8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Zsolt01
    Köszi a gyors választ !
    Így gáz lehet ha pár napig használom ???
  • janos666 #7087
    Azt majd kihagytam hogy talán az XP telepítő CD-d ment gajjra, talán most töltsd le újra/kérd el valaki másét és arról nyomd fel.
  • janos666 #7086
    Ez attól lehet hogy szarul települt fel az XP. Ess neki újra. Ha akkor se jó akkor a RAM-od, a CPU-d vagy az alaplapod a szar, nem a VGA.
  • Zsolt01
    Sziasztok !
    Na újra raktam az XP -t, tegnap !
    Egyből feltettem a Gainward 6600 GT 256 Mb (AGP) -hez a Most Wanted -et !
    Jó volt, de az Internetes cuccok (progik)után kicsit visszaeset !!!
    Ez TÖRVÉNYSZERÜ ??? Én kétlem, TIPPEK !
    ( de elmegy. (Esetleg a 2*256 RAM + 512 MB talán jó lessz.))
    Amit még kérdeznék: Telepítés után elég lassan jön be az XP !
    A LOGÓJA HALVÁNYAN JELENIK meg és kb.: 20-25 másodperc, utána erősödik, élesedik fel a LOGÓ (szine) és XP "fut". Ez így Nekem új !
    Ez lehet a VIDEÓKÁRTYÁTÓL ???
    Előre is köszi !
  • TC3
    Szerintem nézd meg a tápot, mert nagyon sok esetben az a ludas!
  • TC3
    Hát ezt a kijelentésedet megtudom cáfolni, ahogy a környezetembe nagyon sokan!
  • otto13
    hi!
    van 1 MSI 6600gt vivos kártyám(agp).Ennél alapbol tílva van a hömérséglet kijelzés.
    Érdemes evvel foglalkozni, vagy jo ugy ahogy van?most 570/1030-on megy hiba nélkül.
  • janos666 #7081
    Cseréltess mégegyet. Már ha tudod és nem kötnek bele hogy levet(et)ted a gyári hűtőt.
  • czky
    Ez a videokártya is szar. Nem bírja a 3D-s alkalmazásokat.
    Vidd vissza és kérj egy másik márkát az inno helyett, bármi mást. Az innokkal nagyon sokan megszívták már...
  • Szirob
    Segítséget kérnék videókártya probléma miatt. Alábbi konfigom van: 3 Ghz P4 prescott, Abit ic-7, 512 ddr ram, Geforce 6600 Gt 128 mb ram Inno 3d. A játékok lefagytak majd később felrobbant és garanciálisan kicserélték a kártyát egy új Geforce 6600 Gt 128 mb ram Inno 3d-re. Ezzel az új kártyával pedig vilódzik a kép, fehér csíkok jelennek meg, minden játék játszhatatlan, de windowsba semmi baja. Egyik kártyát sem húztam, nem tuningoltam, sőt a mostanin nagyobb hűtő van, amit a boltban szereltek fel. Mi lehet a gépemmel? (driver hiba kizárva a legfrissebbet használom). Előre is köszönöm!
  • ati2002
    Úgy néz ki, mintha a táp lenne a ludas. Ennek nézz utána, akár egy kis időre kérjél kölcsön egy legalább 400-as tápot, és kiderül.
  • FragStaR
    üdv Van itt vkinek Elsa Gladiac típúsú vidkarija mert ha igen és adtak hozzá Lineage2 szoftvert/account ot akkor azt megvenném Küldj privit ha érdekel a dolog
  • kisviku
    Namost hová írjam?
    Videókártya gondom van de hűtéssel kapcsolatos.
    Tehát kérem: van egy Asus V9999 256-os kártyám amit nagyjából az itthoni megjelenésekor vettem, pontosan nem tudom, de kábé 1,5 éve.
    Soha sem húztam,nem tuningoltam, ahogy előtte egyetlen kártyámat sem.
    A gondom a következő.Pár hete elkezdett fagyogatni minden ok nélkül.Nem tudtam már elképzelni mi a jó isten lehet vele.Az Nvidia megjelenítő azt állítja, hogy nem kap elég energiát, ahogy az alábbi képeken látható lesz:

Ezt tegnap mértem, alap beállítással, nincs overclock, kábé 40 perc működés után.

Ezek a feszültség értékek:

Ma, kábé 20-30 perc után felment 70 fokra először, aztán egy kisebb játék melett 2 perc alatt elérte a 80-at a GPU és 72-t a RAM.Mikor most kiléptem a játékból 91-92 celsiust mutatott a hőmérő.A GYÁRI ÉRTÉK ALÁ visszvettem a teljesítményét, a ventillátort meg automatáról áttettem manuális 100%-ra, hogy csutkán menjen.
    A ventillátor forog, nincs semmi baja, ki is porszívóztam a gépet, hogy a maradék portól is megszabadítsam.
    Az a hülyeség, hogy "nincs elég energia" meg azért nem igaz, mert amikor megvettem ezt a kártyát, direkt lecseréltem egy 420 W-os Chieftec tápra, és persze mindkét tápcsati is rá van dugva.Eddig elég volt az energy,csak most nem?
    Ugye az ismerős "egyszer bedugod, de kihúzni már csak fogóval lehet" tápcsatiról van szó...
    Valami hardveres hozzáértőnek kérném segítségét,akinek van ötlete, mi a baj.
  • Omlás
    Kicsit konkrétabb linket nemtudnál az Inno 6600 GT javított Bios-hoz mert ezen az oldalon nemnagyon igazodok el :S
  • Zsolt01
    Kössz !
  • TC3
    Lényegtelen!
    A lényeg az aktiválás, amit csak a telepítés utolsó lépésében tudsz megtenni!
  • Zsolt01
    Tudom nem ez a Fórum témája, de egy kérdés még !
    Xp felrakás, hogy jobb Internettel vagy nélküle, utólag rá a Net !
    Köszi és Bocs nem ez a Fórum téma !
  • Zsolt01
    Köszi - köszi ! :)
  • TC3
    Remélem holnap már fellélegezhetsz:)
    Addig is : Kitatrás!
  • TC3
    Minden nagyobb változtatásnál jobb a reinstall, mert az XP-t nem lehet stoppolni!!!!
    Igaz a sok okos ember ezt nem így gondolja, de lehetetlen stoppolni az XP-t!
    6 havonta meg nemárt minden változtatás nélül is a Reinstall!!!
  • Zsolt01
    Hát köszi !!!

Az lessz akkor holnap !
  • Zsolt01
    Mindenkit nagyon szépen kérek, mondjatok valamit !!!
    Mit kezdjek ezzel a Gainward 6600 GT 256 Mb (AGP) kártyámmal !!!
    A Media Player Classic Film lejátszásnál is "kissé"csaggat, ill. picit ugrik!
    De a PowerDVD -nel nem.
    Ami a lényeg a Need for Speed Underground 2 SZAGGAT! A FX 5200 nem volt ennél gondom ! (Persze Most Wanted változatlan!)
    Próbáltam másik gépbe is a kártyát!Hasonló az enyémhez csak Internet nélküli !
    3 db. 256 RAMmal is próbáltam pl.: Need for Speed Underground 2,(de így mennie kellett volna rendesen) SEMMI változás !
    Próbáltam az Alaplaphoz 1 újabb Chipset Drivert, de SEMMI !
    Talán a BIOST érdemes lenne srissíteni a Kártyán vagy Alaplapon ?
    Ahonnan van a 6600 GT azt monták, hogy próbáljam újra rakni az XP -t, hát nem tudom! Legvégén azt próbálom. Utána meg irány vissza ahonnan vettem !
    Mondjatok valami okosat mihez kezdjek !!!
  • TC3
    A 600, az 6000, csak elcsesztem:(
  • TC3
    Nekem régen volt olyan gondom, hogy régóta futó opr mellett lecseréltem a VGA-t, és egyszerüen nem akart menni, hasonlóan mint nálad!
    Bevittem a szervízbe, levettek 600 forintal, és aztmondták, hogy Win Reinstall:)
    A pofám leszakadt, kifizettem hazamentem azt tettem, amit javasóltak, és működött!

Igaz ez csak egy történet, de tanulságos!
    Tégy belátásod szerint! /azért kipróbálnám/ :)
  • Zsolt01
    Igen, a BIOS-ban az AGP Apperture Size értékét 128 MB-t azon áll !!!

Más tipp !!!
  • via_mala
    Próbáld meg a BIOS-ban az AGP Apperture Size értékét 128 MB-ra növelni.
  • Anotino
    ASUS A8N-VM S939 -t hasznal valaki 1 modullal?
  • Anotino
    az en lapom eleg megbizhatatlan single channelben..
  • TC3
    Csak arra kell figyelni, hogy vannak alaplapok, amik vagy 1 vagy 2 vagy 4 rammal mennek. Sok esetben a 3 ramot egy záró rammal tudod használni, amit boltban nem tudsz venni, és 4x annyiba kerül, mint most 1 G ram:(
    Különben a FEAR a 2 G-vel sincs kibékülve!
  • Zsolt01
    Hát úgy néz ki, hogy a Film lejátszásnál is szaggatna ?!

Erre mit mondtok Dreiver !
  • Noninnyó
    Ha dual-t akarsz, akkor 2x valami kell, 3x valami az simán fut (de az sem rossz). Ha 1 GB ram kell, akkor vegyél 2x512-őt mondjuk, és ha később fejleszteni akarsz még, és ha a lapod 4 ram-férőhelyes, veszel még 2-őt.
  • Zsolt01
    Olyan tanácsot adtak, hogy a 2 külömböző gyártmányu 256 -osom(400) sem az igazi !
    Tehát az lenne a legtisztább ha valahol beszámolnák őket 1 új 1 G -ás RAM -ba vagy 2*512 -esbe !
    És mondjuk a 3*512 Milyen lenne (400)!
  • Noninnyó
    Nekem is 256MB-os Gainward 6600GT-m van, és 2x512 Kingston dual-ban, és a Most Wanted nem szaggat semmit. 1GB ram minimum kell az élvezhető játszáshoz, de pl ha játszottál a FEAR-ral, oda az is kevés, az 2-vel érzi jól magát állítólag.
  • Zsolt01
    Tehát akkor + 512 Mb Ram Megoldaná már a Most Wanted enyhe szaggatást !

És ha akár + 1 G Ram még jobb lenne !
  • T1
    nekem is swappel kevés a ram nem baj nyáron jön hozzá 1giga +
  • [Jakuza]
    Keves a memoriad ezert swappel a windows.
    Manapsag mar nem art minimum 1GB memoria az XPnek, de ha 2GB van az az igazi.
    Amugy lesz gond azal a kartyaval is nehany jateknal, pl az Oblivion, ha nagyfelbontason akarsz jatszani.
    De altalaban az 1024*768 32bit 4AA+8AF beallitasok mellett a legtobb jateknak akadasmentesen futnia kell.
  • Zsolt01
    Ja igen és az Internet: Stop all Internet activity -t is próbáltam !
  • Zsolt01
    Sziasztok !
    S.O.S. Segítsetek Adjatok tanácsot !!!
    Hétfö óta van 1 Gainward 6600 GT 256 Mb (AGP) kártyám !
    Vásárlás elött pár helyen érdeklődtem és álltalába pozitívan vélekedtek róla !
    Abba a hitbe voltam, hogy nem lessz semmi gondom a Játékokkal.
    Van 1 kis PROBLÉMÁM !
    pl.: Need for Speed Most Wanted -nél enyhe szaggatás ! Erre nem számítottam !
    Ezeket próbáltam, de szinte ugyan az a jelenség !
    66.93 , 77.72 , 77.77 , 78.01 , 81.95 , 81.98 , 84.21 ! (WHQL ForceWare)
    Gépem: AMD 2800+ Xp Barton, ABIT NF7-S2G, Samsung SATA 120 8m, 2*256 Mb(400) RAM, LG Flatron ez T710PH(19), 400 -as Táp !
    Nem tökéloetesen kellene mennie pl.: a Most Wanted -nek ???
    Próbáltam már a Írókat, DVD Romot lehúzva is, DE Semmi változás.
    A Ramok közül az egyik Samsung a másik xy, Ez lehet probléma ?
    (Amúgy akarok még egy 512 Ramot +.)
    S.O.S. Segítsetek Adjatok tanácsot !!! Előre is KÖSZÖNÖM !
  • WiZZaRD
    400W nem mindegy hogy jön ki a tápból. Melyik feszkókat mennyire terhelheted. Papírjai szerint a 6600GT (agp-s, tehát külön tápcsati) 150W, a proci is bepusszant egy 80ast, +vinyó+író+lap+extra tápventik+ez+az...elfogy az a 400W nagyon gyorsan...

Márkákról annyit, hogy anno egy 400W-os codegent használtam, semmi bajom nem volt vele soha, jópár évig ment tökéletesen, amíg a 6600GT nem került a gépbe.

Vidkariból meg a sokat szidott inno3d-t használom, semmi hiba. Azt tudni kell, hogy a venti xar rajta gyárilag, csere és kész.
    Alaplap az egyetlen, ahol ragaszkodom az asushoz. Meg vinyó maxtor.
    Szóval sok jó eszköz van, ami a középkategória és a gyakran 2x-3x annyiba kerülő eszközök 90%-at hozza minőségben. Na most az a 10% nem ér meg nekem annyit...pl egy fordulataszám-szabályzós ventit...Jó, ez most sarkított, de gondolom érthető, hogy mire gondolok.
  • Inquisitor
    "A márka,nem a coolink és chieftec gyártók palettájában merül ki,mert ez a legalja a "márkás" tápoknak.Ha egyáltalán márkásak."
    Ugyan már, a 2005-ös Delta 12cm-es selejtszéria miatt ...? ;)