77
-
#77 Most kiről is van szó pontosan? Mondjuk az asszimilál szóból a Borg név ugrik be. De ha asszimilélná azokat akik inkább az NV-hez húznak már ő is ott tartana, szóval simán csak gyilkolja az elmét. -
#74 Ez most nem jött be!
Ha van egy fölösleges 400W-os tápod hidald benne át a rövidzárvédelmet, kösd össze a sárgát a feketével és meglátod, hogy nem fog szétolvadni, mert a tekercsben sokkal előbb olvad meg egy szál! -
#73 Asus is az.... Elég ha csak a car optikai termékvonalára gondolunk...
Azon kívül az alaplapjai sem azok az ÜberKirály-BestBuy termékek mostanság.
Megjegyzem szomorú is vagyok emiatt...
Az utolsó jó vételem tőlük egy 40x-es CDRom volt..
A két tápcsati.
Két áramgenerátor részt (stabilizált táp) tartalmaz a kártya.
Nagyobb áramerősségre és stabilabb villanyra van szüksége a kártyának.
Precíziós elektronikáknál megszokott az ilyesmi.
-
#72 Ebben a helyzetben teljesen mind1, hogy egy vagy két csatlakozóval vezeted rá. Esetleg annyi az előny, hogy a párhuzamosság miatt az áram eloszlik, és nem használódik annyira a madzag... ;-)
De én is inkább a több tápos rendszerben látom ennek előnyét, mikor két tápegység van a gépedben, és így a teljesítmény megosztható...
A vezeték elégése nem a teljesítménytől függ, hanem az áram nagyságától. Ergo hiába van egy 1000 W-os tápod, ha azt az 1000 W-t 2000 V-os feszültség mellett szolgáltatja, hiszen az "csak" 0,5 A áramerősséget produkál... Ami ugyan nem kevés... ;-)
De valóban a rövidzár védelem miatt nincs gond. :-) -
#71 Te vagy a tudatlan, vagy csak nem olvastál vissza a kérdésemig, tehát mégegyszer: Nem mindegy, hogy a teljesítményét egyetlen csatlakozón, vagy azonos vezetéken lévő több csatlakozón veszi? Merthogy pl egy vezeték két csatiját dugja rá az ember, de sztem az sem más tészta, ha két külön tápkábelt dugsz rá, mert egy helyről jönnek... -
#69 Gondolom elég ha csak 1 tápcsatlakozót dugsz be. (egyszer én is kihúztam az 1-emet és semmi változás, nem melegedett az AGP, nem fagyott, stb.) Hisz ha egy 450W-os tápot rövidre zársz még akkor sem képes szétolvasztani a tápkábelt! A 2 tápcsatlakozó talán csak egy ajándék/dísz, hogy ha valakinek már van 2 tápja (gondolom a jövőre ijesmit jósolnak valakik, valahol, valamiért) akkor megoszthasd a két táp közt a fogyasztást.
Vagy Pl. nekem is van a szekrényemben egy 300W-os táp, ha lerakom a gép mellé a földre, és rádugom a videókártyára már lessz is mire használnom ha mégis megeszi a 3-400W-ját. (márha lessz rá pénzem augusztusban, de remélem) -
John Wayne #67 Hát, szerintem mind a kettő csal valamennyit..
Személy szerint az ATInál nagyon unszinpatikus, hogy átláthatatlan jelölésrendszerrel mindenféle butított szart sóz rád. Méghozzá úgy, hogy egyik kártyában letilt ezt-azt, és azt megveheted olcsóbban, a másikban nem, azt drágábban, előállítani ugyanannyiba került. Ez van. Néha már elgondolkodom, hogy nem kellene inkább konzolon nyomni a lopott gámákat. -
#66 Ja, és sugározni fogok a boldogságtól ;) -
sniper #65 Leviszed a gepet Paksara es megkered az eromuvet hogy dugjak mar be neked a masik veget a reaktorba. :) -
#63 ez tenyleg igyvan :( csupan nuansznyi kulonbsegek vannak ... :)
egy ilyenre probaltam alant utalni ;) -
#62 " világ legnagyobb szerződéses chipgyártó cége, a TSMC "
Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy ugyanmár milyen lehetett a jelen esetben TSMC a megalakítása után, mikor még egy ismeretlen kis cégecske volt :)
Más: Az NV4x-nél mi a rákért van két tápcsati???? És hogyan lehet csatlakoztatni? Mert ezek szerint az egy vezetéken lévő két csatlakozó nem lesz jó szvsz, vagy alapkövetelmény lesz a dupla tápegység a gépekben? Na ezt magyarázzátok el nekem csíkos hátú kismalacnak! -
sniper #61 Aztan lehet hogy az osszes tulaja ferdeszemu, fasztuggya. -
sniper #60 Egyik se korrektebb, mind2 ott basz at ahol tud. -
#58 par kerdes:
-csalt vagy nem csalt az nvidia ?
-azota elismerte a csalast vagy optimalizacionak nevezte?
-ossze merned hasonlitani a ket ceg altal 4x AA-nak nevezett kepjavito effektet?
-csalt az ATI ?
-miutan csaltak a q3 tesztekben, elismertek/eltavolitottak vagy tovabb csinaljak es optimalizacionak titulaljak?
-melyik ceg korrektebb PUSZTAN FENTIEK alapjan ? :)
A tobbi dolog masodrangu a felveteseddel kapcsolatban
-
#57 Nem személyszerint rád gondoltam, csak nem egy helyen láttam már ilyet :)
Mert ennyi erővel az ATI sem kanadai, és akkor már tényleg semmi értelme azon vitatkozni, ki a kommerszebb ;) -
#56 Szerintem hagyjuk, mert nem én kezdtem, csak hülyeséggel válaszoltam a baromságra, hogy azzal döntsem meg.
De így van ahogy írod! Minden tajvani, de nincs azzal semmi baj. -
#55 A vállalatok hovatartozása erősen a székhelytől függ, tudtommal.
Ennyi erővel, aki a TSMC-vel vagy az UMC-vel készíttet chippeket, az mind tajvani? Na ne már.
De tudtommal most az IBM fogja az nV chippeket ontani magából, akkor újra amerikai lesz? -
#54 Nem a vállalat székheléről, hanem konkrétan a sorozatgyártmány chipeket készítő cég kihelyezett gyártósorairól. -
#53 Az nV fanok azt sem tudják honnan való az nVidia?
Röhej, tajvani, mi :)))))
Olyan amerikai, mint a roszseb, aki nekem nem hisz, legalább a www.nvidia.com-ot olvasgassa:
"NVIDIA is headquartered in Santa Clara, California and employs more than 1,700 people worldwide. " -
#52 De ezért nem fog késni. -
#50 A tajvaniak szorgos kis emberkék akik fél ujjukat képesek levágni ha elkésnek a munkahelyükről. A kanadaiak meg nagy sörvedelő népség. Akkor mejikkel éri meg dolgoztatni, ha az első olcsóbb is. De ez amúgy is hülyeség, hisz mindent tajvanban dobanak össze ahogy #48 is megmondta. -
#49 Szerintem cikkíróra gondolt. De lessz ott mindkettő. -
sniper #47 Az ASUS is tajvani, akkor az is kommersz gagyi? Csalni meg mind az ATI, mind az Nvidia szokott, ebben egyik se jobb. -
sniper #46 A jatekok nem gyarto szerint valogatnak, hanem API szerint. Az Nvidia OpenGLben jobb, az ATI meg D3Dben, ennyi. -
sniper #45 Sztm gyartani mindenkepp 16 pipeosat gyartottak volna az nvidia nelkul is, csak felretettek volna a jokat egy kesobbi "advanced" verzionak, a selejtet meg eladtak volna most 8-12 pipeos mezeinek. Most kenytelenek lesznek a minosegi peldanyokat is eladni. :) -
sniper #44 Az csak nekunk jo, mert ha az ATI nem szarik be, a 8 pipeosat kapod annyiert mint igy a 16osat. -
Zsoltee_a_bator #42 5: Igényes és ésszerű: a specifikációk és a teszteredmények alapján választja ki az igényeinek legmegfelelőbb kártyát, mindegy, hogy melyik gyártótól, de NEM mindegy, hogy mennyibe kerül. -
#41 Mármint vki a fórumból, ilyenre gondoltál? Nem SG-s cikkíróra. -
#40 Már miért lenne rossz?
Amíg megosztottak vagyunk, addig egyik cég se megy csődbe, márpedig a verseny a fogyasztóknak mindig csakis jó lehet... -
#36 Nekem meg csak április/szeptember körül, úgyhogy sietni kéne ezzel a képkialakítással. -
#34 De reméljük lessz még mit finomítgatni az NV40-en is. Mert nem akarok logót váltani, sokáig tartott megcsináltatni. -
#32 Nem hiába.
Kár volt még temetni a nVidiát. A Geforce FX egy apró botlás volt csak a részéről. Mindenki léphet néha rosszakat.
ATI a 9800-zal csatát nyert. De a háború kimenetét nem tudja egyetlen egy csata befolyásolni. -
#19 Hát kb!
Bele volt építve eddig is az "újdonság"! Magyarul a vásárló KIFIZETTE a speckót eddig is DE NEM használhatta!
Ez elég f@szság!
Hasonlít az Intelhez... -
Kain #15 Hahahahaha. Na persze. És ha mondjuk megduplázza az árait az ATI, akkor hányan fogják megvenni a kártyáikat? Elárulom: sokkal kevesebben. És ezt nem akarják megkockáztatni. Ja, meg dupla áraknál újabb gyártók szállnának be a piacra, amit az ATI nem nagyon szeretne...
-
#14 Na most van az a pillanat, amikor azt mondom, hogy június elején megnézem, hogy az aktuális terjesítménytesztek alapján melyik piacon kapható kártya a legdurvább teljesítményben, és életemben elöször megveszem a megjelenéskor az éppen aktuálisan legdurvább kártyát :-) -
#12 Szerintem 'csússz' csak vissza a saját dimenziódba a TV2 élé sliders-et nézni. (ha már kötekszünk) De ezt nem gyűlölködésnek szántam, csak a cikkből idéztem.
Amúgy az áraktól nem kell félni, marad még egyéb gyártó is aki adott helyzetben képes lehet felemelkedni, főleg miután az egekebe szöktek az árak 1 fél évre. -
#11 Beletervezünk 16 pipet a gpuba, aztán először csak 12-t aktiválunk, majd ha mindenki megvette a kártyánkat 500 dollárért, akkor aktiváljuk a maradék 4-et is. Így a n00boknak megint meg kell venniük 500 dollárért, mwhaahaha!
kb. ez lehetett ATi terve. kezdenek elkurvulni, mint az intel (HT, 64bit későbbi engedélyezése).. -
GABOR16 #9 Nemlene jó az senkinek ha bármelyik is kiesne a versenyből, akárhogy is akarjátok.
Ugyanis ha valaki kiesik az árak az egekbe fognak szökni!!!!! -
nenad #8 az nagyon nagy beeges lenne az nv-nek. -
#6 "ne gyülölködj az nvidiat ugy tapossák majd el mint egy kis hangyát"
én is ezt várom, hogy eltapossák, hisz akkor csak egy cég diktálja az árakat és az sliders szerint nekünk jó a vásárlóknak...