8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • fenomen18
    Az everest is azt mutatja minden renben
  • fenomen18
    Sziasztok! Master Jaj helyett irok
    Na hát az van hogy a zalman tökig van húzva a karira ,és a hőmérséklettel nincs gond! 35-36 fok
    csak a teljesítménnyel!
  • [NST]Cifu
    Azért az Everest-el vagy valamivel nézd meg, hogy a GPU frekvenciája mennyi, hátha mégis valami ilyen problémája van.
  • Gabesz amd64
    ha tudod,szoritsd jobban oda a zalmant!
    ahogy Narancs írja visszaveszi a MHZ órajeleket(melegedés végett) és ezért lassul le a VGA.
  • MasterJay
    Annak semmi köze sincs az egészhez szerintem. Amúgy az a csipp gondoskodik arrolhogy a pcx-es jelet alakítsa agp-re.
  • Falconer
    Kib@szott nagy hangja van.
  • MasterJay
    De azzal semmi baj nincs az ha rajta van és mellete a gpu-n a gyári van akkor is megy. Csak akkor nem megy ha a nagyot(vf700) teszem fel. Vagyis megy csak lassan.
  • Richard90
    a fekete hűtőbordát is leszedtem???
    MERT AZT NEM KELLENNE (én sem szedtem le)
  • MasterJay
    A hsi-re is vettem külön zalman-t. VHS1-et.
  • Narancs
    Várj, ha neked inno3D -d van, akkor a HSI-t hogy hűtöd, ha leszeded a gyári hűtést?
  • MasterJay
    Már azt is próbáltam hogy vágtam egy papir darabot és azt tettem a gpu köré hogy nem-e valami zárlatos. És a közvetlen a mag helyét pedig kivágtam.
    de úgy sem lett siker.
  • MasterJay
    Ok.Most ez mind1 valami tipp?
  • Narancs
    Akkor ezt miért nem vagy képes odaírni elsőre?
  • MasterJay
    A hangja sem kicsi bár az lenne a legkevesebb. Az a baj hogy nem valami sikeres eredményes a gyári hűtő. Bekapcsolásnál 53-54fok hajtva tuning nélkül 77-78 fok.
  • szkobi
    JUJ, Bocsi a nagyon gagyi képem miatt:-)
  • szkobi
    a GF 6600GT nek alapból NAGY hangja van?
  • MasterJay
    Ja és ha anno a 9600XT-re fel tudtam rakni a ZM80-C hűtőt ez ahoz képest gyerekjáték.
  • MasterJay
    Egyártalán nem b@sztam el a karimat. Ugyanis ha rosszul rakom fel akkor nem 36 fokos a gpu. Ja és a gyári coolerrel nem engedte a húzást ezzel meg a coolbits-el felmet (501/1002 @ 558/1120Mhz). Szóval ha rosszul rakom fel akkor nem enged ilyen húzást a detonator.
  • MasterJay
    Te raktál fel vhs1-et a kicsi zalmant a hsi csipre?
    Mert ha azt rajta hagyom akkor még működik. Csak akkor hal meg ha a nagyot teszem fel rá. Nem hal meg csak leesik a teljesítménye.
  • Narancs
    Vszínű szarul tetted föl a zalmant, ezért a kari leljebbveszi az órajeleket, nehogy leégjen. Ha ugyanezt megcsináltad volna egy régebbi karival (pl 9800pro) már csak por és hamu lenne. Baszki srácok figyeéljetek már oda rendesen, hetente jön sírni valaki a fórumra, hogy tönkrebaszta a kariját.
  • MasterJay
    Letakarítottam rendesen(rózsaszín trutymót)
    Raktam rá elég hűtőzsírt. (36fok)
    Tudom, hogy te ma raktad fel.
    Egyszerűen nem tok rá értelmes magyarázatot adni, hogy mi a baja.
    Már az install movit is megnéztem a zalman oldalán de mindent úgy csinltam ahogy ott van.
    Miért nem működik? Miért esik vissza a teljesítmény?
  • Richard90
    letakarítottad a magot rendesen??? (rózsaszín trutymo)
    amikor raktad fel a zalmant, előtte raktál rá hűtőzsírt eleget???
    én ma raktam fel az innomra (6600gt) és hubátlanul működik
  • MasterJay
  • MasterJay
    Na akkor arra varjatok gombot, hogy van egy inno 6600gt-m. Amint azt mindenki tudja a hűtése nagyon ratyi. Namost bevállaltam egy zalman vf700-at és ráraktam. z volt pénteken. Aztán másnap vettem észre, mikor öcsém játszik a colin05-el, hogy nagyon rosszul megy. Na elő egy 3dmarkot és lefut. A 03-ban 2500pöty. Azt hittem, hogy a felrakás közben b@sztam el valamit, de nem. Visszaraktam a gyárit és mint ha mi sem történt volna. Aztán megint vissza a zalman csodát és kb mint egy 5200-es lassúsága. Szóval a gyárival hibátlan a zalmannal meg lassúlás.
  • Lockheed
    Pffff! Azigen! Nincs egy kicsit hazárdjáték szaga ennek? :)) Mondjuk én megvaok elégedev az NV 6600GT -vel, bár majdnem lett 1 6800GT! Arra várok, hogy bejöjjön az NVidia új zászlóshajója, és lenyomja a 7800GTX árát valamelyest! Volt nálam egy ilyen drágaság 1 hétig, és majdhogynem sírva adtam vissza! Halk, keveset eszik és iszonyat gyors! Na kérem az POWER! :)
  • [NST]Cifu
    Hát eléggé gázos helyzet, ezek közül az utolsó három kb. egy szinten mozog, szóval szerintem ezek közül a legjobb választás talán az X800XL.
  • [NST]Cifu
    Azt ne tedd fel. Írtam, hogy szerintem milyen gyártók kártyáit érdemes megvizslatni. Nézd meg, egyáltalán milyen kártyákat tudsz beszerezni, ha ezek között még mindig nem tudsz dönteni, akkor tedd fel újra a kérdést, a lehetséges indulókkal. ;)
  • Caravan
    Sziasztok!

Elkelne egy kis támogató segítség.
    Előzmény: rendeltem egy gépet amibe szerettem volna egy 7800 GTX kártyát. Másfél hónapja hitegetnek, hogy pár nap múlva jön a kártya. Eddig semmi nem történt. Attól tartok nem is fog. A gép pedig nagyon kellene.
    Azt hiszem visszakoznom kell, és másmilyen VGA mellett kell döntenem. Egy kicsit tanácstalan vagyok, az alábbiak közül kellene választanom:
    -ASUS PCI-E AX800XL/TD 256MB TV/DVI,
    -PCI-E GEFORCE 6600GT 128MB TV/DVI,
    -PCI-E GEFORCE 6800 128MB TV/DVI,
    -ATLANTIS PCI-E RADEON X800GT 128MB TD (FULL).
    Mitévő legyek??
    Köszi,
    Caravan

• Richard90
    vagy:
    Erősorrend

amelyik megtetszik, nézz utána mennyi az ára

természetesen a közepe fele néz szét :)
  • Richard90
    akkor 6600gt-t vegyél pci-e eset
    amúgy nem sokkal jobb a 6800 sima (shaman.uw.hu) <---- itt utána olvashatsz
  • szkobi
    ok,akko most újra felteszem az első kérdést:-)
  • [NST]Cifu
    Pardon, tényleg AGI-t írtál, túl gyorsan olvastam, és átfutottam ezen, AGP-nek nézve, maxima mea culpa.
  • mergal
    De 47000Ft ért lehet kapni innoGF6800at ami jobb mint a 6600GT! A hűtése nem rossz nekem fél évig volt gyári aztán jött a Zalman vf700 de igazábol én le akartam halkítani a gépem azért cseréltam le!!
  • szkobi
    hallod mondom h AGI(I a vége, nem P) csatlakozóm van, itt is van:
    Az ASRock által fejlesztett ASRock Graphics Interface, mely segítségével a 915GLchipset képes AGP és PCI-E csatlakozójú videokártyákat kezelni, annak ellenére, hogy az alaplap integrált videokártyával rendelkezik.

• [NST]Cifu
    1.: az AGP csatlakozós alaplapba csak AGP videókártya megy bele, a PCI-Express csatis alaplapba pedig csak PCI-Express videókártya. Ebből következik, hogy te csak és kizárólag AGP csatis videókártyában gondolkodhatsz.
    2.: A GeForce 6800Ultra is nagyon király kis kártya, van is belőle AGP portos, csak éppen 100.000 forint felett van még mindig az ára. Szóval ha 40.000 ft. körül nézelödsz, akkor tényleg a 6600Gt a legjobb választás. Az Inno3D videókártyával annyi probléma van, hogy a hűtését célszerű elöbb-utóbb lecserélni, mivel nem egy megbízható fajta, az ajánlott hűtő a Zalman VF700-as széria itt is mindenki nagyon dicséri, az ára 7-8.000 ft körül van (emiatt viszont akkor már érdemes elgondolkozni, hogy nem-e jobb alapból egy jobb márkát választani, amelynek rendes hűtése van). Jobb márkák az ASUS, MSI, Leadtek esetleg a Club3D, Gigabyte...
  • szkobi
    Hi! Tudtok ajánlani jó GeForce kártyát? Eddig a 6600GT re mondták h Király. DE abból meik márka? INNO, GIGABYTE stb... Ja, és h melyik a jobb azt AGP csatlakozós vagy a PCIE, mert AGI portom van és az mindegyiket támogatja. Olyan 40e Ft értékben akarok. Előre is köszi!
  • Richard90
    nem kell
    jó a teljesítménye!!!
    minden szépen fut úhy ahogy régen
  • MasterJay
    Futtas már egy tesztet hogy jó-e a teljesítménye!
    Elég ha csak a 05-ből a fillrate tesztet lenyomod!
  • Richard90
    sikerült felraknom!!!
    bagyon jó a hűtése!!!! 57fokról 37fokra csökkent alapjáraton!!!
    terhelés mellett nem éri el az 50fokot (nyitott háznál)
  • TothLaci
    Nagyon jó, elég halk, szerintem megérte rátenni.