RADEON X Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
Ha nekem van egy termékem, ami szarabb mint a konkurencia hasonló terméke akkor vszínû olcsóbban fogom adni, hogy megvegyék, nem?
ELõbb / utóbb muszáj lesz lecsúsznia az áraknak, külömben kipukkad a lufi!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

toMpEr
Igyvan es ha nincs versenyhelyzet, akkor az ATI annyiert arulja a kartyajat amennyiert akarja, ez tenyleg igazan jo lenne, nem?

cifuatwork
Azért, mert megint nem lesz versenyhelyzet - a'la Radeon 9700Pro vs. GeForce FX5800...

Hat ha egy ceg elkezd szart gyartani, akkor joggal erdemel egy nagy seggberugast. aztan vagy osszeszedi magat, vagy kiesik a mezonybol. mindenesetre fx-hez kepest javulo tendencia, talan a kovetkezo generacioban feljonnek, de ezt biztosra veszem hogy szinten bebukjak. A legfrissebb csalasokra, undoritoskodasokra pedig semmi mentseg.. bar azt mar ertem miert volt ra szukseg 😄
Törölt felhasználó
ez kb igy fog kinezni sacc szerint..
persze ebben meg mindig a csalt nvidia ertekek vannak 😄
Törölt felhasználó
Azért járnánk rosszul, mert lenne egy igazi kompromisszumok nélküli BEST BUY kártya? Hmm. Én örülnék.
toMpEr
Nem, de remelem nem kell leirnom, hogy miert rossz az, ha az ati mindenben sokkal erosebb, mint az nvidia...

Narancs
Ezeket honnan szedted?
Amúgy miért járnál rosszul???
Elõfizettél egy 6800 Ultrára?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

toMpEr
remelem ez csupan kitalacio, kulonben igen rosszul fogunk jarni:

Itt egy jókis összehasonlítás a PCI Express bridge, és natív támogatás különbségérõl:

nv4x

r42x
Végülis csak 8-al lejjebb volt már 😉
AMD Norbee

Asus P5E x38, Core 2 Duo E8400@3600mhz, Geil Ultra 4*1GB/1066mhz, Sapphire HD 4870 OC , Chieftec 550W, Cooler Master Hyper TX2, Samsung 500GB

Meg talán a 220m vs 180m tranyó (már ha bármelyik is valós infó) is közrejátszik 😊

ollie
Nagy venti van, szal valszeg nem túl gyorsan pörög. Viszont sajnos nem hûti a ramokat.

Naja, meg az 1 tápcsati is arra enged következtetni, hogy nem olyan brutális a felvétele, mint az NV40-nek. (ahogy irták, low-k miatt -25%)
[NST]Cifu
A nagy venti engem megnyugtat, mert valószinüleg a kis fordulatszámon jár (pl. Radeon 9800XT esete - halkabb, mint a referencia 9800Pro).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Szvsz azért túlzottan halk ez sem lehet.
Törölt felhasználó
100!
cifuatwork
Nem is szivárog - ömlik az ATi Radeon X800 info... 😊)

Nekem a hûtése tetszik - nagy a venti, de nincs olyan brutális hûtése, mint az nV40-nek... 😊

Hoppá hol az X800 😊

http://www.oc.com.tw/article/0404/readgoodarticle.asp?id=2533
Babelfish fordítás szerint 5-600MHz-es GDDR3 lesz minimum, ráadásul a képen ugyebár csak 1 tápcsati van...
ha ez igaz, akkor eleg brutal a cucc 😊
naggggyon
Stilszerûbb lenne a "Fill the Power" megfogalmazás.

B@dsector
Ez egy olyan FEEL THE POWER picture😊
cifuatwork
Úgytünik az eddigi hivatalos nagy csönd és elképesztõ pletyik mellett mostmár szivárog az ATi hírzárlata... Roby-ról (az nVidia tündérkéjének, illetve újjaban a sellõlány ellenfeleként feltünt digitális hölgyeményrõl) eddig csak egy eléggé gyenge arckép került ki, de itt az elsõ minõségi kép róla:

Mondjuk nekem eleddig Dawn jött be legjobban 😊)

Davidus
Tényleg a Lengyel oldalon is Farcry2.jpg a kép neve. Akkor kellett lenni Farcy1.jpg-nek is😊

V9ykn8_TZL0

cifuatwork
A Rage3D oldalán is kitárgyalták ezt, és azt az infot kapták a lengyelektõl, hogy az NDA miatt kicsit megphotoshop-olták a képet, "levakarták" a FRAPS számlálót az ATi kérésére (sõt, a HL2 képet is leszedték... 😊)

Szóval a helyzet pont a fordítottja - a 68FPS-es kép a valódi...

Ime az eredeti (FRAPS-os) kép linkje - illetve amit kapsz helyette:

Ha megnézitek a kép hivatkozási címét (http://members.shaw.ca/dwkjo/screenshots/) itt találtok két képet a far cry-ból farcry.jpg ez a javított, és farcry2.jpg ez az eredeti a lengyel oldalról leszedett.

Abit IC7-G full - P4 Northwood [email protected]/800 - Geforce FX 5600XT 256DDR 364/431 - 2*256DDR - Pioneer DVDR-106D 120Gb Maxtor7200 8Mbyte cache SATA - 2x 80Gb Maxtor7200 8Mbyte cache

Davidus
Ja és amit én linkeltem az a Lengyel oldalról van.

V9ykn8_TZL0

Davidus
Nem akarok kötekedni de 2 kép a jobb felsö sarok kivételével megegyezik. Hullámok meg a felhõk is pontosan megegyeznek. Ha egy másodperc eltérés lenne a 2 kép között már máshol lennének... (photoshop?)
Javítsatok ki ha tévedek.

V9ykn8_TZL0

Davidus

?😛

V9ykn8_TZL0

cifuatwork
Talán mégse kellene temetni a Radeon X800-at... Legalábbis ennek fényében:

Ez is a lengyel oldalról kijutott képek egyike, a jobb felsõ sarokban pedig ott a FRAPS számláló - "68FPS" (legalábbis ezt olvasták ki belöle). A felbontás a FRAPS számai alapján 1600x1200 - valószinüleg 6x(esetleg 8x?)AA és 16xAF mellett...

Ha ez igaz, akkor a következõ felállás várható (az egyik Rage3D fórumozó nagyon találó hozzászólása alapján):

Nagyon gyors PS3.0 (nV40) vs. Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon gyors PS2.0b (R420)

Hamarosan kiderül....

Gabesz amd64
Nem érdemes vitatkozni addig amíg be nem mutatják az új ATI-t!
Különben a 6800-as nem
sikerült rosszul, mégha kicsit "tápos" is.

ennek löttek ATI!!

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

deep
Minden pletykának van valami alapja, ahonnan a szép szaftos marhaságok származnak.
Szal akár igazak is lehetnek valamilyen mértékben, de ne legyen igazam
NeoMaN
Félreértesz. Amit írtam ugyanúgy vonatkozik az ATI-ra is mint az NV-re.
Egyiknek sem szabad hinni.....

cifuatwork
Amennyire sikerült kivenni, az ATi arra hajt, hogy a játékok maximális képminõséget nyújtsanak - vagyis 6xAA és 16xAF "alapból", és a GeForce 6800 ellen is e téren kíván versenybe szállni - úgytünik az nV40 a végén tényleg megfogta az ATi-t?

cifuatwork
ATi Technologies Day 2004 - sajnos csak lengyelül, de a képek magukért beszélnek... 😊

Törölt felhasználó
Há izé! Felháborodok és megosztom veletek!
[NST]Cifu
Az, hogy minek foglalkozol az ilyenekkel?

Törölt felhasználó
Én nem igazán értelek. Bekopiztam valamit és a végére írtam, hogy nagy büdös kamu találgatásokat tálalnak kész tényként a "hír"magazinok.

Mi nem tiszta?
Juj... ezek megint szakérteni próbáltak
[NST]Cifu
Nem igazán értelek - az ATi semmiféle hivatalos anyagot nem tett közzé az X800-ról, azon kívûl, hogy lesz ilyen. Szinte minden, amit errõl olvastál pletyka és találgatás...

Törölt felhasználó
A korábbi hírekkel ellentétben az ATI következõ csúcskártyája, az X800XT nem jelenik meg rögtön az E3 után. A jelenlegi állás szerint megjelenése Júniusra tolódik át...

Így mintegy két héttel késõbb jelenik meg az X800XT, mint arra korábban számítani lehetett. Mint tudjuk, ez a kártya magasabb órajeleken jár majd, mint kisebb testvérei. A hírek szerint 500 MHz-es mag és 1000 MHz-es memória órajelekkel találkozunk majd az X800XT-n. A 16 pixel csõvezetékkel rendelkezõ kártya a most megjelenõ ATI kártyákhoz hasonlóan az R420 magra épül. Ebbõl következik, hogy "csak" 96 bites precizitással dolgozik és nem támogatja a Pixel Shader 3.0-s verzióját.

Így az év végén, vagy jövõ év elején megjelenõ R500-as magra épülõ kártyák lesznek az elsõ olyan ATI kártyák, amelyek támogatják a PS3.0-t és a 128 bites precizitást.

Baszarok ettõl a Hwtesztek.hu tól! Tényként kezelnek minden pletykát!ÁÁÁÁ!
nem hiszem hogy 8-al ki akartak volna hozni..
(meg ha azt is mondtak..)

ez kb olyan, mint mikor letagadtak szepen hogy a r8500-ben ket vertex shader egyseg van 😊
[NST]Cifu
Esküszöm olykor kedvem lenne egy kis vérengzést véghez vinni a PR menedzserek között (nem csak az ATi és az nVidia esetén) - az ilyen szintû blõdségek simán kimerítik a megtévesztés kategóriáját...

Gabesz amd64
Hpgy lehetsz enyire gonosz!
Majd kiderül úgy is!És most már remélem az Nvidia viszi a pálmát majd!

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

És íme a fordítás beyondéktól:

. The fastest VPU in the world, another time!
. Revolutionized architecture brings you 2 times the performance of Radeon 9800
. Extremely fast rendering pipeline
. The latest silicon process
. Very fast memory interface
. 256MB video RAM

PR bullshit...

De amit #66-ban irtam, az ettõl még úgy lehet. Sõt, többen is megjegyezték, hogy csak ezóta ugye 5-6 hónap eltelt már... (8->12/16pipe)
Azért a spanyolviaszt nem kell feltalálni újra😊 szvsz mindenki tisztában van vele, hogy kinek lehet hinni, és kinek nem. Már csak a tapasztalatok alapján is.
NeoMaN
Mindkét cég hazudik mint a vízfolyás... Erre már rég rájöhettetek volna az évek folyamán.
Az elmult pár évben egyedül a 9700 volt eddig ami beváltotta a reményeket 100%-osan a vártakhoz képest. szvsz...
Nem hiszem, hogy most dupla sebességet kapunk, 16 pipe ide vagy oda. Itt a memó órajel a visszahúzó erõ.
Ne legyen igazam!

Ugyanugy megy mint gf4-en, probaltam.

- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?