8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Narancs
    Úgy, hogy azt is lehet kapni a PCLandnál, és az a legjobb vétel náluk most.
  • NeOhu
    Szerintetek 6600GT-ből MSI-t vagy ASUS-t vegyek?
  • stp4trick
    Csak azt ne értettem, hogy jött a képbe hirtelen a GigaByte?
    Érti?
  • czky
    A PcLand-on lehet kapni referencia Nvidia kártyát. Nem vezetett ő senkit félre!
  • stp4trick
    Szívesen, de félrevezettél minket, mert azt írtad Nvidia, nem GigaByte.
    De a tapasztalatom szerint csak jobb lehet még így is mint az Inno3d.
  • Bence82
    hát már megérte kérdezősködnöm! Itthoni informatikus barátaim meg sem említették. Lehet hogy rossz emberektől várom a jó infót!?
    Köszönöm a segítséget!!!!!
    Biztos kérdezősködök még!
  • Narancs
    Ilyen nincs hogy nem passzol...ezt csak Vendike szokta mondani a Fix.TV -n, hogy ha nem tudja vmi hardverhia megoldását / okát...
    Gigabyte az 1ik legjobb márka, ráadásul a sima 6600 -asát 6600GT nyákra építi. 500 as GPU órajel szinte garantált...
  • Bence82
    és olyan lehet hogy a kártyám nem "passzol" az alaplapomhoz és amiatt fagy eetleg? egy msi 648max-v van nekem.
  • Bence82
    szóval ezek a gigabyte kártyák megbízhatóak?Bevallom nem ismerem a márkát.
  • stp4trick
    Tudtommal 256-os csak PCI-E-s van, de ha valóban ref NV, akkor 1értelműen azt, főleg, hogy eddig igen szar a tapim az inno-val, 1 órát ment és kifagyott, aztán már csak 2-3 perceket és ua.
  • Narancs
    Ja hát az még jóval odébb van...a mostani választékból legjobban a Gigabyttal járnál. 6600 -nál lényeg, hogy ne inno legyen, legyen rajta jó hűtő és plusz tápcsat, valamint 128 megás bőven megteszi...
    Egyébként ha már számtek boltja van az embernek, legalább annyi fáradságot vehetne, hogy nem ír baromságokat az árlistán...minden 6x00 -as geforce szerintük FX...gratulálok PC Land...
  • Bence82
    pcland.hu persze majd csak valamikor szept/okt. lesz meg a zsém de addíg is lelkesen informálódom mert az előző kártyámmal nem igazán volt szerencsém
  • Narancs
    Referencia nVidia? Erre meg hol akadtál? Mindenesetre valószínű jobb mint az inno...
  • Bence82
    Halihó!
    Egy kérdésem lenne. Nvidia vagy inno3d 6600-ost a jobb. Merthogy az nvidia ugyanannyiba kerül mint egy 128-as inno3d, de 256MB ram van benne.

Kösz előre is!
  • Narancs
    Ehh...legmagasabb hőm. amit mért húzva 67 fok volt...szal nem melegedhetett túl, pláne nem 2D ben...no mind1, mindenesetre érdekes...
  • Rover623
    Túlmelegedett és megpróbálta visszavenni a működési feszültséget, de mivel alapfeszen volt, nem volt hova...
    Érdekes...
    Az L0 feszültségszint a 2D-hez tartozik...ott csak akkor melegszik túl ha valami nagy gáz van a hűtéssel.
    Ez az üzi "normális" esetben túlhúzás esetén jelentkezik, ekkor szokott L2-ről visszaállni L1-re esetenként hogy védje magát.
  • Narancs
    Ok, akkor megnyugodtam...azt hittem már vmi gáz van:)
  • janos666 #4506
    Nekem is tele van ilyenekkel. Nálam szerintem azért van mert nem a gyári cooler van rajta (külön tápcsatiról kapja az áramot, nem a VGA-éról), de nekem töbnyire L2->L1 vagy L1->L2. Most nézem ás van egy L1->L0 is. Szerintem ne foglalkozz vele, a 6600-asok nem váltogatják a hűtőventi fordulatát 2D és 3D közt, a 6800-asok (akárcsak az FX-ek) pedig igen, szerintem ez zavarhatja meg néha.
  • Narancs
    Hella!
    Eseménynaplóba következő került be ma:
    Silent Running: Stress test transition L0 -> L0

Ez vajon mi a rák lehet?
  • Pintyőke
    77.72 Forceware-rol van egyebkent szo. Egy kicsit lamer kerdes, mi is az a WMR?
  • Pintyőke
    Ize, nem nagyon akarom lecserelni a drivert, mert a nyavajas BF2 ezzel megy csak szepen.

WMR-t nem talalom. :(
  • janos666 #4502
    Akkor jó lesz, ha bekapcsolod a WMR-r a driver control panelében (szedd le a coolbits-et, rkad fel és előjön valahol). De megéri egy régebbi, vagy újabb beta drivert felrakni.
  • Narancs
    Legújabb nV driver szar...szedj le vmi régebbit...
  • Pintyőke
    Segitsegeteket szeretnem kerni! Egy Leadtek A400 GeForce 6800GT kartyaval rendelkezem, mellyel erdekes modon nem tudok rendesen filmet nezni (elcseszett vilagos szinek vannak, majdnem mintha negativban neznem). A www.nvidia.com -rol letoltott forceware -el csinalja ezt. Ha a Leadtek oldalarol leszedem a drivert, akkor nincs problema, de ott enyhen szolva picit el vannak maradva a verzioval. :(

Nincs valami opcio a forceware-ben, amivel lehetne korrigalni ezt a problemat?
  • stp4trick
    Szerinted?
    Amúgy tuti gáz a kártya, másik gépben is kifagyott fél perc alatt.
    Holnap csere.
  • rorr
    Tápcsatlakozót bedugtad a videókártya hátuljába?
  • Csaba
    Hát, azért kicsit gázabb dolog. Ha egy rossz drivert teszek fel a videokarira, pár kattintással letörlöm, azt jó. De egy bios frissítés? Nem tudom, de én sosem csináltam olyat, mert minek? Minden megy így is. Nem olyan rég vettem én is egy 6600Gt-t, betettem, driver install, doom3 elindít, stabil 40-60 fps-sel megy (inkább a 60 a gyakoribb...), örül. Eszembe nem jutna ilyen mahaság, hogy bios frissítés, pláne nem videokarihoz... Miért csesszem el azt, ami tökéletesen működik?
  • stp4trick
    sőt egy ilyen kifagyás után még as bios sem tölt be csak több perc múlva lehet elindítani, addig meg csak a vkártya biosa jön fel és ott satu
  • stp4trick
    semmi nincs húzva, fastwrite kikapcsolva
  • NeoMaN
    fastwrites off a biosban, és ha húzva van valami vedd vissza
    a ház oldalát is szedd le, meleg van nagyon
  • stp4trick
    Szóval az örömöm elszállt. Meg az inno is.
    Percek alatt fogja magát és kifagy a kép. A gép még dolgozik, de aztán az is megadja magát. Először azt hittem a winyó rossz, mivel az is új, és formázásnál megállt, de nem, mert másik gépben simán leformáztam.
    Szóval hétfőn kártya csere. Vagy lehetséges lenne hogy kevés a 300 W-os táp?
    Akkor meg miért indul el 1általán?
    Valami ötlet?
  • janos666 #4492
    Én is mindíg flasselem az alaplapom BIOS-át ha meglátom hogy kijött egy új, amennyiben lenne újabb a VGA-mhoz mint amivel vettem akkor azt is frissítgetném. Rosz vagy nem rosz szokás, olyan mint hogy frissítgeted a vírusirtós vagy a VGA/alaplapi chipszet drivert.
  • Rover623
    Okos dolog volt...
  • Tufa
    inno3d-t ajánlani? Nem bátor dolog ez egy kicsit?
  • Narancs
    "miután sikerült megvennem az első dolog, hogy frissítettem."

Minek?
  • moho jojo
    Sziasztok!
    Szeretnék segítséget kérni! Egy gigabyte 6600 GT videokártyával rendelkezem miután sikerült megvennem az első dolog, hogy frissítettem. Letöltöttem hozzá BIOS-t és fel flash-eltem node az original flash amit töltöttem kaki volt vagyis nem indult el a gép. Lényegébe kb napokig keresgettünk neten flash t amíg végre sikerült egy re rábukkani ami működik(szarul) de nem az eredeti. szóval aki esetleg rendelkezik egy kártyával ami :

Nvidia 6600 GT
    GV-NX66t128D
    128MB DDR III/128bit
    stb...

nagyon hálás lennék ha megkeresne vagy elküldi a flash t (amit egy programmal lehet lemásolni)

MSN:[email protected]
    MAIL:[email protected]
  • Rover623
    De...mert gyakran moddolnak bétákat is...azok meg ugye előrébb járnak számozásban...mint pl. ez a 80.40-es...
  • stp4trick
    80.40-es?
    Az miféle?
    Merthogy a gyári a 77.72-es.
    A moddoltak se szoktak lenni magasabb számúak.
  • Narancs
    tesztekhez? ezzel több ponty jár?
  • janos666 #4484
    A 80.40-es. Nekem tesztekhez főleg, de játékokhoz (mint pl. a CS:S) is nagyon bejött, bár egyesek szidják.