ValóVilág 12

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Smithwarden
Atyauristen ez a Feco tenyleg mekkora satu:

"Mikor eloszor lattam ezt a Maszk filmet, kiprobaltam amit lattam benne. Megprobaltam az alsogatyat felhuzni a fejemig, de nem sikerult. Ezt nem lehet megcsinalni, ugyhogy ez a film egy nagy hulyeseg!"

Ez mar erosen fajdalmas szint. :p 😊))

"Az internet lemaradt technologiailag..." :D

wesker24
Ezek a balfasz vezérlösök miért védik Fecót !
nem rajtad múlik Vera?..te paraszt..az egész egri bulit elbasztad,pedig szólt hozzád...
Mindenesetre a fenysbesseget at kell lepni, azaz gyorsabban kell menni nala ahoz, hogy "idoutazast" hajtsunk vegre.
Hisz ha felgyujtasz egy fenyforrast, es ugyanabban az idoben fenysebessegel utazol 1 evet, akkor megerkezve es visszanezve az a fenyforras mar vilagit, azaz nemlatod, hogy felkapcsolodott. Ugyanakkor ha a fenysebesseg 2X-evel mennel, akkor megerkezve es visszanezve egy evet kene varnos, mig meglatnad felkapcsolodni. Na ez egy "idoutazas" lenne, hisz felkapcsolod a fenyforrast, es elindulsz, majd megerkezve meg varnod is kellene, hogy meglasd azt, hogy lekapcsoltad.
De ez mind csak akkor igaz, ha a fenysebessegel osszefuggene az ido mulasa is. De ez nem ilyen egyertelmu. Minden, mindennel osszefugg. A fenysebesseg az idovel. Az ido a terrel, a ter az anyaggal, stb.
Es akkor meg nemtertunk ki arra, hogy ez mind relativ, hisz csak nekem mulna lassaban az ido, de elmeletben csak egy ido van. Akkor hogy is van ez?
jah sztem is
Elég érdekes sztem
Ez nagyon fasza! <#eljen>
Igen, azért vetettem fel ezt, mert ennek lesznek megvalósítási opciói a távoli jövõben, míg az idõutazásnak nem. Egy féreglyukkal több csillagrendszernyi távolságot is át lehet lépni majd.
Az megint mas tema, mert ott a ter-ido viszonyat befolyasolod.
A szimpla idoutazasnal nem befolyasolod az teret.

A fereglyuk elmeletben a ter gorbuletet hasznaljak ki nagy tavolsagok lekuzdesere, de ez nem idoutazas, csak annyira mintha teleportalnalak.
Az sem kerul idobe, megis utaztal elmeletben
realitása
realitás
Viszont a féreglyukak segítségével több millió km es távolságok megtehetõek 1 mp alatt, annak lesz realitás a távoli jövõben.
Es miert pont 25 ev?
Mert ha fenysebesseggel utazunk egy evet oda es egyet vissza, az miben kulonbozik attol, ha gyalog megyek egy evet oda es egyet vissza?
Mint a majmok bolygójában.
Az utolso bekezdes igazolja az elozo irasom veget.

Egyebkent vannak, voltak kiserletek, es valoban elertek idobeni eltereseket, de ezek a milisecundum toredekei voltak. Allitolag a MIR-rol 1 ev utan lehozott atomora is kesett 2 tized masodpercet

Ezekbol osszerakni egy idoutazast... hat...

Maga az elemlet elfogathato, de a multba valo utazas irdatlan sok veszelyt es paradoxont hord magaban, mig a jovobeni utazasnal meg az a problema, hogy onnan a visszajovetel mar a multba torteno utazas, tehat visszaugrunk az elso problemara. Ha vegiggondoljatok akkor logikus.

Ugyanakkor eleg tag fogalom ez az idoutazas, hisz A pontbol eljutni B pontba X ideig tart.
Ha gyalog megyunk akkor X ido tobb mintha kocsival megyunk, tehat idot sporoltunk, vagyis..........
No es ha teleportalnank? Akkor mennyi idot sporolnank? A gyalogos utazashoz kepest a teljes idot, tehat semmit. Utaztunk es megse.

De ez mar annyira elmeleti fizika, hogy inkabb neveznem elmeleti fizkofilozofianak.
Igen ha fénysebességel kiruccanánk a világürbe és mondjuk egy évig utaznánk,amikor visszaérnénk a földön már 25 év eltelne
Ez annyiban igaz, hogy az elmelet szerint a fekete lyuk meggorbiti a teret, ezalltal az idot is befolyasolja, de az idoutazast inkabb a ter gorbitesevel jellemzik.

Egyebkent egyes elmeletek szerint nem lehetseges, mert ami lehetseges, az a termeszetben meg is valosul alltalaban, es mivel az idoutazasnak, foleg visszafele, belathatatlan nagy befolyasolo hatasa van a jovora, azaz a napjainkra, ezert ha megtortenne is, nemtudnank rola.

Ertheto? <#nevetes1>
A Discovery science-n szoktam néha nézni annak a japán kinézetû fószernek a mûsorát, valami Micsubisi a neve, ott nagyon érdekes elméleteket mondanak el néha.
Én úgy tudom, hogy a fénysebesség elérése után lehetne beszélni elméleti szinten idõutazásról, de ha igaz lenne borzalom lenne a pillangó hatás miatt.
komolyan?😊 akkor ezt visszanézem...

egy kérdés: nem a fekete lyuk elméletet kapcsolják egybe egyesek az idõutazás gondolatával is?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Sandokan Shadi😄😄😄D

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Jönnek az ufó-k???Már itt is vannak..Az eggyik pont bent van a villába Vera személyében
érezhetõ volt, hogy pont a leghangosabb hármas tûzött ki a villából ajándék programra...nélkülük tényleg unalmas lenne az egész...még Kingára is ezt mondom holott utálom, de az tény, hogy nagyon feltûnõ, ha õ ott van a villában

Yoda001
tordas meg gina belevalóban... ez a gina nem is rossz nõ, meg fej nélkül ildikó is talán elfogadható lenne... anikó meg pláne 😊

http://9gag.com/gag/5135249

Hûha, az RTL szerint titkos információ, hogy Csabi a Vénuszt lakható zónába sorolja e, vagy sem. 😄

wesker24
Én eddig ugy tudtam hogy csak a Marson lehet élet valamikor a közel jövöben de ugy látszik a Vénusz is jó lenne 1-2 millió év múlva ! xD

Attila és Csabi nem hülye gyerek mindkettõ keni vágja az ilyen tudományos dolgokat ! xD
Attilat azert edekli Hawking munkassaga, mert a feketelyuk elmeletet szereti a legjobban, es mar o is megnezne egyet kozelrol <#mf1>
Biztos karacsonyra jonnek <#taps>
wesker24
Elnézzük neki ! xD
wesker24
Jah ki gondolta volna hogy Attila vágja a kvantum fizikát a csillagászatot és a tudományban is ott van !
Egyebkent Attila sem tudhat mindent, de nem kalcium antianyagot utkoztettek, hanem hidrogent, de nem tudhat mindent. En elnezem neki
wesker24
Na most már tudjuk mi lesz most dec 21-én 2012-ben jönnek az UFO-k ! xD

3 mesterséges azonositatlan mesterséges tárgy közelit a föld felé ! 😄
<#worship>

Termeszetesen, csak keveredik mar bennem a nemet es az angol, sokmindent olvasok egszerre. Csak elirtam, de koszi a javitast

Tovabb nezve az onlinet, Attila tajekozott emberke ezek szerint. Olyyan mint Alekosz volt, igaz? <#mf1>
Eleve, ha Hawkingot ismeri, es meg olvassa is, akkor nekem mar csak szimpatikus lehet.

Remelem Verarol nem derul ki, hogy Hawking rajongo <#falbav>
wesker24
Már bocs de az Stephen Hawking remélem nincs harag ! xD
Basszus, majdnem 5 hónapig kellett várni, hogy valami értelmes dologról is beszéljenek.

Attila Stefen Hawking antianyag elmeletet magyarazza Feconak.

Ha ilyenekrol van tudomasa, es azt meg magyarazni is meri, akkor csak nem hulye gyerek ez az Attila.

Lehet nincs tuliskolazva, de hogy ertelmes es inteligens, az biztos. De ez mar a vitastilusabol is latszik sokszor
wesker24
Látom Attila konyit a kvantum fizikához is ! XD

Épp a fekete lyukról és a párhuzamos univerzumokról beszélt erre KHF ! xD
bASSZÁK MEG EZT A SOK KHF-ET
Ez jopofa <#nevetes1>

http://www.nlcafe.hu/sztarok/20120123/k_az_uj_celebek_lealdozott_a_vv-nek/
Nalam most 10.0 beta, Win7 naprakesz alatt tokeletes,
Bar eddig sem volt gondom. Sztem Silverligther szarakszik nalad, de lehet valamelyik kiegeszitodet kene tiltani. Pld. Adblockot tiltsd az RTL es a VV oldalan
wesker24
Nem tudom mi van a Firefox-al de nálam mindig azt irja hogy az Oldal töltödik semmit nem csinál !
Nem ertem miert hangozttod, hogy csak IE alatt, mert mikor ezt mondod, akkor nalam is siman megy Firefox alatt.
Ezt tobbszor megfigyeltem mar, ugyhogy sztem vagy frissitsd a Ff-ot, vagy az oprendszered, vagy a Ff beallitasain alkoss valamit.
wesker24
Nah fecó kit mondtál hogy eszti kivel menjen párbajozni ?

Veled csabi vagy Verával ? 😄
wesker24
Na milyen napra is esik a döntö ? Persze hogy KHF ! xD
wesker24
Megy az Online egyenlöre csak IE alatt !

Illetve csak ment ! xD
wesker24
Szinház hét na neee ! Ez a hét is kilöve !

Magyar Attila szépen beszólt XDD

"ha Fecó érti akkor mindenki érti"