5974
-
#531 Friss információk az ATI csúcskártyák modellszámozásáról.
Röviddel az ATI Radeon X600 és X300 modellek piaci bemutatkozása előtt újabb információk jelentek meg a Radeon-család besorolásáról. Ezek szerint az X800 XT Platinum Edition mellé egy alacsonyabb órajeleken működő X800 XT kerülne a listára. A PE 525/1120 MHz (GPU/RAM) órajeleivel szemben a sima XT csak 500/1000 MHz-es ritmusban dolgozna. A sima X800 XT-t az ATI az NVIDIA GeForce 6800 GT kihívójának szánja.
Eddig az X800 Prót szánta a kanadai gyártó az NVIDIA GeForce 6800 GT, az X800 SE-t pedig a GeForce 6800 ellenfeléül, ám most az egész terv egy kicsit elcsúszik. A közvetlen konkurensek így teljesen egyenértékűek egymással: mind az NVIDIA, mind az ATI kártyái azonos számú futószalaggal szállnak szembe egymással – logikus döntés az ATI részéről. Valószínű azonban, hogy nem minden gyártó fogja készíteni a sima XT-t.
X800 XT PE – GeForce 6800 Ultra (16 futószalag)
X800 XT – GeForce 6800 GT (16 futószalag)
X800 Pro – GeForce 6800 (12 futószalag)
X800 SE – eddig nincs konkurense az NVIDIA részéről (8 futószalag)
Az X800 Pro kártyák kisebb mennyiségben már kaphatók, és a többi változat is a kereskedőkhöz kerül júniusban. Az X800 XT PE valószínűleg csak június végén lesz elérhető. Az NVIDIA az összes GeForce 6800 variánst egy időben fogja piacra bocsátani a hónap folyamán.
-
#530 Ó, félre ne érts bennünket, személy szerint én azért írtam, hogy kevés a 9800XT eredmény, mert ha az is ilyen, akkor az X800 sem igazán mérvadó.
Természetesen a beállítások nálam is a legjobb képminőségen vannak.
Furcsa, főleg a 3dmark 2001 eredmény, ahol a tuning 9800Prom többet hoz mint az X800Pro.
Ahogy szállingóznak a tesztek, a másik 2 eredmény korrektnek tekinthető.
Nem bántani akartalak, hogy leírtam. Sőt, egészen hosszú kis "cikket" írtam a tiédre, ami a rohadék SG fórum miatt elszállt. Nyomtam, hogy mehet, aztán ment is... a csába. Elszállt, úgyhogy 2 ideges mondatba sűrítettem bele a mondanivalómat. -
#529 Elvileg Június eleje-közepe fele várható. -
#528 az XT mikor jon ki? -
#527 !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ujabb király teszt !!!!!!!!!!!!!! -
Fam #526 jo, akkor hozzátaszem, hogy a tesztek mindig "legjobb képminőség" beállítással futnak, mert ilyen kártyánál tényleg nem a pontok számítanak, hanem az hogy milyen képet ad, és mindezt tudja-e élvezhető fps mellett,
de ezentul a faszom irogasson nektek tájékoztató jeleggel teszteredményeket -
With the NV40, NVIDIA decided to add PixelShader 3.0 support. ATI instead chose to stay with PixelShader 2.0 although the did move up to PS2.0b. They have done some improvements like increasing the instruction lenght from 150 to 1500 but there are no new features. When speaking to them about why they didn't go with PS3.0 they claimed that they didn't think this was necessary right now and that most of the PS3.0 features could be accomplished with PS2.0b anyway. it is hard to speculate right now if this is a bad move or not on their part since we do not know how extensive gamedevelopers will use PS3.0 features in upcoming games but, NVIDIA is definitely working hard in trying to get developers use PS3.0; if only for performance gains.
e szerint igazábol alig van értelme, és arrol van szo mint amit mondtam több köze van a marketingnek a nagy ps szám váltásnak, mint az általa nyujtott képességeknek.
http://www.bjorn3d.com/_preview.php?articleID=457 -
#524 Nem akarlak elkeseríteni, de az én ugyanolyan procim, igaz Abit NF7 alaplapban, egy 9800Pro moddolt XT kártyával is többbet hoz, úgy, hogy nem 460/400 on megy, hanem 420/375 -ön.
2001SE: 17996
2003: 6354
Aquamark 42733 -
#523 -
Fam #522 te is nagyon jól tudod, hogy ezek közül a tesztek közül talán a 3d2003 az egyetlen aminek szinte (na nem ősrégi) mindegy hogy milyen gép van alatta, a többi teszten meg nagyon jól kiderül hogy ez a különbség egy barton meg egy p4 3ghz fsb 800 proci között
a te alaplapod+procid került kb 90e Ft-ba
az nforce2 konfig meg kb 30e Ft -
#521 Szerintem ez kb. ugyanolyan dolog mint még nem is olyan rég, hogy 16 bit-en lassabb, mint a másik, meg 640x480-ban...
Én leszarom, hogy a 3dmark2001-ben mennyi pontot ér el az X800 AA, meg AF nélkül, ugyanúgy, ahogy korábban azt is leszartam, hogy a korábbi kártyák 16-en, meg 640x480-ban hogyan muzsikáltak!
Ma maxra húzott AA, és AF mellett akarok játszani, ugyanúgy, ahogy korábban 32 biten, és legalább 1024x768-ban...
Ha az X800 lassabb lesz AA és AF nélkül, mint a korábbi ATI kártyák, leszarom, ha maxra húzott AA és AF (meg ki tudja még mi minden) mellett viszont lényegesen gyorsabb lesz!!! -
#520 Hát ez elég gyenge szerintem.
A 3dmark2001 és aquamark3 pontnál az én konfigom többet hoz mint ez az X800 Pro, és az enyém csak egy 9800 pro @ XT, a procim meg nincs is húzva P4C 3GHz.
A 3dmark03-ban meg közel 6300 pont, mint az a húzott 9800 XT. -
#519 jo ha nem erdekel minek irsz ide :)
Mert ez Radeon X800 topic, és nem 3DMark topic :)
Éppen emiatt viszont kicsit OFF jön :)
viszonyitasi alapnak tokeletes egy ilyen "szabvany" teszt.
Ha megengedsz, elnyomok egy halovány mosolyt :))
Viszonyítási alapnak sem az igazi, ezt már bebizonyította párszor.
Az, hogy a kártya mennyit nyom ki 3Dmark alatt még nem jelenti menetrend szerint azt, hogy annyival többet vagy kevesebbet nyom ki a játékok alatt is.
A másik meg az, hogy a program rohadtul nem figyel a képminőségra (pedig még a '99-es verzióba volt ilyen), márpedig hiába nyom ki X pontot, ha a képminőség ratyi, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy azért az emberek egy (nem) elhanyagolható része nem 0xAA és 0xAF mellett szokott játszani, hanem teszem azt bekapcsolja ezen dolgokat, mivel jobb képminőséget szeretne kapni. A 3Dmark ezt sem veszi figyelembe (legalábbis a legtöbb esetben kihagyják a bekapcsolt AA/AF-el végzett 3DMark teszteket).
ugyanugy, meg ha nem is lenne tele vele az egesz net, te is megnezheted vele, hogy mennyire birja a kartya az AA es AF-t, es azt is, hogy van-e a keszulekedben hiba vagy sem.
A jelenlegi beállításaimmal a 3DMark kegyetlenül nem teljesítene szépen, olyan 5800 pont körül nyom ki (nyomot, 4.3-as Cat.-al anno, teljesítményre hangolva olyan 6300-at, tuninglva pontosan 6507-et), de cserébe jobb a képminőséget kapok és problémamentesség van minden játékban. Az meg nem érdekel, hogy a FarCry alatt 1-2 FPS-el, az UT2k4 alatt meg 5-10FPS-el kevesebb van. Belefér :)
Személy szerint a 3DMark-ot arra tartom alkalmasnak, hogy a kártya megbízhatóságát teszteld vele, loopba futtatva. Erre tényleg jó, de ez meg megoldható másképpen is :) -
Zsoltee_a_bator #518 jo ha nem erdekel minek irsz ide :)
viszonyitasi alapnak tokeletes egy ilyen "szabvany" teszt.
haver is szidta a mostani divat szerint a 3dmarkot, minek az minden jol megy. en azert megneztem a gepen, es hat a netes eredmenyekhez kepest gyengusz volt. kis finomhangolas a cuccon es +30 szazalek amit mar o is megerzett :) es ekkor pici agyaban kattant valami es abban a pillanatban fogta fel, hogy mr mark nem csak nezegetesre valo, hanem celja is van, amit jol teljesit.
ugyanugy, meg ha nem is lenne tele vele az egesz net, te is megnezheted vele, hogy mennyire birja a kartya az AA es AF-t, es azt is, hogy van-e a keszulekedben hiba vagy sem. -
#517 Bevallom engem a markeredmények érdekelnek a legkevésbé - mennyit nyom ki 4x vagy 6xAA és 16xAF mellett, az már inkább... :) -
Fam #516 lemaradt az ár: nettó ajánlott kisker végfelhasználói ára 2 év garanciával: 104e Ft
ennél a nagyker ára kb 10-15e Ft-tal olcsóbb
!!! -
Fam #515 ahoj
Club-3d x800 pro 256MB
nehany teszteredmény:
3dmark 2001se: 17596 (15950)
3smark 2003: 8191 (6305)
aquamark3: 45626 (41021)
a zárójelbe írt eredmények egy 460/400 Mhz-re húzott 9800XT eredményei ugyanabban a konfigban
tesztkonfig: ecs n2u400-a (nforce2), amd barton 2500+@3200+, 2-512 ddr400 Ram, 40GB maxtor hdd, modecom 300W ATX2 (!)
windows XP prof +sp1, nforce2 driver, catalyst 4.5
A rövid kb 20perces teszt alatt a kártya stabil volt, a rövid rendelkezésre állási idő alatt a semmi probléma nem adódott a 300 wattos táp miatt. A kátya hűtése kicsivel rövidebb mint egy 9800XT-é, ventilátora ugyanaz, szabályozza magát. A teszt alatt egyetlen egyszer kapcsolt magasabb fordulatszámra, bootoláskor kb 3 másodperces időtartamra, a tesztkonfig ugyan nem házba volt szerelve, de a kártya a 20 perc intezív használat után is alig nevezhető langyosnak! A nyák hátuljára szerelt memóriákon passzív borda található, viszont a gpu oldal felölin semmi extra hűtés nincs. Meg kell még említenem, hogy végig olyan érzésem volt, hogy nagyon kevés a gép a kártyának...
egy példa: 3dmark 2001 utolsó tesztjénél induláskor 9800XT-vel ~130fps, ehhez képest x800 pro-val 190fps volt az eredmény
sajnos szinte semmi információt nem tudtam megnézni a kártyával kapcsolatban, mert a beszerezhető összes atitool, radlinker és radclocker, valamint rage3d program sem ismerte fel a kártyát, ezáltal nemhogy a chip és a pixelfutószalagok, de még a gpu/mem órajele se volt kiolvasható:( -
#514 Ez méginkább arra utal, hogy a probléma az alaplappal van... -
#513 Valószínűleg hamarosan kijön egy frissített BIOS a két említett Gigabyte alaplaphoz, és az megoldja a problémát, vagy esetleg egy következő Catalystban kijavítják az inkompatibilitást, amúgy meg azt is írja a cikk, hogy pl az ASUS Athlon64-eslapjában hibátlanul ment, akkor ez alapján méginkább valószínűsíthető, hogy a Gigabyte-ék nem csiszoltak még eleget a BIOS-on. -
#512 Nemvaloszinu, tobb helyen is teszteltek Athlon64 alatt a kartyat, biztos emlitettek volna, ha hasonlo inkompatibilatasi hibat tapasztalnak -
#511 A fejlődést nem lehet megállítani, sőt siettetni kell
0,11 mikron -
#510 De mi van, ha ez az A64 platform hibája, hiszen csak ott fordult elő? :))) -
#509 I have only had a limited amount of testing, but it appears that at least with two Gigabyte boards the ATI Radeon X800-Pro has some serious problems! The boards tested are the GA-K8VNXP and the GA-K8N Pro, and the video card is a Sapphire Tech X800-Pro Retail. Here are some of the symptoms:
First boot with drivers typically fail and cause a fatal error and VGA mode is enabled
Once Fast Writes and Sideband Addressing are disabled, the card will actually install properly
Games tend to crash after 1 hour of play
Once a 3D game is played, if another is run after the first application, the computer will freeze
Artifacts in a wide variety of games are noticed (especially Battlefield Vietnam)
General instability even if no 3D apps are run
This could be a serious showstopper for the user that just bought a new X800-Pro and have an Athlon 64 based Gigabyte motherboard. Oddly enough, the X800-Pro works fine on other Gigabyte boards, such as the Athlon XP based GA-K7N400 Pro 2. Also, the X800-Pro works perfectly fine with other Athlon 64 based boards, such as the Asus K8V-Deluxe. -
#508 Igazabol bonyolultabb effektek csak ps3-ban valosithatok meg, szerintem nagyobb kulonbseg van a 2 es 3 kozott mint az 1.1 es 2 -nel. -
#507 amugy ahogy néztem nincs igazán nagy ujitás a ps2 ill ps3 között jobban hangzana a ps2.1 esetleg 2.5 név neki. nem véletlen hogy még egy dx alverziót sem kapott csak egy javitást b-ről c-re. tehát nemhiszem hogy nagy hátrányt jelent a kiagyása -
#506 Pardon, a Beyond3D-nál járt kártyán voltak 500Mhz-es ramok, legalábbis ott külön kitérnek rá. -
#505 Az X800 terén egyetlen egy dologban érzem úgy, hogy igazuk van - a PS3.0 kihagyásában. De itt véget is ért az, amit ebben az esetben igaz. Tetszik, hogy a pre-release kártyák esetén az órajelre rászáltak - azt elfelejtették említeni, hogy a 6800Ultra tesztkártyákon 500Mhz-es memóriák voltak 550Mhz-en futattva (erről a Tom's ugyan miért nem írt? :)).
Szóval ez csak sárdobálás, nem több, kb. ennyi értelme is van...
Inkább a saját kártyájuk tökéletesítésével dolgozzanak, ne a másik lejáratásával... -
#504 Ez egyszerűen szar összeállítás.
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
----------------------------------------- -
#503 kabaré:D -
#502 Az NVIDIA velemenye az X800 -rol! -
#501 Valaki megrendelte mar a sajat peldanyat? -
#500 Még senkinek sincs ilyen karesza... mit vártál?
Ne tudd meg, majd amikor minden 4. vagy 5. embernek lesz egy "X"-e...!
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
----------------------------------------- -
Borg #499 Vihar előtti csend ;) -
#498 Elég gyér ez a 4 napos post- hiány... -
#497 Az magától értetődik:P -
Borg #496 A videokártyák helye a PCI Express x16 (PEGx16) lesz.
A normál bővítőhely pedig a PCI Express x1 (PCI-X). Hogy mi kerül bele... -
#495 Akkor mi?
mimasnak kell ilyen 5 giga/sec-es savszel? (mondjuk a videokartyanak se kell, mert az AGPTexturazas mar reg halott dolog) -
Borg #494 PCI-X nem is fog kijönni, mert az nem grafikuskártya slot:) -
#493 Akkor kuporgass még egy új procira is, mert azokon az alaplapokon már nem socket 478 lesz :P -
#492 Az sok! Én odaadom az enyém 2500-ért!!!