SG\'s first Connection: Miskolc
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"...a lelked apró darabjai lassan helyreállnák, és a zavaros idők, azok az esztendők amik így elvesztek lassan kezdenek elmosódni.\"
\"...a lelked apró darabjai lassan helyreállnák, és a zavaros idők, azok az esztendők amik így elvesztek lassan kezdenek elmosódni.\"
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
egyben jelentem, 1 hét után újra itt
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
érd meg férfiként aztán mondhat akármit Juliska néni + ...
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
Lehetnél 20 éves is, rögtön érettnek gondolna minden picsa. <#idiota>#idiota>
Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

remélem szétesik majd a ház.
Holnap végre péntek!!
milyen szakon is voltál pontosan?
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ki em lékszik már.
de néhány dolog azért még rémlik.
pl
-a minimális energiabefektetés elve. másképpen a kettestõl jobb jegy nincs, csak szebb. volt olyan (sikeres) félévem, ahol asszem 2.07 körül volt az átlagom. mert becsúszott tán egy négyes. megajánlott jegyként.
-"novesszél csöcsöket!" ez volt a válasz (szállóige) arra a kérdésre, hogy mit kellene tennem, ha két hét intenzív tanulás után is kivágott a tanár.
-"10-kor, de 9:30-tól már érdemes próbálkozni!" ez arra a kérdésre volt válasz, hogy: "bazmeg, mikor nyit a roki?" mer mi rendes tanulók voltunk és szorgalmi idõszakban is bejártunk az egyetemre.
-meg ilyenek.
egyébként az elsõ félév nekem is baszott nehéz volt. mert én mindenáron meg akartam érteni amit tanítottak. pl hogy ha végtelensok végtelenül kis számot összeadun, az mért egy konkrét szám. vagy éppen végtelen.
és emlékszem az elsõ alízis (máshol lineális algebra) ZH-ra. egy csomót tanultam. oszt alig lett néhány pontom.
de negyedéves koromra, már úgy mentem vizsgázni, hogy átfutottam az anyagot és kiírtam puskára 5 mintafeladatot. a vizsgán ebbõl négyet kérdeztek csak. maximális pontot értem el. pedig csak annyit fejlõdtem, hogy ki tudtam szûrni, mit kérdezhetnek és mit nem. pl terjedelem, vagy fontosság miatt.
aztán a kapcsolatok, információs források is fejlõdtek.volt, hogy a (tán makroökonómia, vagy mi) vizsgára a tökéletesre kitöltött eredeti tesztsorral ültem be. mert megszereztük, kitöltöttük, mindenki kiírta puskára a válaszokat. kivéve engem. én ráírtam a nevemet.
persze sok ilyen történet van még (pl mikor szigorlat közben nyolc felé hullott szét csörömpölve a tesco-gazdaságos headsett), de azért vannak ellenpéldák is.
amikor valamelyik digitális technika vizsgán olyan feladatok voltak, hogy tervezzen kapcsolást, mely mittudomén mit csinál. megterveztem mindet. szinte nulla pont. mindom a tanárnak, mivanmá?! aszongya nem jók a kapcsolások. mondom oszt mér, nézzük má meg! nézzük. aszongya na. mondom na. így mûködik.
hát õ nem érti. mondom így. hát lehet. a következõ is. a következõ is. aztán kifakadt: értsem már meg, hogy õ most oktatja elõször ezt a tárgyat és mivel nem képes minden áramkör mûködésével órákat tölteni, hogy megértse a mûködését, ezért csak a tankönyvben szereplõ kapcsolási megoldásokat fogadja el. mondom neki: ember az volt a feladat, hogy tervezzen. terveztem. jó is, akkor? hát õ akkor is csak azt tudja elfogadni, mert a többiekkel szemben így igazságos.
ezért a következõ vizsgára kölcsönkértem az "Automatika mérnököknek" címû könyvet. ez volt a legnehezebb vizsgám. mer majd begörcsölt a végére a kezem. mer ez egy kb 500 oldalas könyv. de kimásoltam mindent.
nade sok ihasonló törtéet van még és ha elég kitartó az ember el lehet végezni minden iskolát.
elsõsorban akarni kell.
másodsorban nem árt egy kis szerencse.
oszt innentõl már csak idõ kérdése, hoy mikorra sikerül.
a rendszeres zh pedig azért jó, mert kénytelen vagy a szorgalmi idõszakban is tanulni. am azt jelenti, hogy a vizsgaidõszakban kevesebbet kell.
hidd el, hogy könnyebb így hosszú távon.
Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.
Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.
merõ véletlen volt.