8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Tufa16
    nekem az a funkciórész nem megy :S ott simán szürke az egész
  • mochee
    http://usa.asus.com/products/vga/vgaindex.htm

Ezt nézd meg, én innen tájékozódtam.
  • Phoenix007
    És azt nem kéne, hogy kiírja valahol az Everest, hogy TD vagy sem?
    Más kérdés: az ezelőtti kártyámnál volt egy AGP szorzó állítás. Volt off, 1x, 2x, 4x meg 8x. De nem tudtam sehova állítani, visszaugrott mindig az off-ra. Most meg nem lelek sehol ilyen beállítást. Még a bios-ban sem. Az Everest viszont kiírja, hogy AGP 8x. Ez akkor azt jelenti, hogy ennyit tud max, vagy ennyire van állítva jelenleg?
  • mochee
    Ja, nekünk 16 van, alább be van szúrva egy kép (1740), ott nézd. Átverve, -minthogy kiderült- abban vagyunk, hogy kártyánk teljesítménye nem éri el a nem-Asus márkájúakét, és ez azért van, mert mi ugymond a GT/TD jelölésű kártyákat vettük (ASUS GT-ből pedig csak ilyet csinált), és a TD a 3dMarkon is látszik, nem éri el a többi, "igazi" GT teljesítményét.

Viszont szerintem nem kell megijedni, mert attól még jobb ez a kártya, mint a 6800-as sima, de nem annyira jó mint a más GT-k.
    Javítson ki valaki ha tévedek. Én a TD-ről mindig is azt gondoltam, hogy azt jelöli, hogy az adott kártya valamivel gyengébb a nemTD társainál. Erre eddig nem cáfolt rá senki, ugyhogy sztem ez így van, nem tudom honnan szedtem.
  • Phoenix007
    Na közben meg is van. Szóval akkor mt kell nézni, hogy kiderüljön, hogy át vagyok-e verve? 16 pipeline kell hogy legyen, és nem 12 ugye?
  • Phoenix007
    Én meg úgy tudtam, hogy a sima 6800 GT 128 megás, a TD meg 256-os... Na mindegy, én marhára nem vagyok benne biztos. Ezt az everestet honnan lehet lekaparni?
  • mochee
    Kezdőnek érzem magam... Mi az hogy softmoddolt?

Alatta a RAMDAC órajelénél 400 Mhz-t ír.
  • Narancs
    Elmondom. ez pont úgy teljesít mint egy softmoddolt 6800...
    6800GT 256megás, 16/6 pipe, 350/1000Mhz en megy. Ha a tiéd csak a memcsi méretében tér el akkor 'majdnem' GT -d van...sztem se fogod hiányolni nagyogyn azt a +128megát, szal no gáz...
  • mochee
    Igen, 128MB. A csökkenés miben nyilvánul meg? Hát teljesítményben. (Most nem tudom hogy ez milyen, de a GPU órajele 351 Mhz)

Lehet hogy nem értek a témához eléggé, de én ugy gondoltam, hogy létezhet a GT szériában 128 megás verzió is úgy, hogy a kártya ne csak sima 6800 teljesítményét hozza. (Rover szerint)

Ha valaki tudja biztosan, hogy ez a fajta kártya kb hol helyezkedik el a sima 6800 hoz képest az árulja el plíz.
  • janos666 #1743
    De 128Mb elég kéne hogy legyen a mai játékokhoz, nem? Eddig tudtommal csak a DOOM3-ra kértek többet, de gyakorlatban ott is elmegy.
  • Narancs
    miben nyilvánul meg a csökkentés?
    csak 128megás?
    Mert ha így van, akkor tudhattad volna hogy gyengített, hiszen a rendes GT az 256megás, tehát kilóg a lóláb...
  • mochee
    Nekem 16. Mondom, ez GT, nem arról van szó, csak ne valami csökkentett verzió lenne (TD).
  • Narancs
    Nem sok információt?
    Hát ott van középen, nevezetesen "Pixel futószalagok" néven...

• mochee
    Sajnos az a gond, hogy karácsonykor bontottam ki, és azóta gépemben van, csak most tudtam meg ezt a TD-s szarságot... Én lennék a legboldogabb ha visszavennék, és mondjuk a különbség ráfizetésével vehetnék egy normálisat.
  • mochee
    Hogy nézem meg az Everest Home Editionben hogy hány pipeline van? Megkerestem a videokártyát, de nem sok információt ad róla.

A kártya biztos GT, mindej annak ismeri fel, itt a TD a gond. Azt nem irták oda, pedig én tudtam hogy a TD-k szarabbak, és ha odairták volna akkor lehet nem vettem volna meg. (ez mondjuk attól függ, hogy milyen a 6800 sima, és a 6600GT-khez képest)
  • mochee
    Sajnos én abban az időben nem jártam olyan helyen, ahol az Asus Gt-it tárgyalták volna. Forumon nem tudom mikor "tárgyalódott", de sajnos elszoktam a forumozástól akkoriban. Feltűnt, abban hogy mégis megvettem az játszott közre, hogy azt hittem a 128 MB miatt van az egész, meg hogy az Asus kártyák hallomásból tudom, hogy nem szoktak szarok lenni. Egyébként fogadom az építő kritikát.

Sztem ezzel a 80 ezerrel már a felső határt pengettem pénzügyileg, ezért a pénzért melyik lett volna a legobb választás? Sima 6800-nál, meg 6600GT-nél azért csak jobb a kártya nem?
  • Narancs
    ha a számlán is GT van, meg a dobozon is, de a kártya nem az, akkor vissza lehet cseréltetni rendesre, nem?
    Vagy tévedek?
    Amúgy ez nem az a kari, ami 16/6 pipe ugyan, de csak 128Mb?
  • Cvd
    Ezerfelé ki volt anno tárgyalva hogy az ASUS átveri a "GT"-ivel az embereit, de így is sokan megették. Távol áljon tőlem hogy kioktassalak, de nem volt gyanús hogy egy általában drága gyártó bőséges körítéssel is olcsóbban adja a kártyát mint az összes többi, köztük olyanok is akik 10-20%-kal az ASUS árai alatt szokták adni ugyanazt?
  • mochee
    Van egy olyan érzésem hogy nincs itt semmi probléma a 3dmarkokkal, hanem csak nem tudtuk, hogy TD-t, azaz gyengébb kártyákat vásárolunk. Gondolom neked is azért van Asus v9999 karid, mert a konkurenciához viszonyítva ez a márka volt a legjobb árban. Én 80-ért vettem a sajátomét karácsony előtt, pont annyiért mint egy sima 6800-at (az is Asus v9999) lehetett kapni.

NEM VOLT FELTŰNTETVE SEHOL HOGY "TD" A KÁRTYA és ez sztem aljas volt, mert még direkt figyeltem is arra hogy ne td-t vegyek. De mivel sehol nem volt odairva (meggyőződésem hogy akkoriban az Asus honlapon sem, nemtom melyiket néztem akkor) ezért abban a hitben vettem meg, hogy teljes értékű 6800GT-m lesz.

Remélem hogy nincs igazam, de az biztos hogy Te is ugyanazt a kártyát vetted amit én, csak 256MB-os kiszerelésben, mivel csak azok a V9999 kártyák vannak, amiket az előbb leírtam.
  • Narancs
    everest -tel pl...
  • mochee
    Ez mondjuk nem így van, Asus honlapon ott az igazság.

V9999-ből van GT/TD 128MB és 256MB, ezek a GT-k, van sima 6800 Gamer Edition 256MB, meg van Ulra, és Ultra Deluxe.

Ezt az észak-amerikai honlapon néztem, nem mindegyiken vannak rendesen feltüntetve a különböző verziók.

Milyen programmal tudom megnézni, hogy hány pipeline aktív?
  • toMpEr
    en ugytudom a V9999-bol csak egy valtozat van es az nem GT, hanem sima 6800

Errol legegyszerubb meggyozodni, ha valamilyen progival megnezed hany pixel pipeline aktiv, ha 12, akkor sima 6800, ha 16, akor 6800 GT
  • Phoenix007
    Friss driverrel se jobb... Most jön a friss vindóz friss vinyóra...
  • Phoenix007
    Hát a 2001-el már nem igazán akarok sz*rozni, sokat úgy sem jelent már, a 2005 meg nincs meg. De ha megszerzem, lemérem. ASUS V9999 GT.
  • Rover623
    Mochee!
    Milyen karid van pontosan?
    Mit írtak rá (vagy a dobozára)?
    Mit ír ki a ForceWare?
    Mik a frekik ilyenkor a kareszon?
    Mert ezek tényleg harmatos eredmények...mintha nem 6800GT lenne, hanem csak síma 6800 :-(
  • mochee
    Nem mérted 2001 SE-vel vagy 05-tel? Nagyon érdekelne, hogy azoknál mennyi pontot kaptál. Milyen márkájú a kártyád?
  • Phoenix007
    Nekem a 03 alig adott több pontot (kb 10400) 256 megás 6800 GT-vel, meg 1 Gb rammal. SZerintem nálan is csak el van cseszve valami...
  • mochee
    A 05 3576-ot adott.
  • mochee
    Szal én lemértem 3dMark 2001 SE-vel, és az dobott nekem 11632 pontot, ami azért is nagyon érdekes, mert Radeon 9800proval rendelkező kollégák a 3dMark topicban 16000 pontot mértek. 3dMark 03-ban a pontszám 9276, és ez is fura, mert valaki 6600 GT-vel nyomat 8700 pontot. Az igaz hogy nekem csak 128 mb-os verzió van a 6800GT-ből, és 512 MB ramom, de akkor sem kéne ilyen kevésnek lenni. Ha valaki tud valamit amit én nem, akkor ossza meg lécci.
  • Phoenix007
    Na de ez ugye 128 megás?
  • Tufa16
    PH-n olvastam pár nappal ezelött, árakat meg a piac részén mondtak.
  • Gabesz amd64
    a 100 Hz az gyenge! :D

24 az már ütne! De ki tudja hogy megcsinálják-e egyáltalán!
  • Zsoldos
    24:) durva. minden pixelnek kene egy sajat pipeline. Ugy 1 millio mar eleg lenne (1024*768). Lehet nagy lenne picit a core, de eleg lenne 100hz- en uzemelnie :)
  • Gabesz amd64
    az NV47-el!

ami 24 pipeline-al fog rendelkezni! állítolag hát reméykedjünk benne
  • Phoenix007
    Tufa, ebből a PH-ból csak a Prohardverre tudok asszociálni, de ott nem nagyon találok árakat. Erre gondoltál te is?
  • Phoenix007
    Mármint a 6800 GT után következőkkel? Vagy az már "következő generáció"?
  • toMpEr
    mondju unreal engine 3-ig, de az valoszinu csak kovetkezo generacios videokartyakkal fogja jol erezni magat
  • Shep
    az az ideig szerinted mennyi idő?
  • toMpEr
    szerintem olyan konfigon egy ideig nem lesz bajod a jatekokkal, folosleges varni
  • Shep
    Érdemes e Athlon XP 2500+@3200+ 1giga ddr400 hoz venni egy 6800GT-t ki tudja e hajtani a proci a kártyát, vagy érdemesebb várni és majd egyszerre cserélni PCI-E re mindet?