8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • gurubefree
    Minden megy rajta szuper jól de ár indult újra , fagyott is , meg 2x írta a feszkó problémát .
  • gurubefree
    OK

Akkor még annyi elképzelhető , hogy kevés egy Chieftech 410W táp a gépembe mert mintha azt irta volna kevés feszkot kap a kártya. / 2 vinyó , dvd író , olvasó , 2 GB Ram + a kártya /

Két tápcsati kell a 6800GT-hez ugye ???
  • [NST]Cifu
    Ha nem tudod mi mit csinál, inkább ne piszkáld.
  • gurubefree
    Addig ok .... Bekapcsoltam valami Force On-t még kevesebb pontot hozott
  • [NST]Cifu
    Tuningolhatod a kártyádat vele.
  • gurubefree
    Mire jó ez a RIVATUNER 6800GT-m van
  • NeoMaN
    nemkérdés.... 6800
  • TothLaci
    Végre rajta van a Zalman VF-700-as. 36 °C-os a VGA hőmérséklete rendszerindításkor. Elég jó :)
  • thegamer1hun1
    vagy nem ,na mindegy a riva tunerre katt
  • Vegas
    hudejo neked :o
    minimum 6600gt :o9
  • thegamer1hun1
    bocs ez az
  • thegamer1hun1
    rivatuner
  • overdose
    Van 50000 forintom!
    Milyen videókártyát vegyek?

Köszi a segítséget!
  • Vegas
    Inno 6600GT + Zalman VF700-Cu vagy Inno 6800????
  • taylorp
    Jelenleg a gyári hűtés van a kártyán, de lecserélem Zalmanra. Addig ne is próbálkozzak?
  • Sgtfathi
    Jó bizony!
  • taylorp
    Már találtam, a 2.0 RC 15.8 jó?
  • taylorp
    Bocs, igazad van, bennem maradt a fórumolvasásból. Tudsz adni egy linket, ahonnét le tudom szedni a progit?
  • thegamer1hun1
    1 nem fx hanem sima geforce amúgy riva tuner progival lehet húzni
  • taylorp
    FX 6800-am van, lehet hűzni ezt a karit? Ha igen akkor hogy?
  • Sgtfathi
    Ja még valami:elváltozás nem volt a kártyán!!
  • Sgtfathi
    Tegnap mielött a kártya ''beált'' csinált 1-2 trükköt de mivel 1 hónapja is csinálta és csak 1 játéknál : Starwars battlefront2 (azonnali uninstall volt) . most pedig a Suffering 2-vel,(Megált a kép aztán zarvarosan,csikosan ment tovább).Szóval program hibára gyanakodtam.De lehet ez már előjel volt......
  • Sgtfathi
    Ezek már megvoltak! De sajna .....másik gépben is halott.
  • [NST]Cifu
    Szvsz azért mielött sírkövet állítasz neki, vedd ki a kártyát, nézd meg látható elváltozás nincs-e rajta, utána rakd vissza, nézd meg a kábelekkel is minden rendben van-e, és próbáld meg bekapcsolni a gépet.

Én látattlanban nem zárnám ki a tápot sem a gyanusítottak közül.
  • [NST]Cifu
    Már bocsi, de miért minket kérdezel? :)))
    Teszteld le a játékok alatt, ha gyorsabb hagyd így, és közben figyeld, nem-e szemetel esetleg valahol...
  • Sgtfathi
  • Sgtfathi
    Srácok "hosszú" kb:4-hónap Rivatuner után az idáig kifogástalan ,hibamentes INNO 6800-am,ami simán vitte a 16/6 350/800-at felmondta a szolgálatot.Nfs -Most Wanted közben elszált vmi rajta. Kimentem 5 percre és arra lettem figyelmes vmi sipol. Hát lekapcs,aztán felkapcs, de már csak a nagy sötétség!!!!! 1 perc néma csend a tuningbarát 6800-amra.
  • soulhunter
    oks, utána néztem...
    legyen 25e :)
  • Gabesz amd64
    32k az sok.Ph! olcsobban árulnak,de ez nem aprohirdetés szal off
  • soulhunter
    nem terv :P
    120e-ért "dobálják" most, februárban leesik 100e körülre :)
    addig meg csak kihuzom 1 6600GT-vel :) nameg addig még keresek pár fillért innen onnan + eladok ezt azt :)
    nameg a régi gépemen se ártana tuladni,mielőtt lejárna rola a 7-8 honap gari :)
    hát igen, én ilyan gyakran cseréltem full gépet :(
  • izsook
    Jó terv :)))

GF7800GTX
  • izsook
    Akkor egyenlőre próbálkozom, mondjuk a házam elég jól hűt szerintem azért is ilyen alacsonyak a hőmérséklet eredményeim. Köszi a segítséget.
  • soulhunter
    van 1 eladó Club3D 6600GT PCIE-m 32000-ért GYŐRBEN 11 hónap garival (ha esetleg vki venni akarna) :) (jó a hűtése, játék alatt soha nem megy 70°C fölé)
    a tartozékok,és a gyári hivatalos legális Colin05 is bontatlan + a driver CDje is :)

felhagyok az SLIvel, szart se ér...
    a 3DMark kilép miatta,és most,h kivettem az 1iket, ugyanannyi FPSem van a q4-en kivül mind1ikben,csak mexünt a PoP T2T-ben és a WWben a kép a képben idegesitő funkcioja :)

eladom majd az alaplapot is,veszek 1 sima PCIE-s alaplapot,és bele 7800GTX-et,aztán eladom a másik 6600GT-m is :)
  • thegamer1hun1
    Sikerült benyomni a 16/6 a karimon [geforce 6800] szerintetek többet ér mintha hagytam volna 400/800 húzva 325/700 ról???? vagy még így is húzhatok rajta??? és mennyit ha igen ami még biztonságos nem láttam semmi gázt a játék közben semmi bugot
  • [NST]Cifu
    A hűtőt két okból szokták lecserélni: ha a kártya túlmelegszik, vagy ha a hűtés túl hangos. Ha sikerül bekapcsolnod a 16 pipelinet, és a 6 vertex shadert, és még tuningolni is tudod, akkor is csak arra kell ügyelned, hogy a hőmérséklet maradjon emberi szinten (mittonén, három óra FEAR-ezés vagy Quake4-ezés után se menjen mondjuk 85-90°C fölé). Ha e fölé megy, akkor tényleg el kell gondolkodni a hűtés lecserélésén. De előre megmondani, hogy le kell-e cserélned a hűtést, nem igazán lehet...
  • izsook
    Ok! Nem tudtam, hogy mihez kell hasonlítanom, de most már vágom és ha így bekapcsolom a 16 pipet várható hőmérséklet emelkedés. Lefordítva, ha sikerül vennem kell rá nagyobb hűtőt vagy az csak akkor javallott, ha húzom a GPU-t meg a memóriákat.
  • [NST]Cifu
    A GPU hőmérsékletét ne a CPU-hoz és az alaplaphoz hasonlísd, mert az teljesen más tészta, ráadásul videókártyánként eltérő, pl. Radeon 9800XT esetén 70 fok felett már gáz van, a Gf6800GT esetén viszont volt már 80 fok felett is, mégse nyekergett. Ha jól rémlik, a 6800-as széria esetén a maglassulás alapértéke 140°C, tehát a te 51 fokos GPU-d valójában jéghideg volt még...
  • Narancs
    PCIe 6800 simán és LE karin NEM LEHET bekapcsolni a +4 pipát, mert mahináltak valamit fizikailag a GPU-ban.
  • izsook
    Végig olvastam jó sokat írtatok. A konklúzióm a következő nekem 1 Inno3D 6800 128 MB-os PCExp kártyám van 42 fokos 51 fok FEAR után (ez volt a legmagasabb) és ilyen csozé gagyi hűtő van a kártyán, hozzá teszem Én ezt is sokaltam a CPU-m (AMD Athlon 64 3200+) 24-32 fokon megy egy Gigabájt hűtő van rajta leszabályozva az alaplap (MSI Neo4 Ultra) meg olyan 30-34 fok, nem kevésbé lepődtem meg, mikor ilyen 60 - 70 fokról meséltetek.
    Megnéztem az Inno honlapját és ott van 1 GF 6800, amin nagy hűtő van Premium Edition az neki a neve és 16-pipe GPU Architecture van rajta 350/800MHz megy alapból.
    Most váltottam vissza nVidiára ezeddig egy ATI 9600 kártyám volt azzal is meg voltam elégedve, de valjuk be már kevés előtte Inno kártyáim voltak a legelső 1 GF2 MX jó szerepelt utána GF2 Ti az is jó volt ezután GF4 Ti4200, ami 4400-on ment, szóval lehet eddig szerencsém volt?

Következő a kérdésem, ami ha hazaérek ki is fog derülni szerintetek a PCExp kártyámon be fogom tudni kapcsoln a +4 pipe-t?
  • gurubefree
    KÖSZI