Sony Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még egy-két kérdés...hogyan tudom a filmet képkockánként váltani a VIDEO EVENT FX és az EVENT PAN/CORP-on belül, mert látom hogy ott van alul, hogy next keyframe, de hiába nyomogatom nem változik a kép...
A másik kérdés meg hogy a COOKIE CUTTER-en belül lehet valahogy nagyítani?
Molnibalage
Mûködik! Nagyon zsír. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Garrett27
A Vegas 9-es "Sony AVC" mp4-es kodekje nálam jobban beválik, mint akármilyen wmv, mp4, vagy akár az XVID-es mp4, mert amellett, hogy a Youtube is ismeri, a Sony még meg is könnyítette a renderelést. Ugyanis miután kiválasztod a kodeket, alább van lehetõség az internetes HD automatikus megadására, így nem kell a rendert még tovább állítgatni a "Custom" alatt, egyszerûen kiválasztod mondjuk, hogy "Internet 16:9 HD 30p" és a minõséget már magától erre állítja be.

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

Molnibalage
Felbontás? Egyes estekben, ha gyors képmozgás van, akkor mákostészta lesz a kép egy kicsit. Én Wmv 9-et használok (az ACE Megacodecpack tartalmazza mindketetõt), az picivel nagyobb fájlt csinál egyes beállításokkal, de jobb minsõggél szerintem. Az XVid másik hibája, hogy a videó brightness értéként mindig kicsit eltoja, mindig világosabb lesz, mint az eredeti anyag.

A wmv9 kodek esetén 80-85-ös minõség bõven elég. Én viszont azt csinálom, hogy 100-as minõségben lekódolok valamit (5 perc = 2 G😎 és aztán ez fizetõs mp4 kodeket eresztek rá. Csinál egy kb. 2-3 MB-os fájlt tökéletes minsõégben. Az oldalamon nézegessed meg a videókat és lásd a végeredményt.

http://www.youtube.com/my_videos

A linkek itt elérhetõek hozzá. Az utolsó kettõ az mp4-es.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Unitedfanatics
XviD MPEG-4 Codecel szeretném, mert azzal összemennek a cuccok, de virtualdub nem vitte...

Molnibalage
Hát ez nagyon bonyás. Elsõre mutass egy screent, hogy mi a kodek választák. Milyen felbontás és milyen minõség a cél?

Unitedfanatics
Na, sikerült megcsinálnom, már csak az a bajom, hogy 2 és fél perc sincs a videó és 500 mb, gondolom kódolni kell vmivel (pl: Divx) Valaki tudja, hogy ezt mivel kell csinálni?

Unitedfanatics
Letöltöttem a programot, virtualdubbal már kivágtam a részleteket és ezeket szerzetném egymás után rakni (azért nem vdubbal, mert több résznél nem egyeznek a beállítások és úgy nem lehet összerakni) Itt már beraktam szép sorjában egymás után és menteni akarom render as-al, de nekem csak azt a videót mentettem amit elõként raktam a projectbe, hogy lehet az egészet menteni? Köszi elõre is

Molnibalage
A maskot próbáltam már használni, de semmi hatása nem volt a képre. A neve egyértelmû, de mégse tudtam használni. Mondjuk nem sokat próbálkoztam, de fejlõdni mindig van hova. 😊

lacibacsi
Azon gondolkodtam, hogy amire neked szükséged van az nem is a cookie cutter.
Egyszerûen menj be az event pac/Crop-ba és maszkold körbe az alakodat. Talán egy futó alaknál könnyebb lesz végig szórakozni a kockákon maszkkal, mint cookie-kal.
Egyébként a cookie cutter-ben be tudod állítani, hogy a kitakarás a cookie-n belül, vagy kívül legyen-e. A színét és átlátszóságát is tudod állítani. De mondom: próbáld ki inkább a maszkolást.

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

Molnibalage
Azzal, hogyan lehet kijelölni ilyen kitakarás rész körvonalát? Nem is tudtam, hogy lehet. Ami kitakart az fekete lesz, vagy lehet átlátszóvá tenni? Mert én tennék be képeket videóba, de úgy, hogy csak egyes részei látszanak, de a környezõ rész legyen átlátszó.

lacibacsi
Amatõr kategóriában a Vegas az egyik legjobb. Adobe fanok esküdnek a Premiere-re, még igazuk is lehet, azonban a kezelése már-már profi kategóriába hajlik. vagyis én azt mondom, hogy amatõr szinten a legelfogadhatóbb választás a Sony Vegas. (Ulead /Corel/, Pinnacle Studio, stb. felejtõs)

lacibacsi
Mindent lehet, csak az a kérdés, hogy megéri-e neked a ráfordított munka. A megoldás a "cookie cutter" fx használata.

Elsõ lépésként a cookie-kal szépen ki kell takarni a játékos körül lévõ teret. Minél kevesebbet használsz hozzá, annál könnyebb dolgod lesz ezután.

Második éa még nagyon sokadik lépésben ugyanis kockákként kell a játékos mozgásához igazítanod a cookie-k határvonalát. Másodpercenként 25 képpel számolva egy röpke futás is többszáz kockát jelenthet, ahol el kell végezned ezt... 😊

Ha mégis belevágsz és lesz türelmed, akkor viszont szép eredményt lehet elérni...

Molnibalage
Szerintem nem lehet. A Vegas az nem éppen e high end kategória tudtommal.

Én még arra sem tudtam rávenni, hogy egy kép, ami elvileg átlátszó a PS editáláskor, az Vegasban is átlátszó legyen. Még ezt sem ismeri fel...

bertino
hát ez vegas-al nem épp eccerû feladat... szerintem.
de mással se 😄

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Helló!
Az szeretném megtudni, hogy lehet-e olyan csinálni vegas-szal, hogy pl. van egy számítógépes játék (tegyük fel a FIFA) és miközben játszom felveszem videóra és csak az embert "vágom ki" de úgy hogy a mozgása megmaradjon(futása).
Ha lehet akkor hogy és ha nem akkor tudtok-e olyan programot amivel meg lehet csinálni?
Molnibalage
Akkor line in vagy bármi mással próbálkozz. Van a recodrnak is master csúszkája. Indítst el egy felvételt bárimvel, ami rajzol hullámoz felvétel közben. Látod, hogy az erõsítés hogyan változik.

Murder3
Nincs ott fül amit le/fel tudnék húzni csak a némítást lehet kibe kapcsolni.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Molnibalage
Mert az említett bemenetk hangerejét kell lejjebb húzni.

Murder3
Kösz íg már jó.
De most meg nagyon hangosan veszi fel és recseg.
ott meg nincs iylen hangerõszabályozó fül ahol tudná álítani a hangot.

Aha annyi volt a baja,hogy lekellet szedni hozzá a frissítést.A 8.0c pro-vel már beolvassa.Esetleg valaki nem tudna hozzá olyat amivel a számlálót megtudnám állítani?
Molnibalage
Mert csak avi-t és wmv-t ismer fel asszem.

bertino
plug-in nélkül elég kétséges sajna, hogy megnyitja.
emlékeim szerint.

Szijasztok.Olyan problémám lenne,hogy a vegasom(8.0 pro) nem nyitja meg a mpg fájlt.Szedtem le mpg codecet winamp meg windows media player is lejátsza már de a vegas még minid hibát ír ki a megnyitásánál.
Molnibalage
Mert talán be kelle állítani azt, hogy melyik csatornáról és milyen erõsítéssel vegyen fel. Vezérlõpultnál tudod megtenni. Játék hangja, az ami a kártyáról kijön a stereo mix és / vagy line in szokott lenni.

Murder3
hiába akkor sem vesz fel hangot csak zúgás megy alatta.

Molnibalage
Igen. (Ott a pipa a képernyõn, ennyire szerintem senki sem vak.)

Murder3
azt tudjátok h frapsal h lehet hangot is felvenni a videóalá?

bertino
kösz, ezt én is tudtam.
épp az a lényeg, hogy .flac kerüljön a kép mellé, nem .mp3

<#rolleyes><#smile>

Molnibalage
Flac-ot átkonvertálod mp3-ba és utána azzal a videszerkesztõvel teszed a videó alá a hangot, amvel nem szégyelled.

bertino
nem feltétlen témához tartozik, de van valami program, amivel .flac hangot lehet rátenni .mp4-re vagy .avi-ra ?

Molnibalage
Csak az alapokat. Mivel nem egészen jogtiszta verzióm van és nekem nem effektelésre kell, alig használok valamit. A pluginok tudtommal fizetõsek.

Dj Tommy
Végig próbáltam a gyári effekteket, közben találtam 1-2 számomra hasznost is, a Light Ray is nagyon jó, elég jó hatást lehet vele elérni<#wink>, közben szerintem megtaláltam, a nekem megfelelõt, a neve:
Pinch/Punch<#hawaii>

Igaz, ahogy te írtad "szívás" a beállítgatása, de majd a látvány kárpotol érte<#taps>

Amúgy te milyen pluginokat használsz?
(Tudom ez felhasználás kérdése, de ettõl függetlenül szívesen fogadom az ötletet 😊 )

80,90's music & Hand's Up Music lover. TommyX Video Edits/videomixes http://www.youtube.com/user/VjTommyX

Molnibalage
Light Ray az, ami neked kell szerintem.

Molnibalage
Próbáld végig az összeset. Nincs sok. Lehet, hogy nincs is benne alapból a Vegasban és fizetõs plugin.

Dj Tommy
Köszi hogy válaszoltál, már csak az effekt nevét kéne megtudnom valahonnan, mert szeretnék videómixet készíteni és ez az effekt elengedhetetlen hozzá.

80,90's music & Hand's Up Music lover. TommyX Video Edits/videomixes http://www.youtube.com/user/VjTommyX

Molnibalage
Pont úgy, ahogy írtam. Manuálisan kell, elég nagy szívás. De hát a Vegas nem a világ teteje.

Valamelyik effektel lehet ilyet elérni. Azt kell úgy beállítani a gyémántok segítsgével, hogy mikor ütem van, akkor húzd fel adott értékre, a köztes értékeknél az effekt erõssége meg legyen 0.

Dj Tommy
Én olyan kérdéssel fordulok felétek, hogyan lehet megoldani azt, hogy a zeneütemére, be tudjam állítgatni a videó mozgását?
Így gondoltam:
http://www.youtube.com/watch?v=0x_A73hpHQc
Ebben a videóban 1:40-tõl látható effect megvalósítása érdekelne.
Elõre is köszönöm a segítséget<#wink>

Murder3
és azt az encodert honnan tudom letölteni?

Én az xfire encoderét használom. 1.3 gigásból -> 60 megás, kb ilyen szinten dolgozik. itt legtöbb azzal van (csak úgy lehet feltölteni ^^)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Murder3
hát 1024 vagy 800-as felbontás jó lenne.
szóval fodom ezt a Media HD convertert és ezzel lekonvertálja normális méretre?

bertino
sirály, én mpeg streamclip-et használok jelenleg, szintén tömörítetlen render után, ez se tul rossz.

Molnibalage
4 Media HD converter. A trial vezióban az összes kodek kipróbálható, de csak limitált hosszt konvertál. Kibaszott jó minõségban tud renderelni.

Ez azzal készült.

Elõször 100-as értékre állított wmv konverter ment. Akkor majdnem 900 megás volt a videó. Ez lényegében 160 megára letvitte minõségromlás nélkül. Ez megér nekem kb. 35 dollárt. 😊

bertino
ha publikus az infó... melyik az a tömörítõ progi ?

Molnibalage
Hát nekem sem ment elsõre, de találtam egy alternatív megoldást. Egy nagyon durva veszteségmentes tömörítést csinálok elõször és arra engedek rá egy fizetõs mp4 progit.

Egyébként jó minõséget és viszonylag jó méretet Wmv9 vagy Xvid4 kodekkal tudtam elérni. Az ACE megacodecpak mindkettõt tartalmazza. Milyen felbontással akarod csinálni?

bertino
lap alján keresõbe "tömörítés" és lõn világosság.
meg google is elég hasznos.

Murder3
Abszolút kezdõ vagyok.
De én eddig adobe premiert használtam de azért váltottam erre mert ott nem tudtam egyszerûen egy 2 perces videót kimenteni úgy h ne 600 mega legyen.
Itt sem értem mit hogy kell csinálni h egy 2 perces videó ne 600mb legyen?

Molnibalage
Akkor ajánlom. Egyes effekteket layerezéssel kombinálva egész érdekes dolgok hozhatóak össze.

Nem.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Molnibalage
Ez a TV simulator része. Ott lehet állítgatni a dolgokat, hogy ilyen legyen a kép. Végignézted egyáltalán az összes effektet, hogy mire jók?