RADEON X Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez kinaiul van, es azt jelenti: a magasabb oszlop magasabb az alacsonyabbnal. 😊

- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?

Törölt felhasználó
Annyira várok egy porrá alázást, hogy el se tudom mondani! 😊) Mármint ne a Radeont alázzák...
Mivel ATI PR anyag, ezért több mint valószínû 😉

Amúgy sokat jelenthet.
2003 végén, ahogy NV40 sample, úgy jóval elõbb már volt R420 sample is. Max 8 pipeline lakozott csak benne még.

A grafikon pedig nagy valószínûséggel a 9800-hoz mért teljesítményét ecseteli. Ez pedig a "twice as.." elõrejelzésüket is teljes mértékben alátámasztaná.

Persze érdekes kérdés, ha az akkori 8 pipe felállás (márha ez a hir korrekt volt) 2x teljesítményre volt képes, akkor mit tud majd a mostani 12/16 pipeos cucc. Lehet abban is volt valami, ami múlt héten szivárgott, miszerint igen felejtõs lesz az NV40 amint ez megjelenik...

Bár egyesek szerint az ATI nem nyomul most majd annyira, mert nincs annyi piaci behoznivalója, mint az nvidiának. Ezért lehet, hogy a beefed-up verziós R42X csak késõbb jön tényleg.

Mindenesetre marha jól örzik a titkaikat ezúttal, hogy a penész verné ki õket...😊
Törölt felhasználó
Viszont Confidential 2003 december van rajta, szóval sokat nem jelenthet...
Törölt felhasználó
Remélem a kékek vagyunk! 😊))

Vajon mik szerepelnek abban a diagramban...
Törölt felhasználó
Csak aztán nehogy itt legyenek offtopicak 😊
[NST]Cifu
Felhozom a topicot mivel egyesek úgytünik imádnak offtopicak lenni a GeForce 6800 topicban...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

perempe
Off:
Menne-e simán egy 9800 pro-val?

* George Benson : White Rabbit *

perempe
Én nem játszok, de testvér nyomja a NWN-ot, gyengus az 1700+-on 9100-al, kell még hozzá jobb kártya.

Nem, ezúttal nem inq-szintû a dolog, csak az NDA miatt szûkszavúak sajnos...
volt a blikkben? 😊
Kezd terjengeni valami pletyó, hogy 1-2 hét múlva az NV40 felejtõs lesz...
Inkább ne legyen igazuk...
Davidus
Nem vagyok se ATI se NVfan de ha így lesz akkor nagyon jót fogok kacagni😛

V9ykn8_TZL0

cifuatwork
Remélem, hogy nem, mert ha meg merészelik tenni, akkor beállok a DeltaChrome/GammaChrome kártyákat ájtatos tekintettel várók rövid sorába...

Törölt felhasználó
Jah, ez is Inquirer...
perempe
Ehhez is 500W-os tápot ajánlanak majd?

cifuatwork
1.: Ez is csak pletyka
2.: pixel-csõvezeték? Brrr...

Törölt felhasználó
A hírek szerint hamarosan, egészen pontosan Május 5.-én érkeznek meg az ATI új kártyái. Az X800PRO és X800XT méltó ellenfele lesz az nVidia NV40-nek...

Az ATI X800PRO 475 MHz-es mag és 900 MHz-es memória órajjellel rendelkezik. Ez 25 MHz-cel magasabb magórajelet jelent, mint amire eddig számítottunk. Ez a kártya 12 pixel-csõvezetéket tartalmaz, így nagyjából a GeForce 6800-nak lehet az ellenfele.

Az X800XT órajeleit még nem ismerjük, de az már biztos, hogy ezeken a kártyákon már 16 pixel-csõvezeték lesz, így ez lehet majd a GeForce 6800Ultra ellenfele.

Ha minden igaz, akkor 5.-én csak az X800PRO lesz elérhetõ, az X800XT késõbb, az E3 után lesz megvásárolható.
grebber
Az ATI újdonságok végleges specifikációi
2004. április 14. 21:54, Szerda - Tóth Kristóf

A napokban kiszivárogtak az ATI Technologies újgenerációs grafikus megoldásainak a végleges specifikációi, melyeket röviden tekintsünk most át!

A legfrissebb információk szerint az elsõ R420 architektúrájú grafikus megoldás, a Radeon X800 Pro április 26-án fog bemutatkozni hivatalosan. Ezt követõen május 31-én hull majd le a lepel egy nagyobb teljesítményû R420 variánsról, a Radeoin X800 XT-rõl, végül pedig június 14-én esedékes az R423 alapokon nyugvó, PCI Express x16 kompatibilis Radeon X880 XT bemutatkozása. Egyes források tudni vélik, hogy a közeljövõben egy kedvezõ ár/teljesítmény mutatójú Radeon X800 variáns is meg fog jelenni, azonban ennek az új grafikus megoldásnak a pontos debütálási idõpontja egyelõre nem ismeretes.

Az elmúlt idõkben számtalan pletykát lehetett hallani az új Radeonok renderelõ futószalagjaival kapcsolatban, most éppen itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. A "leggagyibb" ATI Technologies újdonság, az imént említett Radeon X800 SE nyolc renderelõ futószalagot tudhat majd magáénak, a Radeon X800 Pro, a Radeon X800 XT, illetve a Radeon X880 XT pedig rendre tizenkettõ, tizenhat, illetve ugyancsak tizenhat renderelõ futószalaggal büszkélkedhet. A Radeon X800 SE esetében a grafikus processzor 450 MHz-es frekvencián fog ketyegni, a 128 bites intrefésszel rendelkezõ DDR (Double Data Rate) memória órajele pedig 800 MHz lesz. A Radeon X800 Pro esetében 500 MHz-es grafikuschip mûködési frekvenciáról és 1000 MHz körüli memóriachip órajelrõl beszélhetünk, a Radeon X800 XT és Radeon X880 XT modellek pedig 600 MHz-es grafikuschipekkel, illetve 1200 MHz körüli frekvenciájú memóriákkal lesznek felvértezve.

Különbözõ források tudni vélik, hogy a kanadai székhelyû vállalat korábban úgy vélte, hogy az új Radeonok akár nyolc renderelõ futószalaggal is versenyképesek lehetnek a piacon, azonban idõvel kiderült, hogy a rivális Nvidia féle NV40 olyan komoly fenyegetést jelent, hogy inkább többet, adott esetben akár tizenhatot is aktiválni kell a grafikuschipek futószalagjaiból.

Info : Supergamez 😊

Next PC upgrade: 2022

Törölt felhasználó
Ámen!
Az új szériának ez lesz a külön topicja. Jobban áttekinthetõ.
A neve meg meg lesz változtatva, amint ismert az új család többi tagja is.
hykao
Fogalmazzunk úgy, hogy az álmok monitorra vetülése...egyelõre.
AMD Norbee
Hi all!
Egy kérdés:
a #32 hozzászolás kamu???
mert ha nem az isten király császár...stb

Asus P5E x38, Core 2 Duo E8400@3600mhz, Geil Ultra 4*1GB/1066mhz, Sapphire HD 4870 OC , Chieftec 550W, Cooler Master Hyper TX2, Samsung 500GB

Törölt felhasználó
Értem. A Radeon 7xx 8xx 9xx pedig szintén teljesen ugyanaz mint az X800. Nem értem miért nem tudtok leszállni már a témáról?!
[NST]Cifu
Eleddig GeForce FX topic volt, a GeForce 6 Series pedig ugye nem FX...

Törölt felhasználó
Konkrétumok híján nem is lehetne más, de szálljunk le szerintem a témáról, aki akar ideír aki nem nem. Ugyanezt viszont add elõ légyszives a Geforce 6 topicban is. Köszi
hykao
Mindent nem, de a Radeon témakörben szerintem elég egy topik...
Akit érdekel a téma, oda mindig benéz...

Az eddigiek, ebben a topikban, mind-mind csupán találgatások...
Törölt felhasználó
Végülis ja. Ömlesszünk egybe mindent, nehogy ki lehessen igazodni.
Törölt felhasználó
Kössé má bele ebbe is! 😊
Anandékat ugyanúgy el kéne felejteni, ami a hireiket illeti, mint a tomshardware tesztjeit...
hykao
...a topik pedig a fölöslegességét
Inkább a másik nevének a végére kéne biggyeszteni az X800-at is...
Törölt felhasználó
Szerintem kimeríti a tréfa bûntényét!
[NST]Cifu
Meghamisítani egy teszteredményt, nos ez szerintem kimeríti a csalás büntényét...

Törölt felhasználó
Ez nem csalás! Prognózis! 😊
[NST]Cifu
Nem csalunk!!!

Törölt felhasználó
Hajrá kis Radeon!

Törölt felhasználó
Való igaz.
hykao
Tudom, hogy mi annak a topiknak a címe. Mellesleg 3 generáció Radeonjait öleli fel.
Törölt felhasználó
Kopiztam:

Az AnandTech az ATI által hivatalosan is megerõsített információkra hivatkozva közölte, hogy az április végén bemutatásra kerülõ Radeon X800 Pro grafikus processzor 12 renderelõ futószalaggal rendelkezik, vagyis alaptalannak bizonyultak azok a pletykák, amelyek szerint a chipben rejtõzõ 16 futószalag mindegyike aktiválásra kerül. A kanadai cég csupán a júniusban megjelenõ, PCI-Express felületû Radeon X800 XT esetében aktiválja az összes futószalagot. A Radeon X800 olcsóbb változata, a Radeon X800 SE csupán 8 aktív futószalagot tartalmaz majd.

A kiszivárgott információk szerint az április 26-án bejelentésre kerülõ, ATI Radeon X800 Pro chipre épülõ kártyák májusban kerülnek az üzletekbe, 256 Mbyte GDDR3 memóriát tartalmaznak majd, de késõbb akár 512 Mbyte memóriával szerelt változatokkal is találkozhatunk. Júniusban jelenik meg az R423 kódnevû, azaz Radeon X800 XT chip, amely már PCI-Express támogatással rendelkezik.

Törölt felhasználó
Ha megnézed a másik radeon címét, akkor kiderül a válasz, felesleges keverni a 2 generációt, mindkettõhöz lesznek kérdések a továbbiakban is és engem például csak az új kártyákkal kapcsolatos dolgok érdekelnek, nincs kedvem szemezgetni.
fx topic meg tobb, mint egy evvel hamarabb nyilt a kelletenel 😊
hykao
Nem kéne ezt is inkább a szokásos Radeonos topikban, mint újat nyitni???
Törölt felhasználó
Már be is van szúrva a #4 ben 😊 Azért köszi!
AMD Norbee
itt van egy részletesebb frissebb hír:
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=6178

Asus P5E x38, Core 2 Duo E8400@3600mhz, Geil Ultra 4*1GB/1066mhz, Sapphire HD 4870 OC , Chieftec 550W, Cooler Master Hyper TX2, Samsung 500GB

Vagy 8 vagy 16 pipe lesz benne, mivel a 12 és a 18 sem létjogosult technológiailag. Ennyi. Az meg, hogy 8x2, netán 16x1, kiderül 10 nap múlva.
Törölt felhasználó
Minden csak találgatás. Meglátjuk
Shep
18 van benne, pár napja volt róla hír, hogy inkább 18at raktak bele, mert erõsnek tartották a vetélytárs Nvidia új kártyáját

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Törölt felhasználó
Én sem hiszek ezeknek, ahogy le is ítam.

A topic megnyitásának volt értelme tekintve, hogy addig is jelennek meg infók amíg nem fogom a kezembe a kártyákat.
A táblázat egy baromság amúgy.
Eleve nem készít az ATI ennyi féle chipet, tehát a pipeline, és a tranzisztorszám is azonos lesz végig. Max a memóriabusz, és a Mhz-ek változnak, nameg a pipeline szoftveresen.