14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#257 Ez az alapjele a műrepülésben.
-
#256 Ezt gagyi. Még én is meg tudnám csinálni. Legalábbis a játékban :) -
#255 Tessék, találtam egy szemléletesebb képet az Immelmanra:
-
#254 Később néztem lentebb:)
Dobott orsóról nincs képed? -
#253 Pont arra gondoltam. Az nagyon tetszik. Meg amikor függőleges emelkedés után megáll (lógva) fent és nem bukfencbe jön vissza hanem visszaesik (még mindig a motor az ég felé néz) és csak egy kis idő után borít ki.
-
#252 Nekem mondod? A számítógépem kész repülési lexikon lett. Műrepülő figurakatalógustól kezdve a műszerekig minden baromság rajta maradt, én meg okosan nem töröltem le. :) -
#251 A hadidolgokhoz is hüle vagyok, nem csak ehhez. :) -
#250 Kata nem kéne néha benézned a Haitechnika Topicba???? -
#249 Nem hiszem, mert arra írták, hogy harang, amit a #237-be raktam, és szvsz nem hasonlít a kettő... -
#248 Te egy kész repülési lexikon vagy!
-
#247 lásd #11 -
#246 JObb oldalt az nem a harang??? -
#245 Az immelmann az ez, a műrepülésben így jelölik. A karikából indulsz, vízszintesen repül, aztán felhúz és egy fél hurok (loop) után a gépet hossztengely körül megfordítod fél fordulattal, hogy ne háton legyen (half roll):
-
#244 És amikor nem a hosszanti irányba repül a gép hanem oldalt de mégis "előre" megy?
-
#243 Ma úgy nézem repülős estét tartunk. De nekem tetszik :)
Bár én közben próbálom a szombati vizsgára a puskát megírni.
-
#242 Ezen meg kicsit térhatásban látható a szűkített hurok, meg a kobra. Jobboldalt nem tudom mi az a manőver, de az sem egyszerű.
-
#241 Ez olyasmi mint a Top Gun-ban az Immelman manőver.
-
#240 Na igen. Bár egy párat azért már odazúztak bemutató közben.
-
#239 Emmeg szűkített hurok, vagy minek fordították:
-
#238 Gondolatolvasó vagy :DDD -
#237 Harang manővert is tud, amit csak a műrepülő sportgépek tudnak. Ez azért egy 20 tonnás vadászgéptől nem sömmi.
-
#236 Látom nem lehet semmivel megfogni -
#235 Elvileg ül benne majd valaki. -
#234 Az alábbi gép híres kobra manőverének fázisai:
-
#233 Gondolom láttál Szu-27-et ahogy kobrát csinál. Az oroszok eléggé ott vannak a manőverezésben. Nem hiába szinte minig orosz gép nyer Faifordban a világbajnokásgot
Ezen azt hiszen a tolóirányvektoros hajtóművet teszelték.
-
#232 SU-37 Superflanker (ugyanaz a száma elméletileg, mint a Berkut-nak)
-
#231 Elég fura alakja van. Ebben ül majd pilóta, vagy robotrepülő lesz? -
#230 Kiderítettem Neked: X-43A
Itt láthatod -
#229 Su-37 Berkut. Előrenyilazott szárnnyal próbálkoztak az oroszok is, de asszem nem lett belőle szériagép. Mindenesetre érdekes alakja van.
-
[Walaki]D`Lair #228 :PPPPP -
#227 Pssssssszt!!!!!! :D -
#226 Nem. Szerinetm ez csak egy rajz.
Egy B-52-esről indították. Utána rakéta gyorsította és emelte majd pár percig ment az új hajtóművel.
De az is valami ilyen kis "vacak"
-
[Walaki]D`Lair #225 Indiai az te...;))) -
#224 Az űrsikló rakterében az a duci bigyó X-37. Ez az?
-
#223 Nem tudom mi a neve X-37 talán. Ami a levegő oxigénjéből nyeri az üzemanyagot. Egy hete ettől volt hangos a sajtó.
-
#222 most milyen gépről beszélsz? -
#221 Nincs sajna. Azt nem értem hogy az újság azt írta hogy a tengerbe zuhant, és nem is akarják kihozni onnan. 250.000.000USD!!!??? -
#220 igen -
#219 Nem semmi! Képed van arról a masináról? -
#218 nemigazs!