8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Hysteria
    inno 3 d 6600 gt agp alap: 500/1000 mhz meddig érdemes huzni vf700 cu hutovel?
  • [Jakuza]
    Jo az osszehasonlitasi alapnak, akinek kell az kinezi elole csak az AGPs kartyakat, akinek meg PCI-E az meg azt.
    Akinek meg passziv kell az csodalkozhat a Gigabyte GV-NX66T128VP 100 fokaban. :P
  • Borg
    nem túl jó összehasonlítás, mivel a PCI E és AGP változatok más frekin mennek alapból, ráadásul a PCI-E-n HSI chip sincs, ami igencsak fűt.
    Szal jobb lett volna ha külön szedik az AGP/PCIE-t.
  • [Jakuza]
    Hang:

Melegedes:

Teljesitmeny:

OC:

• Gabesz amd64
    szerintem Asus-t ne vegyél mert annak hangos a hűtője!
    Punker is említette!és egyik havernak is ilyene van azt télleg hangos...

Meg amint látod nekem is Asus-om van de ennek is hangos a hűtője!

szal inkább leadtek az zsír
  • Árnyvadász
    77.30 (BF2-höz adott) Nvidia driver

Valóban okés az új driver, szerintem még gyorsít is a játékokon, meg valahogy élesebbek lettek a textúrák a játékokban. GTA: SA, UT2004, Morrowind, BF2 alatt próbáltam eddig. Jó lenne, ha ez hivatalosan is kijönne. Bár szerintem 71.89 után hivatalosba csak nem lesz ekkora ugrás. No kiderül.

Cvd: Basszus. Akkor megint nem lehetek nyugodt. Vissza vitted már? Ja és húzva volt a kártya? Mert azért az fontos.
  • dolfy #4036
    Sziasztok!

Mostanában szeretnék venni majd egy új karit, már ki is néztem egyet. Mindenképpen asust szeretnék mert eddig bejöttek nagyon (meg hát a márkahűség is közrejátszik) na mindegy. Ki is néztem egy N6600GT TOP-ot. Akinek van ilyen kártyája, vagy aki tud róla bővebb infót az írjon pár észrevételt. Mennyire vagytok megelégedve vele, időtállóság stb...
    Előre is köszi!
  • Borg
    Az AGP-sek alapból mind 500/450-esek. Ennek ellenére ez a leadtek 500/500 :)
  • Pharaoh
    Az nvidia 6000-es sorozathot van már rendes TV out vezérlő a driverben vagy még mindig a TV-tool progi kell hozzá, mint régen?

Valamint tud olyat, mint az ATInál lévő theater mod?
  • Narancs
    celsius...nekem 145°C -nál van a "magolvadási" hőmérséklet driver szerint.
  • Serpa
    120fok?

gondolom fahreinheit.
    ^-^
  • [Jakuza]
    Amugy a TD-k nem alacsonyabb orajeluek ?
    Mintha ugy emlekeznek azok valami 500 MHz / 450 MHz orajeluek voltak, persze lehet tevedek.
    Bar azis lehet, hogy az AGPs orajele volt alacsonyabb, ar a fene emlexik ilyesmire.
  • Gabesz amd64
    jó ez a leadtek
  • Gabesz amd64
    a tiedén van a venti alatt egy matrica
  • Cvd
    Úgy látszik nincs szerencsém a Leadtek 6800GT-kel, a mostanin meghalt a hűtés. Mondjuk legalább láttam mi van ilyenkor, beszólt hogy elérte a 120 fokot, aztán visszavett a sebességből és tartotta 110-en. Nem füstölt el, mégcsak nem is fagyott. Most terheletlenül szépen tartja a normális hőfokot, semmi nyoma hogy állna a venti.
  • Akuma
    második ránézésre

harmadjára már nem nézek oda :)
  • Akuma
    első ránézésre

nekem a D1 tűnik a legkomolyabbnak
  • Borg
    Na lehet kakukktojást keresni :D Miben különböznek?

Íme a revíziók amiket találtam eddig:

A1

D1

H1 (ilyen az enyém)

Én annyit vettem észre eddig, hogy a H1-en jobb alsó részen egy kis IC hiányzik, és a mellette lévő kondi is más. Na ez mit tesz vajon?
  • Árnyvadász

Jó ez a 6-os széria, nem fogsz benne csalódni. Igaz nekem 6800GT-m van, de a 6600GT is szépen fog vinni mindent.

Na ma én is kipróbálom ezt a BF2 demot. Fel is teszem az új drivert is. Majd lecsekkolok vele pár gémet, aztán visszaírom (holnap), hogy mennyire okés, bár ahogy látom sokaknak nem volt gond vele.
  • Borg
    Na ittvan előttem a kártya. Gef2 óta az első nvidiam :)
    Jó nagy fekete zöld dobozban, splinter cell dizájnban (ez milyen játék?).
    Van hozzá y kábel, rca átalakito, dvi átalakito meg egy halom cd meg füzet.

Kollégám első reakciója: "he biste teppert, das de letzte schrei in grafikkarten!" (Aztán inkább nem mondtam el neki.:P)
  • rorr
    dugd rá hátul a tápcsatlakozót a kártyádra!
  • Borg

Akkro ezt teszem fel én is majd.
  • [NST]Cifu
    GTA:SA, SW:Galaxies és Lock-On fut rendesen, ezeket próbáltam, a CS:S-t még nem indítottam el azóta, hogy felraktam (most meg nem az otthoni gépem elött ülök :)).
  • Hysteria
    nekem fut jol a bf2 meg a sa is ezzel a 77.30 as driverrel
  • Borg
    Btw, holnap lesz meg az új kártyám :)
    Leadtek 6600GT AGP
  • Borg
    És ezzel css is fut rendesen? meg gtsa? vagy ezeket nem próbáltad?
  • [NST]Cifu
    A BF2Demo könyvtárában van a 77.30-as, én azt raktam fel, mert a korábbi driverrel bugzottak az árnyékok a BF2-ben.
  • Borg
    Melyik a tuti driver most? (css,gtasa,bf2 stb minden stabil)
  • Narancs
    Ja, szürke...szel nemtom mi a rák lehet...:(
  • janos666 #4013
    Arra akartam rákérdezni hogy a #4007-ben említett opció nélad szürke (és akkor hol áll,) vagy állítható?
  • Narancs
    Ja, nekem átvált 3D be...
  • janos666 #4011
    Megtettem, de még mindíg Szoftveren szürkül. Narancs, nekek mit dob a WMP10?
    Átvált 3D-be? Pedig sosem hallottam felpörögni a ventit filmhez mint játékhoz...
  • Narancs
    Megnéztem. Videó lejátszás közben átvált 3D órajelekre...
  • janos666 #4009
    Ehh, én felraktam a lentebb linkelt updateket, mégis le van tiltva (ki van szürkülve) az a rész amit írsz és "szoftveres"-en áll. Lejárt a 30 nap az Nv codekjéből? Most kereshetek hozzá crackserialt...
  • janos666 #4008
    A 6800-asokon (sima, GT, ultra) még hibás a videó processzor és csak dekódolni képes (de mindent MPGE4-ig), a 6600-akon pedig már encodelni is tud (már ha nem spórolta le a gyártó a VIVO-t mint az Inno), azalat (6200) pedig már korlátozva vannak a featurek decodera, sőtt az is csak a fizetős EQ kodekkel jön elő, de az a vicc hogy az kell a 6600/6800-asokhoz is...
  • BBking
    MP 10: Eszköz- Beállítás- Telljesítmény- Speciális- Elsődleges dekódoló: Hardveres,Szoftveres

Valszeg itt tudod átállítani, amit szeretnél.
  • Cvd
    Hozzátenném mielőtt lehurrognak, 6800GT-n eleve ki van kapcsolva a videodekóder chip legtöbb feature-je, csak a sima 6800-okon megy teljesen. 6600-asok esetén nem tudom biztosan mi a helyzet, elméletileg ott is működik ha meg van támogatva software oldalról. Ez mondjuk csak a WMV-HD támogatásra vonatkozik, a jó öreg mpeg1-2 támogatás mindig megvan.
  • Cvd
    Először nem ártana leellenőrizni hogy tényleg húzza-e a magot a lejátszásnál mielőtt bármi mással kókányolnál, mert szerintem nem. 6800GT-nél biztosan nem, de más nV40-eseknél sem látom értelmét, maximum HDTV szintű tömörítésnél lehet kevés a teljesítménye, nem egy "kisfelbontású" videónál.
  • Narancs
    Lehet mondasz vmit...de akkor mi a csöcsér fagy le a videó megnyitás, ha húzom a kártyát?
  • janos666 #4003
    Én most 600/1160MHz-n járatom a kártyát és pont az előbb nyitogattam és zárogttam filmeket mialatt gondolkoztam mit kéne nézni, de még nem is láttam hasonló hibát. BSplayert használok, de legjobb tudásom szerint csak akkor lép életbe az on-chip video processzor és hardveres MPEG1-4 decodeolás, ha felrakod a még félhivatalos (winupdate nem erőlteti, de az oldalukon fennnvan) windows frissítéseket. Az egyik update általánosságban engedélyezi a DX9.0C ezen featurejét a lejátszóknak és a párja upgradeli a MEdiaPlayer10-et. Erről beszélek...