8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • szgombos
    Ne felejtsük el, hogy a 3dfx mérnökei azért egyből megoldották a problémát...
    Az is igaz, hogy az AGP-re térés meg nem ment símán (a Bansheee gyengus lett).
    A legtöbben szépen lassan a Xabrehez vándoroltak közülük. PCI-hoz vannak ők berendezkedve. Meglátjátok, jó cucc lesz az új karijuk.
  • Kaslerka #5083
    Ok. Sorry. Rosszul értelmeztem.
  • Punker
    bolti ár minusz 10k-ra gondolt szerintem
  • Gabesz amd64
    minusz 10k

figyelj már egy kicsit,
  • Kaslerka #5080
    10E? Nemtom pontosan, de szerintem k*rvára elírtad, vagy nem vagy tisztában az árakkal :)
  • Ramore
    a bolti ár -10eFt kb
  • Punker
    ASUS PCI-E 6600Gt-t szerintetek mennyiért tudom elpasszolni?
  • soulhunter
    mer a voodoo idejében eléggé megdobta a teljesitményt... (nálam anno 70%ig iss hatott - tapasztalat)
    ha jol tom, az nVidia 100%ig felvásárolta a 3DFx-et,szal elvileg ugyanazt a szálat követik...
    és jelenleg az az 50% ott tart,hogy kezdeti fázis,ha ezt még tudják tökéletesiteni (mivel ezek tulképp az első példányok az első bevezetett évben),akkor azt jelenti,h a jövöben is bőven elég lesz (lehet) ez a 2 kártya,és mondjuk elég lesz a gépem a HL3hoz, HDR gagyiság ide vagy oda :)
    (eddig ami videot láttam a HDRről,nem vágott földhöz ami azt illeti, tulképp olyan,mint a D3-hoz kiadott "mélységéreztetős" MOD))

szal SLI támogatottságu játékok kellenek,és inkább normális driver...
    és a voodoo-s 70%ot akarom visszakapni (ami anno az AvP 1 esetében volt) :)
  • szgombos
    Allah növessze hosszúra a szakállad és éltesse sokáig az egered!
    Kössssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssz!
  • stp4trick
    Szóval itt összefoglalva a hibák és megoldásaik:

Véletlenszrű újraindulás, hang probléma: nForce 2 alaplapon jelentkezik, az új nForce_audio_4.57_winxp2k-s driver egyeseknél megoldja.

Fagyások 1 megoldás lehet: Win 2000 kompatibilítási mód.

Fagyások 2 megoldás lehet: WMI teljesítmény adapter: az indítási mód legyen automatikus. (start menü-futtatás-"services.msc")

Szokásos GTA GeForce FX bug (nem mindig jelentkezik): valakinek a DX9.0b visszarakása segített.

Ati Radeon 9500-9800 Hőhullám effekt csíkos: catalyst 5.6

Ati Radeon 8500-9250 átlátszó emberek: catalyst 4.9

Ha driver frissítés után nem indulna a game, akkor a Dokumentumokban ahol tárolja a mentéseket le kell törölni a "gta_sa.set" fájlt.

KÉKhalál képernyőnél fontos mit ír ezért állítsd be a rendszert, hogy ne indítsa újra a gépet: Vezérlőpult-Teljesítmény és karbantartás-Rendszer-Speciális(fül)-Beállítások(Indítás és helyreállítás)-automatikus újraindítás(pipa ki)
  • Kaslerka #5074
    Van már ujabb driver az nvidia honlapján. A 60hz-en meg úgy tudsz állitani, hogy csinálsz 1 "akármi.reg" fájlt és ezt bemásolod:

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak]
    "NvCplDisableRefreshRatePage"=dword:00000000

Aztán inditsd el. Ha jól csináltál mindent akkor az nvidia beállitásainál megjelent a frissitési felülirás és betudod állitani, hogy 100 vagy amennyit bir a monitor és nem lesz 60. Nekem is ez volt a problémám az uj nvidia driverekkel. Ez a regfájl megoldotta.
  • szgombos
    Segítsen valaki!
    Nemrég játszom a GTA SA-t (Asus A7N8x-x, Barton 3200+, Leadtek 6600GT 512Gb OCZ ram, SbLive, 19 colos Compaq Trinitron monitor - egy éve még jó gép lett volna...) Az a bajom, hogy a kép indulástól kezdve hullámzik, minzha nagyon-nagyon forró volna az aszfalt - nem túl zavaró, csak egy félóra játék után úgy érszem, mintha jointot szívtam volna... Több meghajtót is kipróbáltam, az aktuális a 77.77-es, és nem tudom a kép frissítési frekvenciáját sem beállítani 60Hz-en megy. Jó lenne, ha írnátok, amíg ki nem folyik a szemem!
  • Borg
    Nem értem minek gizdulsz ennyire erre az SLI-re.
    Legjobb esetben is ha 50%-ot tesz rá az egy kártyás teljesítményre, de nagy átlagban ez szépen meg is áll 15-20%-nál. Ráadásul kapsz egy csomó driver és játékbugot is tőle.
    Sokkal több értelme van 1db, de erősebb videokártyát venni. Azzal legalább jól megy minden, és sebességben ugyanott vagy. Ha nem gyorsabban...
  • soulhunter
    ha piaci áron megveszed a 2 6600GT-m, fogok venni az árábol...
    de akkor már rádobok 1 20ast,és veszek 2 6800-t :)
  • petee
    Hú,akkor felhúzom a 2500-ös barcimat 3200-re,azt meglessük mit tud:)
    Amúgy sztem a hűtésről annyit,hogy lekell venni és újrapasztázni az egészet,mert gyáriak nem nagyon törődnek vele és persze, hogy kisül a karesz.
  • DirtyPio
    ha az innora rateszel egy zalman VF-700 CU-t, akkor siman fogja birni, de lehet, hogy egy MSI 6600Gt Liet-al jobban jarsz.
  • Borg
    Nekem a Leadteken 40-50 fok között mozog a HSI.
    Nyáron a legnagyobb melegben ment csak fel 60-ig, 1-2x.
  • Kaslerka #5067
    Abszolút nem húztam! Az elsö inno3d az ahogy betettem a gépbe és feltelepitettem a winxp-t kapásból 237C-ot mutatott a maghömérsékletre!!! persze szét is hullott a kép. A 2. számú játékos 2hétig bírta. Amikor betettem szépen 52C-ot mutatott. Ha játékból kiléptem pl. Fear, akkor max 59. Aztán 2 hét után egyszercsak szétesett a kép és többé nem indult el a gép. Csak síííp-síííp... inno3d-t nem kell húzni, az a hűtő olyan mintha rajta se lenne... Asszem MSI 6600gt lesz belőle vagy x700pro (pedig az ati-t rühellem) :(
  • stp4trick
    Spec ez az Inno3d 6600GT gyárilag szar hűtéssel jött ki, így húzás nélkül is forrong. Nekem egy órát se ment és elszállt, volt hogy a hűtője hozzá sem ért a GPUhoz, de én nem vártam meg a folyamatos cseréket, és váltottam.
  • Cancel
    tessék venni nagyobb kártyát és nem lesznek ilyen gondok, ha meg nincs rá lóvé nem kell szarrá húzni
  • Cancel
    komolyan nem értelek benneteket: veszitek ha kell ha nem a 6600-ost amit huzogattok, aztán panaszkodtok h melexik meg h tönkre megy.
  • sure
    "Bemelegedett" mit jelent? Húztad, mint szomszéd Jóska a Marcsát, vagy alapon járatva füstölt el?

Mindenhol mindenki azon sír, hogy a GPU ilyenolyanmeleg; ami igazán rohadt forró (nálam legalábbis), az a HSI chip (hűtőbordája)(AGP-s karesznél természetesen), de terheletlenül is. Ez normál jelenség, vagy érdemes ezen aggódni?
  • Borg
    Szvsz a 2 6600GT-t cseréld be 1 valami 6-7800-ra.
    Gyorsabb is lesz, meg ilyen hibák sem lesznek.
  • soulhunter
    vsync be van kapcsolva a 2 kari miatt,de a kép igyis-ugyis szétcsuszik :(
    néha jol láthato, néha csak alig észrevehető, ez játékfüggő
  • Borg
    De vissza ám, mint skót a borravalót...

Nekem sourceban a 2500+->2800+ tuning a minimum FPS-en jó 10-20-at hozott. 6600GT-t szerintem a 2500+ nem hajtja ki, hátmég ha proci igényes játékkal játszol, ahol a fizika is megfogja.
    Egy 3500+ A64 talán már kihasználná teljesen amit tud.
  • Borg
    Sourceben tettem fel.
  • petee
    hátha új szériát kapsz mint én és akkor nem kell ventit cserélned szvsz.
  • czky
    Én a Zalman-ra szavazok!!!
  • Kaslerka #5056
    Ezt néztem egyszer, meg ezt. Melyik a nyerő szerintetek?
  • Kaslerka #5055
    Jövö hétre megjön a 3. számú inno3d 6600gt-m (Az elsö 2 úgymond bemelegedett). Tudna valaki valami f*sza hütöventit ajánlani rá? mondjuk max. 8000-ért?
  • petee

Az elképzelhető,hogy a 2500+ ös barton visszafogja a 6600GT-t? mert nekem nem lett annyi pontom a 3dmark05-ben mint amiket ide írtok.
  • Punker
    78.01
  • petee
    Melyik verzió van fent neked?az utolsó hivatalos?
  • janos666 #5051
    Framelimiter? Kapcsold be a Vertikális szinkronizációt, azt még 25 FPS-nél sem árt megtenni hogy ne csússzon szét a kép itt-ott, de a monitor frissítésére redukálja az FPS-t. (pl. 100Hz 100FPS)
  • Punkerwork
    én a sima gyári driver-t használom :)
  • janos666 #5049
    Installnál melyik opciót választottad? Fast, balnced vagy Source? Az eredményeidet elnézve kezdem azt hinni hogy meg sem nézted és Fast-ban tetted fel aztán csoda hogy gyors lett minden (képromlás árán is). Vagy balancedben vagy Souceben tedd fel.
    Nekem a DhZero cuccok nem jönnek be. Konkrétan a CS alig gyorsul és miközben képminőségre való törekvésről dumálnak alapbeállítás alá teszik a látótávolságot és villognak a távolabbi sziklák, modellek bilineárba 8X AA-nál. illete csak a dxlevel 91-el nyernek teljesítményt amit a DNA enélkül a villódzás nélkül is megtesz és nem kell minden indításnál újralőni a konfigot.
  • Borg
    Nekem css gyorsult, bf2 meg ugyanugy megy.
    +3dmark03 gyorsult, 05 meg lassult :D
    De a lényegben jobb, szal marad a DNA.
  • Punkerwork
    nekem csak CoD meg a WWIIOnline van fennt, WWIIOnline gyorsult valamicskét :)
  • Borg
    Nem, nem most kezdődik... már tart egy ideje :P
    A "golden etalon" egy urban legend, amit Carmack indított utjára valamikor jópár éve. Azóta szépen visszament arra a szintre, amit az ATI elért időközben. A driverek jók, nagy gond nincs velük, de olyan driver nincs, amivel minden tökéletes lenne. Viszont ha kevés játékkal játszol, van esélyed egy jó megtalálására :)
  • soulhunter
    hmmm... feltettem a DHzer0point 7803 drivert...
    (F.E.A.R optimalizácio is van benne a leirás szerint)

ugyan ilyen teszteket ( 3dmark) nem csinálok,de amit ez kreált, az vmi röhej :)

CS:S
    iszonyu gyors, szinte követhetetlen, a Razerrel meg egyenesen használhatatlan :D -de szép a kép,és végre nem látszik,amikor rajzolja az ajtofélfákat :)
    szal vmi framelimiter jol jönne :)

GTA:SA
    blur 2000L :) de az FPS szám is visszaesett 50-70 közé...

F.E.A.R (-t is egye fene leszedtem,és kiprobáltam)
    wow, tyűűűűha, flofh, atyagatya, tyiiiiiiháááá :)

C&C Generals
    amig az uccso patch fel nem kerül rá, szép, jo, és még egye fene, klafagyors is :)
    uccso patch-csel: hát itt-ott dolgoznak a karik (ez látszik a hőn is,de tudtommal grafikai ujitást nem tartalmaz,szal fogalmam sincs,mi a szitu) :)

Colin2005:
    (csak azért tettem fel,mert a 6600 GT-k dobozaiban volt 1-1 legális példány) :)
    hááát... ha a blur effekt jelenti az élethűséget,akkor inkább nem kérek belőle... de legalább gyors

Battle Raper 2:
    (megjegyzem: ez a játék megérdemelne 1 anyázó topicot,még ugrás sincs benne,csak "komboknál")
    nemtom mikor csinálták,de tekken 3 szintjén van grafikailag (már pedig nálam még a tekken3 is überszép,hála a mindenféle max beállitásoknak) :)
    az FPS szám nem megy 80 alá :)

aztán feltettem csak ugy tesztből a 78.01-es drivert,mivel a 78.03 még csak béta,és végre először sikerült stabil rendszert csinálnom,miota megvan ez a gép...
    nLite rulez :)

tapasztalat:
    mindenhol (néha 50-60) FPS szám csökkenés, blur mexűnése,de legalább a CS:S játszhato :)

na ennyit az nVidia driverekről :)
    remélem nem most kezdődik az az időszak,ami az ATInak volt 2002-2003 idején,h nem tudnak rendes drivert irni :)

DNA 2.0.7777-et elfelejtem,mert sok volt a "kép a képben" funkcio