27
-
#27 igen, ez is egy elképzelhető jövő. bár nem tetszene. -
Pepito #26 ok, az Oracle-lel csak vicceltem. :)
De azért láttunk már karón varjút.
Ha csődbe megy is, az bizonyos, hogy valaki átmenti a technológi nagy részét, akár darabokban is. Talán már el is kezdődött es a folyamat.
A MS meg az IBM szepen elcsócsálná a SUN-t.
Vagy aztán nehogy!!! a Google legyen a főszereplő. :-D
Ez egy ilyen világ. -
#25 sun infó
oracle infó
ezek szerint a SUN teljes vagyona 1 milliárd USDvel több. ebből nem lehet felvásárlás, esetleg fúzió. de az is aligha... -
#24 a 2ben egyetértünk -
#23 ehhe... eléggé el vagy tájolva a linuxal kapcsolatban...
1: a SUN támogatja a linux fejlesztést, több linux-kernel fejlesztőt is foglalkoztat, a RedHat stratégiai partnere. Amúgy meg az elmúlt években egyre több solarisos technológiát szívárogtatott át a SUN a linuxba. nem a semmiből pattant az az egész jó több-utas megvalósítás. a SUNnak egészen pontosan az egyetlen út a linux a hossú-távú életbenmaradáshoz, és ezzel tisztában van.
a fenti kiegyezés oka sokkal inkább az, hogy a m$ valóban szabadalmat sértett a Java átalakításával, és ha ezt egy bíróság mondja ki, akkor még rosszabbul jár. -
Power #22 Szerintem is :) -
Power #21 1. Elég nagy.
2. Amúgy semmi szüksége nincs rá. A hw-ben nincs tapasztalata és nem hiszem, hogy egyből így vágna bele. A szoftver terület is eléggé más. Ráadásul ő is csak szívna vele. Sztem annyira nem hülyék, hogy megvegyék. -
#20 :) Sztem ez azert ebben a formaban butasag. -
#18 az oracle meg
1 nem elég nagy, hogy megvegye
2 van jólmenő adatbáziskezelúőjük, meg vannak egyéb okos szoftvereik, amikkel tökéletesen megvannak. a legnagyobb botorsság lenne tőlük, ha megvennének egy olyan céget, aminek a profilja high-end szerver, és munkaállomások, oprendszerek, illetve a JAVA... majdnem 0 a metszet a két cég profilja között. és majdnem ugyanakkorák. -
#16 1.6 milliárd dollárt kapnak, illetve a szoftverüket integrálják monstantól minden windowsba... ez szerintem inkább jó nekik, mint a m$nak, akik mindenféle kompatibilitást meg akartak szűntetni más rendszerekkel. -
Pepito #15 Majd az Oracle jól megveszi őket kilóra két év múlva. -
sztavrosz2 #14 Csalódtam a SUN-ban, ők is megalkusznak a Microsofttal??? :-( -
Cat #13 van... -
#12 valóban. sorry. miért nincs itt hozzászólás szerkesztése funkció? -
#10 ahogy eddig voltak, úgy nem megy. muszály nekik. -
#8 igen. változtatniuk kell, és azt teszik is. a SUN 5-6 éve elsősorban HW, másodsorban szoftverfejlesztő volt. az új tervek szerint a szoftver a hangsúlyos, a HW másodlagos lesz. A jelenlegi tervek szerint kb. 3 év alatt válnak ismét nyereségessé. de a változás szeleként lehet értékelni a következőket:
itaniumos JAVA
J2EE
opteronos, és xeonos gépek
AMD64es solaris
JDS
és mindenképpen: a niagara.
a SUNt még nem temetném 2-3 évig. annyi idő alatt meg elválik, életképesek tudnak-e maradni. -
#7 Még! De azért elgondolkodtató, ha veszteséges. Nagyon elgondolkodtató... -
#6 ehhhe... csőd-figyelmeztetést... ennél leljebb nincs.
profit figyelmeztetést. a csődtől elég messz állnak. jelenleg olyan évi 200-300 millió USD veszteségük van, ezzel szemben meg 5.6 milliárd USD anyagi tartalékuk. kis fejszámolás után nyilván te is rájössz, hogy nincs ott (még) olyan nagy gáz... -
#5 Legalább lesz dzsáva a windózban. -
#3 érdekes .. m$ mostanában mintha "vírusos" lenne :]] -
#1 " a Netscape az 1990-es évek elején még piacvezető volt a maga területén, ezzel ellentétben az 1990-es esztendők végén már a személyi számítógépek 98 százalékán Internet Explorer futott."
Kis hiba van itten.