6802
Robogók!!:)
  • pszihopata
    Egy két évet állt f-15-nél simán előfordulhat hogy megragad a vízpumpa pl.Egy műanyag kerék viszi át a hajtást,ami az első rugásnál eltörik ha szorul a vízpumpatengely.
    Leteszi a tulaj hibátlanul,majd 2 év múlva nagy nehezen beindítja,szépen működik,és megy vele mondjuk 2 kilómétert.Egy berohadt vízpumpával simán kibír akár 3-4 kilómétert is.
    Meghírdeti,eladja.Az új tulaj persze kipróbálta és elkezd vele motorozgatni,látszólag hibátlanul működik,persze csak az első hosszabb útnál derül ki hogy gond van,mert szétég benne minden.

-ilyenkor persze az eladó a geci.

Ha valaki vesz egy használt motort 5 perc járatás után érdemes megfogni a hűtőt,mert annak melegnek kell lennie.

Egy mozdulat,aki meg nem képes/hajlandó ilyenekre az vegyen újat!
  • pszihopata
    'vagy nem melegítetted be "

Visszanéztem,de csak jól olvastam!

Amúgy hol írta hogy azon polini volt?
  • oneal1
    a pollini henger miatt...

ha nem járatod az elején akkor rá lehet cseszni
  • pszihopata
    A 2-ütemű motorokat mióta kell bemelegíteni?
  • oneal1
    akkor jól kipróbálhattad hallod, ha kipróbálod és megrángatod neki rendesen akkor nem lehet semmi baja ami 2 héten belül kijön... szval próbakor figyelni kell mindenre. ennyi...

amúgy akkor neked a dugattyú állt be tuti, vagy nem melegítetted be rendesen vagy ilyemi.
  • oneal1
    hát akkor nevessél csak baszki:D:D
  • pszihopata
    Én vettem tavasszal egy 99'-es robogót 60 kilóméterrel.

Persze az egész üzemanyagrendszere el volt dugulva a tanktól a karbóig.

Ez van mikor 9 évet áll valami.
  • pszihopata
    'Nem lehetett megcsinálni"

-ilyen nem létezik,csak rossz szerelő!
  • ztahity
    Ismerős ez a két évet állt a motor téma! :D Bocs de ezen nevetnem kell! Vettem még egy éve egy malaguti f15-öt, amire majdnem ugyan ezt mondták, és 2 héttel a vétel után menetközben leállt és be sem indult! Akármit cseréltek rajta nem lehetett megcsinálni (ezt mondták)!
  • oneal1
    aha

volt 2 év mikor elő sem volt véve mert alig voltam itthon, most szintén ez lenne az egyetem miatt.
  • barret
    7 ev alatt 5700 kilometer? :P
  • oneal1
    eladó a mocim, ha érdekel valakit írjon.

Yamaha aerox Biaggi replika.
    2001 es 5700 km el.
    Pollini tuning 70 ccm.
    Minden baba rajta, sérülésmentes.
  • barret
    Nem kell rá oldalsztender :P
  • Sawyer2
    És a 3 kerekű robogókról mik a vélemények?Gilera Fuoco 500
  • BECKHAM7
    Ezt ajánlom!neked is és daf xf-nek is!
  • pszihopata
    Én mit is írtam?

-'A leonardó,hexagon stb. na ott már igencsak 'kilóg a lóláb'! "/2775/

'A leonardó szart sem ér a piacon mert még a leghülyébb rendőr is kiszúrja hogy nagymotor.
    Ha rendszámos,akkor meg macerás papirozgatni-műszakiztatni,és a legtöbb robogósnak úgysincs motorjogsija. "/2725/

Olvasgatsz is néha

/Az más kérdés,hogy nem a légszűrő miatt/
  • ronso
    Itt ugylátom mindig csak 1 embernek van igaza..De zért megnézném meddig mennél itt Budaörsön a Leonardóddal kisebb légszürövel és matricaszettel.Szerintem 3 sarokig aztán már a jardkocsiban csücsükélnél.Én tapasztalatokat irtam le.AZért mert nem robogóznak a rendörök"bár nálunk igen" attól még nem, hülyék.
  • bp
  • zotya10002
    Sziasztok!!Malaguti f12-höz kellene nekem oldalsztender!Ha esetleg valakinek van eladó megvenném!!

Üdv Zotya
  • pszihopata
    Ha már a légszűrőnél tartunk 5000-ért kell venni egy sportlégszűrőt,meg egy 50-es matricaszettet,aztán kész.

Egy speddfight 100 v. neos 100-on tök ugyanaz a légszűrő mint az 50-esen!Meg még 20 másik tipuson is!
  • pszihopata
    A leonardó 125/150/ légszűrője kisebb mint sok 50-esé!

Viszont a kymco grand dink 50,v. a peugeot elyseo 50-est minden rendőr nagymotornak nézi.

'a rendörök pontosan tisztában vannak vele,hogy nagymotor"

-Amelyik rendőr nem robogózik annak fingja sincsen mi micsoda.
  • ronso
    Ha már igy beszélgettek a Leonardorol,akkor elmondom,hogy a rendörök pontosan tisztában vannak vele,hogy nagymotor ugyanis elég ha meglátja a légszürö nagyságát.Meghát nem olyan hülyék amiknek látszanak.A runner 125 ös is olyan mint az 50-es kinézetre,de ott is nagy a légszürö.Ezt a kollégám "aki közlekedési rendör volt 10 évig" mondta.Ennyit tudok.
  • daf xf
    Hát ha tzr-t akarsz venni akkor ahoz mégy gyüjtsél be vagy 6 simsont és add elöket mert azok használtan is olyan 400-500 körül mozognak.
    újonnan meg hát na azt inkább nemis irom:D
    Énis nagy motorvásárlás elött állok nemutdom h. aprilia Rs50 vagy valami robogot vegyek:S
  • tigeroo
    mer' most cserélném le a 2 simsonomat és lenne rá kb. 150ezrem kb. (vagy csere)
  • tigeroo
    tudtok mondani jó árban lévő váltós kismotort? (mint yamaha DT50 vagy TZR stb)
  • bp
    "Általában a rendőrők nem igazán szeretik ezt,mert ha kiderül hogy mégis kismotor,akkor az neki gáz."

Nem gáz, pontosan megfelel egy rutin-ellenőrzésnek. Jogszabály szerint bármikor megteheti, az más kérdés, hogy nincs rá kapacitás...

"megnézi a kipufogot, meghallgatja a hangját, és már irja is a csekket.."
    Szép baleset lenne... Maradjunk annyiban sebességmérő nélkül hiába látja a rendőr a saját autójában, hogy te 50-es táblánál 110-el téped a gépnek, ettől még nem bírságolhat meg. Megállíthat, ellenőrizhet, nézhet csúnyán és figyelmeztethet szóban mert gyorsan mentél........de azért meg nem bírságolhat. Szóval olyan nincs, hogy szerintem, a törvény szerint ilyen esetekben a szubjektivitást ki kell zárni!
  • pszihopata
    Nem ilyen egyszerű!

Feljelenthet,hogy rendszám nélküli,de arra kötelezett gépjárművel vettél részt a forgalomban,és berendelhet műszaki szemlére,ahol egy kpm-től kirendelt emberke megvizsgálja a motort,és eldönti hogy ez igaz-e.

Amennyiben a szakértői vélemény szerint az nagymotor,akkor kemény bünti van,pláne ha még jogsi sincsen.

Általában a rendőrők nem igazán szeretik ezt,mert ha kiderül hogy mégis kismotor,akkor az neki gáz.
    Inkább figyelmeztetnek-fenyegetőznek,de ha valakire rászálltak a helyi erők,az sokáig úgysem hajthatja a gépet.

Egy neo's 100 v. speedfight 100 stb. ami kasznira ugyanaz mint az 50-es társa az egy normális vezetővel 2011-ig biztosan megússza,és ahogy ismerem a hatóságokat úgyis csúsznak pár évet.

A leonardó,hexagon stb. na ott már igencsak 'kilóg a lóláb'!
  • RIZLA
    megnézi a kipufogot, meghallgatja a hangját, és már irja is a csekket ..........
  • daf xf
    Az eredeti papirjai megvannak az biztos.Mert leakarta a srác is vizsgáztatni de végül nemtette mert nemad ki érte pénzt aztmondta.
    Nemtom ha normálisan közlekedek vele csak nem baszogatnak talán:D
    Amúgy nagyon köszi a felvilágosítást.
  • bp
    Csak eredeti papírokkal vegyél 50ccm-től nagyobb motort. Ne a rendőrtől félj (amúgy a bírság sem jó) hanem a közeledő szabályoktól, hiszen talán már jövőre elkezdik a rendszámozást. Ha kiderül a műszaki ellenőrzés során, hogy nem smkp, akkor HA MEGVANNAK a papírjaid amivel forgalomba helyezheted, akkor köteleznek rá, amúgy meg elveszik. Rendszámos robogóval jogsi hiányában kiemelt szabálysértés (max 100.000-ig büntethető)
    A Schengeni egyezmény értelmében nemzetközi körözési módszerek vannak, tehát ha bejelentették a robogót külföldön, hogy ellopták és itt megfognak, akkor hiába vagy jóhiszemű vásárló: se pénz - se motor.
    Sokan fognak szenvedni majd akkor, szerintem rengeteg külföldi robogó landol nálunk (is) ami lopott.
  • daf xf
    SZiasztok!
    Azt szeretném kérdezni hogy valameikötök nemjárt már úgy hogy mondjuk volt egy 150cc is robogója ami nem rendszámos volt tehát segédmotor és megfogták a rendörök?
    ha megfognak elveszik a jogsit is vagy csak megbüntetnek?
    Mert most szeretnék venni egy aprilia Leonardo 150cc-t 50es papiral.
    Sok ilyen szaladgál az úton nemtom mennyire lehet felünö vagy hogyvan.
  • pszihopata
    A keeway-ek alapjárati gondja legtöbbször összefügg a teljesítményhiánnyal is.

A gyenge kompresszió,kiegyensúlyozatlan főtengely-ami felemészti az energiát és hamar kikészítí a csapágyakat,pontatlan öntvényház,igen rossz minőségű edzések és acél.
    A dugattyúgyűrűk pár ezer kilóméter alatt teljesen kilágyulnak.
    A szívócsonkgumi gagyi anyagból készül,rugalmatlan így könnyen 'falsch'-ot szív a motor.

A kontrasztrugó viccesen hamar,sokszor 1000km után kilágyul,ezért az amúgy is gyengécske motor,alacsony fordulaton kínlódik.

A műanyagidomok tejfölösdobozszerűek,repednek törnek,a fényezés 2 év alatt teljesen kifakul.

Volt olyan keeway amin 900 kilóméternél elszakadt a gázbowden,letört a sztender,és gyárilag nem volt töltés.

Ilyenre aztán érdemes 17-es karbót venni!

/pláne hogy a karbócsere minimum 2.de inkább 3. lépcsős tunning-ezzel indítani?/
  • pszihopata
    Látom megint feleslegesen irogattam!
  • ztahity
    azt írja az oldal, hogy jó 50-es hengerhez is!
  • ztahity
    Köszi a választ! Nem én szerelem be, csak a lényeg az lenne,hogy ne keljen sokat várni az alkatrész miatt a szervizelésre, ezért én előbb szeretném beszerezni azt ami hozzá való. Tudnál mondani egy hozzá megfelelő karburátort?
  • pszihopata
    Minnél nagyobb torokátmérőjű karbit teszel rá,annál jobban lecsökken az áramlási sebesség a torokban!
    Ha most ingadozik,akkor nagyobb karbival még rosszabb lesz!

Ez nem úgy működik,hogy bármire bármit fel lehet tenni,nagyobb karbihoz más henger-kipufogó-elektronika-hajtásbeállítás kell,rendesen összehangolva,amivel el lehet szórakozni napokat mire normálisan megy.

Csak az álljon ilyennek neki,akinek megvan a képzettsége hozzá!

• ztahity
    Addig is, amíg a Keeway van, vennék bele egy jobb karbit, mert az alapjárat ugrál és talán jobban is menne tőle. Szerintetek ez jó bele? DellOrto PHVA 17,5 TS porlasztó. Segítséget előre is köszönöm!
  • pszihopata
    Ha jó állapotú,és nem injektoros,akkor az sr is és a runner/nrg is jó.

Én speciel a piaggio-kat szívesebben javítom,mert az sr-eket nehezebb szerelni.Az sr-ek nem is tetszettek soha.

Arról nem beszélve,hogy útálom ha egy gyártó /aprilia/nem képes maga blokkot gyártani,hanem mástól veszi./minarelli-yamaha/v./morini-suzuki/
  • ztahity
    Nézegettem őket a csiki-begében és a runner jobban tetszik. Ezért is választom inkább azt. Kicsit magas az ára, de a minőséget meg kell fizetni!
  • ronso
    Nem azt mondtam,hogy vegyél Runnert,csak a blokk miatt irtam. NRG is jó,ugyanaz a blokk.Kollégámnak is az van,és isteniti,versenyezni szoktunk és jól megy neki.A másik barátomnak meg Aprilia sr-je van,de állandóan bajlódik vele.Nem tudom,én a piaggo blokkra szavazok.