14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
-
van az a batman ruha az ejtőernyősőknél
mennyit lehet azzal repülni? -
Egyébként meg átment rajta az áram, szóval semmi gáz. -
igy van az gyakban is...
elméletileg baja nem lesz... -
Jól mondod, de abban a pillanatban, ahogy kinítják az ajtót, szétrázza őket az áram :) -
*kalitkaként
basszus, de nehéz szó, pedig nem is vagyok fáradt... :D -
elméletileg így van, gyakorlatilag passz mivel én nem nagyon jártam be az órákra :) -
Tök jól megfigyelhető, hogy a gép legmagasabban lévő pontján megy be, és a legalacsonyabb pontján megy ki a kisülés.
Úgy hallottam, hogy ilyentől komoly baja nem lesz a gépnek mivel nincs leföldelve, és Faraday kalitkatént működik. De lehet, hogy hülyeséget mondok, nem vok fizikus... -
nem tom, de gondolom 1-2 utas "kissé" megijedt :) -
durva! Baja lett? -
-
Állítólag a ködben elnézte a dolgokat, és rossz helyen kezdte meg az ereszkedést, aztán jótt az a rohadt domb szembe... -
vagy R2D2 :) -
2 hulla, hogy miért azt nem mondták -
Cseh gyártmány, a gyártó neve 'Let'. Egy turbólégcsavaros könnyű személy- vagy tehergép, állítólag a lezuhant példány is postagép volt. -
'Tsheh' gyártmány, ha minden igaz. Egyébként jó kis gép, megbízható. Miért pottyant le egy? Túlélték? -
L-410? ez valami keleti csoda vagy milyen gyártmány? :) -
Egy L-410-es.
[center]
-
milyen gép zuhant le? -
Az ott Mini Me! :-) -
:D
Fel sem tünt :O -
Legjobb a felso kepen a hatul ulo "elbujt" :D -
Gyönyörü képek :O -
-
-
Szépen is nézne ki, a pilóták az egész úton csak az utasok kezét csapkodnák, hogy ne piszkáljanak már semmit.... :))) -
Hát az utasok sajna nem a cockpitban utaznak. :D
Mellesleg ezt most nem értem, miért írtad, vagy mi köze az én hozzászólásomhoz. -
Nyiri #3675 Az utaster tenyleg olyan mint egy busz, de engem csak a cockpit erdekel.
-
Azé van ott más lobbi is /ha már volt szó a lobbikról/ azé se vonják má ki őket, ráadásul még nincs egy darab sem belőle polgári szolgálatban... szal -
Nem kövezünk meg, csak nem kell mindent ok nélkül lefikázni, és kész. Mellesleg nem csak az utolsó mondatot tartom igaznak, amit Cifu írt, hanem mindet. Én speciel elfogadom, hogy kinek mi a kedvence, mi tetszik neki, és attól még nem lesz rossz az, mert nekem nem tetszik. Valószínűleg az Airbus sem olyan tré, ha már repülni tud. :)
Speciel én nem vagyok oda ezekért a bálna méretű, lusta, lomha gépekért, mert unalmasnak tartom a velük való repülést. Jó, mondjuk elég sokat repkedek az életben, lehet, hogy azért olyan már nekem mint egy BKV busz... Mindegy, ettől még minden infót, képet szívesen és érdeklődve várok, mert tudom, hogy a repülés nem csak műrepülésből áll. :) -
Nyiri #3672 Az utolso mondtat total igaz. Bevallom. Kovezzetek meg. :) -
Még csak annyit fűznék ehhez hogy:
Magyarországon pár éve volt egy kezdeményezés, még a hiradó is szajkózta. Biodiesel asszem, kukoricából az is. Enygedélyezésre várt, hogy lehessen forgalmazni, egyrész károsanyagkibocsájtása elhanyagolható előállítása nem drága, literenként pár forint, hatásfok ha jól tudom pedig itt is 70-90% közötti volt. Na, erre az üzemanyagra az állam olyan adót baszott rá amitől drágább lett mint a hagyományos benya. Akkor most ki lobbizott hol és mikor? Ja és azóta kuss is van a témáról... -
De ez már majdnem offtopic, ha a hiányból fakadó esetleges háborús helyzetettel nem számolunk..:) -
A pár embert csak arra értettem kiken múlik az hogy a világ milyen irányba induljon el, ők meg tényleg nincsenek sokan. Igaz milliók függenek tőlük, és a megélhetésük természetesen. Egy ilyen gazdasági alappillér kiváltása nem megy egyik napról a másikra. Ez a világ erre van berendezkedve, addig meg a Greenpeace is csak pöröghet, de az ő autójukat, hajójukat is kőolajszármazék hajtja ha jól tudom... vagy csak simán felfingják? hmmm
Van Austráliához közel egy sziget csoport, akiket az ausztrálok be akartak kebelezni, ők nem hagyták anno magukat, ausztrálok zárolták a szigetet, lehetetlenné téve minden külső kereskedelmi törekvést a sziget őslakosai felé. Ausztráloknak nem titkolt terve volt a sziget gazdasági ellehetetlenítése ,és bizonyítás arra hogy nélkülük meghalnak. Akkor a szenfüles őslakosok kókuszoljaból csináltak üzemanyagot ami bevált oly annyira hogy kivivták a legitimitásukat többé kevésbé. A kókuszból készült üzemanyagag hidegen préselés után megszürve került az autókba. A kocsik 75%-os teljesítménnyel és meghibásodás nélkül üzemeltek, üzemelnek most is. Szal van megoldás, ők is kitalálták. A émetek pl. kukoricából csináltak a háború végefelé üzemanyagot a tankjaikba. Az is működött, de a háború végeztével hogy, hogy nem, eltűnt. (Az amerikai és orosz olajlobbit nem is említem jelen esetben.)
Szal a kezükben vagyunk, erős katonai, és politikai lobbi gazdasági öntettel...
-
Mondjuk az is egy nagy közhely, hogy egyre kevesebb a föld olajtartaléka, és emiatt pár évtizeden belül kifogynak. De ez korántsem igaz, mert egyre több kőolaj-lelő helyet találnak a világon, szóval az ismert olajforrások száma növekszik. -
Nem olyan 'pár' ember az, és csak emberek, hanem nagyon sok ország is ebből él. Találóan azt mondogatta egy ismerős, ha kifogy a kőolaj az arab-félszigeten, akkor az arabok utána mehetnek vissza tevét hajtani, mert egyszerűen nincs más komolyabb bevételi forrásuk (kivéve egyeseket, pl. Bahrein).
Bár szerintem nagyon afelé tendál a világ, hogy a hidrogén lesz a következő nagy energiaforrás... -
Szerintem meg meg van már minden csak az olajlobbi ami miatt nem lehet hogy piacképes legyen. Gondoljatok csak bele... mennyi ember él az olajból és jól piszok jól. Mi lenne ha az olyajipart hipp-hopp egyszercsak kiigtatnánk a föld mindennapjaiból? Háború? Katasztrófa? Sanszos... mesterségesen fenntartott dolog, és elég fádalmas lesz majd váltani, kell és akarunk is de hogyan azt még igazán nem is akarják tudni az a pár ember akinak a kezében van az egész világ kőolajkészkete... -
Alternatív hajtás terén nincs túl sok választék. A földgázt kipróbálták, nem vált be túlzottan, a hidrogén drága és nehéz tárolni. A többi vagy sci-fi, vagy technikailag nem realitás.
Mondjuk én személy szerint arra tippelnék, hogy lassan a hidrogén el fog terjedni (15-20 év múlva)... -
-
Pár észrevétel:
Szarv helyett egy Joy van ami azert is furcsa, mert egy 300 tonnas gepet egy kis Joy tekergetessel kell iranyitani.
Mi abban a furcsa? Kényelmesebb és a szarvkormány sem több a modern gépeken, mint egy nagy darab joystick, nincs közvetlen kapcsolat a kormányszervekkel. A szarvkormánynak addig volt értelme, amíg közvetlenül irányították vele a gépet, hiszen erőkifejtés szempontjából értelemszerűen kedvezőbb. De ma már teljesen felesleges.
. A masik dolog amiert nem jon be, hogy az Airbus A3XX csalad bemutato repen lezuhant (rafogtak a dolgot a 2 pilotara, akik mind ketten oktato pilotak tobb ezer oraval) es meg ma is repked tobb szaz beloluk. A pilotak azt allitottak, hogy nem tudtak mit kezdeni a geppel, mert a szamitogep nem engedte. Az istennek sem tudtak kivenni approach uzemmodbol. A gep szepen folyatta a megkozelitest es a leszallast csak a palya helyett az erdobe ment.
Ez a régi pilóta vs. számítógép vita. Egyfelől emlékeim szerint a Boeing gépekkel is voltak problémák, szóval ezzel az erővel azt is szapulnod kellene (pl. Boeing 767-esen ment el minden hóbelevanc). A pilótáknak ismerni kell a repülő számítógépes rendszerének működését, és nem csak repülni kell tudni. Hiába van több ezer repült órád, ha nem látod át, hogy milyen beállításokra mivel fog reagálni a gép.
Amikor a TU-144 lezuhant a bemutatokor, azonnal kivontak a forgalombol, mindet.
Érdekes, mert utána még évekig repültek még azért, igaz nem utasszállítóként, és az oroszok vonták ki, főleg azért, mert a gép maga nem váltotta be a hozzá fűzőtt reményeket (politikailag). Szóval ez igencsak rossz példa...
Ha az oroszokkal kibasztak, akkor az Airbus is megerdemelte volna.
Fő a tárgyszerűség ugye... Utálod az Airbust, ezért dögöljön meg. :)) -
Én inkább ezt a pénzt az alternatív meghajtásokra költöttem volna. Azé lesz a jövő, aki minél kevesebb "benyával" tudja működtetni a gépét.