Van jelen?

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mi a jelen? Egyszerû. Helyezz egy síkra egy gömböt, lökd el, amerrõl jön az a múlt, amerre halad az a jövõ és ahol érintkezik a síkkal a gömb az a jelen.

_Atti_
szerintem idõ nincs😛 csak a jelen.. a mult nem létezik ha nincs aki emlékezzen rá a jelenben és jövõ sincs ha nincs aki elképzelje a jelenben..

minden idõpont elõállitható csak a térben kell megfelelõ helyen lennie mindennek. a mozgások sebességét idõre alapozzuk de minden mozgás a kezdetbõl ered ha ugyhisszük volt az idõnek kezdete ..de mivel ez teljes sorszerûséget diktálna én nem hiszek benne hogy volt az idõnek kezdete igy aztse hihetem hogy egy tapasztalható dolog mint a mozgás egy olyan dolog kezdetén alapuljon aminek nem volt olyanja 😛 jó persze van valami amit idõnek nevezünk de szerintem ezt a valamit az ember képtelen felfogni ezért rosszul értelmezi.

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Kicsikiraly
a jelen létezik, csak rövid és "felülíródik" mérttékegysége a lehetõ legkissebb idõ mérésére szolgáló mértékegység. pont.

DFTBA ಠ_ಠ

sz4bolcs
második fejezet, kb. az oldal közepénél.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

szerintem a jelen az az a pillanat, ami éppen történik, egy pillanat múlva pedig az lesz a jelen, ami eddig jövõ volt, szóval tényleg elég elgondolkodtgató

reménytelen
Ez olyan hihetetlen gondolat, hogy mindjárt egy kérdés vetõdik fel bennem:
Miért nem a Tudományos eszmecserébe nyitottad?
ngcsnet
nincs

degenerator
jelen vagyok

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

The Garrett
sádáfákáp 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

PResident Evil
A topicnyitó mindent elárul

Lacc
Micsoda topik.
Dutch Flander
idézek: "az idõutazásról fogalmunk sincs"
szvsz

Úgy érzem, teljesen normális vagyok. És a hangok is ezt mondják...

The Garrett
ezt nem én találtam i hanem a blizzard.com on olvasható 😛

csak ha már beszoroztad 10-zel a 0.999...-et, akkor a legvégén kell lennie egy nullának, vagyis akkor már nem írhatod 9.999...
The Garrett
hehe bebizonyították hogy 0.999...=1
0.999...=x
9.999...=10x
9.999...-0.999...=10x-x
9=9x
1=x !!!!!!!!!!!!!

õ visszafelé gondolta az utazást szvsz...
Dutch Flander
Már hogy ne lenne idõutazás!!!
Vagy te vagy az egyetlen aki tényleg a nemlétezõ jelenben él???
Én elõre haladok az idõben, pl. ha "meditálok", akkor az idõ csak úgy repül. Stb...

Mert elvégre mi is az idõ: MOZGÁS
Régen az emberek a nap mozgásával mérték az idõt -> az idõ egy mozgás!

The Garrett
>😉 gonosz 😄

PResident Evil
a témaindító neve nekem elárult mindent 😛

ha vazzegh, mit ittál Garrett ? 😄DD

FtranX
jó ez a topic. 😄
(beszívva nagyon jó ilyen témákon elmélkedni)

ez a topik egy paradoxon😊
nemcsakfeel
ha mindenki visszatudna menni az idõben az nagyon nagy bajokat okozna. szal ha létezhetne is ilyen rögtön el kéne pusztítani.
persze ha én csinálnék ilyet jóhogy nem tenném meg 😄

ehhez a több realitáshoz meg nagyon sokmindent kéne belátni..

*hihi ** *

fm
az idõutazásról fogalmunk sincs,minden amit gondolunk,vagy hiszünk róla,pusztán kitaláció,spekuláció,mert nem létezik! eddig..

The Garrett
*Paradoxonon

The Garrett
Közben gondolkodtam rengeteg ilyen aradoxonon eszembejutottak a filozófiaórák feledhetetlen örömei... 1 bõl sose lesz 2... mert ahhoz hogy eljuss 1rõl a 2 re elõször el kell jutnod a feléig...
de hogy a feléig eljuss annak is a feléig el kell jutnod, és végtelenig lehet felezni ugyebár...

The Garrett
ha így is történne nemtudnád meg mert már megtörtént

LittleL
off:
de most már megyek, kikapcsolok, maj holnap

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

LittleL
De lehet ha megakadályozod hogy eltörjön a váza, akkor te egy másik realitásba kerülsz.
Meg ha már visszamentél és nem törik el a váza, akkor te egy pillanat alat eltûnsz onnan valahová ?

Ezek érdekes kérdések.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Dutch Flander
Oopsz... Már itt sem vagyok...

Dutch Flander
Na ez a gyerek már kapizsgál valamit...

MX Maximus
Nem lehet visszafele menni az ídõben. Teszem azt: Ha csinász egy szobrot és azt nagyon szereted, de leesik az aztalról és eltörik, és persze ha (!) vissza tudnál menni az idõben, akkor megtudnád akadájozni. Namármost. Ha megakadájozod. Akkor meg se történt, Akkor minek mennél vissza? Hiszen meg se történt!

Ajánlom figyelmedbe a 12 majom címû filmet. Az is egy jó elképzelés az idõutazásról.

Strenght and honor Maximus. http://vnet.hu/vagil (MX Maximus\'s site)

Dutch Flander
Nem azt mondtem, hogy értelmetlen!
Nekem, speciel rengeteg más dolog motoszkál a fejemben, amire szivesebben keresek választ. Ha jobban belegondolok, az is teljesen fölösleges.
Jajj, de nehéz, annyi mondanivalóm van, fõleg inkább filozófiai jellegû, de mennem kell...

LittleL
Oké 8

LittleL
gyüjtögetõ életmód .....DDD.

Dutch Flander
Ezen rengeteget gondolkoztam. Csak röviden: LEHETETLEN!

Mivel sajna mennem kell, nem fejtem ki, miért, de igérem, felkészülök és bõven érthetõen kifejtem (legközelebb)!

fm
ha fölösleges lenne,most nem ülnél a gép elõtt,hanem bottal rohangásznál egy mókus után 😊

LittleL
Persze idõutazásnál ott van a sokat emlegetett idõparadoxon.
Már ha létezik egyáltalán...

De visszafele kipróbálnám szívesen az idõutazást.

Dutch Flander
Mi a fizika törvénye? Amit rá kitaláltunk?
Csupa fölösleges racionalitás...

fm
sztem erre a kérdésre a helyes válasz: most így hisszük.

MX Maximus
Igyá boostert: ALKOHOL!!!

Gyorsan fog telni az idõ mint ÁLLAT!!!
Ez nem ídõutazás?

LittleL
De a fizika törvényei más galaxisokban is ugyanilyenek szerintem, mert hát egy õsrobbanásból lettünk. nem ?

fm
oké 😊 én is 2. éves vagyok..

Dutch Flander
"És vajon lehet -e utazni az idõben ?"

Most nem elõre haladsz véletlenül????

Dutch Flander
De most, most...
Áh, már nem, tévedtem...
Várjál, talán MOST...

Áh, errõl is lekéstem...

fm
simán visszajuthatunk, miért ne? ma még fogalmunk sincs a távoli világegyetemben milyen fizikai törvények uralkodnak,talán a mi általunk ismert szabályok,törvények a körülmények miatt nem érvényesek. ezt még nem tudhatjuk,mint anno,mikor azt hittük,a Föld lapos...

a végtelen sugarú kör korrekt sztem!

LittleL
És vajon lehet -e utazni az idõben ?

Meg azt is hallottam, ha egyszer találunk valami féregjáratot, és eljutunk azon jó messzire, gyorsabban mint a fény sebessége, akkor az idõutazásnak tekinthetõ.

Dutch Flander
Az elején, habár 2. éves vagyok. A JUGYU-ról jöttem át 2 éve. Ahhoz képest... Nem ide való téma, majdcsak valahogy összefutunk. Pl. csinálok egy nagy transzparenst Dutch Flander felirattal és úgy járkálok. Úgyis mindgyárt bolondok napja...

MX Maximus
Akkor most vagyok vagy voltam? Már nem is létezem?

LittleL
Végtelen sugraú kör......He.

Nekem meg az jut az eszembe, hogy a nekünk a Világegyetem akkora, mint egy hangyának a Földünk.
Meg a hangya elindul a Földön valamerre, és egy idõ után visszaér ugyanarra a pontra.
Kábé ha mi is elindulunk a VIlágegyetemben, akkor egyszer visszajutunk ide ?
Mint a végtelen sugarú kör.

Oldal 1 / 2Következő →