14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
-
#296 Láttad 5.-ek vagyunk a toplistán!
Az én kedvenc képem amikor a Tomcat a víz felett megy és a hajtómű högött óriási vízfüggönyt húz.
-
peet69 #295
-
#294 Erősen párás levegőben látványa is van a hangsebesség átlépésének:
-
#293 -
#292 -
#291 -
#290 Vagy amikor az F-15-ös fügőleges emelkedésben full utánégetővel gyorsul.
-
#289 Blue Angels, talán a legállatabb vadászgépekkel műrepülő kötelék:
-
#288 Nem. Tudom hogy Bp.n laksz. 7-es busszal nincs is messze. :)
-
#287 Hátha más település Gellért terére gondolsz. :) -
#286 Az agy biztos odatapad a fejtámlához... :)
-
#285 Ez mit jelent? -
#284 Én egy anyahajós katapultos felszállást próbálnék ki. -
#283 Jah, és Budapest. :) -
#282 Ezzel is vittek már, Budaörsön van ez a madárka:
KATT -
#281 Az jó hely. Bár kicsit messze van tőlem :) -
#280 Gellért tér környéke. -
#279 Ezt a játékban mindig szétlőttem a Messer-el.
-
#278 Megkérdezhetem hogy Bp. melyik részén laksz?
-
#277 Ez is magyar büszkeség: első világháború idejéből szalajtott PO-2. És működik, és repül!
-
#276 Itt Budapest felett tettünk egy karikát. -
#275 Mármint Te meg a többi utas :)
-
#274 És merre jártatok? -
#273 Tavaly előtt én is befizettem egy sétarepülésre a fedélzetén. -
#272 Magyar büszkeség: Li-2 -es felújítva, kifestve, repülésre alkalmassá téve. A világon azt hiszem ezen kívül már csak egy üzemképes típus van ebből.
-
#271 Milyen ütemterv az hogy a nappalisoknak egy félév van a tantárgyakra, a levelezősöknek meg minden vizsga 1 hét, és az össz oktatás 2 hét volt. Attől mert másoddiplomás képzés nem vagyok gyorstanuló. Vagy ha meg is tanulom ennyi idő alatt csak a vizsgáig fogok rá emlékezni. Aztán huss elrepül (csak hogy a topicnál maradjunk) -
#270 Ok, várom a leveled :)
-
#269 Csak tartják az ütemtervet. :) -
#268 Ilyennel lenne menő a városban járni. Mondjuk iszonyatos hangja van, amikor beindítja az emelőhajtóművet, Kecskeméten már többször volt alkalmam tapasztalni.
-
#267 Szombaton vizsga. Kivagyok ettől az egyetemtől. Minden vizsgára egy hét van. Bolondok ezek!!
-
#266 Ez lesz nem semmi, ha végre elkészül:
-
#265 Épp azért hagytam abba. Többit majd levélben. -
#264 Holnap zéhá? :) -
#263 Van nekünk még egy félbemaradt diskurzus a fehérnemű topikban. Igaz kicsit off de sebaj.
-
#262 Sebaj. Én is éppen puskát írok. Bár ez nem repülés hanem biztosítási ismeretek -
#261 Puskázok ám ezerrel az Advanced aerobatics könyvből. -
#260 És valahogy így néz ki. Autorotáción alapuló manőver, ami olyan mint a sima orsó, csak egy képzeletbeli henger falát követi a gép hossztengelye. A légcsavarból adódó nyomatékrendszert használják fel, és nem csűrő kormányzással, hanem enyhe magassági kormányzással viszik bele a gépet, és onnantól magától forogja a dobott orsót (snap roll). Épp ezért a légcsavar forgásirányába csinálják.
-
#259 Talán egy Immelman nevű :)
Holnapra megpróbálom előkeríteni a képes CD-met. Idegesít hogy nincs meg. Soha nem kell semmire, de most hogy kellene persze hogy nincs meg.
-
#258 Persze, hogy gagyi. Valamelyik VH-ban találta ki egy pilóta.