SG\'s first Connection: Miskolc
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én a zöldkártya szigorításról hallottam rémisztõ híreket.
Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
hogy lehuzzák az embereket... 😞

Geri! Hogy is vót, hogy amikor faterod hazaállított "Na fiam, megvan milyen autót fogunk venni!" felkiáltással?
- eredetiségvizsgálat 14300Ft
- vagyonszerzési illeték 15*1300= 19500Ft
- új forgalmi 6000Ft
Ez eddig 39800Ft
Szerencséd (6000Ft), hogy van törzskönyve.
A biztosítást kalkuláld ki magad pl itt, mivel nem tudom az adataidat...
Asszem a súlyadót az fizeti akinek a nevén az adott év január elsején van az autó. (De errõl kérdezd meg a fõjogászt!)
Én ha lehetne üzembentartóival venném. Így csak 6000-be (forgalmi) kerül. Persze azért ez nem ilyen egyszerû.
(ez csak egy példa)
átírás, biztosítás, stb
ennyi ami kell és nem több, köszi szépen elõre is
<érdeklõdtem már sok helyen, kaptam is infokat, de akkor így asszem még okosabb leszek etéren>érdeklõdtem már sok helyen, kaptam is infokat, de akkor így asszem még okosabb leszek etéren>
#10783 na, hát nekem erre egyáltalán nincs lehetõségem és télleg egyelõre csak érdeklõdés irányú a dolog, mert sajnos nem tudom, hogy fognak alakulni a dolgok a közeljövõben, lassan szeretnék teljesen tisztába lenni a dologgal
stpatrick: sms-t megkaptam, de én holnap egész nap nem vok Miskolcon, szal csütörtök lesz jó legközelebb
illetve de, viszont van még egy halom költség:
Gépjármû átiratás és költségei
A tulajdonjogi bejegyzéshez a hatályos jogszabályok szerint az alábbiakra lesz szükségünk:
tulajdonszerzést igazoló okmány (adás-vételi szerzõdés) ill. törzskönyv, ha a jogszabály alapján már rendelkeznie kell az autónak vele
a vevõ részére megkötött kötelezõ felelõsségbiztosítás
elõzetes eredetiségvizsgálat (60 napig érvényes!!!)
személyautó
1400 cm³-ig 14 300 Ft
1401-2000 cm³-ig 15 300 Ft
2001 cm³ felett 16 100 Ft
motorkerékpár
500 cm³-ig 13 000 Ft
500 cm³ felett 14 000 Ft
kis tehergépkocsi
össztömeg: 3,5 t-ig 16 600 Ft
tehergépkocsi
össztömeg: 3,5-7,5 t-ig 17 600 Ft
össztömeg: 7,5 t-tól 18 600 Ft
autóbusz
száll. szem. sz.: 20 fõig 17 700 Ft
száll. szem. sz.: 20 fõ felett 18 700 Ft
mezõgazdasági vontató, lassú jármû
16 600 Ft
pótkocsi
könnyû pótkocsi (lakókocsi): 13 000 Ft
nehéz pótkocsi 14 500 Ft
különleges pótkocsi (felépítménnyel ellátott): 14 500 Ft
forgalmi engedély
vagyonszerzési illeték:
24. § (1) Gépjármû tulajdonjogának megszerzése esetén az illeték mértéke a hajtómotor hengerûrtartalmának minden megkezdett cm³-e után 15 forint, az 1890 cm³-t meghaladó hengerûrtartalmú személygépkocsi és az 500 cm³-t meghaladó hajtómotor lökettérfogatú motorkerékpár esetén minden megkezdett cm³-e után 20 forint. A kizárólag elektromos hajtómotorral ellátott gépjármû esetén az illeték mértéke a hajtómotor teljesítményének minden megkezdett 1 kW-ja után 600 forint. Wankel hajtómotorral üzemelõ gépjármû esetén az illeték mértéke a kamratérfogat minden megkezdett cm³-e után 30 Ft.
(2) Pótkocsi tulajdonjogának megszerzéséért, ha a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege a 2500 kg-ot nem haladja meg, 7 500 forint, minden más esetben 18 000 forint illetéket kell fizetni.
(3) Gépjármû és pótkocsi haszonélvezeti jogának megszerzésekor az (1) és (2) bekezdésben meghatározott illetékeknek a 72. § alkalmazásával számított összegét kell fizetni.
(4) Gépjármû és pótkocsi tulajdonjoga meghatározott hányadának megszerzése esetén - ideértve a haszonélvezeti jog szerzését is - a megszerzett hányadra arányosan esõ illetéket kell fizetni."
személyi igazolvány, meghatalmazás
12 000 Ft eljárási díj (6 000 Ft új forgalmi + 6 000 Ft törzskönyv)
Az átiratást az okmányirodákban lehet elintézni.
Még több infó...
Attól, hogy nem az enyém volt (hanem pl családé) én is sokat jártam pl Trabival, Ladával is.
Szóval kérdezz!
szóval 60ezerér akarsz autót venni?
ezek szerint itt nem sok embernek volt 100k árfekvésben elsõ ótója, hanem jóval fölötte <#pardon1>#pardon1>
(az elsõ róla készült kép)
egyébként én jól viselem, csak otthon vagyok elviselhetetlen.
ma kezdõdik a második fordulós...
Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !