DVD-s kérdések.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Talán 2 rétegû lemezre 2 db normál dvd film valahogy. De még nem hallottam ilyenrõl.
AVI-kat lehet DVD-nek írni, hogy menüsen kb. 4-5 db. 700 megás AVI
Nec ND-2500A DVD íróm van.
Most megint vannak olyan DVD üres lemezeim amiket nem ismer fel, TDK.
Másnál,másik íróval jó.
Múltkor már jártam így, akkor feltettem:
Nec ND-2500A version 1.0b Firmware (2006-11-28)
http://drivers.hu/product.php?prodid=6759
De most ennél újabbat nem találok. Csak ND-2510A, de ez nem jó.
Ha valaki tudna segíteni, hogy hol található frissebb az írómhoz !
Köszi !
A kérdésem már lehet elhangzott de nam találtam eddig.
Letöltök valami HD videót ami álltalában ugye mkv kiterjesztésû.
Na és én ezt akarnám lejátszatni valahogy asztali dvd-lejátszón.
A kérdés pedig hogy át lehet-e valamivel a felbontás megtartása mellett kódolni úgy, hogy az asztali dvd is lejátsza??
Csakmert eddig csak úgy tudtam hogy a felbontást le kellett csökkentenem a hagyományas dvd felbontásáig. Dehamár nagyfelbontású a nyersanyag akkor nem-e lehetne-e megtartani a felbontást?
köszi elõre is ha valaki tudja.
tboypimpi ---Az idő nem vész el csak átalakul XP-vé--- :D tboypimpi#2319
Hay
Melyik Ulead progival?

facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop
Olyan programot keresnek, amivel komplett DVD-ket tudnek kesziteni menustol mindenestol. Fontos, hogy tudjon HD felbontasu videokat kezelni es irni (lehetoleg USA NTSC 16:9), valamint adjon nekem bizonyos foku szabadsagot a menu keszitesenel, tehat ne csak elore megirt template-ek kozul tudjak valogatni, hanem mondjuk azokat erdemben modositani vagy akar teljesen ujakat krealni.
Próbáld !
Elvileg gond nélkül mennie kell így, Én is így csinálom általába.
Gépre, winyora másolással jó lett, Ok! Ilyennel nem találkoztam, hogy ez lett a megoldás, de jó tudni, hogy ilyen is elõfordul.
Szeritnem ott baltáztam el, hogy a cd-rõl nyitottam... Most, hogy elõtte bemásolom a gépbe, és ott nyitom meg minden ok :o)
Köszönöm szépen többek nevében, hogy megóvtál az anyagi csõdtõl :o)
Legyenek nagyon szép napjaid!
Én akkor találkoztam hibaüzenetekkel amikor hibás kissé a dvd film és ilyenkor az elején amikor végigpördeti a filmet a kis ablakba, na ott akadt el hibaüzenettel !
- Próbáld lefordítgatni a hibaüzeneteket !
- Ez a DVD film véletlenül nem egy "gyári" !
Mert ha igen akkor védve lehet másolás ellen. Külön progi kell és utána DVD Shrink.
- Esetleg másik DVD Shrink-kel próba 3.1...
Megoldást jelenthet a hibaüzenet pontos fordítsa.
Na így hirtelen ezek ...
Aztán amikor másodszor is megszakadt ezt is:
Szerinted mit kutyulhattam el?
Szokatlan kérdésem van... azt sem tudom, hogy létezik-e ilyen egyáltalán vagy nem... de nem fogom megtudni, ha nem kérdezek rá.
Szóval... DVD-rõl vagy esetleg AVI formátumból lehet-e valamilyen eljárással HD közeli minõségbe konvertálni? Van-e erre program? Egyáltalán megvalósítható-e?
Nagyon fontos lenne!!! Elõre is köszi a választ!
Gyors végignéztem.
Már írtam lentebb is Én nem szoktam állítani semmit, Automatán hagyom ....
És még nem volt gondom az eredménnyel.
Azt tanácsolom, hogy próba képpen Te is hagyd Automatán és ha nem válik be úgy akkor állítgass.
Túl sok idõbe nem tart a dolog.
Beolvastatod a DVD filmet és megadod neki, hogy kiírod vagy mented a Winyóra. Én az utóbbit ajánlom és utána NERO !
Én semmi mást nem szoktam állítani, (mert lehetne, majd meglátod ha kipróbálod) és simán "lekicsinyíti"!
pl.: 7 gigás dvd filmbõl csinál egy normál méretût.
Szeretném megkérdezni, hogy miként lehetséges egy 7 gigás dvd filmet kettévágni, hogy ne egy méreg drága 8,5 gigás dvd-re hanem a sokkal olcsóbb 2 db 4,5 gigás dvd-re tudjam írni? Elõre is köszi a tanácsot!
Én sem értettem, hogy ha ISO-t írok ki, miért pont akkor lett o.k., amikor a DVD-Video lett beállítva, mert ISO-nál ugye képfájlt írunk ki... Nekem samsung íróm van, s akkor phillips DVD-k nem sikerültek, TDK-val még nem volt gondom.
Bõvítsek még?
Egy filmet (3 dvd) kiírtam iso-ból dvd-re. Az asztalim meg nem eszi meg az istennek sem. Pedig DVD-R,+R rw-t mindent megeszik, nem az a finnyás fajta. Berakom a dvd-t és se kép se hang. Elekzdi beolvasni, majd megnyugszik és bekussol😞 A DVD le van zárva. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a baj?
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Egy 2cd-s (avi kiterjesztésû) filmbõl próbálok DVD-t csinálni az ingyenes Avi2DVD-vel.
Az "encode"-olás rész (amikor az avit átalakítja DVD-video fájlá) viszont irreálisan lassú. Egy pass-t 8 (!) órán keresztül csinál, szal "2 pass encode"-al 16 órát szórakozik. (2x 730 megás, 2 óra 20 perces filmrõl van szó)
Több kérdésem is lenne:
1. Az encodeolás "2 pass"-ra van állítva. Ez mi pontosan? Érdemes így lefuttatni a konvertálást? (nálam ez gyakorlatilag dupla idõt jelent)
2. Hogyan tudnám felgyorsítani a folyamatot? Egy 4 éves laptopot használok, 2.60Ghz-es Intel Celeron proci van benne 1Ghz RAM-al, és egy nagyon alap vid karival. Most tervezem új gép vételét... mi számít legjobban encodeolásnál, a proci, ram , a vid kártya, vagy mind egyszerre?
Köszi elõre is a segítséget!
Film kiírásánál ezt a hibaüzenetet kapom: DVD Shrink encountered an error and cannot continue.
Invalid data in file C:/......
Mit lehet ezzel csinálni?
Visszaolvastam, de nem találtam megoldást a kérdésemre.
Melyik programmal lehet azt megcsinálni, hogy a DVD extrák közül kiszedek párat, és úgy írom meg a cuccot, hogy a menü megmaradjon?
A DVD Shrink Re-Author funkcióját ismerem. Azzal az a baj, hogy a menüt, csak mint egy videot hagyja meg.
Köszi a segítséget!
Meghülyült az AnyDVD-m egyik napról a másikra. <#wow1>#wow1> (Vagy én? <#awink>#awink>) Eddig rengetegszer eljátszottam azt, hogy vinyóra átveszem egy-az-egyben a 8Gb-os filmeket, majd késõbb CloneDVD-vel kiírom õket letömörítve.
Három napja viszont a HDD-n lévõ lemezeket nem tom kiírni, mert a CloneDVD CSS védelmet talál. (AnyDVD fut.) Korongoknál viszont méla k*ssban átveszi a CSS-es lemezt is. Most akkó mivammá? <#falbav>#falbav>
A hasznos infókat elõre is köszi...
\"Nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek\" - Mr. Garrison :)
AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64
Behozod a Smart Navi-t (amikor úgy látja, mintha Windows Intézõben lenne, vagy legalábbis ahhoz hasonlóan). Ott rámész a felirat file-ra, és nyomsz neki a távkapcsolón egy Subtitle-t. Utána rámész a film fájlra és elindítod. Így mûködnie kell (remélem)...
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)
Hol állítottad be a feliratot? Fõmenüben?
Aza a gondom hogy vettem egy Hyundai dvd lejátszót és bizonyos divx
filmeknél nem ismeri fel az srt feliratot/ egyiknél felismeri/a többinél nem megprobáltam átkovertálni subtitle workshoppal/ vobsub/de ugy sem jó .Estleg ha tudna valaki segiteni .
Örömmel, cimbora!
Remélem, az án problémámon is tud vki segíteni...
Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors győzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk őket a magaslóról.\" Mike őrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!
DVD formátumba szeretnék kiírni divx avi file-t, de felirattal. Milyen progival, vagy pluginnal tudom megcsinálni a feliratozást (Nero 7 Premiumot használok amúgy a feladatra)?
Próbáld meg tömöríteni DVD Shrinkkel. Ki is veheted belõle az üzbég, meg mittudoménmilyen "haszontalan" feliratokat, hogy az se foglalja a helyet a video file rovására 😄