8009
Avagy az nVidia NV4X
-
Akuma #4082 ja eléggé idegesítő, amikor egy ilyen izomgéppel nem lehet nyugodtan játszani, mert állandóan kifagy :( mondjukha visszaveszik, akkor újra kell kiállítaniuk azt a garanciát, amit eredetileg adtak, azaz 5 év :) eléggé optimisták voltak :D
egyébként kb tavaly decemberben vehettem -
Árnyvadász #4081 Ez azért durva... Ennyira szarok lennének ezek a 6800GT-ék? Cvd-nek a második megy tönkre (igaz az elso kapásból szar volt neki), neked most jött ki ugyanaz mint neki másodjára. Nekem az elso 1 hónap után bedobta a taccsot. No meg a 6600-osokról is írták sokan, hogy nem jók....
Amúgy visszakéne venniük elvileg, hiszen garanciális, kicserélni ezt a ventit elég macerás lenne, mert a hütés (borda) elég speckó. Fasza, akkor várom én is mikor adja fel a kártyám. Eddig 2 hónapja megy, de komolyan mondom, ez egy vicc. Pedig amúgy baromi jó a kártya teljesítménye.
Mióta van meg neked ez a kártya? -
Akuma #4080 kb 2 napja kritikusan magas hőmérsékletet ér el a 6800gt-m... lehet vírus, vagy haldoklik a ventije, vagy nemtom, csak abból vettem észre, hogy a játék mindíg összeomlott és kiugrott windowsba, majd amikor megnéztem a maghőmérsékletet, akkor 74 fok, pedig nincs húzva, sőt még visszafelé is próbáltam húzni, voltam olyan nagylelkű, hogy levittem 250MHz-re a GPU-t, de úgy is 74 fok volt! és így is kifagyott a játék... szóval lehet vírusom van, vagy meghalt a ventije
kérdés:
ha kezd haldoklani a hűtés a kártyámon, akkor visszaveszik gariba? -
Árnyvadász #4079 Teljesen rendben van az. Nyugodj meg. Már elnézést, hogy közbepofázok :) -
Borg #4078 Mi az hogy hasonló proci?
Én most nem tuningolok semmit, ramok 166on, proci 2500+. Nameg a kártya beállításainál mindent qualityn hagytam. Ehhez képest nem jó a 3dmark pont amit elér, vagy mi? -
Borg #4077 css-ben vsync off.
AF nélkül pedig 87 fps-t nyom a vst-ben. (1024, minden highest) -
#4076 Nem egyszerűbb megnézni hogy az advanced viedó optionsban enabeld vagy disabled a "Waiting vsync"? Mert a driverben alapbelállításként alkalmaázsvezérelt, vagyis ha nem állítgatott semmit akkor az vezérli... -
#4075 Vedd le az AA-t, AF-et, és nézd meg úgy is, ha ekkor is ilyen 100 alatti érték jön ki, akkor kezdhetsz gyanakodni. ;) -
Borg #4074 Lehet. Franctudja. Nem állogattam semmit. -
#4073 Akkor én most megnyugodtam a magam gyári órajelű 7600 3DMark03 pontjával és olcsóbb kártyájával, kevesebb és egyszál memóriával, hasonló processzorral... -
#4072 Foleg 16x mellett majdnem dupla teljesitmeny.
Na azert, az mar dofi. ;) -
Csaba #4071 Aha, értem. Köszi a választ. Megnyugodtam.:-) -
#4070 A te értéked normális. A maglassulási küszöb annyit tesz, hogy ha eléri ezt, akkor elkezdi visszavenni a GPU sebességét, hogy kevésbé melegedjen. Így elvileg nem lehet megsütni a GPU-t tuningnál, hiszen ha túlmelegedne a kártya (pl. a hűtés elégtelensége miatt) akkor szépen visszatornázza magát olyan szintre, ahol még bírja - illetve megmenti a kártyát a pusztulástól, ha megállna a hűtésen a venti. -
Csaba #4069 Én is Leadtek Winfast Geforce6600Gt-t vettem pár hete, de nekem minden jó. Biztos, hogy jól installáltad? Bár szerintem, ha ilyet produkál, az hardverhiba lehet... Direct X-et felesleges újratenni (asszem, simán nem is lehet letörölni, trükközni kell), teljesen normálisan felismerte az új szupertutkós kártyámat.
Viszont ami érdekelne, mi a jó hőmérséklet? A driver progim ilyeneket ír ki pl. netezés közben, hogy: GPU mag hőmérséklet 48 fok, környezeti hőmérséklet 38 fok. Terhelésre néztem (pár óra játék után) olyan 65 fok körül volt a videokari. És van egy olyan, hogy maglassulási küszöb 127 fok (nyilván ez lenne a max. fok, amit még elviselne?)
Mennyi a normális érték, vagy ami nekem van, az az? :-) -
#4068 Nem volt véletlen bekapcsolva a Vsync? -
Borg #4067 Nem tuningolok most...
Megnéztem Source VST-t is amúgy :D
1024, minden high, bilinear, noAA, no specular, no bumpmap
9600pro- 79 FPS átlag, 32 fps minimum
1024, minden hogh, 16xAF, specular, bumpmap minden ON
6600GT- 80fps átlag, 52fps minimum :)
Szal ez valszeg proclimites nálam, de azért a min fps ugrása meglehetősen jótékony... -
#4066 Felteszem alaphangon. Azon ugyanis rendben vannak ezek az értékek. -
Borg #4065 Na kérem.
3dmark03 - 7046
3dmark05 - 3049
Mindkettőből a legújabb verzió, 1024-ben, minden alapon. Ez jó? ... az én gépemhez képest... -
#4064 Igen újra,de visszavitte a feleségem és ott működött,igaz nállam is a játékok 90%-nál csak az a 10-20 ami nem! -
Cvd #4063 DirectX-et is újratelepítetted? Csere előtt megérné kipróbálni, főleg mert a #4059 alapján szvsz nem a kártyával van gond. -
#4062 71.84 de szerintem visszaviszem -
#4061 amúgy melyik drivert tetted fel hozzá? -
Zsoldos #4060 nyomj be egy kepet, hogy nez ki a hiba -
#4059 Köszi!
Csak az a bibi hogy letörőltem a drivert mégegyszer és újraraktam!
Most eggyes játékoknál csinálja csak ezt de ott is lényegesen szebb eggyes játékoknál főleg ujjaknál viszont gyönyörű a kép!Pl.:Brothers In Arms!
Az nem lehet hogy a régi Ti4200 beállítása keveredik az ujjal?Bár azt letörőltem! -
Zsoldos #4058 Alaplapod ha tamogatja a 8x agp-t, akkor be kene allitanod arra. Bar nagyon nem oszt nem szoroz. Ha 3d-ben torz dolgokat produkal, lehet hogy hibas a kartya. -
#4057 Segítséget szeretnék kérni4
Beszereltem a tegnap vett kártyát minden kép szép rajta de ha valamilyen játékot elindítok akkor tiszta pixel meg színes vonal az egész képernyő!De ha filmet nézek akkor is szép a kép csak játékoknál szar!Valamit rosszul állítottam be?A másik pedig az hogy adatsín tipusának 4szeres AGP-t írki holott 8 szoros a kártya -
#4056 Köszi!Majd beírom! -
Cvd #4055 Jól gondoltad, azért van hogy ne foglaljon le egy csatlakozót a kártya. Mondjuk nem árt ha nincs mellédugva más egység (főleg nem egy zabálós) ha nem túl izmos a tápod. Arra meg nem válaszolnék hogy milyen lesz Ti4200 után mert ugyan én is arról váltottam, de használd csak az újjat és megtapasztalod magad is.:) -
#4054 Sziasztok!
Vettem ma 1 WinFast 6600 karit!Kaptam hozzá egy y alakú táp csatlakozót.Csak azt nem értem miért y alakú!Arra gondoltamhogy tán azért hogy ne vegyen el +1 helyet?Lehet hülyeséget kérdeztem,de nem akarok valamit elkúrni benne!Egyébként milyen a kártya eddig Ti 4200 volt?! -
#4053 ok, csak az utolsó nvidiam egy asus geforce 2 volt, ahol csak tv-tool-al tudtam használni. ráadásul csal úhy hogy egyszerre nem ment vele a TV és a monitor csak külön-külön. -
#4052 tool -
#4051 Eddig is tudta az osszes, csak a TV toll nevu program sokkal tobb lehetosegre ad lehetoseget, mint a gyari szoftver. -
Cvd #4050 Nekem sorban a következő kártyáim voltak: Asus V3000, V3800, V7700, Abit Gef4ti, Leadtek 6800GT, és kivétel nélkül mind driverből kezelte a TV-kimenetet gond nélkül (igaz az ASUS-okhoz saját kellett, az ősidőkben még csak azok kezelték), soha nem értettem hogy minek vagy mihez kellene a TV-tool..:)
Egyébként mi lenne pontosan az ATI-nál a Theater mód? Monitoron a desktop, TV-n meg a teljesképernyős videolejátszás? Ezt évek óta tudja a driver.
-
#4049 #4034-re senki nem tud válaszolni? Mindenki csak játszik vele? -
#4048 Sima 6600 -asok közt az 1ik legjobbat. Ha teszel rá vmi jobb hűtést 500+ MHz GPU igencsak esélyes, ramcik is jól mennek rajta, legtöbbeknek 650MHz fölé sikerült tornázni.
Persze ha nem húzod akkor is szépen megy, de asus 3 év garit ad ha jól tudom, így nem kell aggódni hogy esetleg kinyiffan a kártya a tuning miatt... -
Borg #4047 Mihez képest? -
susubaba #4046 Sziasztok!
Szerintetek jót vettem?
ASuS GF 6600??
kérném a véleményeteket
Réka -
#4045 Én 600/1160Mhz-n járatom. Nem hibázik, de a teljesítménynövekedés nem igazán arányos... -
DirtyPio #4044 amig birja! -
Cvd #4043 Még nem, lehet hogy nem is fogom, akkor várhatok megint heteket. Közben megnéztem közelebbről is, még nem halt meg a venti teljesen csak haldoklik. Össze-vissza forog, erőtlen, lassú, meg-megáll néha, aztán újra elindul. Mondjuk megnézve közelről nem meglepő, amennyire masszív és jó a borda a kártyán, annyira gagyi a ventillátor rajta csak szépen el van dugva. Most nincs fent a gép oldala, és mikor elindul a hőfok akkor megpöckölöm, így kicsit erőre kap és visszahűti. Addig kibírja amíg szerzek egy új ventillátort bele, ami mondjuk nem lesz egyszerű. Olyat kell kerítenem, ahol a motor/lapátok nem keretben vannak, hanem olyasmi a felfogatása mint pl. a lejjebb látható 6600-asoké. Olyanokat meg külön nem látok sehol, csak bordával együtt jó drágán.