3045
Music videok szerkesztese
-
#283 mellesleg én ha digitalizáltam, akkor Ulead-al, sose használtam Sony-t erre, fogalmam sincs mi és hogy bár gondolom nem lehet annyira bonyolult... mondjuk a Vegas alapjaiban véve sokkal igényesebb, mint Ulead -
#282 hát Vegas tud digitalizálni ha erre gondolsz... legjobb minőség kérdése sztem a tömörítő program(DivX; Xvid, mpeg 1; mpeg 2) dolga -
Töhötöm #281 Egyébként: Boldog Karácsonyt :)) -
Töhötöm #280 Sziasztok!
Tudna-e segíteni valaki abban, hogy mi a beállítás az 5.0-ban, ha a legjobb eredményt (minőséget) akarom elérni? (Úgy gondolom, az alapbeállítással is jó eredményt lehet elérni.) Amikor elkezdünk egy éppen beolvasott anyaggal dolgozni, hogyan nézzen ki a munkaterület?
Vannak régebbi VHS kazettán őrzött felvételek. A Vegas ezeket be tudja olvasni, vagy erre más program kell?
Most kezdem beleásni magam e témába, fenti kérdésekre adott válaszok gyorsítanák az ásást :)) -
#279 thx, tőtöm -
#278 itt van a vegas manualja, próbáld meg kiolvasni, a PIPről írnak a 289-ik oldalon, még részletezik is... -
#277 de, csak megváltoztatni kell, meg hogy hol legyen a háttér képkockán... melyik részén... de én csak kicsi részt tudok csak megjeleníteni belőle, nem az egészet lekicsinyítve, akárhogy próbálkozok nem jövök rá a segítségedet előre is köszönöm! -
#276 nem kell csak megváltoztatni magának az "előtérnek" a méretét? Nem arra gondolok, hogy csak a megjelenített képkockáknak a méretét állítod át, hanem az egész előtéri muvinak - most nem vagyok sajnos vegas közelében, leszek csak az újévben, úgyhogy nemtok konkrét menüt leírni, de megpróbálkozom a vegas manuáljában egy picit kutakodni (ez közelben van) -
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
erre gondolok -
#274 jajam, ami előrébb van az benne fekszik a másik képbe... gondom már csak az, hogy a kis képet(ami elsődleges és benne van a másikban) nem tudom teljes nagyságában megjeleníteni a háttéren előtt...
(biztos tökre érthető az egész :D) szal azt a képet, amit a háttér előtt akarok nyomatni, csak egy bizonyos részletét tudom... nem a teljes képet kisebb felbontásban.
Tehát vagy hagyom eredeti méretében, és akkor eltakarja az egész háttérvideo képét, vagy csak kis részletét tudom megjeleníteni PAN/Crop által lekicsinyítve :|
remélem valamit sikerül kihámozni belőle -
#273 hello csak most olv.el, sztem tobb savon egymas alatt lehetnek a felvetelek, csak arrol van szo (ha jol ertem), hogy amelyik kep PIP, tehat kissebb es eloterbe kell, hogy legyen, annak a merete a fontos nemde? -
#272 gyááááááá rájöttem, király
ill haver segített... -
#271 aham -
#270 nah ujabb kérdéssel fordulok hozzátok: picture in picture hogyan oldható meg ? -
csasziii #269 ja fasza progi, tud vki a lenti kerdesemre valaszolni? ;> -
#268 gondolom... mint a legtöbb nyelven eredetiben az igazi a progi :| -
#267 én meg is néztem azt a magyarítást, rogton amikor eloszor írtak róla, de fizetni kell érte, ezen kívul sztem angolul jobb -
Töhötöm #266 Sziasztok!
Csak van itt némi élet :))
Miután ma este időt tudtam szakítani a problémámra, feltelepült az 5.0.
Huúú mennyi kérdés... Nincs a használatról vmi magyar nyelvű leírás a neten?
Két hete becsülettel elolvastam az összes hozzászólást, így tudom írtatok
magyarításról is. Az év utolsó hetében kicsit több időt tudok szakítani erre a
szerintem is nagyszerű programra. -
nagypipus #265 szeva Mindenki!
mondjatok egy progit,amivel filmre tudok szöveget varázsolni.légyszi
-
#264 pl úgy tudod egyenletesre csinálni a villogást, hogy behúzod az effectet, aztán a timeline-on ugye bejelölöd a rombuszokkal, hogy mettől-meddig tartson... na ott kell számolni, hogy hány képkocka távolságra rakod le! Ha mindeggyiket ugyanannyira, akkor egyenletes lesz a villogás! ;) -
#263 jah ok nyugodtan, thx :) -
#262 de van, majd délután leírom, most nem érek rá sry :D -
#261 aham, szal nincs -
#260 ööö azt szeretném megkérdezni, hogy fekete vagy fehér vagy akármilyen villogásokat hogyan tudok csinálni ? mert az addig rendben van, hogy fehér vagy fekete kockákat teszek be a képbe de az vmikor nem az igazi és nem egyenletes, igazából arra lennék kiváncsi van erre vmi külön effekt vagy beállítás ? -
#259 nem dumálsz magadban, halljuk a hangodat, én is röhögtem, de nem a neveden, hanem azon, hogy kínodban írtad oda stb. -
#258 azért ha felvetődik egy két kérdés, és figyelnek rá, válaszolnak is(legalábbis nekem eddig válaszoltak :D) -
Töhötöm #257 Köszi a választ. Most, hogy megint benéztem ide, elmesélem, hogy nem volt könnyű regisztrálnom nevet. A Töhötöm kínomban jutott eszembe. Aztán amikor jött a köszönő válasz e-mail: Kedves Töhötöm... akkorát röhögtem, hogy még a könnyem is kicsordult :)))
Na mindegy... Minek dumálok itt magamban... -
#256 nem nem hagytuk sztem, csak spec.en nemtom mi lehet a gond,ezer nem is irtam -
Töhötöm #255 -
Töhötöm #254 Átböngésztem korábbi összes hozzászólásaitokat, sok hasznos dolgot írtatok amit ha sikerül telepítenem a programot én is tudok használni.
Most meg itthagytátok ezt a fórumot?
-
Töhötöm #253 Sziasztok!
Most csöppentem ide, van itt valaki?
Azt kérdeztem volna, hogy a Vegas 5-ös a szomszédomnál rendben települt és működik, nálam meg nem fogadja el a szériaszámot. Mi lehet a gond?
Köszi. -
csasziii #252 hali!
vki tudna segiteni a kovetkezo problemaban? : vegasban lerenderelek egy videot, ami eredetileg ntsc, de en pal-ban renderelem. behuzom a resolume-ba, ahol csikos az egesz. vilagos a problema, a premiere-ben meg is tudom oldani (deinterlace), de a vegasban is meg lehet ezt oldani ugye? hogyan? (vegas 5-os hasznalok) koszi eloreis! -
mirage #251 condition zero :)
1.6 tal is van egy-két demo amit fölvettem amig valami nem történt és valami miatt nem tudok neten jatszani steammel :((( -
#250 1.6 vagy source? -
mirage #249 Köszi! -
#248 http://www.counter-strike.hu/index.php?k=faq&t=19
itt nézz előbb szét -
mirage #247 Hali!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hogyan kezdjek neki egy counter movie szerkesztéséhez?Marmint hogyha meg van mar a fájl úgy h "d2.dem" akkor kell valamit tenni vele mielőtt Vegashoz nyúlnék??
Remélem érthető voltam. :)) -
#246 Senki? Valaki!!! -
#245 Szia!
Kipróbáltam. De van még egy kis problémám: a hangot hogyan tudom egyszerűen hozzá igazítani. A hang beállításoknál meg lehet ugyan változtatni a hosszát, de azt csak úgy tudom megtenni, hogy a film %-os változását átszámítom a hang hosszára és arra módosítom. De ez csúszást okoz minden esetben, mert kerekítési veszteség jelentkezik. Na akkor most hogyan tudnám ezt egyszerre csinálni? -
#244 Hi.
Valaki gyors helpet léci.
Hogy tudok olyat csinálni, hogy két filmet egymás mellé teszek, és egyszerre megy a kettő?