8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • via_mala
    Magyarországon nem forgalmazzák, de egyébként alapban jobb egy kicsit a 6600GT-nél, és ha megy rajta a 16 pipe akkor meg sokkal jobb. Csakhát mivel csak "privát importból" származhat, így gond esetén a garanciát nehéz lenne érvényesíteni.
  • FoToS
    BFG 6800 OC videókártya. 256bit, 128Mb erről a kártyáról vagy a hasonló karikról tud valaki nekem irni valamit ,higy milyen kártya mert nekem most egy 6600 Gt van annál jobb vagy felejtős?
  • izb
    Már ne is haragudj,de az általad leírt konfignak simán kéne mennie egy 400w-os táppal,ha az márkás.
    A konfigod(400w) még egy nagy kapacításu 7800-as kártyát is simán elvinne.
    A mai közép és felső alsó szegmensébe tartozó gépeknek tökéletesen elég 350-400 watt,de a minimum márka itt a Thermaltake,Enermax,Zalman,Antec.

A felsőkategória,ahol már 500-600w táp kell az az SLI vagy más dual videokaris rendszer,ahol ajánlott vagy a minimum ez a watt szám.

De itt is a lényeg a márkás táp fogalma,mert ha Q-tec táppal nyomulsz 650w-on akkor nincs semmi csodálkozni való ha elszáll a cucc,vagy újraindulgat.

A márka,nem a coolink és chieftec gyártók palettájában merül ki,mert ez a legalja a "márkás" tápoknak.Ha egyáltalán márkásak.
  • CybeRick
    üdv!
    Ugyan nekem a 128Mb-os változat van belőle, de azt kell mondjam, hogy jó választás volt a kártyád. Hol sikerült felhajtani a 256Mb-osat? Drivernek érdemes letölteni a 83.40-es WHQL forceware drivert. Jelenleg én a 84.25-ös bétát használom, de nem vagyok vele 100%-ig elégedett. A Gainward nálad is "hideg"? Nálam alapból 34-38fokos akár órákon át. Intenzív 2-3órás játék után is csak 46-48fok a GPU(ezt már lehet írtam is lentebb...). Az órajelek teljesen rendben vannak :)
  • Omlás
    Ramhibás innom ugyanezt csinálta...
  • WiZZaRD
    én a helyedben egy 550W-ost vennék azért, biztos, ami tuti. Nálam is egy 400W-os volt, sokáig jól ment, aztán mikor a 6600GT bekerült a gépbe, sorban álltak le a vinyók, írás hiba, stb. Most csere óta jól megy. Nálam 3x vinyó, 1x dvd író, 2800+@3200+, asus a7n8x-e lapban.
  • Zsolt01
    Sziasztok !

Elsősorba Gainward 6600 GT 256 Mb (AGP) -októl kérdezném !
    Ma raktam be a kártyát !

Van-e valami amit így elsőnek érdemes beállítani ?
    Vagy minden jó így "alapba" ?
    Amúgy tanácsaitók vannak ?
    Driver tippek !!! 81.98 van most, gyárilag hozzá !
    (Privátan is válaszolhattok.)
    Ez így renben van :
    GPU órajele 501 MHz
    RAMDAC órajele 400 MHz
    Valódi órajel 450 MHz (DDR)
    Effektív órajel 900 MHz
    Válaszokat előre is köszönöm !!!

• janos666 #7041
    Magyarországon lehet már kapni 7800GS AGP-t? Ha igen mennyi itthon?
  • Sgtfathi
    3Dmark 03-05-alatt csinál e "Pixelhúzást"? mert ha igen akkor a kártya bekaki*lt. (Nálam ezeknél mutatkozott ki a hiba).
  • CarajoEsp
    Sziasztok. Egy olyan problémám lenne, hogy az Oblivion, illetve a Morrwind nevű játékban(előbbiben igen gyakran), megjelennek furcsak Pixelhúzások. Először 16/6-ban jelentkezett, amit visszavettem alapra, de így sem múlt el. Gondoltam meghibásodott a kárty, ezért feltettem, még pár játékot(Far Cry, HL2, Doom3, Riddick, 3dMark05/06), de ezekben, semmi nem jelentkezett, meg húzott órajel és bekapcsolt Pipok mellett sem. Kérdésem, hogy meghalt-e a kártya vagy valamilyen más gondja van.
    Egy Inno 6800-am van, ami lehet, hogy nem jó, viszont csak ebben a két játékban produkélja a hibát.
  • Anotino
    Ezek vertex hibak. Csak akkor tudhatod biztosan ha kiprobalod mas gepben, de nagy valoszinuseggel meghibasodott a kartya.
  • Mersant
    ilyennel még nem találkoztam..előtte milyen kártya volt a géppben? esetleg próbáljátok ki másik gépben is a kareszt...
  • CybeRick
    Üdv!
    Gainward N6600GT ultra/1960-asom van. Alapon hajtva 2-3 óra játék után max: 47-48 fok szokott lenni. Asus barebone gépem van, minden hűtés gyári. Terhelés nélkül pedig: 34-38fok. Nagyon csendes gép. 3DMark05: 3173 pont (mert Celeron a proci)
  • Mhosah Myth
    Már próbált 3 vagy 4 régebbit is de azokkal is ilyen...
  • NeoMaN
    Tegyen fel régebbit (77.77 pl.).
  • Mhosah Myth
    Sziasztok!
    Báttyám vett egy MSI geforce 6600gt. Felrakta a legújabb drivert de a játékokban pixeles az egész kép... Mi lehet a gondja?

Kép a pixelesedésről...
  • NeoMaN
    Tedd vissza alapra, nem ér ennyit az egész.
  • czky
    Mivel jelentős sebességnövekedés nem lenne, én nem bántanám tovább a vga-t...
  • janos666 #7030
    Ez volt az a link.

Szerintek merjem kipróbálni 1.53 fölötti feszkóval is a GPU-t (pl. 1.55-el) vagy ne erőltessem mert ez már úgy se lesz jobb és inkább tegyem vissza alapfeszre? (most 600Mhz-n megy 588 helyett 1.4-ről 1.53-ra feszkózva)
  • janos666 #7029
    Valóban nincs :D
    Csak egyszer mikor drivereket kerestem a 64 bites XP-hez akkor véletlen az ms oldalára nyomott ki egy link ahol meg lehet venni/le lehet tölteni a trial verziós XP 64 bit editiont és volt egy nyelv választó ahol a listán a magyar is szerepelt. Akkor nem is érdekelt, most jobban megnéztem és tényleg nincs magyar változat belőle. De szerintem nem kell ehhez angol tudás, ha már használsz XP-t pár éve a szavak jelentése nélkül is kitalálod mit írt ki.
  • Inquisitor
    "De elvileg létezik magyar virzió"
    Hivatalosan? Vagy az angolra telepített (beszerezhetetlen) magyar nyelvi csomaggal? Mert magyart azt nem adtak ki, tuti.
  • janos666 #7027
    Angol Windows XP 64 Corporate 64-bit Bit Edition Service Pack 1
    Elsőre ezt találta nekem otthon egy ismerősöm mikor kértem tőle egy 64-bites wint hogy legyen itthon mire hazahozom a gépet és nem zavar hogy angol. De elvileg létezik magyar virzió (az ms honlapja szerint), de mire azt levadászod valahonnan kitanulod az angol XP-t (minden ugyanott van csak mások a betűk :D)
  • CzGobe
    Magyar XP-d van?
  • janos666 #7025
    Hát 1.40-ről 1.52 voltra történő léptetéssel elértem hogy 588Mhz helyett már 599Mhz-ig húzhatom a GPU-t (kb 1 ezred volt 1 Mhz plusz). Tuti megéri , de azért így hagyom 1 napig mielőtt visszarakom gyárira...
  • janos666 #7024
    Itt van az aláírásomban mennyit bír gyári BIOS-al.
    Pont most próbáltam kicsit magasabb feszültséget adni a GPU-nak hogy netán tovább húzhassam, de az 1.4-ről 1.41 voltra történő emelés nem hozott javulást (ugyanott maradt a pontahol kezd hibázni a kártya). Mivel 2D módban 1.3, 3D módban 1.4 volton jár gondolkodtam akár 1.5-öt is elbírhat extrém esetben így nem tudom, merjem-e próbálgatni még pár századnyi emelgetéssel. Szerintetek nem lesz gond 1.43 volt környékén?
  • 79Alba
    Az sok.Szerintem
  • Derapo
    na:-) nagyon közel van a karihoz.olyan 4-5 cm.Tettem a kártyára egy hőérzékelőt,arra a kicsi bordákra a ram hűtés mögött (inno 6800Gt) az játékok közben,olyan 70-75 fokot ír.
  • Derapo
    Enyim kártya is melegszik,de én tom,hogy mé.Ilyen barebone szerű dobozom van és a cpu hűtő
  • 79Alba
    Dobtam még egy ventit a gépbe és Felhúztam még egy picit a vgát 560 a mag a ram 1003 és stabil terhelés alatt 56 fok. Nektek mennyit bír a 6600 gt???????
  • 79Alba
    Ez GeForce fórum!!!
  • 79Alba
    Elírtam bocsesz.Nagyon JÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
  • via_mala
    Azt akarod mondani, hogy CPU hűtőt raktál fel a GPU-ra?
    Vagy csak elírtad és VF700-at akartál írni?
  • Falconer
    Matsonic? Az mi fene? Loál
  • Yoda2005
    bocs!!! 2szer nyomtam véletlenül
  • Yoda2005
    Csá! Olvasgattam hogy egyesek az Asrock nevezetű alaplapokat a kukába raknák! Rendben nem egy nagy márka de ezt cáfolnom kell hogy "kuka"! 2 Asrockom volt eddig mindkettővel 100%osan meg voltam elégedve! Amugy meg én koppantam a legnagyobbat mikor tesóm gépe úgy odaverte az én (hát nem aztmondom hiper szuper) de erősebb gépemet benne az Abit IS7es alaplapommal hogy csak néztem mint Jani a moziban! Ráadásul csak egy 1,8as cerka volt benne! Eridj haladj! Tehát nem irnám le az Asrockot! Ez személyes tapasztalat! Nem azt mondom félreérétés ne essék hogy jobb mint bármi de szerintem az olcsóságához olyan teljesítmény tartozik amelyek az ugyanabban az árban lévő más alaplapokkal felveszi a versenyt! Mondjuk ami szerintem igazán a legalja az a Matsonic! Attól gányabb nincs! Ja amugy láttam én már 80ezres alaplapot is füstölni egty 24 órás multi után! Az Is7esem is meleg volt de tesóm Asrockja a jó istennek sem akart 29fok felé menni! Nem bírtuk megizzasztani pedig volt közte mindeféle játék!
  • Yoda2005
    Csá! Olvasgattam hogy egyesek az Asrock nevezetű alaplapokat a kukába raknák! Rendben nem egy nagy márka de ezt cáfolnom kell hogy "kuka"! 2 Asrockom volt eddig mindkettővel 100%osan meg voltam elégedve! Amugy meg én koppantam a legnagyobbat mikor tesóm gépe úgy odaverte az én (hát nem aztmondom hiper szuper) de erősebb gépemet benne az Abit IS7es alaplapommal hogy csak néztem mint Jani a moziban! Ráadásul csak egy 1,8as cerka volt benne! Eridj haladj! Tehát nem irnám le az Asrockot! Ez személyes tapasztalat! Nem azt mondom félreérétés ne essék hogy jobb mint bármi de szerintem az olcsóságához olyan teljesítmény tartozik amelyek az ugyanabban az árban lévő más alaplapokkal felveszi a versenyt! Mondjuk ami szerintem igazán a legalja az a Matsonic! Attól gányabb nincs! Ja amugy láttam én már 80ezres alaplapot is füstölni egty 24 órás multi után! Az Is7esem is meleg volt de tesóm Asrockja a jó istennek sem akart 29fok felé menni! Nem bírtuk megizzasztani pedig volt közte mindeféle játék!
  • 79Alba
    Sziasztok. Megvettem a Zalmant 7000 cu és 60 fokos 540 es órajel és a ram 1002 re húzva. Nagyon jó.De szoptam a felrakással mert a Msi egy picit másképp rakta fel a ramokat a vgára úgy hogy barkácsoltam.
  • via_mala
    Én is úgy tudtam, hogy a 6800-as széria minden tagjában már gyárilag van hőérzékelő, de utánanézve nem találtam sehol erre vonatkozóan megerősítést.
    A kártya Rivatuner segítségével 16/5 bekapcsolt pixel- és vertexfeldolgozó egységgel hibamentesen fut, tehát ezt alapból így használom.
    Tegnap végigfuttattam a 3DMark05-öt 2x, először 350/800, másodjára már 400/900-ra húzott órajelekkel, és közvetlenül a 2. teszt után készítetem ezt a screenshot-ot:

Rivatunerrel az NV Silencer fordulatszáma 85%-ra van állítva Performance 3D-nél, és 2D-ben meg asszem 30 vagy 35%-ra, és olyankor kb. 52 fokos a GPU. Ezzel együtt 2 perccel a teszt után már csak 55 fokos volt a GPU.

Én csak azért furcsáltam a dolgot, mert azt gondolom a fentiekben leírt modding és tuning már alaposan megdolgoztatja a kártyát, és én attól tartottam, hogy esetleg megsül tőle, ezzel szemben szolid 10 fokot emelkedik csak a GPU hőmérséklete. De ezek szerint csak az Arctic Silencer végzi meglepően jól a dolgát. Végre valamiben pozitívan csalódtam.
  • [NST]Cifu
    Ha jól tudom, a 6800-asokba chipbe beépített szenzor van. Persze attól még mutathat rossz értéket... Egyébként ha a házad rendesen szellőzik, nincs semmi baj az 58°C-al. Az enyém 6800GT, 6800Ultra szintre tuningolva, és így nem megy 68°C fölé...
  • Omlás
    Inno 6600 GT AGP 128 MB + Zalman VF700-AlCu :

gyári szar Inno hűtéshez képest fényévekkel jobb halkabb! Full terhelés alatt sem megy a GPU 45 fok fölé még ha 550-re van húzva akkorsem.

6000 Ft-ért vettem megérte az árát a ventinek a zajkibocsáltása max fordulaton 20 Db-körül van ami szinte semmi a CPU hűtőm hangosabb :)