3045
Music videok szerkesztese
-
#2325 mér nem elég, ha csoportba rakod a kiválasztott vidiket? (miután SHIFTtel kiválasztod őket, lenyomod a "G" bötűt) -
#2324 Nekem is tud valaki segíteni? -
#2323 Egyeg dolgok felrakása átállít dolgokat a már telepített kodekeknél. Videó lejátszáskor a kodekek használva vannak. Lehet a megjelenésen változtani, a kodek is rendelkezhet brightness csúszkával. Az egyik kodek felrakásakor a default helyzetből elmozította az XVid-et. Nem tudom miért. Viszont ez a kódoláskor is visszahatott! Lehet, hogy ez más kodekkel is megeshet. Fenemód idegesítő és nehezen megtalálható bug.
Én is csak véletlen vettem észre, mert az éjszkai jelenetek túl világosak voltak sok filmban. Megnézted a BsPlayerben a szűrők alatt a kodektulajdonságokat és lám-lám... -
#2322 Ugyanazt kérdezném, mint Balázs, de megjegyzem, hogy nekem ezt csinálta, amíg a klite egy bizonyos verziója volt fönn (sajnos nem emléxem hanyas verzió), és minden mp4-ben enkódolt videót sötétített - csak mp4-nél csinálta, ezt megoldotta az újabb klite install (többek között), mai napig nemtom mi volt a baj. -
#2321 Mennyi az a sokkal? Milyen kodeket használtál? Az Xvid pl. az nagyon kicsit világosít a képen. -
Renrut24 #2320 Sziasztok!
Most kezdtem el használni a Sony Vegas 9-et, ezért lenne egy kérdésem: amikor kimentem az elkészült videómat akármilyen formátumban a kép az eredeti videóhoz képest, amiből szerkesztem a kisfilmeket sokkal sötétebb! Ez eléggé zavaró, mert a sötét jelenetek nem látszanak az elkészült videómban, holott az eredeti videó világosabb. Mi lehet a gond? Valaki tudna segíteni? Köszi előre is! -
#2319 Nekem lenne egy kérdésem:
Ha egy videót összevagdosok darabokba, akkor azt hogyan tudom megoldani, hogy a videó egyik részét, a másik résszel összeillesztem
Úgyhogy ne legyen ott a vágás vonal, a 2 videó darab között.
-
#2318 oh de fasza... müxik még1szr ty -
#2317 köszke :d -
#2316 tegnap válaszoltam, vmiért nem vette be az üzit :o na.. amikor ezzel próbálkoztál, azért gondolom előtte másoltad az efektusos videót, jobb katt + copy, aztán az új vidin jobb katt és paste events.. -
#2315 Ez úgy műxik, mint a beszúrás, először az efektusokkal teli videón kell jobb klikk, copy, aztán a többi videón a jobb klikk "paste"... -
#2314 paste event att.... van csak éppen nem lehet rámenni... szürke -
#2313 az a "minden vidire 12 effect" miért nem működik úgy, hogy megcsinálod az elsőre és rámásolod a többire? (jobb egér és Paste Event Attributes)..
amúgy ami engem illet, ha youtubeon látok egy vidit, ami agyon van effektelve, inkább meg se nézem, sztem elég két-három efektussal felturbózni a folyamatot, plusz néhány kép-a-képben -t használni meg ilyesmi -
#2312 12 effekt? Van annyi hasznos egyáltalán egyszerre? Nem a sok effektektől lesz egy videó jó szerintem. Mi az a fragmovie?
A Vegas meg nem egy pro valami. Otthoni usereknek készült. Tényleg nagyon szép dolgokat lehet velemi csinálni, de ez sok kulimunkával járhat. -
#2311 csak h minden vidire 12 effectet kell ráraknom... + még egyéb effectek, mivel fragmovie lesz -
#2310 Minrmint 200 db filmdarab? Mi ebben a sok? Volt olyan 3 perces videóm ami kb. 40 filmdarabból és 40 képből állt. Egyesével kellett minden effektelni, a képeket PS alatt is. Jó munkához idő kell. A lustaság sehol nem nyerő. -
#2309 -
#2308 azt én is tudom de elég hoszu munka lenne mivel több mint 200 vidiről van szó -
#2307 Olyat szerintem nem lehet, de ha presetbe elmented őket, csak be kell tölteni őket. -
#2306 megjegyeztetni én is tudom, de én nem azt akarom.... hanem hogy sok (7-8) effectet az értékükkel együtt 1effecté egyesíteni! -
#2305 Nyisd meg a Vegas súgóját és keress rá az "automation"-ra. Ott leírja mit hogyan kell vele megjegyeztetni. -
#2304 nem, ugyhogy bővítsd kicsit a szókincsed és próbáld meg értelmesen leírni léccives. -
#2303 szasztok lenne 1 olyan kérdésem hogy lehet e olyat csinálni sony8al hogy a videóra rakott effecteket 1be elmentse valahogy és a következő videóra már ne keljen egyesével rárakni külön-külön az effecteket hanem csak azt az 1et amit elmentettem... értitek?:D -
#2302 igen. -
#2301 Sziasztok.
Van-e olyan lehetoseg, hogy egy videora felvett esemeny bizonyos masodperctol kezdve egy masikig peregjen a perc es masodperc mutato a videon? -
#2300 A net tele van tutorialokkal mindkettőhöz szerintem. -
#2299 Spéci video effekthez After Effects kell. -
#2298 Az ember nagyon hamar belejön, mert csak csinálni kell. A program lényege az, mint a PS-nek. Layerek vannak, csak itt videósávval és minden layeren és minden betett képen vagy videódarabon lehett effekt. Párhuzamosan zajlik minden. Nagyon sok dolog időben is változhat. Ezt úgy oldod meg, hogy a az effektek tulajdonságait pontonként adod meg és a közetes értékek között interpolációs sémát is választhatsz.
Kb. ennyi a Vegas. Ezek után a szépség elérése, "csak" játék az effektek időbeliéségvel, az időpontokkal és persze a jó alapanyag kell. Hihetetlenül könnyű kezelni. Nekem senki nem tanította és mégis könnyedén megtanultam. Van helpje is. -
#2297 csak én egyáltalán nem értek sony vegashoz :(( -
Gibor #2296 Megtudod vele csinálni, sőőt még egy régebbivel is, én 7el dolgoztam sokáig, ugyanazt megtudom csinálni mint 9el... Nemsok különbség van, stabilabb és talán kezelhetőbb. -
#2295 szval introt pl: van egy alapháttér amit zenénél betudok vibrálni,teleport,meg ilyen spéci video effectek :D -
#2294 introt pl: van egy alapháttér amit zenénél betudok vibrálni,teleport,meg ilyen spéci video effectek :D -
#2293 A kérdés így nem definiálható. Mit akarsz vele csinálni? -
#2292 Szerintetek Sony vegas 9.0 pro tökéletes intro szerkesztésre? -
#2291 ahh k.. -
#2290 próbálj találni youtube-on vmi tutorialt, talán a projekted tartalmaz olyasmit ami miatt nem megy.. -
#2289 Visszavonom, kezdem már érteni. :) -
#2288 Én eddig akármire is alkalmaztam nem történ semmi. Most sem sikerült semmilyen képen vagy videón bármiféle hatást elérni. -
#2287 ja majd el felejtettem, több árnyalatot is ki tud szűrni, ha ugyan azt az efektust használja többször.. -
#2286 Pedig lehet ilyen egyszerűen - csak a háttérnek kell egy színűnek lenni, mert azt az egy árnyalatot tudja kiszűrni.