GeForce 6 series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már azt is próbáltam hogy vágtam egy papir darabot és azt tettem a gpu köré hogy nem-e valami zárlatos. És a közvetlen a mag helyét pedig kivágtam.
de úgy sem lett siker.

Ok.Most ez mind1 valami tipp?

Narancs
Akkor ezt miért nem vagy képes odaírni elsõre?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

A hangja sem kicsi bár az lenne a legkevesebb. Az a baj hogy nem valami sikeres eredményes a gyári hûtõ. Bekapcsolásnál 53-54fok hajtva tuning nélkül 77-78 fok.

JUJ, Bocsi a nagyon gagyi képem miatt:-)

a GF 6600GT nek alapból NAGY hangja van?

Ja és ha anno a 9600XT-re fel tudtam rakni a ZM80-C hûtõt ez ahoz képest gyerekjáték.

Egyártalán nem b@sztam el a karimat. Ugyanis ha rosszul rakom fel akkor nem 36 fokos a gpu. Ja és a gyári coolerrel nem engedte a húzást ezzel meg a coolbits-el felmet (501/1002 @ 558/1120Mhz). Szóval ha rosszul rakom fel akkor nem enged ilyen húzást a detonator.

Te raktál fel vhs1-et a kicsi zalmant a hsi csipre?
Mert ha azt rajta hagyom akkor még mûködik. Csak akkor hal meg ha a nagyot teszem fel rá. Nem hal meg csak leesik a teljesítménye.

Narancs
Vszínû szarul tetted föl a zalmant, ezért a kari leljebbveszi az órajeleket, nehogy leégjen. Ha ugyanezt megcsináltad volna egy régebbi karival (pl 9800pro) már csak por és hamu lenne. Baszki srácok figyeéljetek már oda rendesen, hetente jön sírni valaki a fórumra, hogy tönkrebaszta a kariját.

Letakarítottam rendesen(rózsaszín trutymót)
Raktam rá elég hûtõzsírt. (36fok)
Tudom, hogy te ma raktad fel.
Egyszerûen nem tok rá értelmes magyarázatot adni, hogy mi a baja.
Már az install movit is megnéztem a zalman oldalán de mindent úgy csinltam ahogy ott van.
Miért nem mûködik? Miért esik vissza a teljesítmény?

letakarítottad a magot rendesen??? (rózsaszín trutymo)
amikor raktad fel a zalmant, elõtte raktál rá hûtõzsírt eleget???
én ma raktam fel az innomra (6600gt) és hubátlanul mûködik

<#falbav>

Na akkor arra varjatok gombot, hogy van egy inno 6600gt-m. Amint azt mindenki tudja a hûtése nagyon ratyi. Namost bevállaltam egy zalman vf700-at és ráraktam. z volt pénteken. Aztán másnap vettem észre, mikor öcsém játszik a colin05-el, hogy nagyon rosszul megy. Na elõ egy 3dmarkot és lefut. A 03-ban 2500pöty. Azt hittem, hogy a felrakás közben b@sztam el valamit, de nem. Visszaraktam a gyárit és mint ha mi sem történt volna. Aztán megint vissza a zalman csodát és kb mint egy 5200-es lassúsága. Szóval a gyárival hibátlan a zalmannal meg lassúlás.

Lockheed
Pffff! Azigen! Nincs egy kicsit hazárdjáték szaga ennek? 😊) Mondjuk én megvaok elégedev az NV 6600GT -vel, bár majdnem lett 1 6800GT! Arra várok, hogy bejöjjön az NVidia új zászlóshajója, és lenyomja a 7800GTX árát valamelyest! Volt nálam egy ilyen drágaság 1 hétig, és majdhogynem sírva adtam vissza! Halk, keveset eszik és iszonyat gyors! Na kérem az POWER! 😊

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

[NST]Cifu
Hát eléggé gázos helyzet, ezek közül az utolsó három kb. egy szinten mozog, szóval szerintem ezek közül a legjobb választás talán az X800XL.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Azt ne tedd fel. Írtam, hogy szerintem milyen gyártók kártyáit érdemes megvizslatni. Nézd meg, egyáltalán milyen kártyákat tudsz beszerezni, ha ezek között még mindig nem tudsz dönteni, akkor tedd fel újra a kérdést, a lehetséges indulókkal. 😉

Sziasztok!

Elkelne egy kis támogató segítség.
Elõzmény: rendeltem egy gépet amibe szerettem volna egy 7800 GTX kártyát. Másfél hónapja hitegetnek, hogy pár nap múlva jön a kártya. Eddig semmi nem történt. Attól tartok nem is fog. A gép pedig nagyon kellene.
Azt hiszem visszakoznom kell, és másmilyen VGA mellett kell döntenem. Egy kicsit tanácstalan vagyok, az alábbiak közül kellene választanom:
-ASUS PCI-E AX800XL/TD 256MB TV/DVI,
-PCI-E GEFORCE 6600GT 128MB TV/DVI,
-PCI-E GEFORCE 6800 128MB TV/DVI,
-ATLANTIS PCI-E RADEON X800GT 128MB TD (FULL).
Mitévõ legyek??
Köszi,
Caravan

vagy:
Erõsorrend

amelyik megtetszik, nézz utána mennyi az ára

természetesen a közepe fele néz szét 😊

akkor 6600gt-t vegyél pci-e eset
amúgy nem sokkal jobb a 6800 sima (shaman.uw.hu) <---- itt utána olvashatsz

ok,akko most újra felteszem az elsõ kérdést:-)

[NST]Cifu
Pardon, tényleg AGI-t írtál, túl gyorsan olvastam, és átfutottam ezen, AGP-nek nézve, maxima mea culpa.

De 47000Ft ért lehet kapni innoGF6800at ami jobb mint a 6600GT! A hûtése nem rossz nekem fél évig volt gyári aztán jött a Zalman vf700 de igazábol én le akartam halkítani a gépem azért cseréltam le!!
hallod mondom h AGI(I a vége, nem P) csatlakozóm van, itt is van:
Az ASRock által fejlesztett ASRock Graphics Interface, mely segítségével a 915GLchipset képes AGP és PCI-E csatlakozójú videokártyákat kezelni, annak ellenére, hogy az alaplap integrált videokártyával rendelkezik.

[NST]Cifu
1.: az AGP csatlakozós alaplapba csak AGP videókártya megy bele, a PCI-Express csatis alaplapba pedig csak PCI-Express videókártya. Ebbõl következik, hogy te csak és kizárólag AGP csatis videókártyában gondolkodhatsz.
2.: A GeForce 6800Ultra is nagyon király kis kártya, van is belõle AGP portos, csak éppen 100.000 forint felett van még mindig az ára. Szóval ha 40.000 ft. körül nézelödsz, akkor tényleg a 6600Gt a legjobb választás. Az Inno3D videókártyával annyi probléma van, hogy a hûtését célszerû elöbb-utóbb lecserélni, mivel nem egy megbízható fajta, az ajánlott hûtõ a Zalman VF700-as széria itt is mindenki nagyon dicséri, az ára 7-8.000 ft körül van (emiatt viszont akkor már érdemes elgondolkozni, hogy nem-e jobb alapból egy jobb márkát választani, amelynek rendes hûtése van). Jobb márkák az ASUS, MSI, Leadtek esetleg a Club3D, Gigabyte...

Hi! Tudtok ajánlani jó GeForce kártyát? Eddig a 6600GT re mondták h Király. DE abból meik márka? INNO, GIGABYTE stb... Ja, és h melyik a jobb azt AGP csatlakozós vagy a PCIE, mert AGI portom van és az mindegyiket támogatja. Olyan 40e Ft értékben akarok. Elõre is köszi!

nem kell
jó a teljesítménye!!!
minden szépen fut úhy ahogy régen

Futtas már egy tesztet hogy jó-e a teljesítménye!
Elég ha csak a 05-bõl a fillrate tesztet lenyomod!

sikerült felraknom!!!
bagyon jó a hûtése!!!! 57fokról 37fokra csökkent alapjáraton!!!
terhelés mellett nem éri el az 50fokot (nyitott háznál)

TothLaci
Nagyon jó, elég halk, szerintem megérte rátenni.

A fehér keretet hagyd rajta. A fekete coolert nem muszáj leszedni de a zalman adot ki arra is egy bordát vhs1 néven.ezt

Sziasztok!
Cseréltem a vga hûtõt Zalman vf700-ra egy inno6600gt-n.
A csere után valami baj van mert a kártya kb egy 5200-es szinten van. 3Dmark03-ban 2500 pötty. Riva tunerrel figyeltem a 2D és 3D közötti órajel váltást(300-500Mhz) ez is mûködik az everest mindent rendben lát(8pipa, 3vertex stb.). Leszedtem a hûtõt megnéztem fizikai kontaktusban nincs semmi semmivel(nincs rövidzár).
Mi lehet a gond?

a gpu-tól le kell szedni a fehér keretet???
nekem is ilyan rószaszín trutymo van rajta....

[NST]Cifu
MSI 6800GT 256MByte-os, korrekt kis kártya, elég halk hûtõvel, és 420/1100Mhz-ig simán feltekerhetõ.

Lockheed
Ááá! 6800GT -d van? Meg vagy vele elégedve Cifu? Érdekelne, hogy milyen. 256 vagy 128MB?

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

[NST]Cifu
A kártyatípustól is függ, ugye az újabb kártyáknál a GPU/VPU hõmérséklete alapján képes arra, hogy visszavegye a core sebességét, remélhetõleg megmentve ezzel a leégéstõl. Gf6800GT esetén ez 140°C (legalábbis az én kártyám esetén), terhelten max. 75°C-os volt eddig (tuningolva), szóval alig több, mint a kritikus érték fele. Az elõzõ kártyám egy Radeon 9800XT volt, ott viszont a kritikus érték ilyen 75-85°C körül volt (az max. 72°C-os volt nálam), ami már zûrösebb, végülis le is kellett cserélnem a gyári hûtést három hónap után, mivel a ventije megadta magát (szép teljesítmény egy felsõ kategóriás, méregdrága videókártyától...). Zalman ZM-80D + OP-1-el pár fokkal azért hûvösebb lett.

Egyszóval az adott kártyatípus hõmérsékleti értékeinek kell utánanézni.

az inno 660gt-rõl le kell szedni a fekete hûtõbordát???
vagy nem kell és elfér mellette a zalman vf700cu
holnap raknám fel a kártyára és jól jönne pár jó tanács
elõre is thx

JimKirk
Csa!

Vajnika sztem azert (is) vette meg a Zalmi hutot, mert a gyari Inno venti eleg hangos volt! Ha jol vettem ki a szavait!<#bdead> Ha mar itt tartunk akkor megkerdeznem, hogy terhelesnel mennyi az a max homerseklet amikor mar el kell gondolkodni azon, hogy lecsereljuk a gyari ventit?
[NST]Cifu
Azért tegyük hozzá, hogy csak annak érdemes felraknia, akinek valami baja van a gyári hûtõjével. Az én MSI kártyám pl. elég jól bírja még, én nem is szándékozom lecserélni, amíg valami baja nem lesz. Azért nekem nem ér meg 6500Ft-t és egy óra játszadozást az, hogy 10-15°C-al alacsonyabb legyen a hõmérséklete...

Helyes vehgyél :-) Nekem ma sikerült összeeszkábálni. Konkrétan nincs hagja! Most 53C alapjáraton ez 10C-al kevesebb mint a gyári hûtõ, ami ráadásul már alapjáratnál is igen durván hangos volt. Most kezd berregni az alaplapi chipset hûtõm is. Asszem keresek arra is egy Zalmant :-)
Én teljes szívembõl tudom ajánlani mindenkinek, akinek rámegy a kártyájára, hogy vegye meg: Zalman VF700-CU Szerintem megéri azt a 6500Ft-ot és azt a pár óra játszadozást, ami a felrakást jelenti. Sajna én nagyon megszívtam, mert az Inno3D Geforce 6600GT gyári hûtõje alá azt a szar rózsaszín ragacsot tették és konkrétan két órán át tartott, mire megtisztítottam a chippet és a környékét!

Banyapapa
Alján ( a rugos oldal másik felén) nincs két kis "karom",amivel kapaszkodik a lapban?
Azt kénne valami okos szerszámmal összenyomni ügyesen (pl: kis laposfogoval),és lassan kifele tolni a likon, vigyázva nehogy megsérts a cumot.

Ha elindul akkor simán ki lehet huzni/nyomni már.

sziasztok
valaki tudja hogyan lehet levenni a hûtõbordát a 6600gt-rõl
ilyan kis pöcök van rajta (+rugó) de sehogy nem sikerült levenni
ha tudnátok képet küldeni vagy bármi segítséged azt nagyon megköszönném

[NST]Cifu
Az, hogy azon órajel alatt 10%-al, amelynél már elkezd szemetelni.

hát jó de azért nem akarom leégetni mi az a -10%??

Intel Pentium 3.0Ghz Abit ic-7 G, Geforce 6800, 512 Ram [nem sokáig]

Narancs
Ameddig nem hibázik -10%...

Most kapcsoltam be a karimon ami geforce 6800 16/6 és szerintetek meddig húzhatom még a gpu-t meg a ram frekvenciát biztonságosan????????

Intel Pentium 3.0Ghz Abit ic-7 G, Geforce 6800, 512 Ram [nem sokáig]

Holnap megyek a hûtõért, van egy számteches haverom, remélem õ majd elboldogul vele. Amúgy VF700 Cu-t vettem.

Ez kizárt dolog, mer nemtudom.

JimKirk
Tegnap megneztem a boltban es 29 euroert aruljak! Lehet en is beszerzek egyet.
A zalman vf700 as vga hûtõk nagyon jók! Nekem is ilyen van 6800asomon!
Játék után 51-52fok halk ûzemmódban!! A gyorsabb üzemmódot ezért én ki sem probáltam!