34
  • mir
    #34
    ha az IBM valamicske kis jelét mutatná, hogy desktopra akarja vinni a linuxot ok, de annyira nem akarja, hogy még csak nem is szállít asztali gépeket linuxal.
  • CAD
    #33
    Pontosan tudtad mire celzok, felesleges volt belekotni az elo faba csak hogy irhass valamit, na mind1.
  • Pheel
    #32
    Összesen annyi a gondom, hogy előbb át kellene gondolni, hogy mivel is viccelünk valójában, és csak aztán viccelni. Jól van, én is túllihegtem, elismerem, de amit mondok, akkor is áll.
  • Laci73
    #31
    Köszönöm Mir, de szerintem Pheel is csak dühös volt :)
  • Laci73
    #30
    Egy haldokló, önpusztító faj - az emberiség - egyede vagyok, hogyan is tudnék másképp gondolkodni?

  • mir
    #29
    na azért ez már túlzás. hadd lehessen már smiley nélkül is viccelni jó?
    amúgy meg mi bajod azzal, hogy valaki sztálin bácsi propagandáját emlegeti, és viccelődik vele?
    két román öregember beszélget:
    -ejj.. megint nincs áram, nem tudok majd olvasni este.
    -bezzeg a mi jó öreg csaucseszkunk(nem tudom a pontos írását, sorry) idejében... emlékszel? még a kerítésbe is jutott bőven!
    ismerős a vicc? akkor én is egy fasz vagyok? azt hiszem, inkább leszek fasz, és cserébe én smiley nélkül is írhatok viccet, és utalhatok(rajtad kívül mindenki számára teljesen egyértelműen vicces keretek között) sztálin progpagandagépezetére.
  • Pheel
    #28
    Szerintem nem jelentettem ki, hogy kit kell agyonverni, de attól te még egy elég beteg gondolkodású ember lehetsz.

    És nem, nem tudom, hogy poén volt. Nem volt smile. Ha poén írsz, írj smile-t is, bár szerintem ilyennel akkor sem kellene viccelni...
  • knwd
    #27
    DiDio? Fantázianéven nyomul a cshávó? :)
  • Pheel
    #23
    Smile? Volt? Nem...
  • mir
    #22
    azér az AIX meg az OS/400 nagyon ott van a helyén, és szerintem mind a kettő kiérdemli az értelmes jelzőt, de azok még annyira sem jók desktopra, mint a linux.(pl. az aixnek nincs X86 portja, az OS/400at meg nem is nagyon lehetne portolni)
  • CAD
    #20
    Ha emlekeztek ra, akkor par hettel/honappal ezelott az IBM - aki sajat ertelmes op. rendszer hianyaban - a linux egyik fo tamogatoja volt / van, is hasonlokkal allt elo... hogy a dolog kivallo, nagyonsokmindenre jo, de eroltetni (a szo ertelmes mivoltaban) felesleges ... még.
  • mir
    #17
    szerintem ez csak egy gyenge poénocska lett volna, közvetlen magyar történelmi vonatkozások nélkül...
  • Pheel
    #16
    "A MicroSoft által terjesztett "olcsóbb a Windows" legendáriumhoz képest a sztálini agitációs propaganda csak szösszenet volt. "

    Ez egy oltári nagy baromság és történelem ferdítés. Kíváncsi lennék, hogy túlélnéd-e, ha megpróbálnád elbagatelizálni az utóbbit egy orosz paraszt jelenlétében. Szerintem szimplán agyonverne. És JOGGAL!

    Kicsit gondolkodjál már, mielőtt ilyeneket leírsz!

    Gondolom az lesz a következő megnyílvánulásod, hogy az 56-os eseményeknek semmi értelmük nem volt a Linux generációhoz képest, vagy a Holokauszt semmiség, ahhoz képest, hogy hány embert kényszerítenek nap, mint nap Windows elé...

    Ehh!
  • mir
    #15
    az általad említett területeken a szervereket leszámítva mindenhol linux, esetleg valamilyen unix dominál. az már megvan. akkor miért ne fejlesszenek desktop linuxot? az általad említett szegmensek szempontjából fontos szoftvereket gőzerővel fejlesztik, nem gyorsulnának, ha azokat, akik eddig desktop linuxot fejlesztettek hirtelen átcsoportosítanák. amúgy meg az irodákban is igen jó eséllyel indulnak a linuxok, főleg 2-3 hónap múlva a JDS, a csoportos management funkcióival. 1 rendszergazdi 300-400 gépet tud annak a segítségével rendbentartani, míg most a windowsos rendszerekkel min. 10-15 fő kell hozzá. arról meg nem is beszélve, hogy nem kell megvenni több 100K pénzért a m$ licenceket.
  • Yfel
    #11
    A Linuxnak arra kellene koncentrálni amiben nem kell a Windows-al versenyezni:

    Szerverek
    Ipari rendszerek
    Kutatás-fejlesztés
    Tudományos modellezés (csillagászat stb)
    Szuperszámítógépek...

    A Windows nagyon jó otthoni felhasználásra, de a fenti területeken a Linux szvsz szarrá veri (van amelyik területen nem is használnak W-t)

    Nem értem, hogy miért kell annyi erőforrást pazarolni, hogy a Linux úgy nézzen ki mint a W, a legtöbb átlagfelhasználót úgysem érdekli, hogy milyen OS fut a gépén --> W-t fog használni.

    Arra koncentrálj amiben jó vagy és akkor nem vesztegetsz időt hülyeségekre.

    Persze lehet, hogy ezzel a véleménnyel egyedül vagyok...

    Y
  • Pheel
    #9
    Elvégre már 2000 is a Linux éve volt...
  • mir
    #8
    ejjjejjj... nagy az a sietség. 5 szerintem nagyon nagyon optimális, minimális becslés. nap mint nap használok DEB, RH, fedora, és solaris rendszereket, ill. szoktam látni, a b.nőm mikkel dolgozik windows alatt, biztosíthatlak, 5 év alatt nem tudnak annyit fejlődni fehasználóbarátság terén a linuxok, és a linuxos felhasználói programok.
  • dikki*yysw
    #7
    Legyen max. 5.
  • Yfel
    #3
    Alkalmazastol fugg, szerveroldalon mar majdnem mindent tud a Linux is.

    viszont egy nagy cegnek olyan kedvezmenyei vannak az MS-tol, hogy nem erne meg nekik ujrakepezni a felhasznaloikat.

    Kisebb vallalatoknak (5-10 felhasznalo) viszont mar erdemes a Linuxot megvizsgalni, mert kisebb cegeknel jobb dolgokra is lehet kolteni a penzt mint szoftver licenszekre...

    Y
  • mir
    #2
    "Lassú folyamat, meg nem vagyok meggyőződve a sikerről, de reménykedjünk."
    és még vagy min. 10 évig nem is nagyon hiszem, hogy lehetsz...
  • dikki*yysw
    #1
    Az ilyen elemzések baromságok. Persze desktopot aláírom, de szervereknél nincs semmilyen hátrány.

    Linux terjedése lassú folyamat, de az a pár cég aki átlép, már gerjeszti a folyamatot. Még többen írják meg a szoftverük natív linuxos verzióját, még többen át tudnak térni -nemsokára macromedia termékek is lesznek pl- és még több szoftver lesz.
    Lassú folyamat, meg nem vagyok meggyőződve a sikerről, de reménykedjünk.