8009
Avagy az nVidia NV4X
-
pinehead #872 _. -
#871 úgy hogy azis jó vétel
mit nem lehet ezen megérteni_? -
pinehead #870 plíz olvasd már el az előző hozzászólásom a témához (#864-866)ezután olvasd el a te hozzászólásod, értelmezd a mondandóm, és magyarázd el a kijelentéshez képest hol jön a képbe a 128MB-os "alap" a jó vételhez.
erre próbáltam reagálni-hiába.
elbeszélünk egymás mellett... -
#869 nézd csak meg a topiccímet
aztán olvasd el a kérdésed
aztán már csak rájössz -
pinehead #868 most bocs, de ennek mi köze van egy GT-hez, 256MB DDR3-as memóriával szerelt, alap 500/1000-es kártyához, azon kívül, hogy nVIDIA mind2?
-
#867 GeForce 6800 (AGP 2x/4x/8x), 128MB DDR RAM 59 992
pl ez
de amúgy jó P -
pinehead #866 80 bruttó-ismerőstől, kéz alatt.
ha ez nem volt jó vétel, akkor mi... -
#865 árakat is -
pinehead #864 galaxy 6800 GT, simán ultra bios-szal, gyárilag silencer 5-ös hűtéssel (kb.20db-max)
szal szintén ajánlott darab. -
#863 nekem MSI kártyám van P -
#862 Gáz? Mintha egyáltalán szabadna működnie. -
AmcsiGyilok #861 MSI 6800-ról annyit,hogy eddig két emberről halottam hogy van neki de egyiknél se működik hiba nélkül a pipe aktiválás.gáz. -
Lehet mégsem jó az a táblázat? P -
AmcsiGyilok #859 Ha jól tudom az RC 15.1-el még nem lehet csak a 15.2-vel legalábbis eddig még mindenkinek csak azzal sikerült.Egyébként a guru3d felmérései szerint a 6800-asok 55%-án működik csak hibamentesen a modolás ami elég szép nagy szám szvsz de nagy az esélye hogy pont nem olyat kapsz ki.Pl egy ismerősömnek ugyanijen kártyája van mint az enyém (club-3D) de nála már hibázik,szemetel ha aktiválja a +4 pipe-t. -
#858 Pl. Rivatuner 2.0 RC15.1(és afölött)-el. (#849) -
#857 És hogy lehet visszakapcsolni? -
AmcsiGyilok #856 Hibátlan bizony
Azt mondják hogy reális ez a kis pontnövekedés mivel a memória(ddr3 1100mhz) meg a GPU alacsonyabb órajele viszahúzza de a 10-15% sebességnövekedést hozza.
Tuningolni ugyanúgy lehet mint eddig(nálam a hűtés miatt elég gyéren de jobb hűtővel az egekig lehetne húzni:D) -
#855 Ja hogy bekapcsolta a letiltott futószalagokat. Akkor viszont valami csak nem igazán fasza hogy ez csak +800 3DMark, főleg hogy 325-ön ment a GPU, a 6800U meg 400 azthszem de ennél jóval többet csinál. Ha húzod már fagy? -
#854 12pipeline/5vertex shader VS 16pipeline/6vertex shader -
#853 Amúgy mit jelent a 12/5 és 16/6?
És mennyit ad alapórajelen ha ez nem az? -
#852 és hibátlan? ez komoly? -
pinehead #851 -
AmcsiGyilok #850 Nekem már sikerült
Club 3D 6800 (325/700) 3dmark03
12/5:8250
16/6:9062 -
#849 az új riva tuner
-
pzs #848 Én irtam el
PCI-X
-
Borg #847 Te meg 'nnyéinnen kontrázni vissza a gumiba... -
Borg #846 LOL
látom nem egy programozó alkat vagy...
A "!=" az azt jelenti, hogy "nem egyenlő".
Vili? -
mEkLaU #845 Ö mindent jobban tud tudod:) -
#844 Pfff Borg neked ki mondta ezt hogy a PCI-X az a PCI Express ?
Mert biza nem az.
Az az uj Peripheral Component Interconnect 2.0-as szabvany.
A PCI-E vagy PCIE a PCI Express.
"Először 1995-ben a PCI 2.1 szabványban jelent meg a PCI 66Mhz-es támogatással. Ennek támogatásához az MCH egy plusz hub linket alkalmazott, melyet P64H híd chipnek nevezték el, utalva a 64-bitjére.
Természetesen ebben az architektúrában továbbra is megmarad a PCI-33Mhz, melyre az IEEE1394, SCSI és más PCI slotok foglaltak helyet, mivel a 66Mhz-es 64-bites hub linkből csak kettő volt.
Idáig terjedt a PCI szabvány hatásköre, azonban itt már nem a PCI buszon keresztül történt a kommunikáció, hanem megjelent a PCI-X. A PCI-X szabványú archritekútárákban P64H2 hidak szolgálják ki a PCI-X egységeket egészen 133Mhz-ig és az MCH és az ICH Hub link 1.0-án csatlakozik. (Intel E7500)
A PCI-X busz magasabb frekvenciával, nagyobb teljesítménnyel és hatékonysággal rendelkezik, mint a PCI busz. PCI-X egységek csatlakoztathatók PCI slotokba és fordítva is. (Nem fizikailag megfordítva a kártyát :)) 100%-ig kompatibilis a PCI-al.
A 64-bit 133Mhz PCI-X csúcs sávszélessége 1064Mbytes/sec, az adatok átvitele 128 bytenál nem kevesebb blockokban történik, ezáltal nagyobb a buszkihasználás, továbbá az átvitel mérete meghatározott a jelző fázisban a tranzakciók során. Ezáltal sokkal hatékonyabb buffer kezelést tesz lehetővé."
-
pzs #843 Az én véleményem szerint meg pont az 3 game számít /ami szerintem nem 3-om / , mivel a többi uj game pont az a 3 gamére fog épülni ill. annak a motorjára, az igaz , hogy vannak olyan játékok maik csunyák lassúak és nincsenek megfelelően optimalizálva.
-
#842 Azzal nem értek egyet, hogy a szoftverek előrébb vannak. Van kb 3 játék ami kihasználja az előző grafikus kártya generáció képességeit (Radeon 9800) például Doom3,Far Cry, Half Life 2 és még páran, a többi hihetetlen nagy szemét. Maximum azért mennek lassan, ha rosszul vannak megírva, de a kinézet abszolút nem indokolja sajnos. Szerintem a játékfejlesztők nagyon le vannak maradva, sokkal szebbeknek kellene lenniük a játékoknak, a technika adott. -
pzs #841 Ez a gép amit , most szándékomban áll összerakni szerintem nem a legujabb technológia hanem pont a megfizethető.Teljesen egyetértek brekivel mert nyilván azé akarok fejleszteni mert szeretem az uj gémeket.Sajnos most a szoftverek előrébb vannak és előrébb is leszenek mint a hardwerek ez üzletpolitika , hogy fejlesztésre ösztönözenek. -
#840 Eddig énis ezt gondoltam
De különbség van a megy és a kicsit brutálul néz ki között.
Persze tényleg hüléyeség mindig a legújabbat venni, hisz mikor megvetted más a felét alig éri........ -
tajfun #839 Eze' nem kell azonnal a legujabbat megvenni. Amig eleg amid van, tok felesleges penzt kibaszni bovitesre. Inkabb felrearok a dellat, oszt ugyanannyibol veszel jobbat kesobb. -
pzs #838 Az hát csak én igy irom :))))
-
Borg #837 A PCI-X != PCI Express... -
pzs #836 Tegnap olvasgattam utána külföldi forumokban , lessz 6600 gt -ből agp-s , de a pci-x-es fognak kijönni először ugy , hogy had fogyona a 6800-as is. Ez a gyártók részéről akkora köcsög üzletpolitika , hogy addig nem adom ki a megfizethetőt amig a drága nem fogyott el eléggé.Ami még ezáltal kétséges , hogy a agp-s megveri e a 9800 pro-t ami ugye most teljesen jól megfizethető./br. 50000 ft/ /www.lord.hu/, de viszont az régebbi széria ill fejlesztés. Ha van valakinek még más infója ebben a témakörben,pls. ossza meg velem.
thx sziasztok
-
Zoldalma #835 A szamitastechnika hatartalan, nem tudtad? :DDDDD -
#834 sztem ha mindenáron akarsz most venni akkor 9600PRO ha tudsz várni akkor meg tudod
ha nem lásd a %-okat -
pzs #833 Köszi az infót , igy már nem olyan egyértelmű , hogy most van e az ideje új gépet építeni.
Nf2 alaplappal gondolgoztam , de 74500 ft kiadni 1 videjókártyáért....hmm.Annyiért tudnék venni msi 6800-at/ami ugyi agp-s/ , és az is csak 120mb-os.
1 dologban bízok még abban , hogy jön dec. és akkora kijönnek a 6600 gt csak az üzletpolitika miatt./sok gamer azt kér karira./