8009
Avagy az nVidia NV4X
-
Inquisitor #7569 Megjegyzem van ám 128 bites 6800LE, sőt állítólag van 128 bites 6800 kamu GT Asusból, 512MB rammal ... szóval óvatosan.
-
Axl Rose #7568 szvsz GT -
#7567 Emberek!
6600GT 128mb/128bit vagy 6800LE 128mb/256bit? Mind2 agp és 5ezer a különbség. Melyiket válasszam? -
#7566 Minden egyes Windows betöltés után az óra melett feljön egy SLI-s szöveggel egy ablak. Ezt hogy lehetne kilöni? -
#7565 garancia?
akkor már nem egy sz@ros ezer forintos ventit vettem volna rá hanem egy zalman-t.:) -
#7564 jo,témát ennyivel lezárom:
majd ha haveri körből akárkinek jo tapasztalatai lesznek X4számjegyes karikbol (amit beletéve az én gépemben tényleg gyorsulást tapasztalok), majd akkor adok 1 esélyt az atiknak is...
addig meg maradok nv-s,és ennyi
vita és téma lezárva részemről -
#7563 köszi az mce-s választ :) -
#7562 irtam:
"mondjuk tényleg jo lenne,ha kcisit több ogles játék lenne,legalább lenne fogalmam rola,h miért is jobb az 1ik,mint a másik..."
ebben benne van az is,h lövésem sincs,mire is jo :P nem igazán látok ogles vackot :P -
Inquisitor #7561 "nem azt mondtam,h eszi,csak azt,h nekem nem jön be 1 roahdt x1800as,akármilyen hűűűűűde drága és jo a tesztekben"
X1800GTO 47-55.000 a GF7600GT meg 45-50.000, mindkettő jó kártya és árukhoz képest kb. annyival jobb az X1800, amivel többe kerül. Persze most el fog tünni, mert ennyiért lesz X1900GT, ami viszont felveszi a versenyt a 7900GT-vel.
"de valljuk be,a legtöbb játék nvidia logoval indul,és ha jol tom,ezek a játékok ált. nv kártyákkal jobban mennek, ..."
Erős túlzás, több indul NV logóval mint ATI logóval. És meglepő módon van olyan ATIlogós játék ami NV-n jobban megy és fordítva! Magyarán bullshit marketing.
Azért az Oblivion vagy FEAR és egyébb PS használó játékokban most elég jól hasítanak a Radeon X1000-es cuccok.
"ettől függetlenül nem győznek meg a tesztek,mer nem költök 120e-t 1 ATIra,ha ugyanazt a teljesitményt megkaphatom 80e-s nv karival..."
Tudsz ajánlani 75.000-ért olyan GF7-est ami lenyomja az X1900XT-t? :) -
Inquisitor #7560 A PureVideo az felvételhez van nem lejátszáshoz. Valószinüleg valamyleik kódek vagy lejátszó telepítése kinyírt más kódekekekt. Próbálj meg Media Player Classic vagy egyébb erőforrás kímélő lejátszót használni, mondjuk Mplayert. Megpróbálhatsz kódek újratelepítést is, de az elgányolt registry esetén nem segít.
Volt NVidia kártyákhoz videolejátszó (NVidia DVD Player?), de az 20 dollárba kerül, csak a demója volt letölthető. -
#7559 Helló! Szedtem le egy PureVideo kódolású, technológiájú filmet (hát inkább demonstráció...)! Egy 6600GT-m van amiben elvileg már megtalálható a Decoder. Felraktam az nVidia oldaláról letölthető dekóderprogit, amely emlékeim szerint régen magától elindult ha valamilyen filmet játszottam le Media Playerben. Viszont most nem indul el, és így a videó nézhetetlenül szaggat. Valakinek valami ötlete? -
Attila 007 #7558 Szép jó reggelt mindenkinek, nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a segitséget, fogtam, kivettem a kártyát, kitisztitottam, és mostmár simán fut:) SoulHunternek meg a kérdésére válaszolva, én azért használok Media Centert mert vettem még januárban egy XBOX360 at és ugyebár azon is van mediacenter és és igy tudok xboxon keresztül tévézni LIVE TV , Filmeket nézni, meg minden egyebet, de FŐLEG a LIVE TV miatt volt jó felrakni ugyanis a foci VB alatt használtam leginkább egy hasznos funkcióját, mely szerint ment a meccs, és megállitottam az adást nálam, ha mondjuk jött egy fontos telefon illetve kimentem WC re és utánna onnan folytatta nekem az élő adást ahonnan megállitottam, tehát nemmaradtam igy le semmiről, elnézést tom ez nemide tartozó dolog csak leirtam egykis személyes élményt, kellemes napot mindenkinek és mégegyszer köszönöm a segitségeteket a kártáyval kapcsolatban és a driverekkel:) -
#7557 Mar bocsi de te nagyon nem vagy kepben, pont az OGL-ben lassabb az ATI es nem forditva.
Raadasul bekapcsolt szurokkel altalaban jobb teljesitmenyt nyujtanak a kartyai, mint az Nvidia hasonlo szegmensbe tartozo kartyai.
Tehat ez egy nagy bullshit amit mondasz:
"atit mér ogl-es játékokhoz ajánlják,ha az ember nem 10%nyi játékkal akar játszani,hanem 90%nyival :)"
"az ati csak hozza be a lemaradását,az árat meg huzza le a tényleges dx-es teljesitéményéhez (mer én 90%kal akarok játszani,nem a maradék 2 játékkal) és meglátjuk..." mert ez nem igy van. -
#7556 1: jo tni,h alfával jáccottam, de én jogyerek modjára megvettem orig,mer tetszett :) de azé most nem teszem fel azt a 10e fájlt,h megtjam,lehet-e választani :)
2: q2 idejében még tnt2 pro + voodoo2 -m volt, q3 időben meg ati 9200,abbol lett 9600XT-m, d3 időben még 9600XT,amit lecseréltem fx5200esre (v csak akkor jáccottam vele kemény 1 orát, miután ezt megvettem?) :)
amugy a rtcw az milyen? mer nem derül ki számomra :) wet nekem nem indult, mindig volt vmi baja,nincs tapasztalatom
quake warshoz még nem volt szerencsém, talán majd vmikor a jövöben...
a d3as motort meg hagyjuk... vhogy a fear-re emlékeztet... ugyanolyan optimalizálatlan mind1ik, hiába gyönyörű + hipermájer istenkirály csicsáseffektes :)
mondjuk tényleg jo lenne,ha kcisit több ogles játék lenne,legalább lenne fogalmam rola,h miért is jobb az 1ik,mint a másik...
nameg legalább lenne vmi fogalmam rola,h az atit mér ogl-es játékokhoz ajánlják,ha az ember nem 10%nyi játékkal akar játszani,hanem 90%nyival :)
na sebaj...
az ati csak hozza be a lemaradását,az árat meg huzza le a tényleges dx-es teljesitéményéhez (mer én 90%kal akarok játszani,nem a maradék 2 játékkal) és meglátjuk...
addig meg lassan át kell mennem a gf7 series topicba,mer nemsokára megérik a váltásom :) -
#7555 1. HL2-ben HOL LEHET VÁLASZTANI, hogy milyen módban menjen?? Én ilyet nem találtam csak a kilopott alphában, de ott se működött.
2. OGL játékok: Quake 2-4, DOOM3, Wolfeinstein: Enemy Terrority., Quake Wars meg minden játék ami Quake 2-3 (az 1 is?) vagy Doom 3 motorra épül. Meg rengeteg ingyenes 3D játék is OGL-es. Nem vagyunk elárasztva velük ugyan, de azért vannak és manapság is jelennek meg OGL játékok. De tény, hogy 90%-ban a játékok DX-esek. -
#7554 nem azt mondtam,h eszi,csak azt,h nekem nem jön be 1 roahdt x1800as,akármilyen hűűűűűde drága és jo a tesztekben
olvass a sorok közt,nem kell kötekedni
és amugy nem láttam OGL-es játékot a HL2-CS:S ota (abban is csak választani lehet),de ha jol emléxem az uccso ilyen játék az AVP1 volt,amivel OGL alatt játszottam :)
de valljuk be,a legtöbb játék nvidia logoval indul,és ha jol tom,ezek a játékok ált. nv kártyákkal jobban mennek,nemcsak pénzt szortak bele feleslegesen :)
ettől függetlenül nem győznek meg a tesztek,mer nem költök 120e-t 1 ATIra,ha ugyanazt a teljesitményt megkaphatom 80e-s nv karival...
amugy ha már itt tartunk:
mondhatnál pár ogl-es játékot,mer tényleg nem igazán láttam ilyet az elmult 2 évben,bár az utobbi fél évben nem is játszottam szinte,a DMC3hoz meg elég 1 kari is,h maxra huzva jol fusson,az meg ha jol tom,nem ogl-es :)
és nem kivánok se offolni,se kötekedni
majd ha az ati visszahozza a hátrányát,és 1 árban árul nv pajtival,akkor kap 1 esélyt tőlem is,de a 9600XT ota csak rosszakat hallok rola haverok köréből,meg innen onnan se olvasok tul sok jot... -
Inquisitor #7553 Szóval egy darab 6600GT megeszi az X1800-as kártyákat játékok alatt? Hmmm.
Amúgy érdekelnének azok a marhára NVidia alá "optimalizált" játékok, amik hasonló kategóriás ATI-n lassúak és nem OpenGl-esek. -
#7552 hamár mindenképp modositott drivert akarsz,ne omegát,hanem mondjuk DHzer0point -ot tegyél fel (bár rég használtam nem hivatalost,mer az utobbi fél évben nem nagyon volt időm játszani, igy feleslegessé váltak az erőforrások 100%os kihasználása)
amugy az omega driverek tényleg inkább ATIra valok,de amilyenek a mai ATI karik, még azoktol is ova intelek :) (nem vok elfogult,nem érdekelnek a tesztek, régen ATI-s vtam én is elég sokáig,csak az ATI bukott a 6000-es széria után,és untam már,h minden játék szaggat,mer nVidiára optimalizálják őket - és hiába jobb tesztekben pl X1800-as ATI,ha nálam szaggat,mig ezzel a konfigommal minden jol ment (még 1 karival is))
amugy személyes kérdés: mire jo az XP MCE?
csakmer 1x telepitettem fel,és kb fél orát birt ki,annyira instabilnak bizonyult nálam :) -
#7551 Én ezt arra vezetném vissza,hogy az omega driver szerintem Atis kártyákhoz való, neked pedig kőkeményen Nvidia kártyád van.Szedd le a legfrisseb forceware driver innne:Nvidia.com -
#7550 Én nemrég jártam hasonlóan (csak nekem már a biosnál is vibrált a kép, és az XP-t be sem töltötte csak csökkentett módban vga driver nélkül), a megoldás: szétszedtem a kártyát, kipucoltam, újra-pasztáztam, és úgy működött (azóta is) mintha zsírúj lenne. -
Attila 007 #7549 Sziasztok!Nekem olyan problémám akadt, hogy az xp betöltése után krixkraxos lesz a kép elmegy meg újraindul az egész pc, és a bios képernyő meg a windows logo az hibátlanul megy, nemmosódik el, meg semmi, ám amikor a felhasználó névhez ér a gép elkezd villogni meg szétesik az egész gép, ez az egész probléma ma jött elő, és az érdekesség az, hogy ha leszedem a vga driverét akkor ugye alapból simán megy, aztán felraktam az omega drivert és ott is szétesik használhatatlanná vált. a video karim egy asus v9999 Ultra, és az oprendszer pedig XP media center edition 2005! Aki tudna segiteni hogy milehet a gond annak nagyon megköszönném. Kellemes napot mindenkinek -
kisviku #7548 Szívesen.
Mondom, szerintem az a normális, de ami fontosabb, az az, hogy tartsa meg a hőmérsékletet egy bizonyos ponton, tehát ne tudjon felszökni 10-15 fokkal magasabbra. -
k40papi #7547 köszi az infot! -
kisviku #7546 Nézd, nekem a 6800-on még egy pár napja a gyári volt rajta, de koszos volt és kevés hűtőzsír volt már csak, ezért az alap üzemi hőmérséklet 70 fok volt.
Játéknál felment 90-120-ra is, ekkor már lefagyott.
Én azt mondom, hogy üzemi hőmérséklet az 45-50 fok körüli lehet normális.A proci, mármint a CPU, nekem 38-41 foknál van évek óta a gyári Intel hűtéssel.Videókártyánál -mivel nagy teljesítményű-, elfogadható a 45-50 fokos alapállapot.
De ez csak az én gondolatom,véleményem.Igazán sem a gyártónál, sem sehol nem találtam rá, mi a normális. -
#7545 Nekem is van:
-
k40papi #7544 Sziasztok!van egy gf 6200-es karim.gyárilag csak hütöborda van rajta.3d-s játékoknál egy idő után 83 fokra melegszik,ez sok?vagy vegyek rá még ventillátort is??ha valaki tud help!
-
Inquisitor #7543 Heh, utolsó driverrel bekapcsolhato a TAA élsimítás GF6600 szérián?
http://www.hkepc.com/bbs/itnews.php?tid=663517 -
#7542 Oké! Vigyázunk! -
#7541 Inno 6600 gt vel télleg vigyázzatok! Nekem a ventillátora fogta magát, és KETTÉ REPEDT! Nézem hogy kurva meleg a gép, meg faygnak a játékok, benézek a gépbe, nem forog a venti, kiveszem, szét van törve bazz. Aztán 1 ezresért vettem rá 1 másik ventit így már jó. -
izb #7540 hát a két márka igencsak nem egy kategória.ha módod van rá akkor leadtek és nem lídtek:)utóbbi nagyon szar chinai márka:))) -
kisviku #7539 Ezer köszönet! -
#7538 Sztem kb. egyforma ez a két márka. Nekem ASUS van, meg vagyok vele elégedve. -
#7537 6600GT AGP közül melyik inkább?
Asus vagy Lídtek?
Mind2 gyárihűtéssel. -
#7536 RivaTuner, Everest, NV Control Panel -
kisviku #7535 Végül is megoldottam a hűtést.
Háát, a gyári enyhén szólva koszos volt, a GPU alatt már alig volt hűtőzsír, a csavarok meg csak heves erőkifejtés után oldottak (kellett harapófogó is), de rajta van az új Zalman FS-V7 Fatality vagy mi a búbánat.
Most már csak annyi segítség kéne, hogy tudtok valami progit (nem az ASUS Smartdoctor), amivel mérhetem a VGA kártya hőmérsékletét?
Elég ha belinkelitek vagy a neve,stb.
A Smartdoctor kék képernyőre dobja az XP-t, ha megpróbálom futtatni, bár nem értem hogy miért, mikor az első indítás után még ment és mérte is... -
#7534 8x.xx forceware kiadásból az öszes jó tutira. -
#7533 melyik a legjobb driver a 6600GT-hez? -
#7532 Valaki #7516? -
#7531 Ezt a hutes topikba is beraktad :D -
kisviku #7530 Asszem korábban írtam ide, hogy a videókártyám drasztikusan melegszik a gyári hűtéssel.Egy Asus V9999 6800-as kártyáról van szó, alap üzemi hőmérséklete 70 fok felett van, akárcsak a ram-ja.Egy HL 2 nyitóképtől 10 mp alatt megy fel 90 fok fölé...
Namost megtaláltam a megoldást!Lehoztam a galeszról egy 30-40 cm átmérőjű szobai ventillátort és a kiszedett oldalsó gépház fala mellé beraktam.
Írd és mondd a RAM lement 13(!) fokra, a GPU sajna még mindig 67, de jelentősen hűlt a 74-75 fokos üzemi hőmérséklethez képest.
Ebben semmi tuning nincs, soha nem húztam semmit rajta.
Kicsit csúnya és kényelmetlen, de hatásos!
Persze ez nem marad így, egy-két nap múlva szerelem az új hűtést rá...csak érdekesség képpen mondtam el.