35611
-
#172 -
#171 Hat évre írt alá Rooney
A fiatal csatárt 20 millió fontért igazoltuk le.
Most csak az összeg felét kellett kifizetnie a klubnak, a másik felét 2005-ben fizet ki.
"Nehezen döntöttem el, hogy elhagyjam az Evertont, de nagyon izgatott vagyok, hogy egy olyan nagy klubhoz csatlakozhatok, mint a Manchester United. Úgy érzem, ez a döntés segít a karrierem építésében. Játszni a legjobb játékosokkal a legjobb tornákon, mint a Bajnokok Ligája, ezt nem tudtam visszautasítani." - mondta Wayne Rooney
Sir Alex is nyilatkozott:
"Nagyon izgatott vagyok, azt gondolom, megszereztük az elmúlt 30 év legjobb fiatal játékosát az országban. Mindenki el van ragadtatva ettől az igazolástól."
Davig Gill: "El vagyunk ragadtatva, hogy sikerült megkötnünk a szerződést. Ő borzasztó nagy nyereség nekünk, nagy jövő áll előtte."
ROONEY-AKTA
Született: 1985. október 24., Liverpool
Pozíciója: csatár
A Premiershipben a 2002/2003-as bajnokság nyitányán debütált a Tottenham ellen, a Goodison Parkban. Első gólját 16 évesen az Arsenal ellen szerezte. Wayne a valaha volt legfiatalabb angol válogatott játékos, 2003. februárjában a kispadra ülhetett Ausztrália ellen az Upton Parkban. Továbbá ő a legfiatalabb gólszerző a válogatottban, 2003. szeptemberében, 17 évesen lőtt gólt Macedónia ellen. Eddig 17-szer játszott az angol válogatottban, és 9 gólt szerzett.
-
#170 A United bejelentette Rooney érkezését
Manchester, augusztus 31., 14.50 Az Everton ugyanakkor továbbra is cáfolja a megegyezés hírét.
A Manchester United elismerte, hogy már csak az orvosi vizsgálatok - és persze az aláírás - hiányzik Wayne Rooney szerződtetéséből. Ennek ellentmond az Everton által kiadott közlemény, melyben a liverpooli csapat cáfolja, hogy megegyezés született volna a tini csatár ügyében. A hírek szerint az Eb-n megsérült, és azóta lábadozó Rooney 25 millió fontjába kerül a manchesteri klubnak
-
R9 #169 talán hogy nincs egy ember aki összefogná a csapatot,egy klasszikus irányító kéne,ezért lett volna jó ronaldinho! -
skristof #168 a gond sztem az h nem volt időben egybe a csapat.... nyáron mindenki másfele volt (eb,copa,olimpia,etc).
persze ez a többi nagynál is így volt, de mi nem jöttünk ki jól belőle. ez van. a BLben még lehet jó a csapat, és a bajnokság sem ment még el, csak nagyon fel kell pörögni -
#167 Egyszeruen nem tudom mi a gond pedig atom tamadoink vannak es ruuuuuuud meg nem is jatszik. -
#166 mi lehet a gond?nem mintha mu drukker lennék -
#165 United - Everton 0 - 0
Ismét nem tudott nyerni a csapat.
Hiába támadták végig a meccset a vörös ördögök, nem tudott gólt lőni. A meccs legaktívabb embere Ronaldo volt, aki egy kapufával büszkélkedhet.
Manchester United - Everton 0 -0
Gól: -
Sárga lap: L. Osman 40., T. Cahill 52.
Piros lap: -
-
#164 na, az idén sem lesz bajnok a Mú. 4 forduló 5 pont, már most 7 pont hátrány az londoni 2 nagy csapat ellen. aki otthon nem tud megverni egy Evertont, az meg sem érdemli a bajnoki címet -
#163 Beharangozó: United vs Everton
Holnap Rooney csapatát fogadja a Manchester United.
Kezdés: 12:45 (Sport1 ÉLŐ)
A mérkőzésen valószínűleg pályára lép Louis Saha is.
A két csapat egymás elleni mérlege:
166 mérkőzés
70 United győzelem
60 Everton győzelem
36 döntetlen
Legutóbbi: Everton - Manchester United 3 - 4 (Saha2, van Nistelrooy 2)
-
SONEEC #162 Ferguson megkönnyebbült az egyenlítő góltól
Fergie kicsit nyugodtabb szívvel hagyta el az Ewood Parkot az 1 ponttal.
Azonban megjegyezte az edző, hogy kissé csalódott a játékosaiban, amiért nem tudtak több helyzetet kialakítani.
Friedel bravúrjai:
„Amikor látod, hogy ott az üres kapu és mégsem tudod belőni a kapus miatt, az rendkívül nyugtalanító. Minden elismerésem a kapusé. Én nem is értettem, hogy bírt annyi mindent megfogni hisz csak egy félidőben volt vagy egy tucat kapuralövésünk. Fantasztikus munkát végzett a kapuban.”
Vitatott gól
„Megnéztem a visszajátszást és megerősítette bennnem, hogy kezezés történt. Volt még néhány rossz ítélete a játékvezetőnek a mérkőzésen egyébként.”
„Örülök végül is az 1 pontnak, de azért jobban kell ezután produkálnunk, bár tudjuk, hogy kis szerencsével győzhettünk is volna.”
-
skristof #161 pffff
erről lemaradtam! :( -
SONEEC #160 Blackburn - United 1 - 1
Az utolsó percben egyenlített a United.
A Manchester United végig fölényben játszott, de mégis az ellenfél szerzett vezetést a 17. percben, Dickov közeli góljával.
A United végig támadott, de csak a 94. percben sikerült egyenlítenie Alan Smith góljával.
Blackburn Rovers - Manchester United 1 - 1 (1-0)
Gól: Dickov 17. ill. Alan Smith 94.
Sárga lap: J. Stead 13., Kleberson 35., L. Amoruso 40., 71., K. Tugay 90.
Piros lap: L. Amoruso 71.
-
#159 Hogy eg a buzi Bayern Munich Leverkusenben. :P
4:0 a 63. percben. -
SONEEC #158 gol az gol -
#157 pfff, ekkora mákot, ilyen góllal egyenlíteni... -
R9 #156 C.Ronaldo nagyon jól játszik,egyik kedvencem lett. -
SONEEC #155 Blackburn - United beharangozó!
Kezdés: 13:30 SPORT1 (élő)
A bajnokságban a Manchester United a Blackburn Rovers ellen készül idegenben pályára lépni.
Eddigi mérleg a United részéről:
41 Győzelem
29 Vereség
23 Döntetlen
-
R9 #154 az -
#153 pffffffff -
R9 #152 igaza van,owennek is elkellett volna amikor nagy tehetségnek számított. -
SONEEC #151 Rooney: El akarom hagyni az Evertont!
Wayne Rooney úgy érzi, el kell hagynia jelenlegi klubját, hogy a karrierét előremozdítsa.
Az Angol csatár jelezte az Everton vezetőségének, hogy távozni szeretne.
„Talán ez volt életem egyik legnehezebb döntése, de a karrierem előrejutása érdekében mindent meg szeretnék tenni.” –mondta Rooney a sajtótájékoztatón
„Az európa bajnokság nagy élményt volt nekem, sok tapasztalatot szereztem, amit majd később hasznosíthatok.”
„Részben azért is döntöttem így, mert szeretnék végre egy olyan klubban játszani, amelynek minden évben lehetősége van nemzetközi csapatok ellen játszani.”
„Másrészt , remélem az Everton szurkolói megértik a távozásom okát és szeretném ha egy jobb csatár érkezne majd helyettem.”
Ezalatt Alex Ferguson megnyugtatta a manutd.com-ot, hogy keddig még minden esély megvan rá, hogy a játékos igazolása végbemehessen.
„Mielőtt bármit is tennénk, meg kell várnunk az Everton végső válaszát.”
-
SONEEC #150 Csak mas az anyaga mint a tavalyinak. -
R9 #149
15900 FT -
skristof #148 mennyibe van az idei? -
SONEEC #147 Voltam manchester mezt venni de az idei nem annyira tetszik igy marad a tavalyi piros meg a kek. -
SONEEC #146 jo kép -
forzajuve #145 -
SONEEC #144 A United 20 milliós ajánlatott tett Rooney-ért!
A Manchester United újból megpróbálkozik megszerezni az Everton ifjú csatárát.
A klub szerint tenniük kellett valamit, még időben, mert nem lehet most csak nézni és várni.
Ferguson hozzátette: „Mi megtettük az ajánlatunkat, már csak az Everton válaszára kell várnunk.”
„Rooney fantasztikus játékos ,ezt megerősítette a Euro 2004-es szereplésével is. Ráadásul nagyon fiatal még, ami kapóra jönne nekünk.”
„Még nem egy kiforrott, vérbeli csatár ,de a mi klubunk nagyon ért hozzá, hogy, hogyan kell a fiatal tehetségekből szenzációs játékosokat faragni.”
Rooney-ért amúgy a Newcastle is harcba szállt korábban, azonban őket már visszautasította a Liverpooli klub.
-
SONEEC #143 Man Utd 3-0 Dinamo Bukarest
A United Alan Smith vezérletével, 5-1-es összesítéssel masírozott be a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeibe.
Lehet, hogy Sir Alex Ferguson 20 millió fontot ajánlott Wayne Rooneyért, de ez úgy tűnik Smith-t egy cseppet sem zavarja. A 47. percben az ő góljával szerezte meg a csapat a vezetést, és három perccel később egy újabb remek befejezéssel már a második gólját is megszerezte.
Az helyére csereként beállt David Bellion a Norwich után ismét betalált, és ezzel beállította a 3-0-ás végeredményt.
A mérkőzés rossz hírrel indult, bejelentették, hogy a kapitány Roy Keane-nek két bordája megrepedt, így várhatóan három hetet kell kihagynia. Ez azonban most nem zavarta a csapatot, a United irányította a meccset a remeklő Alan Smith vezérletével.
Hat perccel a félidő előtt Smith majdnem megszerezte a vezetést, ám látványos akrobatikus kapáslövése a lécen csattant.
Végül a 47. percben megrúgta megérdemelt gólját. A gól ugyan szerencsésnek mondható, de igyekezete meghozta jutalmát. Kleberson szabadrúgása megpattant egy román játékoson és így éppen Smith-hez került, aki közelről nem hibázott.
A befejezés hibátlan volt, mégis Markus Merk beavatkozására volt szükség, mivel az asszisztens lest jelzett.
Három perccel később már a szerencsére sem volt szükség, amikor Gary Neville beadását 8 méterről a kapu felső sarkába továbbította.
Bellion váltotta Smith-t, aki zsinórban második gólját szerezte az Old Traffordon, amikor a 69. percben kihasználta a védők hibáját és kilőtte a sarkot.
Ferguson fiatal csapata, Chris Eagles-szel és Johnathan Spectorral a fedélzeten megtette a kötelezőt és simán jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe.
Manchester United 3-0 Dinamo Bukarest
Old Trafford, 61.041 néző.
Játékvezető: Markus Merk (német).
Gólszerző: Smith 47, 50, Bellion 70.
Sárga lap: Eagles ill. Galamaz.
Man Utd: Howard, Gary Neville (Phil Neville 55), Spector, Silvestre, O'Shea, Eagles, Kleberson, Djemba-Djemba, Fletcher, Ronaldo (Richardson 64), Smith (Bellion 63). (Saha, Giggs, Carroll, Scholes.)
Dinamo Bukarest: Cristian Munteanu, Irimia, Iordache, Galamaz, Semeghin, Petre (Balan 67), Margaritescu, Naidin, Grigorie (Pacurar 45), Danciulescu, Niculescu (Serban 80). (Hayeu, Ciobotariu, Baltoi, Goian.)
-
SONEEC #142 Ole operációja sikeres volt
Ole Gunnar Solskjaer meg van győződve arról, hogy újra játszani fog hétfői térd-operiációja után.
Sikeres volt Ole műtéte
Az Old Trafford méltán ünnepelt sztárja, aki számos szurkolói dal tárgya volt a szombati Norwich elleni mérkőzésen, átesett a másfél órás műtéten.
A műtétet Lars Peterson végezte. Szerinte Ole-nak sok esélye van, hogy újra játszhasson.
Ole rendkívűl eltökélt.
"Nagyon kemény munka lesz" - mondta a csatár "Az első 3-4 hónap lesz a teszt."
"De visszatérek és újra focizni fogok."
"Sir Alex jelezte felém, hogy visszavárnak."
Peterson, aki megoperálta Gothenborgban a csatárt elmondta, hogy Solskjaernak keményen kell dolgoznia, ha fel akarja éleszteni a karrirjét.
"Ha edz, hogy jól térhessen vissza, és tényleg akarja, akkor egy éven belül visszatérhet."
Közben Gabriel Heinze megsérült Costa Rica ellen az Olimpián. A meccset egyébként megnyerte Argentína.
A United újfiújának a csípője fáj, és kénytelen kihagyni az olimpiai negyeddöntőt
-
R9 #141 de állítolag volt ilyen pletyki hogy odafog menni az év végén már valami szerződést is aláírtak. -
skristof #140 kell a fasznak ronaldo
már van egy, aki jobb mint az, akiről te beszélsz.... :P
ide az Elefántbébivel!!!! -
R9 #139 azért mondtam hogy jó lenne Ronaldo,mert Nistelrooy-Ronaldo kettős durva és ha valamelyik lesérül smith+saha. -
skristof #138 jah meg Bellion
jeee -
skristof #137 megfelelő csatársor?
Ruud műtét, Solksjaer műtét, Forlan lépett
Smith itt van, jólvan...
esetleg még Giggs lehet csatár
ennyi.
egyelőre nagyon sovány a csapat, jó lenne már ha Heinze meg Rioooooo jönne, meg a csatárok. -
SONEEC #136 -
SONEEC #135 igy legalabb nyerunk:))) -
#134 lol, elég hosszú kezdőcsapat :P -
SONEEC #133 Fletch és Kleber kezd a Dinamo ellen
Darren Fletcher és Kleberson a kezdőben lesz a Dinamo Bucharest elleni bl-selejtező mérkőzésen az Old Traffordon.
Fletcher visszatérhet eltiltása után
Fletcher újra rendelkezésre áll eltiltása után, míg Kleberson felépült térsdsérüléséből.
A várható kezdőcsapat:
Howard, Carroll, Ricardo, P. Neville, G. Neville, O'Shea, Silvestre, Keane, Fortune, Miller, Djemba-Djemba, Fletcher, Kleberson, Scholes, Smith, Giggs, Richardson, Bellion, Ronaldo.