GeForce 6 series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Falconer
Nem mondom, hogy rakd fel, da nagyon ugy néz ki, hogy arra hivatkzik:) Excel kell neki, akkor az kell

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

soulhunter
SLInek sem látja a 3dmark féle rendszerinfo (ami generál vmi html-t vhova,és jo sokmindent kiir,ott is csak 1et ir) :)
hiába van bepipálva a multi-gpu használata, vhogy nem vettem észre,hogy egyáltalán használná bármi is a quake4 (és a d3)-okon kivül

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

soulhunter
ha most képes vagy azt mondtani,hogy pakoljam fel a mikroFOS féle excelt, és halle lujja lesz utána,akkor fejbelövöm magam
ha felpakolom,és nem nem lesz jo akkor se,akkor meg anyázok majd progitéren :)

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

Falconer
Nincs fent az Excel a gépeden?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Alapon a 6500 sem lesz meg SLI-ben...max. 6000...

Morex Cubid 3677 ITX ház (60W táp),EPIA ME6000,VIA Eden 600MHz@733MHz,512MB PC3200 RAM,40GB Samsung 3.5\'\'HDD Acer 1722HS LCD,Logitech M-SBF96,Genius Comfy KB-09e,KTI KWB-3112 WiFi

Shep
Hú az a szemüveg annyira szar, én vmi Shrek 3D-t néztem vele 15-20 perc volt de alig bírtam ki, ráadásul annyira azért nem nagy kalan, alig jön ki vele pár helyen a 3D-s hatás

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Az attol függ hogy "2x nVidia 6600GT" <- ezzel a kiírással SLI -re gondolsz-e, mert ha igen akkor olyan 6500 pontnak kéne lennie, ha viszon szimpla akkor változó. Nekem viszont van egy | AMD Athlon 3200+ 1024MB RAM MSI NX6600GT VTD128 VIVO | configom és csak 3765 pontot értem el 78.01-es driverrel :( Ennek ellenére viszont a játékok nagyon is jól futnak. CS:S minden maxon + minden elsimítás fullon és 60-130 fps szerintem jónak mondható.
JimKirk
Sziasztok!

Azt szeretnem kerdezni, hogy szerintetek az Asus N6600GT/TD 128 ram-mal, mennyire jo kari a kategoriajaban? Melyik a jobb, egy MSI NX6600 GT, vagy ez?

kosszencs
soulhunter
az én 3dmarkos hibaüzimnek vki nem tudja az okát?

hibaüzi:
"couldn't access Excel"

szeretnék már 1 rohadt pontszámot látni a gépemen,hamár vettem a fáradtságot,és feltettem :)
(tom,elvileg 3900-4100 közt kell majd kapnom,de mégis érdekel) :)

sure
Volt nálam is fenn ilyen NGO-s cucc. Ennyire brutálisan nem lassította le a gépet, de nem voltam vele megelégedve (bugos volt, illetve összteljesítményben (bencsmárkokban) lehet, hogy kicsit jobb volt, de játékokban sokkal egyenlõtlenebb eloszlású FPS-eket kaptam (a "gyors" részeknél több FPS, a "belassulósaknál" (több ojjektum, füst, robbanás stb.) viszont gyengébb volt).
Az említett BIOS-beállítások közül ami esetleg befolyásolhatta, az az AGP apertúra méret. Vannak olyan programok, amik megvizsgálják, mennyi van beállítva, és ha nem ér el egy minimumot (függetlenül attól, használja-e egyáltalán az adott cucc), nem is engedi futni. De a kolléga esetében valószínûleg nem ez történt, szerintem se, hanem a driver nem lett jól telepítve. (ha jól emlékszem, ennek az NGO-nak valami tweakelt .dll-t is még be kellett adni pluszban - a laptopos kareszhoz, és lehet, Don Peetee nem olvasta el a readme-t elég figyelmesen, hogy a desktop kártyákhoz ezt ne. Vagy ki tudja...

Én most már csak WHQL-es drivert használok; ahogy írtam, nekem ATI kártyán sem igazán bizonyultak jobbnak a moddolt cuccok hosszú távon, illetve lehet, hogy egy adott játék hajszálnyival jobb volt vele, de másik meg rosszabb, és ez NVIDIÁn is beigazolódni látszik.

Isten nem bottal, hanem VMware.

Jaffa 2843
Csá! nem tudjátok melyik a legjobb driver 6600GT-hez? amivel legjobban (leggyorsabban) mennek a játékok?

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

petee
erre én is gondoltam.De valószinû a hogyha a BIOSba rosszul volt beállítva valami és így a driver se tudta pontosan jól felismerni a kártyát. Igazából az AGP-t átállítottam "Auto"-ról "8x"-ra,az apperature size "32M"-ról "64"-re,a video ramot "cacheble"-ra.Ennyi,valamelyik volt a ludas.Azt nem tudom ,hogy miért erre volt állítva.:)

Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01

deep
A belinkelt kép tanúsága szerint a driver is erõsan az volt:)
sure
Ha a BIOS-ban volt állítanivaló, lehet, hogy nem is a driver volt a ludas?

petee
ok,probléma megoldva, kicseréltem a legújabb hivatalos driverra, meg a biosba volt egy kis elállítanivaló:), és a 3dmark szerint 3400 pötty jött ki,tudom nem mérvadó,de legalább hozza azt a teljesítményt amit elvárok tõle.Köszi a segítségeteket!!!<#worship>

petee
ez valóban így van.

sure
Az, hogy PCI-E-snek írja, de valójában AGP-s, az SZVSZ azért van, mert alapvetõen PCI-E-s kártyák a 6600GT-k, csak egy HSI-chip beiktatásával a PCI-Expresszes kártyákat AGP-síteni lehet (most nem a sajátom elõtt ülök, de mintha az rémlene, hogy nálam is PCI-E-nek ismeri fel minden, de az enyim is AGP-s)

petee
ok,megpróbálom kicserélni egy másikra

deep
Akkor töröld az egész drivert a pikulába és tedd fel a legújabbat...
sure
Moddolt driver van fenn, nem? Pont errõl volt szó pár hsz-sal lejjebb. Kockázatok és mellékhatások tekintetében b*sztassa a moddolókat...;)

petee
a fenéket notebook:), ezaz hogy ez egy asztali számítógép,az órajelek is 500/1000-en mennek,ráadásul AGP-s. Szal én se értem.De hát ez durva...

deep
Ez notebook? Mert GeForce GO a notebookokban van:D Akkor pedig ne csodálkozz, sosem lesz olyan teljesítménye, mint egy asztali gépnek...
petee
Sziasztok!
nemrég vettem észre hogy ezt írja ki a Inno 6600GT-m. És 3dmark 2005-ben is gyengén alulteljesít,kb. 2000 pont ,pedig kb. 3000 pontnak kéne lennie.Játékokba is tapasztaltam ezt a lassúságot.Szerintetek? Mi lehet ez?

soulhunter
desktop, jobb klikk, tulajdonságok, beállitások, speciális > GeForce 6x00GT > Teljesitmény & minõség beállitások (bal oldalon megjelenõ meüben rögtön a 2. sor)

ott a globális beállitások helyett keresd meg a Counter Strike: Source -t,és válaszd ki azt
akkor látni fogod,h alatta az állithato cuccokat megváltoztatja 1-2 pontban

nos...
1más mellett 2 legördülõ menüben látod majd,h globális beállitások
a jobb oldalon állitsd CS:S-re, mer a bal oldalit felesleges :)
ott látni fogod,h kifejezetten melyik ?.exe file inditásakor lép érvénybe az a beállitás
ha belépsz a játékba,akkor azok lesznek érvényesek,amint kilépsz, visszaáll minden eredetibe,ami a többi játéknak lesz az alap

ha vmit rosszul tok,javits(atok) ki nyugodtan, nem vagyok tulságosan otthon ezekben a driver témákban :)

Hol tudom beállítani a CS:S -re optimalizált beállításokat?
soulhunter
nos...
poénbol leszedtem a 3dmark05-öt,és regeltem a FREE EDITION-t,mert nem volt hajlando tesztelni semmit :)
na jön a poén:
léggömböt probáltam (azt a GT3-at)
megy,megy,megy, elhajozik a vizisárkány elõl,azt kilép "Couldn't acces Excel" üzenettel

pontszám vagy valami luxus...
ugyanezt csinálja GT1,GT2 alatt
és ugyanez 3dmark04 alatt is

ennyit a tesztprogikrol...

nekem elég,hogy a q4 megy 1280*1024-en 4xAA mellett ULTRA HIGH beállitásokkal 20-45 FPS-sel
a 3Dmark meg el akar ámitani 1024*768 2xAA PS 3.0 VS 3.0 mellett (max!!!) 20 FPS-sel,de mégcsak pontszámot sem képes kiirni...

tanulság:
ha valaki játszani akar,akkor ne tesztelgessen,mer a tesztprogi szarra se jó,játék alatt derül ki,mit tud a kártya
aki meg pontszámokra kiváncsi,az ne csodálkozzon,ha szaggat a játéka :P

soulhunter
nem használok Xtreme drivert
jelenleg nem kockáztatok rendszertelepitést

ati2002
A 7801 nekem is bejött, de egyenlõre ugyanúgy megy az Extreme-8185 is, az NVTweak-el elõcsalogatva a rejtett menüket szépen be lehet ezt is konfigurálni.
Az igaz, hogy csak két játékkal próbáltam (FEAR, SC:CT), de azok mennek szépen. Összehasonlító 3DMarkokat nincs kedvem csinálni, úgyhogy marad ez.

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

sure
78.01 szerintem jó, gyors, és stabil. Nem mellékesen van hozzá opcionálisan letölthetõ sztereo driver (200 forintos piros-kék szemüveggel - míg meg nem fájdul az ember feje;) - ki lehet próbálni 3D-ben a virtuális világot)

Én még a Radeon9600-ammal próbáltam ki mindenféle Omega meg DNA drivert; lényegi gyorsulást egyik sem hozott, inkább extra bugokat (az Omega Control Panelje sosem akart rendesen mûködni, akkor gyalultam le egyszer s mindenkorra, mikor beszólt, hogy Not Enough Memory az 1024MB-nak...a DNA meg azt csinálta, hogy néha véletlenszerûen 1-2-3 frame-et kihagyott, ami q idegesítõ tudott lenni). A "rendes" Catalystokkal soha nem volt semmi bajom.

Szeptember eleje óta van 6600GT-m; 76.45-tõl felfele (78.01-ig bezárólag) minden WHQL-es drivert kipróbáltam, illetve több "hekkeltet" is (XTreme, Ngo-ból is párat), de maradok a 78.01-nél, mert a játékhoz profil hozzárendelés mûködik (77.77 és elõttiekben bugos volt), stabil, gyors, egyszóval tisztább, szárazabb érzés...;)

Egy kimaradt: Hosszabb mint a GT? Több kérdésem nincsen :)
Na az a helyzet, hogy a második Leadtek 6800 GT-m is megadta magát. Most egy Ultra változattal próbálkozom. Az lenne a kérdésem (ma megyek érte), hogy a két tápcsatlakozóba (AGP-s) külön-külön kell bedugni (egymástól független) a csatikat vagy egy tápcsatlakózó is elég és a hozzáadott elosztót kell bedugni a két helyre a kártyán? Thx.

Ja és ez is Leadtek lesz. Ja és még annyi ez hangosabb, mint a GT? DVI-VGA átalakító jól mûködik? (CRT-m van)
ati2002
Ha már ennyire érted a drivereket: miben, mennyivel jobb ez DHzerOpoint_08184 driver az Extreme_driver_8185-nél ?

Nekem ez az utóbbi van fent, eddíg minden megy mint a gép, de ugyanúgy ment a 7801-el is... 3DMark-ot nem mértem, de játékokban ua.
Jó, játékokban nem is kell, hogy különbséget lássak, hiszen szinte minden fullon megy mint kés a vajban. De azért jó lenne tudni, hogy kifogtam egy fasza, stabil, gyors drivert. (jójó, tudom, mindenki errõl álmodik, mármint egy álom-driverrõl, de próbálkozni kell, kérdezõsködni, stb, és még nagyon korán van, ^^)

soulhunter
rendesen be kell állitani,és a CS:S -re optimalizált beállitásokat választani
akkor nem lesz vele gond

Milyen tapasztalatok vannak az NGO NVIDIA Optimized Driver v1.8185 ?
Kipróbáltam ezt a DHzer0point_0.8184 -et de CS:S -be nagyon ingadozik az fps-em, tud valaki valmi jobbat drivert ami stabilabb?
Ilyen nem nagyon van...
A mag még csak-csak felhúzható 500MHz-re, de az 500-550MHz-es DDR memcsibõl sosem lesz 1000MHz-es...

Morex Cubid 3677 ITX ház (60W táp),EPIA ME6000,VIA Eden 600MHz@733MHz,512MB PC3200 RAM,40GB Samsung 3.5\'\'HDD Acer 1722HS LCD,Logitech M-SBF96,Genius Comfy KB-09e,KTI KWB-3112 WiFi

soulhunter
ilyet nekem anno d.n.a-forceware driverrel csinált,aztán leszedtem a bétát,és felraktam az elõzõ rendes drivert

ha esetleg hardware-re gondolsz,érdemes megnézni a memoriát (nemcsak a rendszerét, inkább a 6800GT-ét)
albérlõm mult7en vett 6600GT 256 MB-s karit,de nála már a BIOSban is voltak ilyen tünetei,nemcsak játék alatt :) neki memoria hibával cserélték ki :)
kék halála ugyan nem volt,de végülis szvsz (már amennyi tapasztalatom van) driver / memoria :)
nem hinném,h esetleg tulmelegedés lenne az oka :)

PLackó
Melyik a legjobban tuningolható sima 6600-as kártya?(ami akár megy GT órajeleken is)

Hello
Van egy inno6800gt-m és kb két hete elkezdett meg állogatni játékok alatt kb 3-4 mpre megáll aztán megy tovább (frame nem esik le elötte) meg szemetelget kicsi zöld piros kockák vannak a képen és néha még ilyen fekete csíkok háromszögek is! Aztán csinál még olyat hogy kékhalállal ujraindul! A kérdés a következõ: Megfagyásokat produkálhatja más is de szemetelni tud valamilyen másik hardware egység vagy software esetleg?

soulhunter
an incidensre emléxem, akkor nemcsak az Xtrém driver tünt el,hanem még 1 fajta,amit elõszeretettel használtam ATIhoz :(

NeoMaN
asus 6800gt/td az csak 128MB ddr1, 350/700 16/6

Geforce Go 6600-as notebook videomemóriáját szeretném letesztelni, mivel lehetséges?

A kemény munka a késõbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

NeoMaN
mi a különbség az asus v9999gt és az asus v9999gt/td között?

TothLaci
Aha, tényleg, más a hûtõ, és halk...
Ebben (még) szerencsém van...
ati2002
Felraktam a 81.85-ös Extreme drivert, de a FEAR-ben semmit nem változott a performance test-ben az eredmény, ugyanazokkal a beállításokkal. (a sima, 81.85whql volt elötte).

Shep
Xtreme-driverek guru3d-n is fent voltak egy ideig, de aztán volt kb fél éve vmi incidens és azóta a gurusok nem rakják fel a drivereiket az oldalukra.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

petee
analóg csatlakozó amit monitor kábelnek hivunk általában. DVI meg a digitális csati.

TothLaci
Mi az a D-Sub?
petee
OFF
Akkor haggyd!:)Te keddig iszol?<#idiota>

TothLaci
Reméljük...
Ha már szeptember elején volt ilyen, akkor Aquánál csak ilyeneknek kell lenni, mivel azokról a helyekrõl viszik, mint a cukrot.