8009
Avagy az nVidia NV4X
-
#3601 lehet akkor haver házával van vmi, mondjuk nyerte és kicsit olyan használt szagú volt a dolog mikor belepakoltunk, de hát ajándék lónak ... -
Cvd #3600 Nálam is bent vannak, de nem venni észre őket. Amúgyis asszem csak 2 ventillátor előtt van az elején, a többi 5 kifelé fúj. Illene ezeket is havonta takarítani, de csak ötletszerűen szoktam, tele is vannak mindig porral, de a gépbe nem jut belőle még így se szerencsére. -
Cvd #3599 Fater használ a munkájához egy multimétert, ami több más dolog mellett ezt is tudja mérni. -
#3598 mivel mérted le? -
#3597 van olyan ami jó hozzá, ill. azt írták. -
#3596 6800 Ultrára milyen passzív hűtést ajánlotok? Csak mert Zalman bácsi bordája nem kompatibilis :(( -
#3595 haverom ugyanilyen házas gépe kb ennyi ventivel pollenszűrők miatt olyan hangot ad mint egy jobb fajta vadászgép, annyira durva volt, hogy néztük az 5.1es genius fadobozos cuccán a filmet és a beszéd alig hallatszott, de hangosított rajta akkor meg az effekt szétvitte a szobát, mondom neki vedd már le azokat a szar szűrőket, erre ő ááá az kell, hát mondom akkor károsítsdd magadat, inkább kitakarítom havonta a házat, de nekem ne süvítsen mint a porszívó, nekem mondjuk a 6800GT gyári master cooler hűtés a leghangosabb a házban így mindennnel együtt max fordulaton 46dB körül játszik, mondjuk ha szabályozom a fordulatot akkor kicsit halkabb hát ez van, tervbe van véve mindenféle csendesítés, de először a proci hűtését kell javítanom, addig nem lehet ventiket lekapcsolni. -
Cvd #3594 Ha már nagyjából érintjük a hűtésen/házon át a zajszintet:
Az előbb mértem be a gépem hangerejét. TT XaserIII ház (7db 8 centis venti gyárilag, jelenleg maximális fordulaton tekerve), Chieftec 360-as táp, Leadtek 6800GT, a procin CoolerMaster Aero7+ hűtés 1950-es fordulaton (itt még nem hallatszik ki a gépből, a maximális 3600-as fordulatán kegyetlenül hangos). A gép mellettem van a padlón, így 28dB a hangereje a székemből mérve. Ezt simán lehet hallani ha rá figyel az ember, de csak akkor. Beszélgetés/TV/satöbbi közben nem zavar, sőt kis idő múlva már fel se tűnik. Mérés közben megszólaltam próbaképp, akkor 55dB-re ugrott fel a hangerő. Agyaltam rajta hogy lelövön a 7 házventit hogy mit változik, de egyrészt lusta vagyok, másrészt amikor régebben nem mentek akkor se volt érezhetően halkabb a gép úgyhogy elhanyagolható lehet a hangjuk. -
#3593 kössz! igyekeztem... -
#3592 Szerintem nem fogom felcserélni! jó ez így ahogy van(már szeptember óta így megy úgyhogy már megszoktam)... hátra robbanás lesz belőle -
Árnyvadász #3591 Nagyon jól néz ki. Asszem nekem is kell egy ilyen. -
MasterJay #3590 A két fekete vezetéket meg nem muszáj felcserélned. Akár a venti fekete vezetékét köthetnéd a ház oldalához is(fémes). -
MasterJay #3589 Ez így szép és jó. Csak az a baj ha 12V helyett 5V-ot kap a led akkor nem fog világítani mert az előtét ellenállás 12V-ra van méretezve ami 1K ohm. Hacsak nem valami speciális ledet használnak. Bár kötve hiszem hisz a dioda szabványos nyitófeszültsége 2.7V -
#3588 tehát ami kijön a tápból tápcsati azt is fel kell cserélnem? -
#3587 A sárgát a pirossal felcseréled, illetve a két feketét is felcseréled. A lényeg annyi, hogy a venti 2 drótja alapesetben a 12V-os vezetékhez és annak földjéhez van kötve, ha megcseréled, akkor az 5-ösön lesz a ventid.
Mindkét(!!!) csatlakozón cserélj (apán, anyán is), és akkor ha rádugsz utána vmi más eszközt akkor is jól fog jönni a 12V és az 5V.
Ne várj tőle csodát, csak keringetni fog, nem lesz szélvihar!!! -
#3586 akkor magyarul! :))
melyik szinű kábelt kell kicserélnem és melyik helyen? :) -
#3585 1 db 8-as venti max 2W-ot eszik. Ha világít max még 1W-ot.
A hangja is elmegy, ha a tápcsatlakozóján felcseréled a 12V-ot és az 5V-ot (mindkét végét!!!). Igaz a fordulat is visszaesik, de a lényeg a levegő keringetése a házon belül, nem a "kiporzívózása". :-D -
#3584 thx...nekem is tetszik! -
#3583 Jól néz ki sötétben .
-
#3582 nemtom,nemigazán! lehet a villanyszámlának odab@sz de azzal még nem foglalkozok.amúgy van hangja...
lehet kapni ventiszabályzot?
igaz lehet kiveszem belőle majd... -
#3581 nem idegesít a sok venti? -
#3580 kicsit sok lett a kép -
#3579 nekem hátul a procinál van két 8cm-s világítós! egy a ház oldalába és egy elől ami a winyot is hűti...
ime:
feketeségben
úgye szép? -
stupido #3578 Hát köszönöm mindenkinek a segítséget, bevásároltam az új cuccokat a géphez köztük a videókártyát is (Asus 6600). És mondhatom pöpecül mennek a dolgok :)))
Köszi még1x mindenkinek -
#3577 nah iylen a cucc csak feketében!
amugy a tápon nekem is 2 venti van -
#3576 most már tuti jó lesz!
én gondolkoztam egy házon aerocool
ennek elején van egy 12 cm es asszem meg hátul is egy nagy meg az oldalán is van venti -
Árnyvadász #3575 -Ez nagyon korrekt.
-Nekem hátul van egy venti és elol mégegy. A hátsó 8cm-es, az elso kisebb, az huti a merevlemezeket is. Plussz a táp alján is van egy 8cm-es venti ami szintén kiviszi a meleg levegot.
Tegnap újra 8XS AA-val toltam mindent, eszement állat így a kép minosége, sebességgel meg no gond :) És lekopogom, de ennek a kártyának egyenlore semmi baja. Remélem ez így is marad. -
#3574 a ház hátulján van 2 nagy venti
a tetején és van egy nagy venti
a procin aerocool ht101 es cucc van
é most akarok majd ventis oldallapot venni rá -
Árnyvadász #3573 Nekem alapjáraton ennyi max. terhelés mellett. Gép bekapcs: 45fok, Windows megy egy 10-20 percet: 52 fok, Játszom valami nemnagygépigényut: 58fok, D3, FC meg ilyenek után (HDR, Aniso, AA jelen) 62-65fok, eddigi legtöbb 71fok volt, meg néha 68fok. Szóval húzva ez igen korrekt.
Házadnak milyen hutése van? -
#3572 65 az jó még? -
#3571 örülök is!
itt semmit nem hibázik és nem melegszik.
65 fokos asszem max terhelés mellett -
#3570 sztem ennek örülj.
amúgy meg akad vmi? ;)
meg még annyit, hogy minden kari sztem egyedi húzást illetőleg. amíg nem lesz túl meleg és nem hibázik, addig lehet húzni... -
#3569 szerintetek az aláírásomban lévő karit meddig lehetne húzni??
alapban 350/500
most ultrán megy 400/550 -
#3568 jah az más!
akkor vegyen hozzá alaplapot is :D -
#3567 Csak arra hogy írtad hogy a PCI-E-eshez sem kell nagyobb táp és azért írtam hogy nehogy azt vegyen mert az neki nem lesz jó -
#3566 Nekem Club3D-m van. Nem ajánlom!!!
Alaphelyzetben lassabb az összes többitől és a GPU sem tuningolható valami fényesen(550MHz).
A Leadtek-ről elég sok fikázást hallottam (nem ezen a fórumon).
Az MSI-t mindenki dícséri... -
#3565 Sziasztok!!
Segítségeteket kérem márpedig avval kapcsolatossan hogy most akarok venni egy geforce 6600GT(AGP)! Eddig csak ATI kártyám volt de most már kell egy uj mert jönnek ki a jobbnál jobb gamák és szegény 9600xt már nem nagyon bírja öket, és x800-ra meg nem nagyon van most per pill keret! a középkategóriába meg ugye a 6600 a legjobb(nagy bánatomra)!
a kérdés az hogy melyik gyártókat ajánjátok??
és a lenti konfiggal a CS:S jobban futna 6600GT-vel??(bár normálisan fut HIGH-ba 9600XT-vel) -
#3564 ezt most mért is irtad? -
#3563 Érdekes ez az OpenGL2.0-ás Displacement mapping demo: 1, 2.
Nekem régebben jobban tetszett a mindkét drivert támogató játékokban az OpenGL mód mint a DirectX. Lassan csinálhatna megint valaki egy opengl-es játékot ami érdekel is... -
#3562 Abba sehogy nem megy...