8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Omlás
    Kipróbáltuk haverral áthozta az ő RAM ját és akkor kussolt a gép én ramom vissza megin kerseg :)
  • Atkamon
    AGP-s a kártya, 8 db hűtőborda van rajta.
  • Anotino
    Viszont tartos: lesarkaztam a chip harmadat es kutya baja :)
  • Anotino
    Az a csipp tuti leolvadna borda nelkul :) Rohadtul forro cucc.
  • [NST]Cifu
    A Gf6x00 kártyáknak két (pontosabban három) "üzemmódjuk" van, egy 2D-s, egy 3D-s low power (ami általában megegyezik a 2D-sel) és egy 3D performance. Az első kettő esetben a GPU alacsonyabb frekin teker, míg az utóbbiban teljes sebességre kapcsol. Annyit esetleg megpróbálhatsz, hogy egy ceruzával óvatosan megkocogtatod a kártyán lévő kondikat, miközben egy játék fut. Lehet, hogy nincs rendesen beforrasztva az egyik kondi, és az ad ki ilyen hangokat.

Egy kérdés: nem AGP-s kártya esetleg? A HSI-n (ez egy mikrochip, ami a GPU eredetileg PCI-Express csatihoz szánt adathalmazát AGP számára ehetővé varázsolja, illetve vica versa) van hűtőborda?
  • Atkamon
    A videókártyából jön a hang.
  • Omlás
    Nekem az 512 DDR -em csinálja ezt most megint a napokban kezte :S..
  • Zsoldos
    Nem mindig jon elo a tunet. Tok valtozo. Volt amikor egy het jatek utan sem lattam, de volt hogy jatszani sem lehetett tole. Az en kartyam, akkor sivitott, ha 2d-ben scrolloztam :)
  • Omlás
    Bizti hogy a VGA ? Nálam anno a memória csinált iet!

Jah amúgy Driver beálítások után : 81.95
    2400+ 512DDR Inno 6600 GT AGP 128MB

3D Mark 03 7297 pont
  • Atkamon
    Hétfőn az lesz az első dolgom, amúgy ma elég sokat játszottam vele, és a grafikával nem volt baj, csak serceg.
  • Omlás
    Akkor egyértelműen garicsere vidd vissza minél előbb!
  • Atkamon
    Szerencsére a boltban szerelték rá, ott ahol vettem a kártyát.
  • Atkamon
    Érdekes, mert a sercegő hang csak akkor jön a kártyából amikor dolgozik. Alap állapotban, mondjuk Windows-ban abszolút nem ad hangot, de ha elindítok egy játékot ott már kezdi.
  • Atkamon
    A memóriákon rajta vannak azok a kék kis hűtők, a kártya nem volt húzva.
  • Atkamon
    Nem, azt sem tudom mi az.
  • Zsoldos
    Tedd vissza a gyari hutest es remeld, hogy nem veszik eszre. Cserelni fogjak mint a pintj.
  • Zsoldos
    Regi 8500-osom csinalta meg.. Nem 'sikok' hianyoznak, hanem nemely poligonnak elmaszik 1 vertexe. Nem memoriahiba es nem is tulmelegedes sztem.
    Az nem sercegne ;) Vmi megfáradt a nyákon.
  • Rafaelo
    az én gépemben rossz volt a szellőzés ezért külön ventit raktak be biztos azé alacsonyabb
  • Omlás
    Az fasza akkor nálam nem korrekt valami kimonitoroztam Rivatunerrel terhelés alatt 85 és 95 fok között van álandóan! :S asszem szétt kapom a kicsikét és kicsit körbevizsgálom a dolgokat!
  • Omlás
    Ez a hiba nálam a szériahibás memóhibás 6600 GT-n jelentkezett! De tuti hogy valami elszált!
  • Akuma
    vga memória hiba
    gpu hiba pixelhalmazban jelentkezik, de itt meg teljes síkok hiányoznak
    van hűtés a memóriákon? túlhúztad?
  • cseneles
    nemsarkaztad le a GPU-t venticserekor???
  • Atkamon
    Van egy 6800-as Inno3D-m, VF700-as réz hűtővel, és játék közben valamilyen sercegő hangot ad ki magából. Egy idő után pedig ilyen lesz a grafika.Mi lehet a baj?
  • Rafaelo
    nekem 70 max ugyanaz a kártya :O
  • [NST]Cifu
    Úgy kérdezném, hogy ahol beszerzed, ott milyet tudnak adni (nem tudom fővárosi vagy-e, vagy vidéki, de az utóbbi esetén a választék nem szokott túl bő lenni).

Mike31 listája jó kiindulási alap.
  • Natural
    valszeg 2500-3000 között, ha 128mb-os
  • cseneles
    szeva midenki!
    2DB 6600GT SLI-ben mennyit csinál
    3DMark06 -on ????
  • Omlás
    Amúgy meg :
    AMD 2400+ 512 DDR Inno 6600 GT AGP 128 MB

3D Mark 03 7189 Pötty
    3D Mark 05 3178 Pötty Jelenleg ez az állás Húzva semmi nincs !

Ebből a konfigból szerintem alapban ennyi az elvárható hogy tuningal mi lessz majd közlöm :)!
  • Omlás
    Terhelten Volt hogy elérte a 90 fokot !!Valami nem kóser a hűtéssel szerintem Mai nap folyamán fogom újrapasztázni Fagyás meg ienek nem voltak!
  • Natural
    mindegy milyenre csak messziről kerűld a 6600-os szorozat bármelyik darabját!!! és lehetőség szerint 256mb ramosra cserélj
  • Mike31
    Tompika5

Szerintem ASUS, Leadtek, Gainward jó választás!
  • tehen_m
    Bármi másra
  • Csapi007 #6536
    Hello
    Ha már semennyire sem megy tedd újra a winfos-t :D
  • Tompika5
    Sziasztok.
    Igértem írok,ha van fejlemény az Inno3d gf6600gt AGP kártyámmal kapcsolatban.
    Visszavittem a boltba, 2 napig tesztelték és rossznak nyílvánították.
    Teljesen korrektek voltak,mondták cserélik.Annyit lehet tudni,hogy volt egy karácsony előtti hibás széria.
    Csak azt nem tudom milyenre cseréltessem.
    Megköszönném ha adnátok tippeket.
    "NST"Cifu neked külön köszi az okításért.
    +köszi mindenkinek a jó gondolatokat.
  • Rafaelo
    tied hány fokos terhelten ??
  • Tyler Durden
    Köszi a gyors választ (:
    Teljesen meg van vadulva a winfos, én ilyennel még nem találkoztam..
    Holnapi nap folyamán megnézem, hogy ha kicsomizom és tanácsod szerint saját lemezről bebwrowse-olom neki, akkor engedelmeskedni fog e végre ez a sz@rhalom..
    Amúgy ha frissítésnél winupdate-t tolnék neki, akkor nem találná meg?
  • [Jakuza]
    Hat ez eleg erdekes. :P
    Windows hulye mint a fos.
    Felismerte a VGAdat RAID kartyanak.
    Probald a drivert ugy telepiteni, hogy kicsomagolod a VGA drivert valahova.
    (Az exe file egy tomoritett SFX allomany)
    Aztan a video kontrollernel ahol a felkialtojel van jobb klikk > tulajdonsagok> illesztoprogram ful > frissites > nem kell win update > halado mod > ne legyen kereses, majd megnyomod a sajat lemez gombot es megadod azt a helyet, ahova kicsomagoltad a drivert. Ott lesz egy nv4_disp.inf az lesz a telepito fajl.
  • Tyler Durden
    Köv kérdésem lenne: megpróbáltam beüzemelni Leadtek 6800GT kártyámat, de vmi nem kerek. Leszedtem a fent lévő régi drivert és felraktam a ForceWare 81.85-t. Ennek ellenére nem ismeri fel a kártyát, a köv hibaüzit dobja.
    Found new hardware wizard ablakban: Cannot install this Hardware
    NVIDIA nForce(tm) RAID Class Controller

A másik, ha megnézem a device manager-ben, akkor a display adapters-nél a Video Controllernél sárga alapon fekete felkiáltójel van /the device is not configured correctly (Code 1)/

Újrarakom, akkor sem történik semmi, vkinek vmi 5let?
  • Omlás
    Nekem is G nak ismeri fel az inno 6600GT-t de leszarom :P mert az eredményeket hozza a kártya ha viszont go nak látja és lassú is próbálj Drivert cserélni ! Ha úgysem akkor go vissza bolt mert biza szériahíbás a VGA! Én is megjártam ezt ez a 3. kártya hibátlanul megy nem melegszik szépséghiba hogy go nak látja :)! De nem zavar!
  • Tyler Durden
    Ma este megsasolom, előző driver le, ForceWare pedig fel.