6802
Robogók!!:)
  • Amse
    és azt hogyan lehet visszarakni?:)
    rúgjak bele egy qrvanagyot?
  • fifi
    felakadt a tűszelep
  • Amse
    nah akkor azt mondjátok meg az enyémnek mi a baja:)

előzmény (talán fontos) : sokszor volt olyan, hogy egy kisseb útgyűrődésre rámentem akkor nem húzott a motor semennyire, szóval megállt, de félreállás után elindult újra. néha beragadt a gáz (mint a tempomat).

Aztán egyszer rámentem egy útgyűrődésre és ugyan azt csinálta mint azelőtt (nem húzott). Félreálltam, de nem tudtam elindulni vele mint eddig, mert ha gázt húztam neki akkor egy picit emelte a fordulatot aztán meg ( talán amikor erőt akar már kifejteni ) akkor lefullad.
    Beindul és megy alapjáraton, de ha gázt húzok neki lefullad.
    Mi lehet?
  • chicco
    ha rossz kuplunkgrugó megy bele akkor előfordulhat.Ahoz még én sem mertem nyulni.Nekem van rugókészletem a kipuhoz vettem hogy lehessen hanolni de nemtom hogy kell el@aszni meg nem akarom
  • barret
    Autoknal is elofordul:P Szoke no szindroma.
    Szeretik leegetni a kuplungot indulaskor...
  • barret
    Azert ertheto lett. Nagyjabol ennyi.Ha nem ugrik rendesen indulaskor,es a fordulat megvan,tuti hogy kuplung!
  • chicco
    hú ez nyelvtan karó
  • chicco
    oldaldekli le és a hátsó (kuplung)harang le 1 légkulccsal.Vigyázz meleg lehet.ott van a három pofás ferodol olyan mint 1 fékpofa.Azokat vizsgáld meg.ha fényes huzd fel picitegyenletessen.
  • chr1s
    Bocs nem pontosan értelek, de ez vszínű az én hibám, eléggé hiányosak az ismereteim.
    ferrodol lapka? Azt nem tudom mi. Ha el tudnád magyarázni akkor megpróbálom megcsiszolni... Inkább, mint hogy költsek rá...
  • barret
    Esetleg a kuplung ferrodol lapkai kiuvegesedtek...
    Ez ilyenkor elofordulhat...Es ettol kevesbe ugrik a moci indulasnal.
    Ha ez a gond akkor csere,vagy megcsiszolod oket kicsit.
  • chr1s
    Szóval ezt a mocit vettem:
    link
    link
    Vmelyik nap volt vele egy kis para: éppen mostam a robit, odajött egy csávó kérdezősködni róla...
    beindítotttam, erre ő pofátlanul ráhúzott a gázra. Hatalmas csattanás, mivel nem tudtam mi volt az, elkezdtem én is túráztati, aztán nyél gáz egy két másodpercig és kuss. Vagyis leállt a moci. Megnéztem a hátulját mi van vele, hát rajta volt a keréken a vastag lánc... Persze nem indult újra sehogy.
    Mint kiderült csak a gyertya volt szar, ezt megtudtam miután szétkaptam a karbit, mivel vízre gyanakodtam. Azóta nem úgy indul ahogy kellene, nem kezt úgy húzni induláskor, mintha megcsúszna belül valami fullgázos indulásnál. Már előtte is hallottam valami kopogást a variátor felől. lehet hogy az tönkre ment?
    Valaminek le kellett gyilkolódnia hogy nem indult el a kerék nem?
  • barret
    Hoppa :D
  • barret
    Hoppa :D
  • barret
    Na itt aztan van mit nezegetni!!!
  • chr1s
    Ááá! Azt fogom tenni, h lerakom az A korlátlant, ez meg megmarad 50-es robinak. Nem ér annyit, h 360E-ért legyen egy 125ös mocim. Akkor inkább veszek valami 400ast drágábban...
  • Zetorg
    nem tudom
  • chr1s
    Tényleg és ha nem tudja igazolni, hogy befizette, akkor feljelenthetem éerte? Vagyis szóban kötelezhetem rá, mert ha nem... ??? Mert ott a neve a papíron meg minden...
  • Zetorg
    :\

menj be a hivatalba a papírokkal és kérdezd meg, hogy mi van vele
  • chr1s
    nagymotorként hozták be, legalábbis a papírjai azok, csak nem csempészték...
  • Zetorg
    ha az, aki behozta a motort kifizette a reg adót, akkor neked nem kell fizetni...
    persze ez csak akkor lehet, ha nagymotorként hozták be.
  • chr1s
    Komolyan szinte alig hiszem el. Ezt a rohadt országot! SYSTEM OF A DOWN!!!
  • chr1s
    kösz az infot. ...és semmit nem jelent az, hogy olasz forgalmim van hozzá, meg olyan papír h ki lett vonva a forgalomból, meg olasz adás-vételi? Szal ezzel nem olcsóbb vagy vmi? Csak azért, mert nem egy jött-ment motor, hanem teljesen legal múltja van.
  • Zetorg
    A 2006. január 1-től motorkerékpárokra érvényes regisztrációs adótáblázat

80 cm³-ig 15 000
    81-125 cm³-ig 70 000
    126-500 cm³-ig 100 000
    501-900 cm³-ig 135 000
    901 cm³-től 175 000

és ez csak a reg adó!
    kell még vizsgáztatni, nevedre iratni, biztosítást kötni + egyéb, amit nem tudok :)
  • chr1s
    sorry, sokszor elfelejtek a "válasz"ra rányomni
  • chr1s
    Én is olvasom a fórumot, és sztem az a büntetés miatt annyi. Biztos nem kerül 140E-be. A bejelentés párezer, a rendszám meg a vizsgáztatás lehet húzós, de az sem annyi, h 140be kerüljön. Vagy tévedek?
  • Zetorg
    valaki nem tud esetleg MC3-as NRG-hez gyújtáskapcsoló bekötési rajzot?
  • Zetorg
    elvitték a runnert 260-é :)

reggel hozom a dna-t :))))))))
  • barret
    Üzembe helyezes:#1159.hozzaszolas.
  • chr1s
    Már megint korán panaszkodok...
    Az egyik barátnőmmel megirattam. Egy csaj jobban beadja(ha gáz lenne), hogy ő sem tudta mekkora stb... Ha komolyan írtad, akkor meg kösz szépen :) De még most sem tudom mit akarok, letegyem az A-t, helyeztessem forgalomba a mocit, v B-s jogsi 50-es papírral. Drága a rendszám + vizsga?
  • OrioN the S
    gyere ide :D
  • chr1s
    Egyik haver sem akar nekem 50 es papírokkal megírni egy adás-vételit. Lehet belőle bajuk?
  • OrioN the S
    :) akkor én naon nemtok neki ellenálni :) 14 évesen mondta mazt ,hogy fosok a yardokra és azóta mindenhova motorral
  • chr1s
    Egyáltalán nem vok bátor, csak a kísértés óriási, és nem tudok neki ellenállni.
  • Zetorg
    bátor vagy
  • OrioN the S
    jah
  • chr1s
    Komoly? Akkor nem várok tőle többet.
  • OrioN the S
    enyém 50-es és 120 ig van órázva :) 180-as Runner is 160-ig volt órázva oszt 130-at ment ....
  • chr1s
    Teccik, csak nem tom mér nem megy kb. 110-nél többet. Most találtam egy 400 m hosszú egyenest amin végre kihajthattam. Ha 160-ig van órázva legalább a 130-at vinnie kéne nem? Meg nagyon parázok, mert nincs jogsim semmire, se biztosítás, ráadásul még 50-es adás-vételim sincs, csak a 125-ös. Tuti magas bírság + jogsieltiltás.
  • OrioN the S
    MI? :D Most mégse teccik? :o
  • chr1s
    Megvetteeeem! Az SR 125-öt. Metálszürke, 2000-es, 18700 KM (kicsit sok), léghűtés. Sokkal nagyobb az F12-nél
    így a liftezés felejtő, 235E-ért sikerült elhoznom, sajnos az Aeroxot már eladták így ez maradt. Az a bajom, hogy letilt pont száznál. 90ről 100ra már alig gyorsul. Lehet hogy csak gyenge már a blokk, azt mondták Piaggio blokkos, van ilyen egyáltalán 125ösben? Remélem nem Suzuki, mert akkor beszoptam (és 250E-ért ELaDó!). Megmagyarázta hogy szuziblokk csak újabb
    Di Tech mocikba van bla...bla... Ez igaz? Ebbe nem lehet? Valami chiptuning segít azon a végsebességen? Végülis ma majdnem kiállt kerékre, csak úgy segítség nélkül, szal sztem csak jó a blokk nem?