8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Akuma
    ja eléggé idegesítő, amikor egy ilyen izomgéppel nem lehet nyugodtan játszani, mert állandóan kifagy :( mondjukha visszaveszik, akkor újra kell kiállítaniuk azt a garanciát, amit eredetileg adtak, azaz 5 év :) eléggé optimisták voltak :D
    egyébként kb tavaly decemberben vehettem
  • Árnyvadász
    Ez azért durva... Ennyira szarok lennének ezek a 6800GT-ék? Cvd-nek a második megy tönkre (igaz az elso kapásból szar volt neki), neked most jött ki ugyanaz mint neki másodjára. Nekem az elso 1 hónap után bedobta a taccsot. No meg a 6600-osokról is írták sokan, hogy nem jók....

Amúgy visszakéne venniük elvileg, hiszen garanciális, kicserélni ezt a ventit elég macerás lenne, mert a hütés (borda) elég speckó. Fasza, akkor várom én is mikor adja fel a kártyám. Eddig 2 hónapja megy, de komolyan mondom, ez egy vicc. Pedig amúgy baromi jó a kártya teljesítménye.

Mióta van meg neked ez a kártya?
  • Akuma
    kb 2 napja kritikusan magas hőmérsékletet ér el a 6800gt-m... lehet vírus, vagy haldoklik a ventije, vagy nemtom, csak abból vettem észre, hogy a játék mindíg összeomlott és kiugrott windowsba, majd amikor megnéztem a maghőmérsékletet, akkor 74 fok, pedig nincs húzva, sőt még visszafelé is próbáltam húzni, voltam olyan nagylelkű, hogy levittem 250MHz-re a GPU-t, de úgy is 74 fok volt! és így is kifagyott a játék... szóval lehet vírusom van, vagy meghalt a ventije

kérdés:
    ha kezd haldoklani a hűtés a kártyámon, akkor visszaveszik gariba?
  • Árnyvadász
    Teljesen rendben van az. Nyugodj meg. Már elnézést, hogy közbepofázok :)
  • Borg
    Mi az hogy hasonló proci?
    Én most nem tuningolok semmit, ramok 166on, proci 2500+. Nameg a kártya beállításainál mindent qualityn hagytam. Ehhez képest nem jó a 3dmark pont amit elér, vagy mi?
  • Borg
    css-ben vsync off.
    AF nélkül pedig 87 fps-t nyom a vst-ben. (1024, minden highest)
  • janos666 #4076
    Nem egyszerűbb megnézni hogy az advanced viedó optionsban enabeld vagy disabled a "Waiting vsync"? Mert a driverben alapbelállításként alkalmaázsvezérelt, vagyis ha nem állítgatott semmit akkor az vezérli...
  • [NST]Cifu
    Vedd le az AA-t, AF-et, és nézd meg úgy is, ha ekkor is ilyen 100 alatti érték jön ki, akkor kezdhetsz gyanakodni. ;)
  • Borg
    Lehet. Franctudja. Nem állogattam semmit.
  • janos666 #4073
    Akkor én most megnyugodtam a magam gyári órajelű 7600 3DMark03 pontjával és olcsóbb kártyájával, kevesebb és egyszál memóriával, hasonló processzorral...
  • [Jakuza]
    Foleg 16x mellett majdnem dupla teljesitmeny.
    Na azert, az mar dofi. ;)
  • Csaba
    Aha, értem. Köszi a választ. Megnyugodtam.:-)
  • [NST]Cifu
    A te értéked normális. A maglassulási küszöb annyit tesz, hogy ha eléri ezt, akkor elkezdi visszavenni a GPU sebességét, hogy kevésbé melegedjen. Így elvileg nem lehet megsütni a GPU-t tuningnál, hiszen ha túlmelegedne a kártya (pl. a hűtés elégtelensége miatt) akkor szépen visszatornázza magát olyan szintre, ahol még bírja - illetve megmenti a kártyát a pusztulástól, ha megállna a hűtésen a venti.
  • Csaba
    Én is Leadtek Winfast Geforce6600Gt-t vettem pár hete, de nekem minden jó. Biztos, hogy jól installáltad? Bár szerintem, ha ilyet produkál, az hardverhiba lehet... Direct X-et felesleges újratenni (asszem, simán nem is lehet letörölni, trükközni kell), teljesen normálisan felismerte az új szupertutkós kártyámat.
    Viszont ami érdekelne, mi a jó hőmérséklet? A driver progim ilyeneket ír ki pl. netezés közben, hogy: GPU mag hőmérséklet 48 fok, környezeti hőmérséklet 38 fok. Terhelésre néztem (pár óra játék után) olyan 65 fok körül volt a videokari. És van egy olyan, hogy maglassulási küszöb 127 fok (nyilván ez lenne a max. fok, amit még elviselne?)
    Mennyi a normális érték, vagy ami nekem van, az az? :-)
  • [NST]Cifu
    Nem volt véletlen bekapcsolva a Vsync?
  • Borg
    Nem tuningolok most...

Megnéztem Source VST-t is amúgy :D

1024, minden high, bilinear, noAA, no specular, no bumpmap
    9600pro- 79 FPS átlag, 32 fps minimum

1024, minden hogh, 16xAF, specular, bumpmap minden ON
    6600GT- 80fps átlag, 52fps minimum :)

Szal ez valszeg proclimites nálam, de azért a min fps ugrása meglehetősen jótékony...
  • [NST]Cifu
    Felteszem alaphangon. Azon ugyanis rendben vannak ezek az értékek.
  • Borg
    Na kérem.

3dmark03 - 7046
    3dmark05 - 3049

Mindkettőből a legújabb verzió, 1024-ben, minden alapon. Ez jó? ... az én gépemhez képest...
  • nagykispeter
    Igen újra,de visszavitte a feleségem és ott működött,igaz nállam is a játékok 90%-nál csak az a 10-20 ami nem!
  • Cvd
    DirectX-et is újratelepítetted? Csere előtt megérné kipróbálni, főleg mert a #4059 alapján szvsz nem a kártyával van gond.
  • nagykispeter
    71.84 de szerintem visszaviszem
  • oneal1
    amúgy melyik drivert tetted fel hozzá?
  • Zsoldos
    nyomj be egy kepet, hogy nez ki a hiba
  • nagykispeter
    Köszi!
    Csak az a bibi hogy letörőltem a drivert mégegyszer és újraraktam!
    Most eggyes játékoknál csinálja csak ezt de ott is lényegesen szebb eggyes játékoknál főleg ujjaknál viszont gyönyörű a kép!Pl.:Brothers In Arms!
    Az nem lehet hogy a régi Ti4200 beállítása keveredik az ujjal?Bár azt letörőltem!
  • Zsoldos
    Alaplapod ha tamogatja a 8x agp-t, akkor be kene allitanod arra. Bar nagyon nem oszt nem szoroz. Ha 3d-ben torz dolgokat produkal, lehet hogy hibas a kartya.
  • nagykispeter
    Segítséget szeretnék kérni4
    Beszereltem a tegnap vett kártyát minden kép szép rajta de ha valamilyen játékot elindítok akkor tiszta pixel meg színes vonal az egész képernyő!De ha filmet nézek akkor is szép a kép csak játékoknál szar!Valamit rosszul állítottam be?A másik pedig az hogy adatsín tipusának 4szeres AGP-t írki holott 8 szoros a kártya
  • nagykispeter
    Köszi!Majd beírom!
  • Cvd
    Jól gondoltad, azért van hogy ne foglaljon le egy csatlakozót a kártya. Mondjuk nem árt ha nincs mellédugva más egység (főleg nem egy zabálós) ha nem túl izmos a tápod. Arra meg nem válaszolnék hogy milyen lesz Ti4200 után mert ugyan én is arról váltottam, de használd csak az újjat és megtapasztalod magad is.:)
  • nagykispeter
    Sziasztok!
    Vettem ma 1 WinFast 6600 karit!Kaptam hozzá egy y alakú táp csatlakozót.Csak azt nem értem miért y alakú!Arra gondoltamhogy tán azért hogy ne vegyen el +1 helyet?Lehet hülyeséget kérdeztem,de nem akarok valamit elkúrni benne!Egyébként milyen a kártya eddig Ti 4200 volt?!
  • Pharaoh
    ok, csak az utolsó nvidiam egy asus geforce 2 volt, ahol csak tv-tool-al tudtam használni. ráadásul csal úhy hogy egyszerre nem ment vele a TV és a monitor csak külön-külön.
  • [Jakuza]
    tool
  • [Jakuza]
    Eddig is tudta az osszes, csak a TV toll nevu program sokkal tobb lehetosegre ad lehetoseget, mint a gyari szoftver.
  • Cvd
    Nekem sorban a következő kártyáim voltak: Asus V3000, V3800, V7700, Abit Gef4ti, Leadtek 6800GT, és kivétel nélkül mind driverből kezelte a TV-kimenetet gond nélkül (igaz az ASUS-okhoz saját kellett, az ősidőkben még csak azok kezelték), soha nem értettem hogy minek vagy mihez kellene a TV-tool..:)
    Egyébként mi lenne pontosan az ATI-nál a Theater mód? Monitoron a desktop, TV-n meg a teljesképernyős videolejátszás? Ezt évek óta tudja a driver.
  • Pharaoh
    #4034-re senki nem tud válaszolni? Mindenki csak játszik vele?
  • Narancs
    Sima 6600 -asok közt az 1ik legjobbat. Ha teszel rá vmi jobb hűtést 500+ MHz GPU igencsak esélyes, ramcik is jól mennek rajta, legtöbbeknek 650MHz fölé sikerült tornázni.
    Persze ha nem húzod akkor is szépen megy, de asus 3 év garit ad ha jól tudom, így nem kell aggódni hogy esetleg kinyiffan a kártya a tuning miatt...
  • Borg
    Mihez képest?
  • susubaba
    Sziasztok!
    Szerintetek jót vettem?
    ASuS GF 6600??
    kérném a véleményeteket
    Réka
  • janos666 #4045
    Én 600/1160Mhz-n járatom. Nem hibázik, de a teljesítménynövekedés nem igazán arányos...
  • DirtyPio
    amig birja!
  • Cvd
    Még nem, lehet hogy nem is fogom, akkor várhatok megint heteket. Közben megnéztem közelebbről is, még nem halt meg a venti teljesen csak haldoklik. Össze-vissza forog, erőtlen, lassú, meg-megáll néha, aztán újra elindul. Mondjuk megnézve közelről nem meglepő, amennyire masszív és jó a borda a kártyán, annyira gagyi a ventillátor rajta csak szépen el van dugva. Most nincs fent a gép oldala, és mikor elindul a hőfok akkor megpöckölöm, így kicsit erőre kap és visszahűti. Addig kibírja amíg szerzek egy új ventillátort bele, ami mondjuk nem lesz egyszerű. Olyat kell kerítenem, ahol a motor/lapátok nem keretben vannak, hanem olyasmi a felfogatása mint pl. a lejjebb látható 6600-asoké. Olyanokat meg külön nem látok sehol, csak bordával együtt jó drágán.