13
  • mir
    gondolom számodra a világot váltanám meg, ha elmagyaráznám, mi is az a két-kulcsos titkosítás, vagy hogy mennyi idő is egy 128bites(visszafordítható) kódot visszafejteni...
  • mrzool
    "Ami invertálható módszer, az ma már nem titkosítás."

Az OTP is invertálható (elvégre sima XOR), mégis az az egyetlen, matematikailag és információelméletileg is bizonyítottan tökéletes titkosítási algoritmus.
  • Pepito
    A dolog már csak azért is süket, mert azt sugallja, hogy a dolog csak képek védelmére használható. Mintha nem is volna mindegy, hogy mi látszik egy egyébként titkosított képen.
    (Ugyanakkor pedig megőrzi a képformátumot, hogy láthassuk a zazát.) Hát, ez vicc.
  • Pepito
    "...ezért maga a titkosítás nem invertálható..."

Értunk magyarul, kollégák?

~~~~~~
    Olyan ez mint a PGP, meg egyéb nyilvános kulcsú titkosítások, csak a kulcsgenerálást és szétosztást nem egy szervezet végzi, hanem hazilag barkacsolnak kulcsokat bio-alapon.

Szerintem halott ötlet.
  • rolika
    csak éppen rosszul fogalmaz: szerintem ha valaki visszafordíthatalanul elkódol egy infót, akkor az nem jó semmire :)
  • rolika
    sorry, de "a mások számára talán haszontalan, de a számunkra mindenképpen fontos információkat" nem is olyan fontos védeni... :)
  • mir
    látom a kriptográfiai tudásod egy az egyben a SGről származik...
  • [HUN]PAStheLoD
    igen eddig jó .. aztán L vesszük az egyik USB-s kártyát .. vagy egyszerűen lemásoljuk aztán szimuláljuk, akkor még fel se tűnik .. szal megint feltalálták a spanyol viaszt :P
  • Csatti
    Látszik, hogy hű vagy a nevedhez. Nehogy már sarki pistike kössön bele egy szakemberbe. Ha képesek voltak létre hozni egy ilyen rendszert akkor szerintem a prof tudja is, hogy miről beszél.