5974
-
#571 Ezt akkor is megvitattuk, és - bármíly hihetetlen - elfogadtam az álláspontodat, ahogy most ollie-t is el tudom.
Itt nem ezzel van a gond (már, ha gondnak nevezhetjük).
Számomra az meglepeő, hogy egy 14-16 éves fórumozókból álló (mert többnyire ezekből tevődik össze azok rétege, akik "megveszem a legújabb kareszt") csoport azt sem tudja, hogy mennyi a 139.000 Ft-os kártya VALÓDI értéke. (Egy közepes háztartás 2 évi rezsije, vagy egy szívbeteg nyugdíjas 1 évi ellátásának összege stb. stb. stb.)
Helyette dobálóznak ekkora összegekkel, VGA-kkal és természetesen nem a saját pénzük kárára.
De hangsúlyozni szeretném: nem vagyok naív, tudom, hogy sokan vannak, akik 20 felettiek, okkal veszik meg a brutális kártyát, vagy legalábbis adóznak hobbyjuknak, imádnak játszani, vagy nagyfelbontású CAD munkákat végeznek stb. stb.
De tényleg nincs értelme vitatkozni - bár, szerintem most nem is vitatkozunk. Mindhárman látjuk, hogy számos variáció létezik, indíték, személy, anyagi háttér sok-sok változó...
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004®
----------------------------------------- -
#570 Én abszolút megértelek, csak azt nem, hogy miért nem lehet elfogadni, ha valakinek ez esik jól? Mert megteheti, mert ezért dolgozik, mert ez okoz neki örömet stb...
Tessék, utálj: Volt, egy 9500prom, amit lecseréltem egy 9800pro@xt re, csak azért mert akkor az volt a legjobb. Kb 1 órát játszottam az új kártyával. Miért vettem? Mert jól esett, azt akartam, hogy az elérhető legjobb legyen a gépemben. Ez nem bűn. -
#569 Amúgy meg nekem semmi bajom nincs azzal, hogy számodra nincs értelme megvenni mondjuk fél évre a legújabb karit. Te ilyen vagy, mások meg másmilyenek. Egyszerűen nincs értelme vitatkozni ilyen dolgokon. -
#568 Azért egy kocsi meg egy videokari nem egy kategória. Na meg igenis van értelme megvenni a legújabb videokarikat, hiszen tényleg többet nyújtanak (magasabb felbontás, ill AA és AF mellett gyorsabb a játék). -
#567 Tévedsz, ha azt hiszed, egy tieznéves irígy ficsúr a net mögé bújva fikázza a nagy dolgozó bácsikat...
Én itt az elvre gondoltam, hogy valaki csak azért vesz egy VGA-t mert a legújabb (pénz nem érdekli) és nem azért, mert mondjuk 3-4 évre tutira (ha nem tovább) jó lesz a karesz.
Hogy eklatánsabb példát mondjak: autók.
Audi A6-os megjelenik - megveszi.
1 év múlva megjelenik A8-as: megveszi ("régit" eladja?)
1 év múlva megjelenik A8 Biturbo: megveszi ("régit" eladja?)
1 év múlva megjelenik A10: megveszi ("régit" eladja?"
...
Érted már? Szinte meg sem melegszik és lép tovább.
De mindegy, nem akarsz megérteni. Hagyjuk inkább.
#566 Akkor szerintem meddő téma, amit mindig felvezetsz ahogy valaki vesz egy kicsit drágább hardvert... Főleg, hogy nekem is beszóltál hasonló témában, ami szintén nem tetszett... Arra még nem is reagáltam, de szerintem jobb, ha hagyjuk... -
#565 Havi keresetem: 0 Ft.
Egyetem, végzős vagyok, 6. év, no ösztöndíj, no munka.
Ezért fordítok, aminek ugye nem fix a jövedelme.
-
#564 Ezek szerint vannak, akik nálad jóval többet keersnek. :) -
#563 Sapphire RX800 PRO 256 MB 125 k bruttó -
#562 Kérdés: te kakilod a pénzt?
Én nem másfél évre vettem a Radeon 9500 Pro-mat! Ha tenném, akkor egy X800 XT-t sem másfél évre vennék!
Szerintem ébredj fel!
Ha valóban pénzcsináló műhelyed van, vagy netán fiatal multimilliomos lennél, akkor tekintsd semmisnek a nem titkoltan szarkasztikus hozzászólásomat!
#561 Na itt is van.
540 euró, vagyis 139 ezer forint.
Kicsit már húzósabb, de ha azt nézem, hogy másfél évig szinte biztos a gépemben lesz, akkor már nem annyira :) -
#560 Különben érthető, hogy miért nincsenek az árlistákban.
Nem rendelnek.
Mert idegesíti őket, hogy az 9800 XT utána nem fog kellene a kutyának sem :)
na mindegy, max megveszem bécsben -
#559 vagy nem
álljon meg a menet, ezek csak x800 pro-k
x800 XT nincs magyar árlsitában még így se... -
#558 ja hülye vagyok.
hát van
én 105 ezer forint csak? :)
KIRÁLYOS!! :) -
Borg #557 Jo kérdés:)
Majd ha lesz egy kis affinitásom a kérdéshez... egyelőre mással vagyok elfoglalva. -
#556 En nemhiszem, hogy ilyen gyorsan jonne -
#555 Ez a "netán SM3 ősszel?" igaz, mert mikor megjósoltam egyesek igen csak lehurrogtak. Most meg még igaz is lessz? Nehogymár, akkor nem lessz ami dob a 6800U-n......... -
#554 amugy itt van egy masik lap ahol leirjak,hogy tapasztalatuk szerint melyiket lehet xt-ve alakitani es melyiket nem. Erdekes, hogy ok aztirjak, hogy ossze kell zarni a ket labat,hogy mukodjon a 16 pipeline. -
#553 lehet hogy nem a Flash memoriaban tarolja a kartya tipusat -
Anee #552 Azért érdekes hogy végig X800 PRO-ként látja a 3dmark cuccok...xt-ként is fel kellene ismernie nem? -
#551 Borg!
Mikor kerül bele a videokártyák erősorrendjébe az X800? -
#550 OFF: közgáz alap: "Minnél több kel el annál gazdaságosabb gyártani--->annál olcsóbb." - ez nem igaz, mert a gyártás gazdaságossága nem attól függ, hogy minél több kel-e el, hanem a pl a munkaerő/technológia hatékonyságától. Minél több kel el(vagyis nő a kereslet), annál inkább felmegy az ára az adott terméknek. Nézd csak meg a memória árakat, amikor keresett termék, k*rvára felmegy az ára, amikor nem, bagóért veheted. Kereslet kínálat résznél megtalálod.
ON
Radeon 9800PRO-t fogok most venni. Mit kerestek ti, hogy ez nektek best buy? :DDDD -
Borg #549 Az első daraboknál elég sok.
Majd az asus meg abit egyedi kártyáinál már kevesebb. -
#548 ezigy eleg jol hangzik, mennyi az esely ra, ha valaki vesz egy ugyanilyen kartyat, hogy azon is mukodni fog? -
#547 Az 1ik magyar srácnak sikerült HIS excalibur X800 PRO -ból teljesértékű X800XT -t csinálnia...
Itt van a hír bővebben... -
#546 Ja, aha.
Mondjuk az 1.-es megoldás nem lenne túl célszerű, dugdosni kéne állandóan. -
#545 1.: Ugyanazt az S-Video csatit használja Video-In/Out-nak
2.: Emlékszel arra a kis csatira, amit először floppy-tápcsatinak néztünk? Amiről kiderült, hogy egy olyan csatlakozó, amivel a Video-In és Video-Out csatlakozókat a ház frontlapjára lehet kivezetni? Na az a másik megoldás. :) -
#544 és hol a video bemenet? -
#543 Jah, hogy tévedés, és utána ragasztószallaggal lefedték... :) -
#542 Most nézem csak én is "DirectX9 Shader Model 3.0 supported"?!?!
Na ez mi a rák?!? -
#541 Mos' mi van? Hol a Video-in? Meg mi az, hogy 3.0-ás shader? -
#540 Logikus lépés lenne tőlük, hiszen ez az a pont, ahol az nVidia jelenleg egyértelműen fölényben van. Nem tesz jót az ATi imázsának, ha simán figyelmen kívűl hagyja ezt. Viszont kérdés, hogy tudják "belerakni" az SM3.0-át az R420 alapba (vagy teljesen új core-t terveznek?). -
Borg #539 "System integrators and OEMs will begin to announce new PCI Express systems, including ATI VPUs, later this month."
Viszont ez is érdekes:
"More advanced graphics processors in terms of graphics features are looming on the horizon, but are slated to emerge sometime in Fall 2004."
Netán SM3 ősszel...? -
#538 Már jönnek is ki a PCI-Express kártyák? Eredetileg nem nyár végére igérték? -
Borg #537 ASUS-ék is tudnak valamit:) LOL
VS EZ (csak a köcsög nem engedi direktben iderakni)
HINT: SM 3.0 vs ragasztószalag :D -
#536 Az már sok. Nem a kártyának, a képernyőnek. -
Borg #535 hwsw bolhán már árulnak x800 prot:)
105eFt/db Sapphire meg HIS van a srácnak...
Ej ha lenne most ennyi pénzem... (...felesleges:) -
#534 1400 katona a képernyőn? Ejj de szépen hangzik - kár, hogy ilyet normális FPS/TPS alapú játékba nem fogunk egyhamar látni... :( -
#533 ez jobbnak néz ki mint az a pirosfejü csajos -
#532 uj x800 demo