Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kata
Már kérdezték többen is. 😊
És mi úgy döntöttünk, hogy NEM, mert így nekünk kényelmesebb. Többet vagyunk a fiúk-lányokban, mint az általánosban, én meg azért csináltam ide, mert lusta vagyok annyit klikkelgetni. Persze, ha a moderátorok önkényesen átrakják, akkor így jártunk. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Match
már rég meg akartam kérdezni...
ezt nem az általánosba kellene? 😊)))

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Kata
mi is téged

[/cserf][/fülünyúl]

geronimo77
Õ is repül igaz nem a "felhõk felett"

(Saját kép)

Geronimo\'s garage - www.gportal.hu/portal/geronimo

geronimo77
Jó képek

ez az én kedvencem

itt egy kép még róla:

meg itt egy a GAU-8 Avenger-rõl:
I.C.ram
Pfff.

Kezét nem kéred meg mindjárt? 😄

Jajj de kis gonosz vagyok.
CSOCSO
nekem ilyenkor az a poen ugrik be amikor a csaj kerdezi a parjatol:

-ugye cicuka a ragcsalok buta allatok?
-igen egerkem!...

ehhe
no mindegy.. imadunk kata!😊
Tikal

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Offtopic helyett mi lenne, ha a repülõgépekrõl témáznánk ? 😊

Mig-29K

Tikal
"bántja"

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

I.C.ram
Na pörögjenek már a válaszok bogyókák.
I.C.ram
Ki bántja?
Tikal
uh, katat bántják beindul az ipar 😄D

I.C.ram
Najó. Ezt elkönyveltem srácok 😊
I.C.ram
Mi az isten van itt? Mindenki ellenem fordult? 😊

Walakit sem néztem hülyének, téged sem nézlek hülyének.
Inkább ti néztek engem hülyének. 😊
azért így is szeretünk

http://gaborszantai.co.uk/

geronimo77
De még milyen nõ!!

geronimo77

Kata
helyesbítek: mindenkit elõszeretettel néz hülyének, gyagyásnak, agyilag vegetatívnak. Engem meg duplán, mert szõke is vagyok, meg nõ is.

[/cserf][/fülünyúl]

[Walaki]D`Lair
Legalább nem csak én mondom...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Kata
IC-vel nem vitatkozom, mer hülye, és nem érti, amit írok, illetve mindig kisarkítja. Mint most is.

[/cserf][/fülünyúl]

I.C.ram
Nem is tudtam, hogy Kecskeméten van a parlament 😄
Az #1777. 4. képére gondoltam.

Tikal
a kép nem fake, kecskeméti airshown készult

Tikal
Kata az airshown valo használatra gondolt, valojában nem ezzel fékeznek az tény 😊

Vagy inkább fake a kép és az eredeti felvételen épp leszálni készül ?

I.C.ram
Nem azzal van bajom, hanem azzal, amit Kata mondott, hogy fékezésre használják, mert arra tök felesleges, és csak drágább is.

Valószínû, hogy inkább látványelem.
Tikal
látványos, nem? 😊

Tikal
olvass vissza, csak egy párat 😄

CSOCSO
nemtom.. itt az amcsi airshow-n is kint volt az american airlinesnek a kerekei...
Tikal
szerinted a harrier mennyit zabál egy airshown? értelme nincs a manovereinek, a lebegésnek, egy helyben bologatásnak de LÁTVÁNYOS és tojnak a fogyasztásra! 😄

Tikal
huuu, mondom látványelem ( plusz rákapcsolja a fényeket is pl), airshown nem a fogyasztást nézik te 😄D

nem tudom szerintem egy ilyen lassu áthuzásnál nem a kerék fogja a megfelelõ fékezést adni egy ekkora batár gépnek.

Placebó
Érdekes az is hogy a MIG-29 behúzottkerékkel kicsit pipálva az igaz de képes 200-220 al vánszorogni az égen teljes biztonságban...

Lehet hogy csak látvány elem volt? Viszont lassan repült az tuti...

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

geronimo77
Kíváncsi vagyok erre (#1183) mit lép Kata
Mert hát ugye koztudott hogy I.C.-vel nem egyszeru vitatkozni

I.C.ram
Naó ez a lassítás OK, de értelme nem sok van. MErt a repülõgépekben nem csak full gáz meg 0 van. Fokozatokat lehet kapcsolni. Most ezzel csak azt éri el a pilóta, hogy megnõ a fogyasztása a gépnek, mert ugye adott sebességhez nagyobb tolóerõ kell, mint behúzott kerékkel.
Placebó

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Kata
Meg növeli a légellenállást, és könnyebben repül lassan. Nem kell annyit fékszárnyazni.

[/cserf][/fülünyúl]

Tikal
repnapokon igy szokták, látványelem

geronimo77
Kérdezd meg a pilótát.

I.C.ram
Malév utaszszallítónak miért vannak kint a kerekei?
geronimo77
Hát kb. ilyen volt a május 1.-i parádé

Tikal

ultél már ilyenben is?

Mindketten korrekt dolgokat írkálunk, csak picit elbeszélünk egymást mellett 😊.

Tény, hogy a gépeket a szemmértékkel nehezebb felismerhetõség érdekében festik a terepviszonyokhoz mérten, én viszont azt ecseteltem, hogy a mai 'modern légi harcászatban' a rejtõszíneknek egyre kevesebb jelentõségük van, mivel egyre kisebb arányban keverednek a szembenálló gépek egymással közelharcba.

Még régebben egy amerikai pilóta nyilatkozott a Mig-29es vadászgéprõl, hogy habár a Mig-29es jobb manõverezõ képességekkel rendelkezik, mint az F-15, mégis az esetek többségében az F-15 marad felül, mivel annak fejlettebb az elektronikája.

Az utolsó mondatom arra utal, hogy habár 10 'nézeteltérésbõl' mindössze 2ben bontakozik ki közelharc, erre való tekintettel meghagyták a 20-30 mm ûrméretû gépágyút, és természetesen az erre felkészítõ kiképzést is.

shaba23
Erre gondoltam én is...köszi
Kata
Igen, ez mind szép és jó, elsõdleges a horizonton túli harc a mai harci gépek technológiájában a biztonságosság miatt. De ETTÕL FÜGGETLENÜL a vadászpilóták a mai napig tanulnak közelharcot, és a gépeket optikailag a lehetõ legnehezebben felderíthetõre vagy megtévesztõre festik.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
SR-71 hátsó ülése.

[/cserf][/fülünyúl]

Tikal
gondolom blue angels csinált olyat hogy szembe repultek egymással... az a legjobb az ilyen formáciokban, szivem majd meg áll 😊

Tikal
temetéseken az elhunytat jelképezi amint a mennybe száll....

Tikal
hehe, fényképen nem lehet visszaadni egy ilyen airshow-t, az biztos, mikor elõszor voltam ilyenem nekem is majd leesett az álam.
harrier ugye milyen király volt, hihetetlen milyen jo gép meg hogy milyen hangos 😊

hangrobbanás kemény lett volna 😄DDD