8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • pinehead
    _.
  • Breki33
    úgy hogy azis jó vétel

mit nem lehet ezen megérteni_?
  • pinehead
    plíz olvasd már el az előző hozzászólásom a témához (#864-866)ezután olvasd el a te hozzászólásod, értelmezd a mondandóm, és magyarázd el a kijelentéshez képest hol jön a képbe a 128MB-os "alap" a jó vételhez.
    erre próbáltam reagálni-hiába.
    elbeszélünk egymás mellett...
  • Breki33
    nézd csak meg a topiccímet

aztán olvasd el a kérdésed
    aztán már csak rájössz
  • pinehead
    most bocs, de ennek mi köze van egy GT-hez, 256MB DDR3-as memóriával szerelt, alap 500/1000-es kártyához, azon kívül, hogy nVIDIA mind2?
  • Breki33
    GeForce 6800 (AGP 2x/4x/8x), 128MB DDR RAM 59 992

pl ez

de amúgy jó P
  • pinehead
    80 bruttó-ismerőstől, kéz alatt.
    ha ez nem volt jó vétel, akkor mi...
  • Breki33
    árakat is
  • pinehead
    galaxy 6800 GT, simán ultra bios-szal, gyárilag silencer 5-ös hűtéssel (kb.20db-max)
    szal szintén ajánlott darab.
  • Breki33
    nekem MSI kártyám van P
  • janos666 #862
    Gáz? Mintha egyáltalán szabadna működnie.
  • AmcsiGyilok
    MSI 6800-ról annyit,hogy eddig két emberről halottam hogy van neki de egyiknél se működik hiba nélkül a pipe aktiválás.gáz.
  • Breki33

Lehet mégsem jó az a táblázat? P
  • AmcsiGyilok
    Ha jól tudom az RC 15.1-el még nem lehet csak a 15.2-vel legalábbis eddig még mindenkinek csak azzal sikerült.Egyébként a guru3d felmérései szerint a 6800-asok 55%-án működik csak hibamentesen a modolás ami elég szép nagy szám szvsz de nagy az esélye hogy pont nem olyat kapsz ki.Pl egy ismerősömnek ugyanijen kártyája van mint az enyém (club-3D) de nála már hibázik,szemetel ha aktiválja a +4 pipe-t.
  • janos666 #858
    Pl. Rivatuner 2.0 RC15.1(és afölött)-el. (#849)
  • Breki33
    És hogy lehet visszakapcsolni?
  • AmcsiGyilok
    Hibátlan bizony
    Azt mondják hogy reális ez a kis pontnövekedés mivel a memória(ddr3 1100mhz) meg a GPU alacsonyabb órajele viszahúzza de a 10-15% sebességnövekedést hozza.
    Tuningolni ugyanúgy lehet mint eddig(nálam a hűtés miatt elég gyéren de jobb hűtővel az egekig lehetne húzni:D)
  • janos666 #855
    Ja hogy bekapcsolta a letiltott futószalagokat. Akkor viszont valami csak nem igazán fasza hogy ez csak +800 3DMark, főleg hogy 325-ön ment a GPU, a 6800U meg 400 azthszem de ennél jóval többet csinál. Ha húzod már fagy?
  • Narancs
    12pipeline/5vertex shader VS 16pipeline/6vertex shader
  • janos666 #853
    Amúgy mit jelent a 12/5 és 16/6?
    És mennyit ad alapórajelen ha ez nem az?
  • Narancs
    és hibátlan? ez komoly?
  • pinehead
  • AmcsiGyilok
    Nekem már sikerült
    Club 3D 6800 (325/700) 3dmark03
    12/5:8250
    16/6:9062
  • Laalee
    az új riva tuner

• pzs
    Én irtam el

PCI-X
  • Borg
    Te meg 'nnyéinnen kontrázni vissza a gumiba...
  • Borg
    LOL

látom nem egy programozó alkat vagy...

A "!=" az azt jelenti, hogy "nem egyenlő".

Vili?
  • mEkLaU
    Ö mindent jobban tud tudod:)
  • [Jakuza]
    Pfff Borg neked ki mondta ezt hogy a PCI-X az a PCI Express ?

Mert biza nem az.
    Az az uj Peripheral Component Interconnect 2.0-as szabvany.
    A PCI-E vagy PCIE a PCI Express.

"Először 1995-ben a PCI 2.1 szabványban jelent meg a PCI 66Mhz-es támogatással. Ennek támogatásához az MCH egy plusz hub linket alkalmazott, melyet P64H híd chipnek nevezték el, utalva a 64-bitjére.
    Természetesen ebben az architektúrában továbbra is megmarad a PCI-33Mhz, melyre az IEEE1394, SCSI és más PCI slotok foglaltak helyet, mivel a 66Mhz-es 64-bites hub linkből csak kettő volt.

Idáig terjedt a PCI szabvány hatásköre, azonban itt már nem a PCI buszon keresztül történt a kommunikáció, hanem megjelent a PCI-X. A PCI-X szabványú archritekútárákban P64H2 hidak szolgálják ki a PCI-X egységeket egészen 133Mhz-ig és az MCH és az ICH Hub link 1.0-án csatlakozik. (Intel E7500)

A PCI-X busz magasabb frekvenciával, nagyobb teljesítménnyel és hatékonysággal rendelkezik, mint a PCI busz. PCI-X egységek csatlakoztathatók PCI slotokba és fordítva is. (Nem fizikailag megfordítva a kártyát :)) 100%-ig kompatibilis a PCI-al.
    A 64-bit 133Mhz PCI-X csúcs sávszélessége 1064Mbytes/sec, az adatok átvitele 128 bytenál nem kevesebb blockokban történik, ezáltal nagyobb a buszkihasználás, továbbá az átvitel mérete meghatározott a jelző fázisban a tranzakciók során. Ezáltal sokkal hatékonyabb buffer kezelést tesz lehetővé."
  • pzs
    Az én véleményem szerint meg pont az 3 game számít /ami szerintem nem 3-om / , mivel a többi uj game pont az a 3 gamére fog épülni ill. annak a motorjára, az igaz , hogy vannak olyan játékok maik csunyák lassúak és nincsenek megfelelően optimalizálva.
    Azzal nem értek egyet, hogy a szoftverek előrébb vannak. Van kb 3 játék ami kihasználja az előző grafikus kártya generáció képességeit (Radeon 9800) például Doom3,Far Cry, Half Life 2 és még páran, a többi hihetetlen nagy szemét. Maximum azért mennek lassan, ha rosszul vannak megírva, de a kinézet abszolút nem indokolja sajnos. Szerintem a játékfejlesztők nagyon le vannak maradva, sokkal szebbeknek kellene lenniük a játékoknak, a technika adott.
  • pzs
    Ez a gép amit , most szándékomban áll összerakni szerintem nem a legujabb technológia hanem pont a megfizethető.Teljesen egyetértek brekivel mert nyilván azé akarok fejleszteni mert szeretem az uj gémeket.Sajnos most a szoftverek előrébb vannak és előrébb is leszenek mint a hardwerek ez üzletpolitika , hogy fejlesztésre ösztönözenek.
  • Breki33
    Eddig énis ezt gondoltam

De különbség van a megy és a kicsit brutálul néz ki között.

Persze tényleg hüléyeség mindig a legújabbat venni, hisz mikor megvetted más a felét alig éri........
  • tajfun
    Eze' nem kell azonnal a legujabbat megvenni. Amig eleg amid van, tok felesleges penzt kibaszni bovitesre. Inkabb felrearok a dellat, oszt ugyanannyibol veszel jobbat kesobb.
  • pzs
    Az hát csak én igy irom :))))
  • Borg
    A PCI-X != PCI Express...
  • pzs
    Tegnap olvasgattam utána külföldi forumokban , lessz 6600 gt -ből agp-s , de a pci-x-es fognak kijönni először ugy , hogy had fogyona a 6800-as is. Ez a gyártók részéről akkora köcsög üzletpolitika , hogy addig nem adom ki a megfizethetőt amig a drága nem fogyott el eléggé.Ami még ezáltal kétséges , hogy a agp-s megveri e a 9800 pro-t ami ugye most teljesen jól megfizethető./br. 50000 ft/ /www.lord.hu/, de viszont az régebbi széria ill fejlesztés. Ha van valakinek még más infója ebben a témakörben,pls. ossza meg velem.
    thx sziasztok
  • Zoldalma
    A szamitastechnika hatartalan, nem tudtad? :DDDDD
  • Breki33
    sztem ha mindenáron akarsz most venni akkor 9600PRO ha tudsz várni akkor meg tudod

ha nem lásd a %-okat
  • pzs
    Köszi az infót , igy már nem olyan egyértelmű , hogy most van e az ideje új gépet építeni.
    Nf2 alaplappal gondolgoztam , de 74500 ft kiadni 1 videjókártyáért....hmm.Annyiért tudnék venni msi 6800-at/ami ugyi agp-s/ , és az is csak 120mb-os.
    1 dologban bízok még abban , hogy jön dec. és akkora kijönnek a 6600 gt csak az üzletpolitika miatt./sok gamer azt kér karira./