619
Hiszel-s a szellemekben, szellemvilágban?
  • Zero_008
    #619
    Nem, ez igazából úgy működik, hogy a szavaknak van egy jelentése, és ha elkezded valami teljesen más módon használni őket, akkor te vagy a hülye.

    Hozzáteszem, hogy nem csak a "szellem" szóval csinálod ezt, hanem a "tanulmány" szóval is. Azok nem tanulmányok. Legjobb esetben is maximum értekezések, filozofálások, de ha őszinték vagyunk, akkor az "értelmetlen szófosás" a megfelelő kifejezés rá.
  • hiper fizikus
    #618
    A fotelból a legjobb filozofálni. Olvashattad, feketén-fehéren le van írva, hogy hogyan lehet szellemeket csinálni. A szellem szó egy fogalom, attól függ, hogy hogyan értelmezzük a szellemeket. Az én tudományos értelmezésem szerint minden információ, aminek szándékot vagy akaratot feleltethetünk az szellem. A tanulmányaim értelmesek, mert pl. a végtelen automaták, a szótárak konvertálása, a mesterséges lélek, a fizikám, ...stb. nagyszerűek.
  • Zero_008
    #617
    Ennyi energiával már csinálhattál volna valami értelmeset is. Ez a fotelfilozofálgatás hülyeségekről eléggé öncélú és nem vezet sehová. Az meg, hogy mindenre ráerőszakolod a szellem szót, kifejezetten monomániásan ostoba. Már ne is haragudj.
  • hiper fizikus
    #616
    Már megcsináltam ZIP/HTML alakban is: Hogyan csináljunk Szellemeket? - Avagy hogyan lehet a tudósok laboratóriumában Szellemeket megidézni
  • hiper fizikus
    #615
    A szellemek topiknak:
    A szellemekről tudományosan is lehet gondolkodni, akkor ha csak azokat a szellemeket vizsgáljuk, amelyeknek valamilyen értelemben intenciójuk van.
  • hiper fizikus
    #614
    A vámpír autókról halotatok-e?
    ,
  • Ironman2
    #613
    http://www.borsonline.hu/20131212_hatborzongato_szellemet_fotozott_geldof_lanya_
  • Ironman2
    #612
    "Fizikai érzékszervekkel semmiképpen sem érzékelhető, csak szellemi észlelőszervekkel"
    -akkor ennyi
  • hiper fizikus
    #611
    WP/szellem_fogalma
  • Ironman2
    #610
    ez a link cime rendesen,úgy másoltam át!
  • bajgunar
    #609
    hiszelakiertetekben kimaradt egy S betű, de működik.
  • Ironman2
    #608
    Jó kis oldal,csatlakozzatok hívők!:

    https://www.facebook.com/hiszelakiertetekben
  • hiper fizikus
    #607
    Ez valami hasonló mint amikor a boszorkányok sepronyélen repultek, vagy inkább valamiféle gombvillám???
  • zoliapu
    #606
    Én pár éve láttam valamit pirkadatkor, a Bakonyba mentem autóval és egy nő kerékpárral jött felfelé vagy 50 km/h -val egy nagyon durva emelkedőn erőlködés nélkül.
  • hiper fizikus
    #605
    A számítógépes vírusok olyanok mintha szellemek lennének az interneten.
  • Airbus A380
    #604
    igen, semmi bizonyíték nincs rá hogy nem léteznek, a nem hívőknek az az állítása, hogy ők még nem láttak szellemet nem bizonyíték.
  • hiper fizikus
    #603
    A mém elméletben belespekulálható a szellemek is.
  • hiper fizikus
    #602
    A szem pupiláján keresztul jon a kép a szembe, ezért ami a szemgolyón pirosodott halyszálér azt nem látni semenyire sem !!!
  • zoliapu
    #601
    Ha szemed sarkából látsz valami alakzatot félhomályban, az lehet egy hajszálér is a szemgolyón.
  • hiper fizikus
    #600
    A képek alapján nem tudom, de a címe valami ilyesmi volt.
  • zsotesz
    #599
    Ghost , ha erre gondolsz
  • hiper fizikus
    #598
    Volt a tévében egy remek csúcsfilm a szellemekrol. Ki tudja, hogy mi a pontos címe? Látátok-e tík is?

    Arról szólt, hogy egy szerelmespárnak vagy egy fiatal házasoknak meghalt a férfi tagja. Késobb kiderult, hogy álnokul meggyilkolták. Mivel a férfi halott szelleme nem tudott megnyugodni, ezért a túlvilág és az evilág kozott maradt bolyongani. Felkereste a gyilkosait is és a feleségét is. Egy másik ittmaradt szellem a metróról tanítota meg a hogyan továbbra. O azért marat a két világ kozott, mert a metró alá loktk álnokul. A tanultakat felhasználva kísértett a feleségének is és a gyilkosoknak is. Volt benne még egy foszereplo afroamerikai spiritiszta no, aki szeánszokat tartot és belekeveredett a férfi szellemunk mukodésébe. Egyutt hárman megakadájoztak egy újabb gyilkoságot, a bankból pénzt csaltak ki boszúból, ... A végkifejlete az volt, hogy a férfi szellem lehetoséget kapott az újbóli materializálódásra, de a felesége ongyilkos lett, mert szeretet volna találkozni a halot szellemével, vagyis épen elkerulték egymást. A bunosok lelkét pedig valami sotét árnyak viték el a pokolba.
  • hiper fizikus
    #597
    A vallásra az a jellemzo, hogy az anyagi és a szellemi dolgok eredetét az istenekkel magyarázzák. Ugyanis a materializmus az anyagot alapvetonek tekinti, de hogy honnan ered arra nem ad kifogástalan magyarázatot.
  • hiper fizikus
    #596
    Sziasztok!
    Csak anyit szólnák hozzá, hogy van a szellem és az anyag dualizmusa filozófiai nézet. A lélek olyan mint a szellem és a test olyan mint az anyag. Tehát értelmezheto ez a lélek és a test dualizmusa is. A spirizisztákkal csak az a probléma, hogy a lelket vagy a szellemet onállónak feltételezik.
  • Ironman2
    #595
    Ablak nyitva volt? DD
  • Geri98
    #594
    Gondolom már halott ez a topic, de azért csak megosztom egy régi élményemet.

    talán 10 lehettem, amikor egyszer éjszaka felébredtem arra hogy ki kell mennem a wc-re. (valahogy úgy kell elképzelni, hogy ahogy kimész a szobából balra, egy hosszabb, folyosószerű előszoba van, kb. 6-7 méter. A szobával szemben az ősök szobája. Az előszoba túlsó végén pedig balra egy útvonal vezet a konyhába, ami által egy sarok képződik ott. A mosdó, és a wc az előszoba falában van.) Ahogy mentem kifelé hirtelen megálltam és ledermedtem, mert azon a konyha felőli sarkon egy fekete alak nézett rám úgy, hogy félig ugye a fal mögött volt csak a fejét dugta ki, miközben két kezével meg a sarkot fogta. A fekete alakból semmit nem tudtam kivenni, csak azt, hogy férfi alakja van, de se az arcát se a ruházatát nem udtam kivenni. Olyan volt mint ha egy árnyékot látnál csak tudod hogy nem falra vetődött minta mert látszott hogy térbeli volt. Úgy vagy egy 5 másodpercig figyelt felém, (azt hiszem) majd elbújt a fal mögé. Egy 3 másodperc után ismét visszanézett. Majd berohantam a szüleimhez hogy betörő van a házban. (ezaz, hogy először nem szellemre gondoltam hanem betörőre) Majd felkapcsoltuk a villanyokat, és természetesen nem volt senki sem az egész lakásban. Máig sem tudom hogy mit láttam ott.

    Tudom hogy már sokan írtak hasonlókat de velem is ilyesmi történt.

    És bocs a zavaros és hosszú szövegért :D így sikerült a legpontosabbra :)
  • Dj Furry
    #593
    Sziasztok , Blazer55 megoldódott a problémád?
  • bcrics
    #592
    valszeg meg fogsz halni,régen olvastam hoyg akiknek ütött az órájuk azok fura dolgokat látnak/képzelnek és mindenféle illatot éreznek ott ahol egyébként soha,
    Szóval vagy van 1 háziszellemed vagy csak simán érted jöttek a túlvilágról,:)
  • bcrics
    #591
    GhostBusters?
  • colt666
    #590
    Helló mindenki colt vagyok olyan embereket keresek akiket érdekel mindenféle paranormális dolog.. egy kis csapatot akarok összehozni országszerte akikkel össze lehet dolgozni.. mondjuk hogy egy kutató csoportot akarok csinálni.... akit érdekel több infót adok... [email protected]öszi bátran írjatok....
  • Messi940
    #589
    Most lehet nem ide kéne írni de van 1 elég furcsa feeling-em - a mi utcánkban rengetegen halnak meg... Kb. 5 éve 2 munkásra ráömlött 100 kilo száraz homok és belefulladtak,Tavaly előtt levágták az orrát egy 60 éves néninek,Tavaly nyáron fejbeb*szták a szomszédot baltával , és idén a haverom macskája leesett a ház 2.emeletéről és még 1000000 ilyen dolog . Most sírjak , nevessek v egyik sem ?
  • Hajnalcat
    #588
    "Hangkat és hirtelen beugro képeket jönnek mennek az elmémbe"

    Ilyenek nekem is vannak, de általában alvás előtt jönnek be, mikor lazuló állapotban vagyok. Ne aggódj, csupán üzenni akarnak neked az "égiek" és ilyen formában nyílvánítják ki az üzeneteket. Jó dolog néha, mert lehet belőlük tanulni, de néha zavaró is tud lenni, főleg ha már az ember sokat tapasztal ilyet, akkor egy idő után azt hiszi, megőrült, pedig nem. Hogy mit lehet ezek ellen tenni? Jó kérdés....de én már megszoktam és kezdek beletörődni, hogy vannak ilyenek. És ne aggódj, nem őrültél meg! :)
  • Blazer55
    #587
    Hali mindenki . Mostanába fura dolgok történnek velem ! Hangkat és hirtelen beugro képeket jönnek mennek az elmémbe ennek a fura jelenségnek a leigkább megnyilvánuló esete az volt eddig hogy kb 3 hónapja egyik este TV nézés közbe aszt vettem észre hogy valaki figyel egy fekete alakot láttam a szeme sarkába de amint oda néztem sehol senki . kérlek segytseket nagyon félek !
  • Willenbrock
    #586
    Az pedig hogy "előre látta" a halála idejét nem bizonyít semilyen megszálottságot.Közismert hogy a végelgyengülésbe került súlyos betegek gyakran tiszta tudatállapotba kerülnek közvetlenül a haláluk előtt,és megérzik hogy hamarosan meg fognak halni.Ehez nem kell megszállottság.
  • Willenbrock
    #585
    Súlyos idegrendszeri betegsége volt,amit súlyosbított a depresszió és a tudathasadás.A modern pszichiátriai gyógyszerek forradalma akkoriban még épp hogy csak elkezdődött,sok volt a kísérleti szer.A lány egy ingerszegény bigottan vallásos könyezetből került egy nagyvárosba.A serdülőkorban jelentkező idegbetegséget mindez együtt csak súlyosbította.Kényszer gyógykezelésre,kényszertáplálásra lett volna szüksége.Modernebb szerekkel később biztos javult volna az állapota.A szülők és a papok felelősek a kényszergyógykezelés elmulasztásáért.
  • Tomo15
    #584
    Elképzelhető hogy igazad van, mindenesetre itt el tudod/tudjátok olvasni a történetét, ha érdekel:)
  • Willenbrock
    #583
    Jó csaj volt,kár érte.Ezért nem szabad túl sokat templomba járni,a vallási bigottság okozhat ilyen vallási hisztériát.Valahol olvastam hogy az ilyen esetek mikor a beteg azonosul egy beképzelt "démonnal"majdnem mindíg bigottan vallásos környezetben fordul elő.Orvosokra lett volna szüksége nem papokra.
  • Tomo15
    #582
    Nem tudom hogy Ezt hallottátok-e már, de nagyon hátborzongató!
  • tajthy95
    #581
    Willenbrock, mióta 2 éve rányitottam nővéremre, hogy éppen kefél bigfoot-tal, miközben Darth Veder kukkolja őket az ablakon át és a szellemek verekednek az UFO-kkal hogy melyikőjük vigye el őket, azóta nem iszom! XDXD

    Anaid, én nem állítottam, hogy nem léteznek, csak azt, hogy erősen szkeptikus vagyok, nekem ahhoz LÁTNOM/HALLANOM/ÉRZÉKELNEM kell őket! Nem elég nekem a mások által közölt rádióbekapcsolások, lefényképezett alakok, susogó hangok, suttogások stb, valamint drága szellemekkel kommunikálók asztalbillegetős, 3 lábú székkel rajzolgatós mutatványa, engem csakis az győzne meg, ha most idejönne és belevigyorogna a pofámba! Amíg ez nem történik meg, addig én nem fogok hinni bennük!
    És nem gúnyolódok, a történet igaz, tényleg hallottam valamit, de közel sem állítom róla, hogy szellem!
  • Anaid
    #580
    Én tudok esetről, hogy olyan ember találkozott Velük, aki nem is hitt bennük. Szerintem igenis vannak és a "VALÓSÁG" részei.
    Ha pedig bárkinek gúnyolódni van kedve, tegye...