsolatát, nem lennék meglepődve, ha a DX9.1-be azok a dolgok kerülnének bele, amikben az FX túlmutat a DX9-en. Aztán kijön a 3DMark2003, amiben természetesen az ATI le lesz maradva, így stabilan vissza lesz véve az előny az ATI-tól egy időre."
#324: "Mivel már év közben kiderült, hogy mit tud a 9700-as, láthatták, hogy mennyivel gyorsabb az FX. Mivel 128 bites memóriabusszal is gyorsabb (ezt most előlegezzük meg, annyira csak nem hülyék, hogy lassabb kártyával jönnek ki), ezért így adják ki, és nem 256-ossal,"
#367: "Pl. abban hogy sokkal fejlettebb az FX Pixel shadere, többszöröse az utasításkészlete és az egy órajel alatt végrehajtható utasítások mennyisége az R300-nal, hogy többet ne is említsek."
#396: "nincs ilyen szabály, hogy 8-1-es hardwernél gyorsabb a 8-2-es. Merthogy ugye az FX teljesen más felépítésű, és sokkal fejlettebbnek ígérkezik az R300-nál. Ezalapján akkor a Gef4 dupla Vertex Shadere is gyorsabb, mint az FX szimplája?"
#399: "Honnan az info, hogy az FX a 128 bites memóriabusz miatt lassabb lesz?"
"lehet fejlettebb ATI kártyád, akkor is gyorsabb/stabilab lesz egy nVidia a játékban"
#400: " Ha csak apróbb dolgokat változtatnak az R300-ason, mint ahogy kinéz, akkor alig kerül közelebb fejlettségben az FX-hez, nemhogy ráverjen."
#405: "Én is a hardverről beszélek. Állíthatod hogy nem az FX lesz a legfejlettebb GPU a piacon egy darabig, csak egyedül leszel a véleményeddel."
#417: "Így a 9700-as ugye 325*8=2,6Gp/sec, az FX meg 500*8=4Gp/sec."
"A 128 bites adatbusz meg még mindig nem mutatta meg magát az FX-en gyakorlatban, vagyis egyenlőre még nem kellene fikázni. "
#504: "valószínűleg nem lesz egetverően szebb az FX munkája, de attól még előnyben van.:)"
-
#404 Azok itt a legnagyobb faszkalapok akik maguktól szállnak el és aszthiszik most aztán "megondták a farnkót" és sír otthon mindenki a gép előtt hogy mijen hülye volt. Azt hiszitek a "fan" nem tudja mi van? Csak unbatkozik és ez jó erőpróba/időtöltés. Lehet veszekedni. Ti meg azt hiszitek mindenkin felülemelkedtek és ti majd felvilágosítotok mindenkit. (most pl én is hasonló eszközhöz voltam kénytelen nyúlni hogy példázzam a dolgot) -
#403 És ha így gondolkozol minek vettél egyáltalán gépet? Jó ott mindenki, ha ők (hardwergyártók) nem lennének most nem gépelnél. -
#402 Vagy pedig drágább lenne, mivel az előállítás kissebb darabszámnál drágul. -
#401 Én az ilyen hozzászólásokon szoktam mosojogni mint a tiéd. Minnél több kel el annál gazdaságosabb gyártani--->annál olcsóbb. Ha nem vennének annyi mercit igenis hogy DRÁGÁBB lenne. -
#399 Pedig ha senki, vagy sokkal kevesebb ember venne mercedest meg volvot, akko olcsóbb lenne, ez biztos. :)
Néha felmérgesedem az itteni kommentek láttán, és ilyenkor kijön, nnyi az egész.
:Ð -
#398 Érdekes, ámbár hibás meglátás :)))
A magam részéről akár nV kártyát is vennék, ha jobb lenne, mint az ATi. Jelenleg kiélezett a verseny (a 6800 támogatja az SM3.0-át, viszont nagyon nagy az energiafelvétele, és kissé lassabb, míg az X800 teljesítménybe jó a SM2.0-ig, viszont nincs SM3.0 támogatása), ha választani kellene (de nem kell:)), akkor csak azért vennék ATi-t, mert FSAA/TAA terén jobbnak tűnik. De ha a jó képminőséget és teljesítményt megfelelő drivertámogatással lennének képesek nyújtani, akkor tőlem lehetne S3 vagy XGI is a gyártó... :)
A másik fele a szokásos vesszőpapirád, az árak ügye. Ez nagyon vicces, kb. azt mondod, hogy ha senki sem venne Mercedes-t meg Volvo-t, akkor lejjebb menne az ára, és mindenki számára elérhető lenne... :)
Erre nehéz mit reagálni... :))) -
#397 Higgyetek az ATIban és megnyugvást találtok lelketeknek...
:DDDD -
#396 Híínnya...Sniper megmontta a frankót, és kurvára igaza van! Annyira elvakult fanatikus módon imággyátok mán az ATI-t vagy az NV-t, hogy az neveccséges vazz... Tény, hogy most az ATI a legjobb 3d a desktop piacon, de nehogymá ezé isteni magasságokba röpítsétek és fogadatlan prókátorként osszátok az igét. Az ilyen f...kalapok miatt tuggyák drágán tartani az áraikat a gyártók. Azt meg elhinni, egy több milliárd dolláros üzletnél, hogy az egyik szereplő "JÓ" a másik meg a "ROSSZ"...hátbazz...itt csak "ROSSZ" szereplők vannak, iszonyat mi mehet a háttérben.
A fentiek mindkét tábor ELVAKULT fanjainak szól, és sajnálom ha megsértett valakit, de jólenne mán észheztérni.
Feltétel nélkül imádni egy hardwaregyártót....ÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHH
tiszta hit gyülekezete. -
#395 Az ATi a Pixel Shader precizitást tudja 24biten. A színmélységben már az első Radeon is 32bitre volt képes, sőt, éppen arról volt híres, hogy 32biten alig volt lassabb (vagy éppen ugyanolyan gyors volt) mint 16biten. -
#394 Olvasd el a zárójelet is mielőtt leveideókártyahekkerguruzol a hülye kérdésemért, azért kérdeztem mert nem tudom. -
Zsoltee_a_bator #393 nos, nem reklamozok semmit, ha nem tunt volna fel, a csalas volt a diskurzus nehai temaja, es a vasarlok atverese... es elkezdtel irogatni valotlansagokat. Nem vagyok elszallva egyiktol sem, bar teny, hogy van velemenyem, az fx fele ocska trukkok meg hazugsagok miatt, es epp nem az nvidiat tartom best buy-nak. (mint ahogy te sem) -
Zsoltee_a_bator #392 v3: es ez nem ugyanaz szerinted??
szepen kiszamolja a pixelt a 32bites texturaval, aztan konvertal, ennyi.
magyarazatod meg egy kitalacio es ostobasag. ha tenyleg duma, es nem letezik teszt ami ezt igazolja akkor ok, de a te talalgatasod valoszinutlen ostobasag. Ha jol latom profi vagy a visszakeresesekben, dobd be magad. -
#391 Istenem... méghogy nem tud 32 bites szinmélységet... nézz már utána légyszives, hogy mi az a szinmélység és mi az amit csak 24 biten tud az Ati. Videokártyahekkerguru. -
Cvd #390 "Ha jol emlekszem arrol ejtettem neke par szot, hogy a v3 siman hasznalt 32 bites texturakat, es valoban, tenyleg mindig rakapcsoltam. A voodoo3 csak az elkeszult kepet konvertalta 16 bitre, igy nem sokat romlott az elkeszult kep." - Nem egészen ezt írtad anno, de egye fene, idézem neked. GeforceFX topic, #968:
"Amugy pl a voodoo3 is 32 biten szamolt, azt tette be egy 16 bites bufferbe". Úgyhogy nem emlékszel jól, hülyeséget mondtál akkor.
A #383-ban pedig egy lehetséges magyarázatot adtam, ami abszolút előfordulhatott. Te viszont semmi bizonyítékot nem adtál, hogy a következő driverben maradt az fps és javult a képminőség. Úgyhogy most akkor bizonyítsd az igazad, amiben annyira biztos vagy. Mert ugye van egy teszted ugyanabban a hardwareben a "Quack" driverrel és a következő verzióval, és nem a levegőbe beszélsz? De teljesen mindegy, hogy találsz-e vagy nem, elég határozottan működik a kettős mérce. És ezzel tényleg befejeztem, abszolút felesleges ilyen szinten bármin is vitatkozni. -
sniper #389 "remek. a triumviratus harmadik tagja is megerkezett."
Az elfogulatlanok triumviratusa? Eleg baj ha csak 3an vagyunk igy.
"ezzel a hozzaallassal csak magadat egeted, persze csak ertelmesebb emberek koreben."
A tenyek kozlese nem ego, ezt nem tudtad? Legalabb fizet erte az ATI hogy nyomod a PR rizsajat?
"r300 ota az ati kartyaknak egyszeruen nincs gyenge pontja"
Dehogynem. Ugy hivjak hogy OpenGL.
1ebkent nem tudom kit akarsz meggyozni, en is tudom hogy jo az ATI, kulonben nem vettem volna olyat, de veled ellentetben en nem szalltam el tole, nekem fontosabb hogy en jarjak jol, mint barmelyik videokartya gyarto, akinek te (vagy barki mas) ingyen terited a marketingjet. -
Zsoltee_a_bator #388 Ha jol emlekszem arrol ejtettem neke par szot, hogy a v3 siman hasznalt 32 bites texturakat, es valoban, tenyleg mindig rakapcsoltam. A voodoo3 csak az elkeszult kepet konvertalta 16 bitre, igy nem sokat romlott az elkeszult kep.
Mar akkor sem fogtad fel, szep szemellenzod mar akkor is megvolt, ha jol latom kedvenc cegednek azota is hu csatlosa maradtal.
Ha akarsz visszalapozhatsz mit irtam, ha nem akarsz nem, mindenesetre ebbol is remekul latszik, hogy mennyire szereted ferditeni a dolgokat, hogy magadat bizonygasd.
kb mint ez, amit most csinalsz: "Lehet hogy csak fél év múlva, egy erősebb hawerkörnyezetben hozta ugyanazt az FPS-t"
full talalgatas olyan dologrol, amirol szemlatomast fingod sincs. Odaig mar nem is merem feltetelezni, hogy er az agyad, hogy ha igy lett volna, azt senki sem vette volna be.
(Egy kis adalek a temahoz: ha nem tunt volna fel eddig, driver osszehasonlito teszteknel -kivetel nelkul- AZONOS konfigon merik le a progikat az uj es a regi driverrel. Kulonben celtalan lenne.)
-
Zsoltee_a_bator #387 egyre gagyibbakat mondasz ember.. -
Zsoltee_a_bator #386 tessek? -
BBking #385 Okos vagy!Ülj előre!
Még jó hogy az GF mx-ek teljesítménye megmaradt,ha pl. p3-ból átraktad p4-be.Külömben nem tudnál ilyen fenomenális dolgokat mondani. -
Borg #384 Szánalom power... -
Cvd #383 Annak hogy megmaradt az FPS, sok oka lehetett. Egyrészt közel sem vagyok benne biztos hogy a követező driverben már így vol, Borg ferdített már ennél nagyobbat is. Lehet hogy csak fél év múlva, egy erősebb harwerkörnyezetben hozta ugyanazt az FPS-t, ami nem meglepő, tekintve hogy a 8500-as teljesítménye sok más ATI kártyával kapcsolatban erősen függött a procitól, erősebb procival szépen emelkedhetett az FPS.
Mindenesetre ez már keményen offtopic, úgyhogy többet nem szólok a témában. Nem akarok senkit meggyőzni aki ennyire elvakult. Téged meg főleg, ha jól emlékszem te vagy az aki 32biten nyomult egy Voodoo3-assal.:) -
Cvd #382 No akkor kapaszkodj: Tehát a driver, meg az egész "ATI Quack" néven ismert csalás dologn 2001 őszi, október környékén történt. Az általad belinkelt topic 2003. júliusban nyílt. Tehát közel 2 évvel (vagy bő másféllel, ahogy tetszik) később akarják benne kimagyarázni a dolgot olyan hozzászólók, akik az nVidia tulajokat a jó öreg ATI-fanatikusoktól elvárhatóan "nVidiots"-nak hívják. Vagyis elfogultak a dologban az ATI pártján. Ezen én csak röhögni tudok. Egy valamit mondj meg: hol voltál akkoriban? Figyelted már a témát? Mert akkoriban nem volt vitás a csalás, pont úgy ahogy tavaly az nVidia részéről. -
#381 Hogy előbbrevigyem ezt a fennkölt társalgást: Lehet hogy 2 év múlva az FX-ekre is lessz driver amivel R420 képminőség és Radeon 9800XT teljesítmény érhető el. Nem tudja még senki biztosra mi, hogy megy az NV40 deriverrel. (bár sajnos valószínű baj lessz). -
Zsoltee_a_bator #380 Ezek nekem is uj infok. de azt mondd meg: ha csalas volt, a kovetkezo, javitott driverrel miert maradt meg a +fps es a jo kep?
(a talalgatasaidat hagyjuk, emlekszem multkor az volt az aktualis osszeeskuves-elmeleted hogy borg 2 nevvel irogat, hogy onmagat igazolja) -
Borg #379 No comment. Ha nem vagy hajlandó a tényekkel szembenézni, akkor minek hintesz itt...
Egész addig érdekel téged csak a téma, hogy az ATI csalt. De hogy mi miért történt, az már nem érdekel, mert akkor nem tudnád mire verni a nyálad itt. Csak ott ahol te azt irod, hogy "Ennyi", ott nem ér véget a téma. Csak szeretnéd.
Btw nem értem, miért kell igy viselkedned egyből, ha valaki információkat hoz fel a tévhiteid megdöntésére... inkább olvashatnál, és tanulhatnál belőle. -
Zsoltee_a_bator #378 remek. a triumviratus harmadik tagja is megerkezett.
"Mert meg csalni se tudtak rendesen."
ezzel kapcsolatban a velemenyemet leirtam a #372-ben, nem ismetlem magam. ezzel a hozzaallassal csak magadat egeted, persze csak ertelmesebb emberek koreben.
mellesleg a grafikon nem csalasokat mutat, hanem a valosagot. r300 ota az ati kartyaknak egyszeruen nincs gyenge pontja, az ember valoban azt kapja amit a tesztekben lat. Bar az nv40 elismerem, nem rossz cucc, de egyelore szkeptikus vagyok, ha nem derul ki rola semmi susmus akkor azt mondom ok, akar majd veszek is egyszer.
Es ismetelten: vicces hogy 1 ati minosegveszteseg nelkuli OPTIMALIZACIO-t(bar a tesztben valoban nincs helye) hasonlitasz az elmult evekben kb 20 nvidia-fele gusztustalan orrbaszajba CSALAShoz, kepbutitashoz. (sorolhatnek itt programneveket de minek..) -
Borg #377 Csak hogy a kép teljes legyen:
-
Cvd #376 Arról nem is beszélve hogy ezt az ATI csalást egyszer már felhoztam, akkor miért hallgattál és miért nem hoztad ezt elő? Ja tényleg, mostanában múlt két éve hogy a hatalmas videokártyaguru kérdezősködött az ATI fórumban hogy mi fán is terem a 8500-as, vagyis fogala sem volt az akkori helyzetről. Ez persze nem akadály hogy most ossza az észt... -
Cvd #375 Én nem vagyok elfogult, úgyhogy piszkusul nem érdekel miket írogatnak egy topicban évekkel az eset után vadidegenek, talán éppen olyan elfogult ATI-sok mint te. Én a tényekkel foglalkozom, amik a következőek:
Annál a drivernél hirtelen megugrott az FPS úgy 15%-al, és hatalmasat esett a képminőség. A Quake3.exe-t átnevezve a probléma nem jelentkezett. Ennyi. Próbálhatod te ezt mindenfélével magyarázni, de normális fejjel belegondolva ez ugyanúgy csalás mint amit az nVidia csinált. Egy a gond, te képtelen vagy felfogni hogy a kedvenced is sáros, sőt ő volt az első a sorban. -
Borg #374 Sejtettem hogy ezzel fogsz jönni:
Olvass és okulj.
Hint:
-Az optimalizáció jelen volt, de nem a képminőség romlásával
-A képminőség romlását egy másik bug okozta, amelyet ki is javítottak nemsokkal utána
-Ezután a javitás után UGYANAZT A NÖVELT FPS-t hozta a quake, ráadásul a korrekt képminőséggel.
Magyarán nem lehetett cheat, ha utána ugyanaz a sebesség megmaradt, és a korrekt IQ visszatért. Tehát semmiféle módon nem összehasonlítható az nvidia féle csalásokkal, EZ SEM.
-Szimplán abba bukott bele az ATI, hogy anno nem volt akkora PR ereje a piacon, hogy a pletyka elterjedését megakadályozza.
Persze ez nem bocsánat az ATI részére, de kompletten más a probléma, mint ahogy anno az nvidia seggnyaló [H] szétkürtölte. Szimplán szar volt az R200 driver supportja, és hideg zuhanyként érte az ATI-t is, amikor ez kiderült. Rosszul reagáltak a dologra, és így mindenki felült a hardocp baromságainak.
Szerk: Ha valakinek nem jönne le a topic szövegéből, a 'quackifiert' maga az NVIDIA tette a [H] orra alá, hogy csalásként állítsa be az R200 driverproblémáját, amit aztán rögtön az alkalmazásspecifikus optimalizációknak tudtak be.
Érdekesség képpen:
When [H] posted their Radeon Vs GF2 article a year before it was apparent that Nvidia had reduced texture Quality in the ENTIRE GAME to boost performance. But No one called it a cheat. ATi's mistake only affected 5 textures in the entire game. But becuase Kyle is best friends with Brian Burke at Nvidia they have a history of Being Nvidia little dirty work boys while glossing over any inconsistancy with Nvidia.
NOTE: Kyle=[H]ardOCP
-
sniper #373 "A shader felcserelos dolog a kemeny 3 szazalek novekmenyevel, mikozben SEMMILYEN negativ hatasa nincs"
Mert meg csalni se tudtak rendesen. Ha kirabolsz 1 bankot, es epp ures a kassza, attol meg nem fognak felmenteni. Ugyanigy az ATIt se menti fel hogy nem jott be a probalkozasa. Megprobalta, at akart kurni a palankon.
A grafikon meg teljesen felesleges, az Nvidiarol is tudjuk hogy csal, ez nem is volt kerdes. -
Zsoltee_a_bator #372 Janos, Cvd, egy uzenetben valaszolok ha nem gond, bar erdemben nem lehet reagalni ilyen kifacsart "gondolatmenet"re.
a quake3 kapcsan az ati maga alatt vagta a fat, szepen nyiltan csokkentett kepminoseg, roppant buta huzas volt meg is szivta.
A shader felcserelos dolog a kemeny 3 szazalek novekmenyevel, mikozben SEMMILYEN negativ hatasa nincs.. Mivel ez egy tisztan tesztprogram, ezert nem egy jo huzas, a jatekokban viszont nagyon is dicseretes. (nem fp16-ra, sot: dx8 -ra butitas, stb. ugye..) Amugy ati ezt siman be is vallalta es egyszeruen kiszedtek a kovetkezo driverbol.
Ha ez szerintetek akar tavolrol is osszemerheto azzal, hogy lecsippentik a palya felet, mert az a benchmarkolas soran hasznalt kameramozgas szerint ugyse latszik... (ami nvidianal mar a gf4 ota bejaratott divat.) Janos: es ez szerinted meg "ugyes" is volt, gratulalok az ertekrendedhez.
Gondolom szerinted a 8 pipeline-rol hazudozas is nagyon ugyes volt.
Mondjuk mindenki azt gondol amit akar, csak az a gond hogy nemely ember aki nem annyira ert hozza es kevesbe tudja megitelni a dolgokat, siman bedolnek az ilyesmi csalasoknak. Gf Fx-bol is vettek joparan es kb ezt kaptak a nem keves penzukert:
(igen a kis zold vonal alul) -
#371 Ezt így is fel lehet fogni:
1: Ha csalsz, lopsz legalább csináld rendesen. Ne éfgesd be magad a semmiért.
2: Az ATI be is szart amint rájöttek és szépen elsumákolta a 2-3%-ot. Most is csak az emlékszik rá aki akar. Az NV meg legalább leszarta hogy rájöttek, merte vállalni. (és tény hogy ügyesebbek voltak)